Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft Surface Keyboard (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Microsoft Tangentbord (64)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  10 mån sedan
  Väldigt bra tangentbord!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Full pott om man gillar platta tangentbord med kort slaglängd. Härlig kvalitetskänsla och det ser riktigt snyggt ut. Frun älskar det.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte för att använda till min TV från 2016, TVn har Bluetooth LE men bara Bluetooth v3 (enligt kundsupporten). Noterade inte att detta tangentbord KRÄVER minst Bluetooth v4.0. Enheter med äldre versioner av bluetooth kommer alltså inte fungera med detta tangentbord. Tangentbordet är INTE bakåtkompatibelt med tidigare versioner av Bluetooth.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Skulle vilja köpa den nya versionen med fingeravtrycksavläsare. Verkar inte som den har kommit med svensk layout ännu. Någon som vet när / om den kommer lanseras i Sverige?
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Nog är det ett av de bästa i sitt slag, men det är knappast mycket konkurrens i kategorin fullstora chiclet-style-, lågprofiltangentbord. Jag får också en stark känsla av att det är designat mer för ögat än för händerna. Kombinerat med den stora prislappen tycker jag inte att det håller måttet.

  Styrkan är att det är snyggt och prydligt och tar liten plats. Premiumintrycket lider dock av att det wobblar något på skrivbordet, vilket också leder till att det låter något lite mer när man skriver på det. Mitt skrivbord är säkert inte helt rakt men mitt gamla tangentbord (Cherry Strait) står ändå mycket stadigt på det.

  Tangentlayouten är fullstor sånär som på att alla utrymmen mellan tangenterna är precis lika stora, det är således svårare att känna sig fram till rätt tangent än på ett normalt tangentbord, med fler feltryckningar till följd. Det förvärras av att F-tangenterna saknar grupperingen som finns på klassiska tangentbord, till synes för att ge Esc och PrtScr större utrymme.

  Tangentbordet har en fix höjd och står något högre och mer lutat än mitt Cherry Strait. För högt i min smak. Förmodligen sämre för handlederna iom att händerna måste vridas upp lite extra.

  Tangenterna är hyfsat sköna att skriva på, och låter inte så mycket, dock föredrar jag den något kortare slaglängden och den snärtigare känslan hos Cherry Strait. Surface tangenterna känns jämförelsevis något hårdare men ändå svampigare. Men för den som är van vid höga och/eller mekaniska tangenter lär detta vara en dröm att skriva på.

  Inga dedikerade mediaknappar, så den som vill använda media- och F-knappar får använda funktionsknappen också. Stiligt är dock att funktionsknappen både kan toggla (snabbt tryck) eller hållas in för att ändra F-knapparna.

  Det finns också några dedikerade snabbknappar, som dock är så när helt överflödiga:
  * Kalkylator
  * Minimera alla fönster (som Windows + D)
  * Lås datorn (Windows + L. Sleep-knapp hade vart mycket mer användbart, tycks inte kunna konfigureras)
  * Clear (tycks vara ett alias för Escape)
  Plus en knapp som inte tycks göra något??

  Att det är trådlöst är givetvis smidigt, och kan parkopplas med andra enheter. Dock går det in i sparläge efter några minuter, därefter tar det en kort stund att väcka det. Går inte heller att väcka datorn från sömnläge genom att trycka på det, och lär inte funka i BIOS. Jag behövde även köpa med en blåtand-dongel iom att det inte följer med.

  Den snyggaste featuren på hela tangentbordet är pinsamt nog batteriluckan, som är magnetiskt och mycket smidig. Synd att man inte har så mycket användning för den, ivf inte om den utlovade batteritiden på ett år håller.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Väldigt skönt men hade velat använda kabel istället för enbart Bluetooth. Man kan t.ex. inte ändra i sitt BIOS med Bluetooth.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En av de bästa tangentbordet av det här slaget. Chassit är magnesium, och tangenterna är soft touch plast. Slag känslan hos knapparna är mjukare än Apples tangentbord, verkar finnas mer dämpning när knapparna bottnar. Gör att det känns mycket komfortabelt att skriva längre texter. Har haft 2st Apple wired keyboards, och även Magic Keyboard. Det här känns överlag som en produkt av högre kvalité, men den har vissa brister.

  Layouten är aningens mer kompakt än ett fullstort tangentbord. Det gör att den tar mindre plats på bordet, men man förlorar känslan för var fingrarna är på tangentbordet. Det är möjligt att färdas med fingrarna från enter till delete utan att man tänker på det. Mellanrummet mellan tangenterna i vanliga layouter är något jag uppskattar mer nu. Jag gillar inte heller att det är 4 st knappar nere i vänstra hörnet: Ctrl, Fn, Win och Alt. Föredrar tre större knappar. Trots bristerna är det här en klar förbättring över Microsoft Designer keyboard, som hade en märklig layout, och klart billigare material i alla sina delar. De flesta kan nog leva lyckligt med den här layouten, men det har gjort att jag sneglar mot nya Magic Keyboard med numerisk del. Trots att Surface Keyboard har knapp mekanik som är bättre än Apples, så föredrar jag ett tangentbord där jag inte behöver tänka på var mina fingrar är.

  Ett tips: För bäst bluetooth respons i Windows, gå in i Enhetshanteraren och stäng av "Allow the computer to turn off this device to save power" på bluetooth modemet. Det gör att tangentbordet väcks mycket snabbare. Har stor positiv effekt på andra bluetooth tangentbord också. Men om du använder en laptop kan det dra mer ström och försämra batteritiden.