Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Thule Chariot Cross 2 (Dubbelvagn)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Thule Cykelvagnar (22)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft vagnen i snart 1 år. Förutom att vi inte har ett skid-kit är den ganska välanvänd. Ungarna är idag 2 och 4, där 4-åringen definitivt fortfarande får plats, men med lite böjda ben för att få plats med fötterna "innanför" (exv. när regnskyddet är på). Dock inget som jag upplevt är ett problem än.

  Det är en riktig kanonvagn! Jag har inte uppfattat att det finns någon annan motsvarande vagn på marknaden. I vart fall inte om man önskar den här typen av kombovagn med både löpning, cykling och "vanlig" barnvagn.

  Vi använder vagnen till transporten till förskolan, för löpträning och cykling (både små äventyr och till mataffären). Jag har egentligen aldrig upplevt att barnen sitter obekvämt. Inte heller att det är svårt att höra dem ropa (alltså inte skrika, utan fråga något) om det går lite snabbare på cykeln, något som var en farhåga innan köp.

  Den yngsta, 2 år, börjar kunna klättra i och ur själv, dock lite knepigare med löparhjulet på pga armarna som sticker fram. Till mataffären går det bra om man ska handla runt två kassar mat (med någon brödlimpa som barnen håller i på vägen hem). Visserligen har jag säkert överlastat facket där bak, men det har funkat. Med lite teknikövning är växlingen från att man kopplar bort cykeln till att man rullar in vagnen i mataffären som vanlig barnvagn förvånansvärt smidig.

  Med lite extralinor osv har jag även lyckats få på ett tält, liggunderlag och några mindre sovsäckar. Obs att tältet och liggunderlagen då satt på vagnen (på "taket", med själva handtaget som fästpunkt). Med en ryggsäck på ryggen kommer man alltså rätt långt.

  Den rullar fantastiskt bra, vilket också är anledningen till att man bör använda den här handledsremmen. Vid löpning på bra asfalt rullar den lika snabbt som jag springer, vilket gör att det egentligen räcker att hålla en hand på utan att putta särskilt mycket. Däremot blir det förstås jobbigare på skogsvägar med svängar, backar och lite sämre underlag. Sedan är väl jag inte världens vassaste löpare heller.

  Att cykla kan bli lite ryckigt, men det har nog mer att göra med att man med en lite för hög växel trampar till ordentligt så blir det lite ryckigt. Inget som stör mig i alla fall. Det har inte heller varit några problem att bromsa eller svänga, trots lite högre hastighet. Jag har aldrig upplevt att den har varit ostabil, men det kanske har att göra med att det den är så pass bred och tung med två barn i. Även dämpningen är utmärkt och jag upplever att jag har kontroll under färden. Inga problem att i lägre fart cykla igenom lite smalare passager heller.

  Livet med barn har blivit mer äventyrsfyllt sen vi skaffade den här vagnen. Det går att köra på dåliga skogsvägar och till och med i skog. Lite knepigare skogsterräng (alltså rätt ut i skogen, kanske på någon djurstig) så är egentligen begränsningen tyngden med barnen i. Så om de går bredvid är det alltså inte så att vagnen är det som tar stopp först, trots att det är ordentligt ojämnt. Obs - detta med löparhjulet fram.

  Det är ett oerhört imponerande bygge. MED DET SAGT kommer en pros & cons-variant nedan. Notera alltså att jag rekommenderar vagnen varmt till alla som söker den här kombinationen. Så ska du bara löpa, ja då finns det väl säkert en bättre vagn. Ska du bara rulla barnen till förskolan bör du köpa något billigare.

  Smarta lösningar
  - Regnskyddet. Sitter som en smäck. Aldrig krångligt som andra vagnar.
  - Av och på med hjulen - de stora bakhjulen är enkla att ta av. De små "barnvagnshjulen" sätts uppochner när de inte används - klockrent! Löparhjulet fästs bakom vagnen och armarna i lastfacket.
  - Enkelt att justera bälten och andra "inställningar" som dämpning (på resp. sida, om barnen väger olika mycket), handtagets olika lägen, fälla ihop/ut, sätta på cykelarmen, jogging-kitet osv.
  - Blir kompakt när den fälls ihop (obs - fortfarande en stor vagn).
  - Stabil

  Saker som kunde gjorts bättre:
  - Barnvagnshjulen. De funkar svindåligt. Inte bara på ojämnt underlag, utan även om man går i en galleria med perfekt golv hänger de inte med. De liksom ställer sig på tvären. Även jobbigt om man ska över en tröskel eftersom att man då lyfter på vagnens front och hjulen kan snedställa sig lite. Görs detta, ja då blir det stopp när man sätter ner dem igen. De åker liksom inte tillbaka i färdriktningen som andra, mer "vanliga", vagnar vi haft. Oklart varför. Det absolut enklaste sättet att lösa detta på är att köra med löparhjulet över tiden (kostar dock en dryg tusenlapp extra).

  - Fotbromsen. Nu har den här vagnen inte någon handbroms. Vet inte om det går att låsa en sån, men fotbromsen har börjat glappa. Bara ett hjul låser sig. Försökte titta lite närmre på det där, men verkar inte alls som man kan skruva isär och på något vis fixa den slappa vajern.

  - Solskyddet. Solskyddet är liksom en egen större "lapp" som man visserligen fäster oerhört ändamålsenligt och det går att justera vilken del av vagnen som man vill "skugga". Men det hade varit smidigare om det gick att dela upp hur mycket av den här "lappen" som man skulle använda. Det t.ex. genom att den satt en kardborrebit mitt på, så man kunde vika ihop solskyddet till hälften. Nu får man antingen skydda ungarna från solen, men de ser inte ut, eller bara till hälften, men då hänger liksom resterande av "lappen" ner i ansiktet på dem. Detta är egentligen inget problem på sommaren, får då kan barnen ha t.ex. keps, men en solig vinterdag när det är mössa på skallen är det lite krångligare. Alltså inget jätteproblem, men något som hade löst sig med lite kardborre.

  Saker som bör nämnas:
  1. Den tar plats. Exv i bilen. Vi har en normal kombi och den får visserligen plats, men vill man inte lasta mer packning "på" vagnen eller, vad vet jag, har hund, så är det inte mycket plats vid sidan av. Detta alltså efter att man har plockat av alla hjul och fällt ihop vagnen maximalt.
  Men man köper väl å andra sidan inte en sån här vagn för att åka bil med den. Den går precis in i egentligen alla standarddörrposter, men om man har en dörr som bara öppnas 90 grader, så måste man ta av bakhjulen för att komma in. Dock mycket sällan ett problem för mig, men om någon nu har specifika krav.

  2. Den här varianten kan alltså inte öppna upp sidorna, utan det är "plastfönster". När det då regnar, men är varmt, blir det lite kvavt inne i vagnen. Det går nog att få till lite ventilation genom att inte sätta fast regnskyddet ordentligt, men samtidigt så regnar det då in lite. Men vill man verkligen ha denna funktion så får man pröjsa några tusen till för Sport-modellen. Jag har även använt regnskyddet vid blåst eller kyla, just eftersom att det sitter på perfekt att det blir varmt och isolerat för barnen.

  3. Jag har som sagt aldrig upplevt att barnen sitter obekvämt, så ang. att betala några tusen till för värstingmodellen behöver man i alla fall inte göra för det extra "kuddarna" som barnen sitter på/är på bältet osv.

  4. Barnen sitter ändå hyfsat med hjälm i vagnen. Det gäller bara att ha en hjälm som inte sticker ut allt för mycket där bak, då kan det bli lite ofrivillig vinkling nedåt på huvudet.

  5. Ekrarna på bakhjulen. Designen på ekrarna är lite speciell/flashig (se bild). Jag vet inte om det var därför, men på ena hjulet släppte ekrarna efter ett tag. Notera att vi ändå har använt vagnen ordentligt och inte bara på asfalt. Det var i alla fall bara att skruva ihop det igen.

  Sammanfattningsvis är det en grym multisportvagn. Den är inte perfekt för ett enskilt ändamål, men ska man ha en vagn för flera grejer - köp! De extra funktionerna jämfört med den billigare modellen (Lite) är bedömt värt pengarna och att köpa till ett löparhjul är (nästan) ett måste. Däremot, äventyrar ni som oss - på en lite lagom nivå, ja då behövs bedömt inte Sport-modellen med dess extrafunktioner. Med de förbehåll som finns i texten (ang. exv ventilationen) tror jag inte att man kommer särskilt mycket längre med Sport-modellen med hänsyn till de förbättringspunkter som står ovan.

  Jag har som sagt ingen erfarenhet att skida med vagnen, men kan utifrån mitt användande inte se några större begränsningar. Observera även att detta är dubbelmodellen, vilket gör att jag inte kan svara på hur stabil och följsam en enkelvagn är. Den här dubbelmodellen är i vart fall en stor klump som rullar perfekt. Man får med sig det man behöver, alla sitter bra och fästen för cykelarm/löparhjul är kanon vilket gör växlingarna smidigare än vad jag förväntat mig.

  Betyget blir 9 av 10 med en varm rekommendation. De här sakerna som kunde blivit bättre hade kunnat sänka betyget mer om det vore så att det fanns en vagn från ett annat märke med samma funktioner och i övrigt smarta lösningar. Nu, vad jag har sett, finns det inte det - alltså slå till!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  7 mån sedan
  Mycket användbar, och vår snart 5åring får fortfarande plats. Kör den mest som vanlig vagn när man ska gå i lite terräng som stigar i naturreservat o dyl.

  Har kört 4mils runda som längst med cykel och 2 barn lastade vilket gick över förväntan, men man kan inte hålla samma hastighet som man är van vid med 40kg last, särskilt uppför är tungt.

  Hade en light version före och cross är betydligt mer funktionell med extra förvaringen och de lutningsbara ryggstöden. Även hur mjuk fjädringen ska vara är praktiskt och görs väldigt snabbt.

  -väldigt bred om man ska in i en butik eller liknande.