Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Linksys Velop WHW0302 (2-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Linksys Routrar (55)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  3 dagar sedan
  Intelligent Mesh? Njae skulle inte tro det.
  Tre noder, två på övervåningen (i var sin del av huset, där en är närmst bas-noden) och en nod på nedervåningen som är anslutningen till fiber. ALLT ansluter till den nedre bas-noden, spelar ingen roll om produkten är precis bredvid en nod på övervåningen, ändå ansluter den till noden där nere, med usel hastighet som följd.

  Det går inte att styra vilken nod som skall ansluta till vilken nod och det går inte att styra vilken nod som enheter ansluter till. Enligt Linksys så ska man stänga av den noden som man har problem med, men det fungerar inte om den noden man har problem med är bas-noden, för stänger man av den då kopplar den ner allt istället.

  Köp något annat istället och spara er huvudvärken...
 • Perfekt
  6 dagar sedan
  Funkar extremt bra än så länge! Hade tidigare ett Dovado Wifi Mesh XL system. Den levererade åtminstone täckning till nästan hela huset (3 våningar, 200kvm) men kunde inte komma upp i mer än 70/40 i vardagen (vi betalar för 250/100).

  Bytte till Velop och fick direkt 250/100 med bara en nod och täckning i hela huset. Dock inte full täckning i hela huset men det löste sig snabbt när jag kopplade in två enheter till. Nu har vi full täckning i hela huset och större delen av tomten och prestandan är precis vad vi betalar för hos leverantören. Man får vad man betalar för ibland!

  En stor fördel är att man också kan koppla ihop olika Velop i samma system. Tex kan man köpa en dyrare enhet med Wifi6 och kanske placera centralt i huset samtidigt som man kan köpa en billigare för att få täckning ut till gäststugan.

  En annan cool funktion är att man kan använda meshsystemet som rörelsedetektor hemma, dock måste man betala för denna tjänst.

  Är väldigt nöjd!

  + Bra prestanda!
  + Bra täckning!
  + Många funktioner (prioritera enheter, föräl
  + Inga uråldrig fula webbgränssnitt som man konfigurerar allt via utan en modern app istället
  + Går att koppla ihop olika Velop med varandra
  + Rörelsedetektering inbyggt

  - Kanske priset men det finns å andra sidan många meshsystem som är mycket dyrare
  - Onödigt stora förpackningar man köper dem i
 • Perfekt
  1 år sedan
  Otroligt snabb & enkel installation. Gick fr. 7-8 mpbs → 250 mbps, bara genom att byta routers.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hade problem med nätverket hemma och bytte till Velop. Stabil uppkoppling, inga brytningar längre, vilket var det jag var ute efter.

  Föregående talare kanske har problem med underliggande infrastruktur, eller ett måndagsex.
 • Dålig
  2 år sedan
  Kopplade in två noder by the book men det var riktigt svajigt och flera enheter tappade kopplingen hela tiden så jag kopplade från förlängningsnoden. Blev mycket bättre med enbart en nod men då tappar ju hela konceptet lite poängen minst sagt.

  Efter ca tre veckor började problemen med den enda noden också och nu sitter jag med en riktigt usel och svajig uppkoppling. Testat det mesta och har senaste firmware.

  Ångrar bittert detta usla köp och kan inte rekommendera denna till någon.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har ett 2-plans välisolerat trähus på 150 kvm och har kört olika routerlösningar genom åren. Några D-Link bl a DIR-615 och nu senast ASUS RT-N16 som varit helt grym under de 7 år jag har kört den. Har idag Bredband 100/10 via kabelTV (coax). Kikade på en hel del olika routers och mesh-lösningar men fastnade till slut för Linksys Velop som fått väldigt fin kritik inte minst från användare.

  Nu har jag precis (kört ca ett dygn) installerat systemet och min tanke är att testa ordentligt under ett par veckors tid. Jag har 2 switchar och kör 2 datorer med tråd, ett xbox med tråd och en Tivobox med tråd. Övriga device; ett par laptops, 5 mobiler, 3 paddor, högtalaranläggning mm körs trådlöst.

  Själva installationen fungerade inte klockrent. Jag fick göra om installationen från scratch ett par gånger, avinstallera appen i mobilen och göra om proceduren att koppla ihop meshnoderna. Problemet var att anvisningen i appen inte var tillräckligt tydlig så jag kopplade in TP-kablarna till switchar och datorer direkt utan att ha kopplat ihop meshnoderna trådlöst innan dess. Så, när jag kopplade bort allt annat och satte noderna på ett bord med en meter mellan varandra och kopplade ihop noderna trådlöst gick det mycket bättre. Placerade sedan en nod på vardera våning och tryckte in TP-kablar, switchar mm och vips fungerade allt. Kanske fanns detta beskrivet någonstans men det var inget jag noterade initialt utan något jag blev informerad om av genom en youtubefilm...

  Har inte hunnit testa prestandan så mycket än men jag har fått ut som mest 110/12 trådlöst och iom att jag beställt 100/10 känns det kanonbra. Dock hade jag lite problem på kvällen en sväng då jag inte kom upp i mer än ca 50/10 under några timmar. Kan ju bero på lasten i coaxnätet men jag vet inte. Får kolla detta under en period och återkomma.

  + Snygg design
  + Smidig app
  + Bra topphastighet

  - Missvisande installationsinstruktion!
  - Svajig topphastighet trådlöst? (måste få testa ordentligt under en tid, så får återkomma)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har fiberuttag i hallen, och två rum bort (med betongväggar) ligger mitt kontor med dator. Testade ett gäng routrar från ASUS och TP-Link, men ingen var stark nog att nå till kontoret från hallen på 5ghz så att jag kunde få ut 100/100. Fick bara ca 70/70 med dessa.

  Efter att ha läst alla goda rekommendationer här gav jag Velop ett försök. Måste hålla med samtliga tidigare recensenter. Har en i hallen och en i kontoret, och nu får jag ut 100/100 trådlöst.
  Det som är så fiffigt med Velop är också att man kan koppla in 2st enheter med kabel i "slavarna".

  Enkel att installera med appen (dock lite krångligt att det inte finns alternativ för fiber direkt i installationsguiden, utan bara för ADSL/kabel, så man trixa lite och hoppa över guiden för att få det att funka direkt i fiberuttaget)

  Hoppas det håller sig stabilt och "up-to date"! 10/10 om inga problem uppstår i framtiden. Uppdaterar recensionen isåfall.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett ord: Grym
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Super enkelt att installera med hjälp av appen!
  Wifi i hela lägenheten och att streama stora filmer går betydligt bättre nu än med min tidigare router.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastiskt bra wifi system. Diskret design som passar bra in i allas hem. Det va jätte lätt installation, man behöver bara ladda ner en app och följa anvisningarna där igenom. När allt va klart var det bara att koppla upp sig och njuta av Wifi i hela hemmet trots svart betongs väggar :D Och bäst av allt är att den känner av vad för enhet du försöker koppla upp dig med och automatiskt väljer bästa frekvensband åt dig.

  +Snygg design
  +Täcker hela hemmet
  +flytt/utbyttbart
  +Enkel installation
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade höga förväntningar på denna router efter flera rekommendationer och pga av prislappen.
  Men bor man som jag i stor lägenhet med flera rum och med tjocka väggar så ville jag inte kompromissa.
  Tack och lov infriades mina förväntningar och nu slipper jag tänka mer på routerköp och all research jag lagt ner.
  Har egentligen inget att invända emot.
  Appen är lätt och bra, inga jäkla extenders, stabil streaming alltid, oavsett om jag belastar wifit med alla mina enheter och som bonus passar den bra in i hemmet rent visuellt!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk produkt inom sitt område! Velop är sjukt enkel och installera och ger mig äntligen den täckning jag önskar i hemmet, dvs full styrka i samtliga rum. (hade problem tidigare med dålig signal styrka i vissa rum) Appen man styr allt med via mobilen är super enkel och överskådlig. Designen på Velop passar dessutom perfekt in i en modern miljö om man som jag vill att det ska se cleant ut i tex vardagsrummet. Hatten av för Linksys och full pott ifrån mig!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk lösning för att få full täckning överallt.
  Bor i 70kvm med betong och har alltid varit utan signal i köket som ligger längst in i hörnet. Har testat med massa olika lösningar. Men Velop är verkligen den första som verkligen löser problemet med täckning.

  Nu har jag 250 mgb i hela lägenheten vilket är fantastiskt för hantering av olika wifi produkter bland annat musik från Sonos.

  + Super smidig installation via app
  + Snygga så jag faktiskt vågar ha dessa framme
  + Extrem täckning i hela lägenheten
  + Enhetsprioritering i appen för enheter som man vill ha fokus på (i vårat fall Tven)

  - Väldigt dyrt, men här får man verkligen valuta för pengarna och Velop är verkligen en lösning som bara fungerar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  +Snygg design, kan stå framme och smälta in i omgivningen
  +Bra kvalitet på medföljande tillbehör
  +Appen är väldigt användarvänlig och det tar inte många minuter att komma igång
  +Utmärkt när man ska streama film eller vara många på nätverket samtidigt
  +Enhetligt nätverk så man slipper att koppla upp sig till olika extenders när man förflyttar sig i hemmet.
  +Utbyggbart om man skulle behöva täcka en större yta i framtiden.

  För mig som bor i en stor lägenhet med tjocka väggar är Velop en utmärkt lösning för att slippa begränsad WiFi signal och att byta WiFi nät beroende på var jag befinner mig i lägenheten.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Snygga (frun godkänner)
  + Enkel installation
  + Riktigt bra prestanda.
  + Normalt användande för mig hemma är: 2st mobiler med surf, digital tv box med tv
  kanaler. 1st padda (barnens), en smart tv som vi streamar netflix på ibland i 4K, en
  macbook 2013, en chromebook 2016 samt 2st WeMo switchar.
  Allt detta klarar Velop galant, utan något lagg eller att man måste reboota produkten.
  + Räckvidd.
  + Vi bor i ett hus på 150kvm, två våningar, trähus.Vi har full teckning i alla rum med
  WiFi nu. Förut hade jag en annan Linksys, EA9500 som också presterar riktigt bra
  men som gav upp efter blixten tog den. Då hade vi 2 pluppar i 2 av rummen, nu
  alltså full teckning i alla rum.

  - Kostsam. Fel att säga dyr eftersom den presterar exakt som jag hade hoppats. Dyr för mig är en produkt som kostar mycket pengar och inte presterar det den lovar. Men denna gör det. Dock mycket pengar på router, det vet min plånbok om inte annat.
  - Två enheter. Alltid enklare att placera en enhet än två enheter.

  Overall väldigt nöjd med produkten. Gillar Linksys produkter mycket pga mjukvaran och appen. Det är innovativt och snyggt designat. Funktionen att stänga av vissa enheters internetaccess via mobilen används flitigt för barnen.

  Om Linksys gör produkten osynlig nästa gång så köper jag nästa version direkt, även fast dessa är snyggare än monstret jag hade tidigare (som fick gömmas undan).
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt överlägsen om man har hus och större ytor som behöver täckas. Har kastat ut tidigare lösning med router+extender och ersatt med 2 Velop som nu täcker hela huset och trädgård med samma WiFi (man ser bara ett nätverk trots fler Velop).
  väldigt enkelt att sätta upp och administrera plus att den är såpass snygg att man kan ha den framme. surfen har också blivit mycket snabbare, både trådat och trådlöst.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra, diskret design som flyter ihop med inredningen. Väldigt enkel installation, tog bara några minuter så var allt igång och körde. Och det bästa är så klart att vi nu har täckning i hela lägenheten till skillnad från innan.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt fantastisk produkt, enkel att installera och täcker hela huset ink trädgården. Har en i vardagsrummet och en i annan del av huset och har aldrig haft så bra täckning och snabbt bredband. Körde tidigare med extender men då blev det olika nätverk, nu är det samma nätverk i hela huset.
  Äntligen en router med bra design som också kan stå framme och smälter in i rummet.
  Hastigheten på trådlösa är högre än specen på bredbandet och känns som ett måste om man har stor yta och vill ha det enkelt
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan inte bli en mycket smidigare och pålitligare lösning än så här! I det stora hela så har jag faktiskt inget negativt att säga om den..!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Utmärkt produkt. Super lätt att installera, bara ladda ner en app, sedan installera det själva. Har 80/80 rad i och genom mätningar med speedtest.net jag har mellan 78-80 i hela huset. Har en nod i en vån (ca 100 m2 ytarea) och en källare. Spelar också playstation med trådlös och ping på 5ms.

  Kan mycket rekommenderas.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  OBS: Per. D.D. inte möjligt att få T-vi att arbeta igenom denna router! (Do Canal Digital via fiber)
  Lätt att installera, plug and play och kräver ingen avancerad kunskap. Bra utbud av signalen (har inte testat hastigheten och de olika frekvenserna ännu) och signaler att penetrera väggar bättre än mitt ASUS RT-3200. Så mina TEK 10 hus har mycket bättre WiFi täckning nu (220kvm hus, plus en stor trädgård, har bra signal med 2 enheter)
  Obs: den första enheten måste vara ansluten direkt till modemet, och ersätter den tidigare routern, annars enheten inte kommer att fungera. Den har två nätverksportar (det betyder att jag kan bara lägga undan min gamla router, då kan det inte längre delta i det trådlösa nätverket)