Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Garmin Fēnix 5

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Garmin Pulsklockor & sportklockor (141)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.78)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  F5 är en riktigt bra premium-träningsklocka för dig som vill ha det där extra och är beredd att betala en del för det.

  Jag löptränar ca 3ggr per vecka mellan 30-40k med lite längre lopp lite då och då.
  Tidigare har jag haft Polar V800 och mellan dessa två även provat Suunto Spartan Wrist HR..
  Viktigt för mig är funktioner, stabilitet, batteritid och kvalitet.

  + Kvalitetskänsla, design och material
  + Funktioner. Nästan allt man behöver finns där (från anpassningsbara träningsdisplayer, virtual racer, retur to start, optisk HR mm mm)
  + Display som är tydlig med bra upplösning och svärta
  + snabb GPS
  + bra batteritid. Räcker MYCKET längre än suunto (tex >80% efter 3 dagar med något pass + en hel del lek med synk och urtavlor). Även efter ett 7 timmars pass med navigation+optisk puls så har jag 67% batteri!
  + bra app med snabb synk
  + Bra webb med Garmin Connect och snabb synk till strava (inte fördröjd som Suuntos)
  + kul med anpassningsbara urtavlor
  + Bra tydliga knappar
  + enkel och tydlig hantering med logiska menyer även fast det är annorlunda än polars och Suuntos.
  + bra med snabbfästen på armband för att kunna byta
  + Jag har stängt av Glonass och efter det fungerar GPS klockrent! Minst lika bra som Suunto och Polar.
  + Navigationen är klockren under långa pass (vägvisning)

  +/- bra armband även fast Suuntos mjukare var enklare att spänna högt på handleden (för optisk puls) utan att det ömmade som denna kan göra efter en dag.
  +/- bra synkkabel men även här var Suuntos bättre med sitt magnetiska fäste. Men Fenix är ljusår bättre än polars klämma...
  +/- avsaknad av touchdisplay. Visst, man slipper komma åt den av misstag.

  - Priset! Tom den här utan safirglas kostar ju en mindre förmögenhet.... Men visst: du får mer än "bara" en träningsklocka. Denna kan tom kallas snygg... :)
  - det finns intervall på klockan och det går genom Connect att skapa flera olika program med olika intervall. Men det går inte att starta intervall under pågående träning. Alltså du måste bestämma dig för intervall när du startar passet. Inte hela världen men borde finnas där.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft den över en månad och hade Fenix 3 HR innan. Klart mindre störande på handleden och bättre skärm. Hade safir på min tidigare och rekommenderar att inte välja det på Fenix 5 eller 3:an. Blir mörkare skärm och det lilla extra gör att man ser innehållet bättre utan att nyttja lampan.
  Har också haft en Samsung Gear 3 som är riktigt plastig i jämförelse och de extra den kan göra va inget jag behövde. Bra val men lite saftigt pris nu i starten. Köp inte 5X om du inte måste då den är bra mycket större på handleden.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Riktigt bra klocka som inger en kvalitetskänsla. Många klockor har många funktioner men få har en tilltalande design och kvalitetsintryck. Rekommenderar att köpa den med silverboett få den svarta färgen kan släppa vid repor och slag som alla klockor drar på sig.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Väldigt enkel att sätta upp, enkel att hantera med ett intuitivt användargränssnitt och bra integrationer med tex Strava och Zwift. Mindre storlek än min tidigare Fenix HR 3 vilket gör den fullt acceptabel att använda som vardagsklocka.

  Använt klockan i ett par månader nu - som vardagsur dagligen samt i min träning både för cykling, löpning, simning och styrketräning. Levererar precis det jag vill och kopplar upp sig snabbare mot både satellit och mot andra tillbehör (pulsband och Vector 3)

  Två caveats dock - den ena är att initialt var batteritiden so so - klockans FW har uppdaterats ett antal gånger och nu behöver jag inte ladda mer än en gång per vecka med ca 7-10 timmars träning (varav ca hälften är GPS-enabled, notifieringar påslagen och puls). I början var laddcykeln runt 5 dagar med samma användande.

  Den andra är att för löpning är är pulsmätningen från min handled fel (samma som med Fenix 3 HR). Pulsen blir kontinuerligt överestimerad om jag inte har klockan väldigt hårt runt handleden. För andra aktiviteter funkar puls/HR-mätning super.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Ett mycket bra mellanting för mig som vill ha smartnotiser, GPS-träning då och då, samt en veckas batteritid. Jag trodde jag skulle saknas touch-screen jämfört med andra smartklockor jag haft, men det är nästan bättre utan. Nu finns det ingen risk att regn eller dusch råkar starta ett program eller ringa någon i kontaktlistan.

  Dubbelkolla att höjdmätaren fungerar som den ska innan din garanti-tid går ut. Jag har haft 2 Fenixklockor där detta inte fungerat, och höjden växlar mellan 0 - 20.000 meter.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd. Bra app och bra webb.

  Batteritiden är något som förvånade mig i positiv bemärkelse, minst två veckors standby tid.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En väldigt dyr klocka som inte ger så speciellt mycket jämfört mot de billigare forrunner modellerna iallafall när det gäller gpsen, Den är snygg och robust men är lite otymplig att ha på sig när man springer, Bluetooth är väldigt dålig då den tappar anslutning nästan hela tiden, Gps följer lite sämre än forrunner 935 men det är inte stor skillnad. Ska man ha den enbart för springa och köra triathlon med mera så skulle jag kört på forrunner 735xt eller 935 om man inte bryr sig om utseendet.

  Bra!
  +Snygg
  +Batteritiden
  +Hållbar konstruktion, inte en enda repa efter en månads intensiv användning.

  Dåligt!
  -Blouthouth räkvid och anslutnings problem.
  -Stor och klumpig.
  -GPS, puls och aktivitets mätning ger samma resultat som de billigare modellerna.
  -Får konstiga resultat som inte alltid stämmer.
  -Överprisad dyr
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En fantastisk sportsmartklocka! Fastän den säljs mer som sportklocka än smartklocka upplever jag den som en mer intelligent och genomtänkt produkt i jämförelse med vanliga smartklockor. Den tillhandahåller ett överflöd av information genom mängden av sensorer. Skärmtekniken är enastående med läsbarhet som vida överträffar smartklockornas och dessutom med två veckors batteritid! Byggkvalitet och estetik är också på topp!