Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

HiFime Sabre 9018 DAC

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla HiFime DAC & hörlursförstärkare ()
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.58)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  9 mån sedan
  köpte den av Hembiobutiken direkt på plats efter att ha lyssnat på den i en halvtimme. Jag har också lyssnat på dragonfly black och red. Jag äger en SMSL M2, Audiolab m-dac, Topping desk headphone och en Oppo HA-2SE. Ljudet är fantastiskt och kan jämföras med dragonfly red. Men tyvärr är kabel fästet ömtåligt och den lossnade. Därför får den tre stjärnor annars hade jag gett fem.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  (Omdömet baseras på hur den driver ett par Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm.)

  Stort ljud för småpengar!

  Det här är en liten doldis i DAC-djungeln. Den finns bara hos en butik i Sverige, recensioner är svåra att finna och design/paketering får en att tänka på DollarStore... Men ack vad skenet kan bedra!

  Den har inga som helst problem att driva ett par 80 Ohm-lurar och bör inte ha några större svårigheter att driva ett par 250 Ohm heller. Ljudet är fantastiskt för prislappen och installationen är plug n play.

  Sen finns det ju saker som vissa kan uppfatta som negativa och andra som positiva.

  Det är en väldigt plastig liten pryl som säkerligen skulle gå sönder ganska snabbt om man är hårdhänt. Tiden får väl visa hur den klarar av att hänga i laptopen när man förflyttar sig mellan soffor och stolar.

  Det är en dongel och inte en sticka, det ser jag inte som något negativt, istället för en hävarm i usb-porten har man en vanlig kabel/kontakt.

  Designen osar DollarStore/Lidl/Wish, dock är det ingen nackdel för mig då den kommer få spendera många timmar på ett oövervakat skrivbord på jobbet. Det är nog ingen pryl som någon oinsatt med långa fingrar kommer roffa åt sig... Dessutom spelar desingen ingen roll för mig då jag inte kommer spendera timmar med att titta på den.

  Den saknar knappar/volymkontroll och styrs helt från datorn. För vissa kanske det är ett bekymmer, för mig är det ännu ett plus då det är en sak mindre som kan gå sönder.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köp
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Sabre 9018 är en lätt och plastig liten sak som ger varmt ljud. Vad menar jag med varmt? Ingen aning, det var bara första tanken som dök upp när jag jämförde med DragonFly Black som jag köpte ungefär samtidigt.

  Sabre 9018 har (mycket) mindre kräm än DragonFly Black.

  Använder Sabre till Sennheiser HD485 hemma och DragonFly Black till Sennheiser Momentum M2 som jag har med mig till jobbet.

  Bra ingångspryl om man vill ge sig in i DAC-världen.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym liten DAC, extremt prisvärd!
  Bara provat med B&W P7 och NAD Viso HP50 och det låter underbart.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte den här lilla DAC:en trotts att jag redan hade ett dedikerat ljudkort i datorn; Asus Xonar D2. Jag trodde inte att det skulle vara någon större skillnad men jag får med glädje säga att jag hade fel. Sabre 9018 ger en mycket bättre ljudbild samt den framhäver verkligen små detaljer som jag förut hade svårt att urskilja, speciellt bland de högre frekvenserna men även i annars ganska muddiga gitarr-tunga låtar.

  Det finns självklart nackdelar med produkten, speciellt så är byggkvalitén som är sådär. Produkten är helt i plast och det känns inte som att man kan dra ut och in 3.5mm kontakten allt för många gånger innan något börjar ge sig.

  För ca 700kr så är detta ett kap!
  Kan starkt rekommendera då den gav nytt liv till mina Sennheiser HD598 och KRK Rokit 6.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Alltså, jag gillar ljudet i Sabre 9018K2M! Samma chip sitter i betydligt dyrare apparater.. Driver mina HiFiMan he400i utan problem. Trollar med ljudet mellan dator och förstärkare. Fin upplösning och bra punsch med rätt förstärkning! Plug-and-play! Nästan gratis...
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Visste inte vad jag kunde förvänta mig då jag aldrig haft nån DAC innan denna.
  Men oj vilken skillnad på datorljudet det blev.
  Grym skillnad både i spel och med musik.
  Allra bäst när man kör med hörlurar så klart.

  - Skulle vart fint att kunna koppla till min iphone.
  (finns säkert nån dyr adapter...)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte den för bara 690kr hos hembiobutiken som verkar vara enda återförsäljaren i Sverige för den. Låter fantastiskt för en i sammanhanget liten summa. Inga drivrutiner bara sätta i stationära eller bärbara datorn och reglera volymen på dator. Förtjänar toppbetyg.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Otroligt bra DA-omvandlare till detta låga pris. Fantastiskt ljud till ett fantastiskt pris. Den har som sagt inga kontroller av något slagmen det brukar man ha på annat håll (mixer eller i själva datorn). Använder denna som externt ljudkort till min laptop. Ett fantastiskt i ljudkvalitetet till ett oslagbart lågt pris. Köp den, ni kommer inte att bli besvikna. Funkar både inkopplad till datorn eller kopplad till min smartphone (Samsung Galaxy S7).
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fick den för 690:- och köpte den på rent infall efter att jag läst lite bra om den. Misstänkte att den skulle va bra men fan inte trodde jag den kunde var så bra och inte bara för pengarna utan den klarar sig bra jämfört med min mycket dyrare Marantz HD-DAC1.
  Kör den till mina B&W P7 och det låter fantastikt bra till all typ av musik vilket få kombinationer gör i mina öron. Nu är jag lite överkänslig för "skrikig/skärande" diskant.
  + Ljudkvaliten
  + funkar bra att köra direkt på mobilen
  + Billig

  - Plastig kvalite
  - Inga fysiska knappar för volym