Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Linksys Velop WHW0303 (3-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Linksys Routrar (53)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.74)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sanslös!
  Magnifik!

  Åratal av problem med "lagg" i huset, borta. Pojkarna som spelar krävande spel på övervåningen har skrikit och dundrat om lagg genom åren trots att jag använt markandsledande Asus-router till modemet på nedervåningen. Jag planerade dra ethernetkablar i väggen upp till grabbarna men beslöt testa denna först, sista chansen, även om systemet kostade en del.

  Vi har 500 Mb in i modemet på nedervåningen. På övervåningen står node nr 3 och pojkarna får ut ca 470 Mb ur den noden! Det går att koppla Ethernet (betydligt kortare än den 30-meters vi tvingades acceptera ibland tidigare från köket på nedervåningen, när bredbandet laggade som värst) till noderna, så det är inget fejk. Bredbandskollen gav 470 Mb senast vi mätte där uppe....Ingen förlust alls med andra ord.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har länge haft problem i huset där jag inte har täckning överalt, bor på 270 kvm på två plan en del betongväggar som det är svårt att komma igenom. Har använt router+ repeaters med resultatet att det blir flera nätverk för att täcka hela huset. Det har inneburit att när jag rör mig mellan vissa rum så har jag varit tvungen att byta nätverk för att kunna surfa.

  Efter lite research på nätet där man fick välja mellan en stor och ful router med massa antenner eller en lite mer diskret och snygg router med fler enheter som man kan sprida ut i huset bestämde jag mig för att ge Velop en chans.

  Kom hem och packade upp den, installationen var det enklaste jag har varit med om allt sker via en app, inga krångliga installationer via webbläsare och annat krångel.
  Nu har jag täckning över hela huset och trädgården. På min gamla router hade jag en 2,4 GHz och en 5 GHz som jag var tvungen att byta i mellan för att få bäst hastighet/räckvidd vilket jag slipper nu då Velop automatisk växlar mellan 2,4/5 GHz för bästa täckning och hastighet och jag slipper ha flera nätverk.
  Den har även inbyggd föräldrakontrol där jag kan spärra olika sidor och välja mellan vilka tider och dager en specifik enhet får internet, för då slipper man diskussioner med barnen om att de ska lägga ifrån sig ipaden.
  Jag har runt 20 enheter kopplade och allt flyter på som det ska nu.
  Är otroligt nöjd!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Har 5 noder i huset, full täckning och väldigt bra även ute på tomten.
  Ligger strax över 400 Mbit/s ner på wifi, på en 500/100 lina.
  Har 5 noder i huset, full täckning och väldigt bra även ute på tomten.
  Ligger strax över 400 Mbit/s ner på wifi, på en 500/100 lina.
  Har 5 noder i huset, full täckning och väldigt bra även ute på tomten.
  Ligger strax över 400 Mbit/s ner på wifi, på en 500/100 Har 5 noder i huset, full täckning och väldigt bra även ute på tomten.
  Ligger strax över 400 Mbit/s ner på wifi, på en 500/100 lina.
  Dock lite ostabila.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Otroligt enkel att komma igång med och fungerar perfekt i vår lägenhet. Dock kunde man önska att föräldrakontrollen kunde pausa internet för enheterna med inställning för timme och minuter istället för bara hela timmar. Detta är viktigt för mig med internetberoende tonåringar hemma. Den hade fått fem stjärnor om det hade funkat.
 • Dålig
  1 år sedan
  Instabilt system som kräver att PC:n startas om ett par ggr varannan dag, och ibland routern också. Att de dessutom tog över 4000kr gör att jag knappast har förtroende för deras produkter framgent.
 • Dålig
  1 år sedan
  Haft dem i nästan 2 år och de har aldrig funkat felfritt. De bästa dagarna är de stabila och kopplar upp datorer och mobiler när man rör sig i huset. Dock loggar barnens ps4 ut efter 20 min och i vissa rum tappar den konstant kontakten. Sämre dagar så är man utloggad eller slängs ut. Vissa noder går ner, utan varning, och måsta manuellt kopplas på i nätet igen. Idag värsta dagen där 4 av de 5 noderna är Offline och frun som jobbar hemma slängs ut var 20 min mitt i hennes telefonmöten. Pratat med supporten. Första 15 min ska jag igen berätta serienummer och versioner på hw mm. Sedan återstart av systemet (som jag redan gjort). Därefter vill de att jag kopplar bort alla enheter utom den med sladd + alla andra enheter som är fysiskt kopplade till routern. Sedan ska jag ställa en Velop vid den sladdkopplade och försöka koppla ihop dem. När det är gjort så tar vi nästa etc. Tar minst 2 timmar och klättra i bokhyllor och flytta och koppla in och ut alla enheter i hemmet. Extremt frustrerande, så nu har jag tröttnat och det blir blocket för dessa och inköp av annan modell.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bytte ut min Asus router med detta grymma meshnätverk. Har fått väldigt bra wifi täckning i och runt om hela huset och ut på gatan. Mycket bra och användarvänlig app där mannkan styra allt.
  Bra köp rekomenderas starkt!
 • Dålig
  1 år sedan
  Helt kass - Velop tappar kontakten med WiFi-enheter, och tillåter inte att enheter återansluter, "Wrong Password". Dessutom går noder offline utan anledning, och tar med sig trådanslutna enheter i fallet, exv mina solpaneler. Båda problemen har varit välkända sedan en längre tid, och utan lösning från Linksys sida, se deras Community. Jag har skrotat mitt Velop system nu och satsat på ett antal non-mesh routrar med hög signalstyrka. Kanske inte lika snygga som Velop, men 24/7 stabila. Någon som vill köpa 6st Velop noder? Annars går de till skroten ...
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Överlag helt ok, bra täckning och bra överföringshastigheter.

  Hade samma problem med mina apple-enheter som flera andra nämnt men det försvann helt när jag satte "Client lease time" till 525600 (samt använde reserverad ip för dessa enheter)

  Tror iofs att det är Apples prylar som är kassa då det är NOLL problem med andra enheter.
 • Dålig
  1 år sedan
  Köpte detta system för ”petita” 3 000kr, att jämföra med orginalpriset om ca 4 500kr(!)
  Jag bedömer mig ha en medelmåttig kunskap om nätverk i vanliga fall. Långt ifrån expert, men knappast novis heller.
  Jag såg detta system som en möjlighet att lösa dead spots hemma på ett enkelt sätt mha ett modernt meshsystem. Ett system som rivit ner mängder av rekommendationer och utmärkelser. Systemet är dessutom det enda till salu hos Apple, som ett substitut till deras forna AirPort system.
  Så här 3-4 veckor efter köpet undrar jag hur man kan misslyckas så totalt med en sån här produkt och hur man kan avkräva ett sånt pris!
  Jag har tappat räkningen över hur många gånger jag startat om systemet, flyttat noder fram och tillbaka (max 11 m från varandra), skänkt ut statiska IP-adresser, startat om wifi-enheter, osv, osv. Resultatet är fortfarande:
  - felmeddelande: fel lösenord för nätverket. Mao går det inte att ansluta till nätet.
  - utkastad från nätet 10-30 gånger per dag
  - noderna tappar täckning med varandra
  - noderna går off Line
  - noderna kör disco (blått ljus, rött, gult och lite blinkande)
  - osv.
  Anledningen till två stjärnor är det snygga gränssnittet (app & hårdvara) samt den otroligt vänliga supporten (Sverige) som dock inte kunde hjälpa mig men lovat att man ska ringa upp mig från ”over there” i slutet av veckan. Min magkänsla säger mig dock att de inte heller kommer kunna hjälpa mig och systemet lämnas tillbaka i helgen med näven knuten i fickan.
 • Dålig
  1 år sedan
  Köpte ett 3-pack av detta i februari, alltså för drygt 10 månader sedan. Det fungerade sisådär då enheter med jämna mellanrum tappade kontakten med wifi men det va enkelt löst med att starta om noderna. Ringer till Linksys och får prata med en mängd olika människor som inte har en aning om vad som händer.

  Tiden går och olika firmwares släpps men ingen tycks helt råda bot på mitt problem även om det kändes som att just det problemet blev bättre. Emellertid så uppstod problemet med att en tredje nod hela tiden stod som offline men led lampan indikerade glatt blått (att den skulle vara online) återigen problem med mitt wifi och detta skulle förbli så ett tag till. Jag byter ut min förpackning mot tre nya, samma problem.

  Linksys släpper ytterligare firmware uppdatering och för en tid om drygt två månader fungerar allt stabilt så länge som jag inte rör noderna. Men till slut faller den tillbaka till gamla vanliga gånger om att noderna går offline och vissa enheter har svårt att få kontakt med wifi. Linksys har inga svar och deras lösningar FU kar inte. Jag byter ut mina noder en tredje gång men samma saker händer.

  Trots flertalet samtal med Linksys, minst fyra firmware uppdateringar sedan jag först köpte noderna och dessutom har jag provat tre olika 3-pack och ändå har jag haft stora problem med det här systemet som jag av någon anledning har uthärdat i 10 månader.

  Mitt råd är att köp inte detta, det är ett otroligt buggig system och det finns avsevärt bättre. Jag har löpt TP-Link Deco M9 plus nu och är supernöjd, inte ett enda problem och installationen gick på en bråkdel av tiden det tog att installera velop.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering: Vansinnigt dåligt system. Tappar ofta connection och ofta står det "fel lösenord" när jag försöker logga in. Det är flera trådar om detta på deras forum.

  Uppdatering: appens hastighetskontroll
  Mäter vad bredbandet har för hastighet inte där du ”trådlöst” befinner dig, vilket ju är väldigt konstigt.

  I mitt hus fick jag inte superbra prestanda. Har fiber 500 mbit men fick inte ut i närheten. Till slut kopplade jag ihop enheterna med kabel och då blev det väldigt bra överallt med snabb överlämning mellan noderna.

  Söka rekommendera produkten men tro inte att du får ut max om de kopplas ihop trådlöst.

  Ganska lätt att installera. Fick lite issues första gången men löste sig.

  Prestanda. Vet ej. När jag testar med Linksys app så säger den ca 480mbit (har 500) men bredbandskollen visar betydligt mindre på samma ställe och device.

  Någon som vet vad Linksys appen mäter?
 • Perfekt
  2 år sedan
  Inget att klaga på, löser uppgiften galant. Hus på 240m2 och täckning ut på gatan.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Absolut inte en premiumprodukt! Jag är faktiskt rätt besviken på denna produkt då jag köpte den då den var nylanserad så betalade närmare 5500. Tyvärr så sker det ständiga drop outs och när jag behöver en stabil uppkoppling så använder jag mig av leverantörens (bredbandbolaget) router. Vet inte hur det fungerar med andra mesh system men denna är tyvärr inte tillräckligt bra. Överprisad är den också!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar riktigt bra för mig, kör en nod trådlöst och de andra två med sladd. Stabilt, snabbt och roamingen (dvs att enheten byter till den närmaste noden) fungerar utmärkt. Har lite betongväggar i bostaden som varit ett stort problem förut, nu fungerar det som det ska.

  Har ca 20 enheter i nätverket och ingen har tappat anslutningen ännu. Har inte upplevt något lagg i spel eller 4k- och FHD-streaming på trådlöst. Sitter på 100/100 fiberlina.

  Har du cash över och vill ha ett bra stabilt trådlöst nätverk utan att behöva krångla med powerline, accesspunkter som du måste byta emellan manuellt så är Velop något för dig.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  I September 2017 bytte jag till Linksys Velop för att få en bättre täckning i hela huset, samt kunna brygga ut till en friggebod.

  Jag började med ett set om tre noder, vi kallar dem A, B och C, Där A är huvudnod och placerad centralt i huset, B i ena sidan av huset i ett fönster tio meter från C i friggeboden ute på tomten. Installationen av A och B var bekymmerslös. Vid installationen av C gick det inte att få den att ansluta till systemet. Inte förrän det att jag tog en längre nätverkssladd och flyttade A till positionen vid fönstret där B tidigare stått, kunde C ansluta till systemet. Detta gör ju att man undrar lite kring meshalgoritmerna…

  Som en följd av detta blev Systemarkitekturen tämligen obalanserad med den internetanslutna huvudnoden i ena änden av huset, varför jag försökte kompensera med att flytta B till den tidigare positionen för A.

  Fortsatt användning av nätverket blev långt ifrån bekymmerslöst. Att exempelvis strömma sport från Paddan till ÄppelTVn resulterade i många sekvenser av den undermåliga bildkvalitet vi minns från webbsändningar vi köpte för 10-15 år sedan, om det nu inte var så att överföringen gått ned helt mellan produkterna. Vi har inte heller någon vidare kontinuerlig kontakt med våra WEMO-uttag, vilket tidigare inte var något problem med ASUS-routern.

  För att försöka förbättra stabiliteten har jag utan framgång utökat med ytterligare två noder.

  Då vi ofta upplever perioder av förstoppning i trafiken brukar vi kontrollera med Bredbandskollen. Denna ger ibland felmeddelandet att mätningen inte kunde slutföras, eller visar på mycket låga överföringshastigheter, samtidigt som hastighetsmätningen i Linksys administrationsapp visar på full hastighet. Detta gissar jag beror på att appen mäter från huvudnoden, och inte från den enhet som mätappen faktiskt körs. Det får mig att tro att ”ryggradstrafiken” i Vlop inte sker optimalt…

  Linksyssupporten har kontrollerat att jag kör senaste mjukvaran och gjort kanalsökningar för att optimera nätverket. Tilläggas bör att vi bor hyfstat enskilt och bara hittar ett ytterligare wifi-nätverk då vi sökt.

  Sammanfattningsvis har vi inte på mycket länge upplevt så mycket nätverksproblem som med dessa produkter. Vlop positioneras som en premiumprodukt, men efter att betalat premiumpris känner jag mig grundlurad.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Positivt
  + Fungerar när man väl fått igång allt.
  + Bra signalstyrka i hela min lägenhet!

  Negativt
  - Fruktansvärt dålig app.
  - Fruktansvärt dåligt webb-interface.
  - Appen är instabil, buggig, långsam och krånglig.
  - Inget bra gränssnitt för power user.

  OBS
  * Beroende på hur man vill placera enheterna så kan den geometriska formen antingen vara bra eller dålig: t ex kan man inte placera den lite snyggt på väggen bredvid ett eluttag men den kan stå på skrivbordet på ett bra sätt.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köp inte absolut värdelöst, Läs Linksys forum om alla problem. En gåta att alla ger fullpott ?

  Kort allt funkade kanon i några dagar har 35 enheter på WIFI, På IOS enheter blir man utkastad "fellösenord" fast det är korrekt ? ibland får vissa enheter ingen ip från DHCP ? omstart av alla noder löser detta några timmar, har testat bryggläge, köra från min Asus router. Ominstallation ett antal gånger nyfirmware gammal firmware. Men efter en dag eller två kommer familjen å klagar på att internet inte funkar :-(. Har nu backat tillbaka till mina Asus routrar och har inga problem alls. Har nu tre fula dörrstopp.

  Tyvärr läste jag inte Linksys forum innan köp

  http://community.linksys.com/t5/Velop-Whole-Home-Wi-Fi/bd-p/Velop
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag bor i en tvåplansvilla och detta system funkar helt perfekt med full mottagning i hela huset. Otroligt enkel att koppla in där man får tydlig och enkel info via en app i sin telefon.

  + Snygg
  + Snabb
  + Stabil
  + Enkel att använda

  - Finns inget fäste för väggmontering
  - Endast 2 LAN portar per nod

  Notering:
  Stötte på ett problem där den automatiska funktionen i min Asustor NAS som ska öppna portar för åtkomst från externt nät (EZ router funktion) fick Velop att balla ur helt. Fick således stänga av den funktionen. Att fylla i en regel för port forwarding i appen var ändå galet lätt och förmodligen ingenting som en vanlig användare någonsin behöver göra heller så det är lite överkurs.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Usel
  7 mån sedan
  Hade många problem i början, då verkade det stabilt i ungefär ett år. Nu förlorar den kontakten med internet flera gånger om dagen. Produkten misslyckades.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Enkel installation men dålig hastighet.
  Har försökt systemet i 4 dagar, sitter 2 meter från huvudnoden och det väljer 2,5 GHz .. Är det viktigt med hastighet KÖP INTE det här.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tidigare hade en liten avancerad router lösning med extendere och extra outs som i bryggan, vilket gav en ok sortiment och bra fart. Men var olycklig och var något instabil så ersatt allt med Linksys vecklas 3pack. För att se om detta skulle kunna ge bra utbud i hela huset och en mer stabil lösning. Och det gjorde det. Nu är allt fungerar som det ska, och barnen har inte klagat eftersom installationen av Velop'en. Något hände ser och ofta tidigare. Nu har jag också bra anslutning i andra etage av huset, som är dåligt i det förflutna, även med en förlängare. Installationen var en bris, mycket lättare än någon annan router installation jag har testat tidigare. Allt sker via en app och du kommer att guidas genom A till Ö allt från placering av noder till SSID och lösenord. Mycket enkelt. Appen är också enkel och innehåller all information och möjligheter som du behöver. Från prioritet enheter till föräldrakontroll. Och till skillnad från en klassisk router, vilket inte är den coolaste sak att ha i ett rum, sedan vecklas noder ganska snygg och kan placeras utan blyghet på hyllor, byråar och liknande. Utan dig (eller din fru) är skäms för att titta på dessa, nästan tvärtom.