Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Blueair Classic 405

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Blueair Luftrenare (26)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.89)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Har tyvärr samma problem som tidigare recensent hade. Det är någon elektrisk komponent som genererar ett tydligt ljud i 50 Hz. Problemet kan inte ses över eftersom hela apparaten är popnitad. Ljudet är så pass förorenande att luftrenaren inte lämpar sig för sovrum. Jag personligen skulle inte vilja ha den ståendes nånstans. Så här låter ljudet https://szynalski.com/tone#50,v1
 • Dålig

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mitt exemplar hade ett kraftigt 50Hz-brummande som resonerade i hela lådan och gjorde den oanvändbar. Fick den utbytt men det var samma problem med andra enheten. Det här verkar vara ett vanligt problem med just den här modellen. Sedan är det mycket med den här luftrenaren som får mig att dra öronen åt mig såhär i efterhand.

  För det första så är det inget HEPA-filter, notera hur BlueAir skriver ihop "HEPASilent". Det är alltså inte alls HEPA-klassat. Sedan luktar det ganska kraftigt av ozon från enheten, trots att BlueAir påstår att den inte ska producera något ozon. Plus att filtret i min enhet hade en ganska kraftig kemisk odör som inte ville försvinna.

  Det skryts om att den är designad i Sverige, men BlueAir verkar inte ha någon verksamhet i Sverige öht. Det enda telefonnumret leder till ett företagshotell där det verkade sitta en ensam engelskspråkig person som inte verkade ha någon koll på produkterna alls.
 • Alla omdömen

 • Usel
  1 månad sedan
  Elektriskt ljud som hörs tydligt när fläkten är på och är rätt störande. Har inte hjälpt minska mängden av damm även i ett mindre rum på 24m2. Fick veta av inköpsbutik att det är en "hygienvara" och kan inte returneras trots jag är väldigt missnöjd. Bortkastade pengar.
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Tyvärr samma problem som andra upplevt - den ger ifrån sig ett brum på 50 Hz när den är igång vilket inte går att acceptera om man ska vara i samma rum.
  Fick inte igång uppkoppling mot min router.
  Gedigen konstruktion, närmast industriellt enkel. Luften går in ena kortsidan och ut andra kortsidan, passerar ett enda filter.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag är jättenöjd med min luftrenare då den är tyst, effektiv och enkel att använda. Luften i mitt sovrum har blivit påfallande bättre, då jag bor bredvid en högtrafikerad väg. Känns som jag sover bättre och vaknar piggare. Bara vetskapen om att jag nu sover i ren luft gör stor skillnad, värt varenda krona.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Jättebra!

  Märkbar skillnad, använt den hela sommarn och har jag känt mig bra mycket bättre! Plockade ut filtret och usch vad mycket skit man andas in, kommer användas flitigt på fulltid

  Man får komma ihåg att ett nytt filter kostar runt 600-900 kr (beroende på modell av filter) och behövs bytas efter ca 6 månader vid konstant användning
 • Perfekt
  2 år sedan
  Vi är supernöjda med den här luftrenaren som verkligen funkar! Nu när pollensäsongen är som värst, mår vi som bäst när vi är här hemma :) !
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Prisvärd produkt! Hjälper mig mycket på våren med allergi och pollen.