Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Canon PowerShot G9 X Mark II

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Canon Kompaktkameror (34)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  En fantastisk liten kamera, ingen mobil kommer i närheten i bild- eller filmkvalitet. Älskar retro-designen. Synd att den kommer utan ett matchande fodral. Kameran kompenserar för mitt bristande intresse att lära mig alla kamerainställningar, även om möjligheten finns för den som vill grotta ner sig.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett klart lyft från min tidigare kamera som var en Canon Powershot S95. Dessutom såklart otroligt mycket bättre bildkvalitet och funktioner än mobilkameran i iPhone 6s som jag också jämfört med.

  Det finns andra kompaktkameror som har ännu något bättre prestanda och fler funktioner (tex Sony RX100 V och Canon G7X II). Men de modellerna är också märkbart större så de inte längre får plats tex i en jeansficka (dealbreaker för mig), och är dessutom ofta dyrare.

  Lite fördelar(+) och nackdelar(-):
  +Bra dynamiskt omfång och ljusstark. 1" sensorn kommer till nytta här. Går oftast att ta bra bilder även kvällstid, vilket gick alls lika bra med Canon S95.
  +Snabbt autofokus. Klart snabbare än på Canon S95. Fokus kan dessutom sättas genom att trycka på touch-skärmen.
  +Kan ta bildserier snabbt (ca 8 bilder per sekund). Bra när man ska fånga tex sporthändelser.
  +Inte större än att man kan få plats med den i en jeansficka. Helt avgörande för min del.
  +/-Det hade varit trevligt med något större zoom-omfång, samt bättre ljusstyrka i inzoomat läge (endast F4.9 nu). Men antagligen hade kameran blivit större då.
  +/-Touchskärmen har fördelar i vissa lägen, men ibland saknar man "klickhjulet" från Canon S95. Varierar nog från person till person hur detta upplevs.
  -Spaken som lyfter blixten är placerad så att den ibland lyfter blixten oavsiktligt när man tar kameran ur byxfickan.
  -Luckan till batterifacket har en öppningsspak som är väldigt lös. När man tar kameran ur en snäv byxficka händer det ibland att luckan öppnas oavsiktligt (oftast pga att fingergreppet hamnar på batteriluckan och dess spak när man tar kameran ur fickan) . På Canon S95 hände det aldrig, då spaken på den modellen inte alls var så lös.