Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Edifier R1280DB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Edifier Stativhögtalare & surroundhögtalare (15)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  19 dagar sedan
  Har haft dessa i tre år nu och blir fortfarande överraskad hur bra de låter! Vi har dem i uterummet (en inglasad altan) kopplade till en TV med optisk kabel. Ljudet är klart och tydligt och utan fördröjning när man tittar på film och samtidigt fylligt med bra tryck i basen när man spelar musik. Dessutom är de stilrena och snygga. Det enda negativa är att fjärrkontrollen är väldigt plastig men vi styr allt med en gammal Logitech Harmony-fjärr ändå.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Positivt överraskad! Har dessa som högtalare till TV i ett mindre sovrum. Upplever ljudet som neutralt med fyllig bas. Subwoofer behövs faktiskt inte. Massor med ingångar och fjärrkontroll, funkar direkt "out of the box".

  Det går inte att spela öronbedövande högt, då får man leta efter en annan produkt. Speciellt med Bluetooth skulle man önska lite högre volym. Å andra sidan är det nästan omöjligt att få högtalaren att klippa, vilket jag säkert tror de har tänkt på vid design av högtalaren.

  Kostar strax under 1000-lappen, rekommenderar dessa starkt och den får 5 i betyg av mig, dock en något svag femma pga. jag hade önskat lite, lite högre volym.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Tyckte mina trotjänare Creative T10 var helt dugliga men tänkte att man använder datorhögtalarna så mycket att det kanske vore värt att uppgradera. Först letade jag så klart under "Datorhögtalare" kategorin här på Prisjakt. Men det upptäckte jag är restriktivt, då man kan använda i princip vilka högtalare man vill, bara de har rätt anslutningsalternativ.

  R1280DB har koaxial, optisk, bluetooth (bara DB modellen) och 2 RCA. Inte alla datorer har optisk utgång eller bluetooth, men då kan man använda den medföljande 3.5mm-2xRCA kabeln. Följer också med en optisk kabel och en RCA kabel. Och fjärrkontroll. Utöver bluetooth är fjärrkontrollen också en uppgradering gentemot R1280T modellen. Har fler knappar; On/Off, mute, volym upp ner, växla källa. Via bluetooth ska man kunna pausa och byta låt.

  På sidan av den aktiva högtalaren finns kontroller för bas, diskant, volym, och så trycker man på volymknappen för att byta källa, håller in för att stänga av/på. Bas och diskant har ett snäpp i mitten så man vet var den är, men det hade varit uppskattat om det fanns ett litet uttryck på själva kontrollen så man kunde känna positionen. Volymkontrollen har inget stopp, vilket ger oändligt med steg, med bieffekten att man inte får någon indikation på vilken nivå volymen är. Annars brukar man gå efter volymindikation när man ställer in den, men här får man höfta med öronen. När det gäller volym så märker man att det finns en del.

  Sitter och lyssnar på musik jag annars inte har mycket intresse av, bara för att det låter bra. Stereoeffekter ger ett större, mer omslutande intryck och ljudet överlag har mer detalj, mjukhet och djup. Har lämnat diskanten i mitten och maxat basen. Det är ingen överdriven bas. Ger värme, grund och dynamik till de flesta låtarna. När man hör en distinkt, faktisk bas spelas i en låt, så låter det mer som en faktisk bas. Bara en sån sak är kul och uppskattad. Sen är det väl vissa låtar där mer bas inte passar så bra och det mest blir brölig gröt, men då är det bara att sänka basen. Tycker om det här med ljudkontroller. Får se upp så man inte ramlar ner i audiofilträsket. Såna där audiofiler tycker de här högtalarna är mediokra till hi-fi. Vilket med förhållande till priset säkert fortfarande är ganska bra.

  Kan inte jämföra med de datorhögtalare jag annars hade som alternativ, men jag köpte dessa för 990:-, vilket är cirka prisnivån jag hade i åtanke, och runt vad Creative T40 och Bose Companion 2 kostar. Bara med tanke på storleken och effekten vore jag väldigt förvånad om de här inte låter bättre. Det är ju definitivt ett steg upp från T10 om man säger så. Annars hade jag tankar på Audioengine 2+ eller Luna E25, men de kostar minst dubbelt så mycket, och då känns det ju väldigt tveksamt om det är värt det över högtalare som de här. Jag är inte övertygad om att de två skulle låta tillräckligt mycket bättre, eller bättre överhuvudtaget. kanske t.om låter sämre. Mindre högtalare KAN låta bättre än större, men det känns mindre garanterat.

  Det som är ett oundvikligt minus med större högtalare är att de kräver mer utrymme. Det är fan precis att de får plats på mitt skrivbord. Jag mätte så klart innan, men...sen fick man tankar på att man kanske ska köpa en ny skärm också. Då blir det problem om den är större än 24". Så det är ju lite utav ett dumt problem jag har skapat för mig själv.

  Men rent funktions och kvalitetsmässigt är jag väldigt nöjd för priset jag betalade.