Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sennheiser HD 4.50 BTNC Wireless

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (256)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Recensionen är uppdaterad, några formuleringar i gamla texten är tweakade men betyget opåverkat. Har spelat lurarna ca. 50 timmar och allt som står här nedan stämmer överens med mina intryck idag. Läs längst ner, under avgränsningen för de stycken jag lagt till i efterhand.

  Lurar till vardags: Audio Technica ATH M50x, Apple iPhone-lurar (trådade), Sony mdr-v55
  Musik: Elektroniskt/instrumentalt

  Var ute efter: En lösning för att stänga ute diverse störljud medan jag jobbar.
  Orosmoln: Att ljudet inte skulle vara värt pengarna och att lurarna inte skulle dämpa tillräckligt.

  Jag tror många sitter i samma sits. Man är intresserad av brusreducerande lurar, men vågar inte slå till för att man räds att köpa grisen i säcken. I synnerhet med den här modellen som är såpass ny och obeprövad (men ändock från Sennheiser). Dessa köpte jag nu för 1900 kr (de går säkert ner inom kort), vilket gör dem till de dyraste lurarna i min samling, samtidigt är de inte heller de bäst ljudande. Men kanske gör det inte så mycket?

  De få recensioner jag hittat kritiserade i mångt om mycket ergonomin och att de snarare skulle klassas som on-ear. Jag har ett ganska litet huvud, eller medium om man ska välja hatt. Normalstora(?) öron - och för mig går öronen in under, men jag inser att det kan vara på gränsen för vissa. Själva kuddarna är ganska breda, vilket är det största problemet i det avseendet. Men efter en första strecklyssning kan jag verkligen inte förstå hur man kan slå ner på ergonomin. Visst, de är inte en fröjd att ha på sig. Men de är inte heller obekväma. Jag skulle rätt och slätt kalla dem bekväma.

  I positivt avseende sas det att de lät bra. Vissa tog till och med i med fantastiskt. Fantastiskt i jämförelse med vadå - tänkte jag. För nog kan väl inte trådlösa lurar låta lika bra som ATH-m50x? (som i sin tur, i min bok, inte heller låter ”fantastiskt” (men bra, dock)). De senaste trådlösa lurarna jag hade var av Hifi-stuk, ett par Sony med RF-sändare. Det var typ 10 år sen och de lät adekvat, har dock inte använt dem något på senaste så är svårt att göra nån vettig jämförelse.

  Det var som jag befarade. Dessa lurar kommer inte ersätta mina Audio Technica, och glad för det är väl jag. Annars skulle det vara slöseri att ha båda. Men som trådlösa lurar att ha när man sitter och jobbar, och inte vill bli störd - är de fantastiska. De låter bra. Lite okontrollerade i i distortion och delay (låter närmast som missljud i värsta fall) och aningen mullriga (men det kommer från någon som gillar en platt ljudbild). De lyckas trots det röja fram detaljer som jag inte lagt märke till i mina M50x. De hörs säkert där också, iom. att de har ett bra mellanregister även dem, men det svänger som på ett annat sätt i dessa.

  Byggkvalitén är ”okej”. Jag skulle inte vilja ha dem som lurar som man tar med sig överallt och kastar hit och dit (den rollen som mdr-v55 spelar i mitt liv). Men de är väl ”plastiga på ett bra sätt” och för hemanvändande ser jag inget problem. Något jag dock noterat är att om man hoppar/springer/går våldsamt, så hörs nån typ av klickljud/rassel. Troligtvis är det något med just brusreduceringen som spökar där och även om det spelar mindre roll för mig - så kan jag tänka mig att det finns andra som bryr sig.

  Jag har tidigare testat Bose QC35 och jag tyckte där och då att de lät sådär, och att de inte stängde ut så jäkla mycket ljud. Bekväma var de dock. Möjligtvis en fröjd. Helhetsintrycket är såklart mycket bättre för Bose, men de här känns spontant inte så långt efter utifrån det lilla jag testat de båda.

  Det som får mig att behålla dessa är att jag är nöjd, helt enkelt. De lever upp till det jag ville och jag blev faktiskt positivt överraskad av dem då det var många negativa Amazon-recensioner och dylikt. Om man bortser brusreduceringen och det faktum att de är trådlösa så skulle jag uppskatta att de låter som hörlurar i 800 krs-klassen ungefär.

  Jag har heller inget BT-headset så oavsett vad framtiden bjuder på så kommer nog dessa hänga med i många lägen. Skönast av allt är att de inte var så fasligt dyra - hade aldrig vågat ta med mig ett par lurar för ~4000 ”till vardags”.

  - - - - -

  Uppdatering, tre veckor senare: Har använt dem genom 2,5 laddningar nu. Säkert runt 50 timmar. Både med- och utan musik. De verkar hålla ungefär 20 timmar per laddning, precis som de påstår.

  De låter som de gjorde i början - bra, men jag trillar inte av stolen direkt. De rasslar lite när man går, det stör mig inte nämnvärt men det har blivit mer påtagligt. Jag har haft dem en del utomhus och de funkar bra även fast det blåser (hört att Sony ska ha problem med detta). Sitter man på balkongen så dämpar de det mesta även utan musik på, och med musik så finns det inte mycket som stör en.

  De är mycket bekväma enligt mig, lätta på huvudet, känns inte hårda trots att de inte är särskilt stoppade i huvudbygeln. De klämmer åt, men utan att det "känns". Snarare sitter de väldigt bra på huvudet även när man böjer sig ner och rör sig i allmänhet. Det jag gillar med dem överlag är det lilla formatet och den låga profilen, samt att de gör det de ska.

  Det enda "krångel" jag haft är när det kommer till att ansluta lurarna till datorer. Oklart om det beror på datorerna eller lurarna då jag inte har nåt att jämföra med direkt. Använder dem till en stationär windows-dator från 2016, imac 2011 och mbp 2014. Den som krånglar mest är utan tvekan windows-datorn och det kan ju bero på många saker. De funkar dock bra till telefon/platta. Detta är lite av en parentes och jag säger varken bu eller bä om lurarna i sig på den här punkten. Kan dock vara bra att känna till och läsa på mer om från andra användare, om man planerar att använda dem med dator i huvudsak, hellre än telefon.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte dessa lurar i början av januari för 1790 och har haft dem i två veckor nu. Jag är nöjd med dem och jag skulle köpa dem igen om det vore så. Ljudet är mycket bra, dock hade det kunnat få vara lite djupare bas. Brusreduceringen fungerar bra, ventilationssuset försvinner när jag sitter med dem på kontoret. De läcker inte något ljud så att de stör kollegorna heller, även på hög volym. De sitter bra på huvudet och runt öronen, så även om det blir lite varmt efter ett par timmar så gör det i alla fall inte ont. Jag har inte haft några problem med bluetooth-kopplingen, det har fungerat smidigt till telefonen (iPhone 6) och den minns kopplingen mellan gångerna man använder dem. Batteritiden är bra, det tog runt 25 timmar som utlovat innan jag behövt ladda dem igen.

  Den enda nackdelen då som drar ner en stjärna på betyget, det är ljudvolymen. Lägsta ljudvolymen är rätt hög, så jag kan inte sänka till den nivå jag skulle vilja ha. Kanske finns det nån inställning för detta någonstans eller att det bara är så när den är kopplad till mobilen, men jag har inte lyckats fixa det och det är lite störande.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  8 dagar sedan
  Köpte som fynd på Webhallen .
  Tycker att de håller god kvalitet och bra Noise canceling.
  De kanske är lite trånga över öronen och kanske lite varma efter ett tag.
  Men det kan jag ta :-)
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Bra ljud och batteritid, men olidliga att ha på sig en längre tid.
 • Usel
  2 mån sedan
  Stänger av sig när det är 30% laddat.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Haft de i 2 månader. Tekniskt sätt så har de alla funktion jag vill ha.
  Men sitter obekvämt. Kan knappt ha på mig de i 30 minuter utan att känna de i öronen.

  - Obekväma
  - Svettiga
  - Smått störig Connect/Disconnect Röst
  + ActionButton - AndroidVoiceAssistant Action
  + No Extra App and Bullshit
  + BlueTooth
  + Batteriet
  + Snygg
  + Fysiska Knappar (Ingen Touch Skräp)
  + Active Noise Cancelling
  + Bra ljud.
 • Ganska bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Haft dessa i snart ett halvår. De sitter väldigt bra, funkar perfekt även vid joggning utan att ljudet svajar. Batteritiden är bra. Ljudvolymen är bra men kanske inte som i lurar med sladd av naturliga skäl. Jag har en viss ovana annars att maxa ljudet så detta är bara bra. Knapparna kan vara lite svåra ibland. I telefonsamtal kan folk uppleva att mikrofonens placering på lurarna gör att jag låter svagt. Bygeln mellan lurarna känns lite obekväm mot huvudet.
 • Bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Dunkandet utomhus och låga frekvenser tas bort, medan surrandet i flygplan hörs! Reduceringen är så där för flygning...Prat hörs lite och jag vet nu inte om det är meningen. När det gäller att lyssna på musik och radio så är det bara bra! Lite större omfång av örat skulle passa mig och lite mindre format. Lurar är rätt så maffiga/breda. Knappar är lagom stora men jag har inga andra hörlurar att jämföra knappar och reducering av buller med. För priset tycker jag att ANR bör vara bättre.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Mycket nöjd med både ljud och hur dom sitter på huvudet men de är något låg högsta volym men de kankse är bra för att spara hörseln :)
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte dom för ca 1 månadsen .. Mkt nöjd med dom .. sitter i ett rum med en 3d printer vid ena örat och ett konvector element med fläkt på andra sidan .. Hade blivit vansinnig för länge sedan utan dessa .. Lite djupare bas hade inte skadat och lite högre max volym . Men för det jag ska använda dom till fungerar dom suveränt .
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra ljud och brusreducering men trycker mer än andra hörlurar på tinningarna om man har glasögon. Annars 10 av 10 would buy again
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har haft lurarna i cirka 1 månad nu. Otroligt nöjd med dem. Bra ljud, skön passform och bra batteritid. Rekommenderas