Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony HT-ST5000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hemmabiosystem (29)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Jag har nördat och letat efter marknadens bästa soundbar i över en månad och även om jag inte har lyssnat på alla, t ex Yamaha YSP-5600 så vågar jag säga att detta är en av marknadens bästa.

  Dialogen som är något av det viktigaste en soundbar måste hantera, är riktigt bra på HT-ST5000. Det är möjligt att höja centerkanalen vilket få andra soundbars kan göra.

  Visst är 15000 väldigt mycket pengar men har man följande krav, finns det inga andra alternativ.

  * Tydlig dialog med möjlighet att justera centerkanalens volym
  * Atmos/DTS:X
  * Någorlunda slimmad design (Yamaha får inte plats framför en TV med normalhög fot)
  * 4K/HDR-passthough och fler än två HDMI
  * Bra baslåda

  Samsung HW-K960 var ett alternativ men jag ville inte ha de fula bakhögtalarna och utan dem vinner HT-ST5000 trots högre pris.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Detta är verkligen den bästa soundbar jag hört. Jag gick från ett stort 5.1 system till denna, och var väldigt skeptisk. Jag trodde att jag aldrig skulle få någon liknande ljudkvalitet när det kom till musik och film. När jag testade musik "Spotify,flac,YouTube" var jag riktigt förvånad, denna soundbar är avstämd helt perfekt. Även basen är riktigt behaglig att lyssna på. När det kommer till film så går det inte jämföra med ett riktigt 5.1 system, det blir surroundljud och häftiga effekter, men ljudet är såklart mer välplacerat med separata högtalare. Om jag som i mitt fall väger upp fördelar och nackdelar med denna soundbar mot mitt gamla 5.1 system så var det värt att skaffa denna p.g.a:

  *En hel icakasse med sladdar mindre.

  *HDMI cec fungerar mycket bättre och snabbare än min onkyo förstärkare.

  *Mer funktionell för vardagligare bruk.

  Däremot så tycker jag det är lite fattigt med inställningsmöjligheter, men det är väll meningen att man ska "Keep it simple" vilket som ändå funkar utmärkt.

  När jag köpte min så upplevde jag att den behövde inspelning ett antal timmar innan den blev fylligare i ljudet.

  Uppdatering efter några månaders användning. Saknas verkligen inte mitt 5,1 system idag. Och använder man sig av neutral:x läget så är musik kvaliteten suverän.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Bytte ut en full 7.1 hemmabio mot ett system med oled tv och denna soundbar.
  Man får ju ett helt ok ljudsystem. För alla typer av filer och bilder.
  Men visst saknar man bak kanaler en aning. Annars är ljudet rent och fint och det oavsett vilken ljudnivå man spelar på. Det brukar inte andra system ha.
  Man ansluter den hur enkelt som helst. Och jag var typ lite snopen när man packade upp den och satte igång, var det allt! ;)
  Allt bara gick igång. Snabb installation funkade klockrent. Uppdaterade även firmware automatiskt. Bara ev inställningar för avstånd för atmos och subbas som jag gjorde i efterhand.
  Och man upplever en rejäl medryckande surround. Kvaliteten på produkten är outstanding. Tyngd och finish är full pott. Stöd för ljud och bild och uttag på bar är kanon. 3 hdmi in. LAN och wifi. Storlek passar bra under en 55-65 tum tv.
  Blåtand hittas enkelt och lätt. Man måste vara online med spotify verkar det som, men annars full pott. Och den kan till och med väckas remote från telefonen om man ställer in bar på detta. (drar lite mer ström). Till och med startas från Spotify när man inte är hemma! Snacka vi fick en chock när den började spela när dottern körde igång när hon inte var hemma! Går att stänga av den funktionen ;)
  Hade den haft tillägg för bak kanaler eller haft lite bättre simulering på bak kanalerna hade den fått fler stjärnor. Men som en singel bar kan man nog inte få bättre.
  Köpte den på kampanj 9990 kr så det var den klart värd. Slapp ju en hel hög med kablar och störande högtalare för den inredningsansvarige.
  Var enkelt att få med frun på bytet ;)

  Tillägg efter en tid. Nu lagt till Appletv 4K mm. och det är lite strul för den att ibland hitta rätt inkommande kanaler. Lite jobbigt ska erkännas. Man får trycka fram och tillbaka innan den känner av inkommande signaler.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Betyget är för ljudet, helt ok ljud. Kan förstås bli bättre från en hemmabio- eller stereoförstärkare med separata högtalare, men helt ok för vad det är, en soundbar med baslåda. Har aldrig upplevt ”Please wait” felet. Kanske för att den uppdaterar själv firmware när det behövs. Fördelarna är många med denna soundbar. Du behöver inte ha den på jämt då hdmi går rakt igenom även när den är avstängd. 3 hdmi portar in vilket gör att du kan koppla in många apparater till den utan att behöva koppla om. Du behöver inte ha tvn på om du kör via appen music center, när du bara vill lyssna musik, går utmärkt att skicka ljud till den via inbyggda ljudchromecasten eller streama från din NAS eller liknande. även bluetooth strömning till soundbar eller från soundbar till bluetooth hörlurar (upplevde något svagare ljud i hörlurarna). (Med Sonys lurar parar man ihop enheterna genom att dom vidrör varandra). Den trådlösa baslådan går inte att klaga på, ger fet filmisk basljud som är ställbart i nivå. Ljud och basvolym har separata volymkontroller. Du kan styra allt via fjärrkontrollen via en meny i tvn, eller via music center. Möjligtvis kunde det ha varit trevligt med fler inställningsmöjligheter som en mjukvaruequalizer, ställa in volym på dom olika högtalarelementet. Ärligt så hör jag nog ingen 7.2 atmoseffekt i och med det, inte heller att ljudet ska komma från taket eller från sidorna och bakifrån, men det gör inte så mycket då ljudet är så pass bra ändå. Den här kan ersätta gamla hemma stereon och du får ett fylligare tv ljud. tekniskt borde det gå bra att koppla in även vinylspelaren via ett RIAA steg emellan till den analoga 3.5mm kontakten. Tänk på att soundbaren och subwoofern är rätt stora enheter, kan vara värt att mäta upp först och skapa sig en föreställning om hur den kan se ut. Varför gör man ingen vit version, dom flesta har vita väggar och möbler. det här är Sonys värsting soundbar just nu.
 • Usel
  1 år sedan
  Googla St-ht5000 och "Please Wait" innan ni beställer. Tänk också på att högtalaren och subben väger en hel del så att skicka det fram och tillbaka på reparationer är inte kul.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Min första soundbar och är väldigt positivt överraskad hittills, den gör sitt jobb oerhört bra med tanke på storleken.
  Jag har tidigare kört med 5.0 system, och visst, den rätta surroundkänslan infinner sig inte riktigt, men ljudet överlag är av hög klass.
  T.ex. dialogen vid TV/film-tittande är riktigt bra.
  Subben levererar bas i hög klass (och mängd) som passar både musik och film vilket brukar vara en svår kompromiss annars.
  Har bara kört Spotify hittills för musik, men den spelar de flesta musiktyper på ett sätt som får en tänka på en större hifi-anläggning. Går dessutom att spela ganska högt med bra tryck i basen, inga problem om man har party hemma i vardagsrummet.
  OBS! Subben kräver ett antal timmars inkörning innan den låter som den ska, vilket i sig brukar vara något positivt, då högkvalitativa element oftast kräver en tids användning innan de låter som de ska.
  En liten minuspoäng för att de gott kunde implementerat en full chromecast istället för bara chromecast audio.
  Plätt-lätt att installera både i inställningar och inte minst då själva hårdvaran, bara att plugga i varsin nätsladd från sub och huvudenhet samt HDMI från t.ex. TVn så är det bara att åka sedan.
  Köpte min för ett tag sedan på conrad för 12600:- vilket jag tyckte var ett klipp då alla andra skulle ha nära 16000:-, nu har dustin weekend rush på den för 10990 så det är bara att slå till.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Uppgraderade från äldre Sony-ljudplatta till HT-ST5000 för några veckor sedan och är ganska imponerad av både ljudkvalitet och intrycket av reflekterat ljud när jag kör olika Atmos-test. Bakre högtalare skulle naturligtvis bidra ytterligare till känslan av rymd i ljud, men med tanke på att detta bara är en subplank med sub - otroligt.
  Lite test och finjustering av avstånd till lyssnare + ändra del av inspelat avstånd till tak / extra volym på de två elementen som pekar upp: allt en solid ljudupplevelse i både 5.1-filmer och Atmos-tester som finns på youtube.
  Har inte upplevt förlust av signal till sub som vissa rapporter.
  Om det finns en uppgradering kan man para t.ex. Sony SA-Z9R som extra bakre högtalare: perfekt.
 • Usel
  2 år sedan
  Min version av Sony HT-ST5000 var helt värdelös. Förlorar anslutningen till underenheten i kabinen och furu. För det priset ska sådana saker fungera 100% utan förlust.