Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony UBP-X800

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Blu-ray-spelare (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.91)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Sony's första riktiga 4K Blu-Ray spelare levererar otroligt fin bild och ljud. Installationen gick smidig och mjukvaran uppdaterades automatiskt. Det tog 5 min och sedan startade den om sig själv.

  Maskinen är snygg och har samma finishing som PS4:an. Den väger cirka 4 kg och känns robust.

  Audio och video format som den stödjer är en lång lista. Länkar till produkt specen:
  https://docs.sony.com/release//SPECS/UBPX800B_mksp.pdf

  Har man 4K TV eller håller på att uppgradera sin utrustning till 4K så är denna maskin ett av de bästa alternativen.
 • Alla omdömen

 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 20 dagar sedan
  Ljudet och bild är bra. Systemet är numera stabilt, det var en massa buggar innan.
  Men att de har Tizen som OS var dåligt, det finns inga appar till nästan mer än Netflix och Spotify typ.
  Edit: nu försvann youtube och Netflix. Alla appar försvinner.
  Mediaspelaren för att spela upp musikfiler är ett skämt, ottroligt dåligt UI.
  Kan inte rekommenderas precis.
  Jag har massor med Sony grejer men den här är inte bra...
  Den crashar fortfarande ibland vid bluray uppspelning så man måste dra ut kontakten.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Har de funktioner man kan förvänta sig plus lite till. Klarar av att spela upp det mesta.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra spelare
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  -Saknar display på enheten vilket för mig är oförståeligt. Stänger du tex av spelaren så måste du vänta 10sek för att se om den gröna dioden släcks. tog den fjärrkomandot?

  -För dyr i Sverige pga kemikalieskatt
  -inga sifferknappar på fjärrkontrollen

  +Bra enkelt hanhavande
  +Snabb att ladda skivor
  +Riktigt bra bild och har man en vass 4K TV är de mesta inställningarna satta till AUTO
  +Bilden är i klass med Panasonic UB-900
  +Finns lite appar bla Netflix för den som saknar det i TV:n

  Hade gärna lagt en 5 hundring extra för att få display på enheten.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Suverän UHD Blu-ray-spelare. Väldigt bra bildkvalitet. Extremt tyst vid uppspelning (något jag är mycket känsligt för). Snygg design. Mycket hög byggkvalitet. Bra fjärrkontroll. Hittar egentligen inget att klaga på! Visst den kunde haft stöd för Dolby Vision, men det finns knappt några UHD Blu-ray filmer i det formatet i alla fall, och HDR10 ser *extremt* bra ut ändå. Vad jag har hört blir det inte blir mycket bättre med Dolby Vision.

  Uppdatering: När man spelar UHD Blu-ray skivor så väsnas spelaren klart mer än när man spelar vanliga Blu-ray skivor. Möjligtvis beror det på att UHD Blu-ray skivor spinner i högre hastighet? Spelaren är fortfarande ganska tyst, men skillnaden är ändå märkbar. Drar av en stjärna för det.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Sonys UHD Blu-Ray spelare är ett monster när de gäller att spela upp allt man matar den med. Men huvudsakligen ger den kanon bildkvalitet till ett pris som är långt under de Oppo eller Panasonic vill ha för snarlik kvalité. Jag läste näst intill alla recensioner innan mitt köp av UDB-X800. Och de som slår en direkt är att näst intill alla recensioner och tester påvisar att denna spelare ger dig grym bildkvalitet vad du än spelar och att den matchar Oppo's spelare när de gäller 4K Blu-Ray. De som fattas oxh kanske får folk att tveka är stödet för Dolby Vision som inte finns, MEN! Tänk då tanken att LG totalt misslyckats med sin spelare när de gäller stödet för detta och att deras spelare tyvärr har brister i bildkvalitet och stödet för diverse filmer. Här har du en komplett lösning som klarar näst intill allt du skickar på den. Och Dolby Vision finns på så få titlar ute i handeln även nu när vi går in i 2018 att de hittills inte behövs enligt mig.
  Som sagt HDR och 4K på denna spelaren ser perfekt ut.
  + Bra byggkvalitet.
  + Bildkvalitet i högsta klass.
  + Grymt media stöd.
  + Enkla menyer och funktioner.
  + Bra inställnings möjligheter.
  + Enkel att hantera för alla i familjen.

  - En stjärna för Dolby Vision saknas

  Tips: Var noggrann med att ställa in spelaren i direct mode för att få exakt de färger som filmskaparen ville att du ska se.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Först det positiva:
  1. Bilden
  2. Byggkvalitet
  3. "Apparna" klarar 4k och HDR

  Det negativa:
  1. Kan inte flytta text
  2. Suddiga menyer
  3. Ingen Dolby Vision

  UBP-X800 får full pott för bilden. Fantastisk både på 4K filmer och uppskalad Blu-Ray och DVD. Lite synd att den inte har Dolby Vision men det finns så få filmer i det just nu så det är inte så viktigt. Är bilden det viktigaste behöver du inte leta längre, köp en UBP-X800.

  Det jag blev mest besviken på är att man inte kan flytta textningen (och storlek) som med t.ex. Panasonic eller Oppo. Kan vara en dealbreaker! Menysystemet verkar gå i lägre upplösning (än 4k) och är lite suddigt och pixligt. Mindre viktigt för mig.

  Fjärrkontrollen känns lite billigt för det svenska priset. Men det kan förklaras med att detta är en "budgetspelare" i USA. Vanligt pris där är $150-$200 vilket gör priset på ca 3500kr i Sverige ganska dyrt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket snygg med mycket bra innehåll. Har man dessutom Sony's 4k tv så kan det inte bli bättre.
  Så tillsist, MYCKET NÖJE!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter några år av usel marknadsföring för UHD "4K" spelare som inte var där, även om de såldes som 4k spelare (verkligen Full HD Blu-ray-spelare med uppskalning kapacitet), Sony med en riktig infödd 4k UHD spelare.

  Det gör vad de tidigare modellerna göra: exklusiva 1080p Blu-strålar till 4k och resultatet är mycket bra, särskilt på 3D-filmer som ironiskt nog, Sony och resten av TV-industrin inte längre höra något om. 3d djupet är bra också i detalj och en märken betydligt mindre "dubbelseende" effekt än tidigare. Men tredimensionella filmer är nu historia och industrin har gått vidare med 2D men med skarpare definition och färger, nämligen 4k HDR

  Observera att det kommer att vägra att spela 4k plattor om du inte har en HDR-kompatibel TV. Även om jag har en 4k LG med alla nödvändiga standarder för 4k uppspelning (hdcp2.2, HEVC), men utan HDR, inte UBP-X800 läsa min "Ghost in the Shell" UHD skiva

  Sony'en kan dock spela sällan formatera DVD-Audio som jag äger ett dussin och jag måste erkänna att det var orsaken som fick mig att köpa den. För oss som fortfarande är förtjust i CDR och skivan i olika former är att Sony är ett bra köp. Ändå är det bra att veta innan köpet att bolaget har tecknat ett avtal med Dolby Laboratories att genomföra Dolby Vision på deras framtida TV-apparater och UHD spelare men UBP-X800 kommer inte att uppgraderas. Det kommer att hålla sig till HDR 10 standard som Sony använder från början. Ska du ha en spelare med HDR10 och Dolby Vision måste vänta på Sonys UBP-x1000ES som redan säljs i USA.

  Kan du leva utan 4k skiva så är det inte värt att köpa. Speciellt eftersom Apple släppt sin Apple TV4K och ett antal 4k filmer att hyra från iTunes Store.