Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Blueair Classic 280i

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Blueair Luftrenare (27)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  20 dagar sedan
  Redan första månaden började värdet PM2.5 bli orlimligt högt. Det ledde till att fläkten gick på högvarv, utan att värdet gick ner. Lyckades lösa det med supporten (engelska). Att det löste sig kändes mest som slump, efter många mail fram och tillbaka, än att vi löste något problem. Approachen var (1) att rengöra sensorinsuget, (2) att supporten kopplade upp sig mot apparaten och gjorde något.

  Rengöring av sensorinsuget är som att kasta en tärning. Mätvärdet (PM2.5) kan bli lite vad som helst efteråt. Värdet kan bli mer normalt efter en tid eller parkera sig på något värde (gärna max, dvs 400 PPM). När värdet sedan blev för högt igen, utan att jag kunde härleda det till högre partikelhalt och utan att dammsugning av sensorinsug och andra ytor gjorde saken bättre, avfärdade jag mätningen och automatiken som en gimmick. Jag ställde ner fläkten till lägsta varvtal och lät den vara så. Oklart om någon konsumentapparat lyckas med tillförlitlig och stabil luftpartikelmätning?

  Att supporten kunde koppla upp sig mot apparaten känns inte helt ok. Efter detta har jag tänkt att detta med IoT och säkerhet är något som man kanske skulle bry sig om. Du får en dator på ditt nätverk som är kopplat till internet, och du vet inte vad den gör. Apparaten är numera på ett isolerat subnät där jag samlar IoT-prylar. Efter många försök anslöt sig apparaten till det nya nätverket igen.

  Ljudet är ok på lägsta varvtal, men man vill nog inte ha apparaten i sin omedelbara närhet någon längre tid. Vi har den i sovrummet, men jag sover med öronproppar. Tveksamt om jag kunnat acceptera ljudet annars. Jag är dock ganska ljudkänslig och sov med öronproppar innan jag köpte apparaten också. Tjejen (utan öronproppar) klagar inte.

  Filterbytet är, som jag uppfattar saken, ett periodiskt underhåll baserat på enbart tid, ej behov.

  Om jag köper ett luftfilter igen kommer jag att testa en annan tillverkare eller kanske snickra ihop filtret själv. En låda med ram för filtret och några PC-fläktar...

  Tips. Läs omdömen om appen Blueair Friend, på Google Play. Alltså den app du använder för att koppla upp dig mot apparaten.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Har tre stycken. En 280i i sovrummet, 680i i vardagsrummet och Pure 411 i badrummet. Jag kan följa luftkvalitet i hemmet via appen. Appen fungerar klockrent. Båda luftrenarna går på auto läge och sköter sig själva. På lägsta effekt hörs dem ingenting. De gick igång på full effekt när jag installerade dem på grund av den dåliga luften hemma men har inte gjort det sedan dess.

  Verkligen en bra produkt som gör det den ska. Vi hade problem med dammig och dålig luft hemma. Jag köpte först en luftrenare utan filter (LightAir) vilket gjorde hemmet ännu dammigare och situationen värre. Retunerade den och bytte ut den mot Blueair.

  Jag har tidigare opererats pga tilläppt näsa och har svårigheter med andningen när luften är dålig. Mina kanaler blir lätt irriterade och svullnar upp vilket resulterar i att näsan täpps till. Sover ofta dåligt pga det. Efter att jag köpt och installerat Blueair vaknar jag för första gången utan tilläppt näsa och andas normalt. Har haft den i en vecka nu och är super nöjd. Vaknar utvilad och andas perfekt i hemmet. Hemmet känns vädrat.