Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG OLED65C7V

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (302)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.53)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Till och börja med. Har jag alltid kört Samsung tv. Är alltså min första LG tv. Efter att ha kört led tv. Var nästa steg oled. Själva tv´n är snygg. Väldigt tunn. Bilden är galet bra. Ljudet även det bra. Svart är verkligen svart. Mycket nöjd fast priset är saftigt. Priserna på oled 55" är på väg ner. Priset över ligger fortfarande högt. Kan verkligen rekommendera LG oled. Tv´n känns framtidssäker. När Xbox One X lanseras kommer tv´n få leverera ordentligt.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  - Vertical banding syns och är störande.
  - Mindre "pop" i bilden än min gamla Pioneer-plasma, men svartare svart och ljusare ljust.
  - LG:s bildbehandling är inte lika vass som på Sonys eller Panasonics OLED:s, men med en prisnivå på nästan 2/3 så är ju den här väldigt prisvärd.

  Som gaming-skärm slår den vad jag förstår alla anda OLEDs just nu, men jag använder den inte till det.

  Lite mer subjektiva reflektioner: OLED:s snabba pixelrespons gör att 24fps-material har en tendens att uppfattas som fladdrigt enligt mig. Egentligen är det ju så källmaterialet är så det är den mest ärliga bilden, men sample-and-hold på 24fps-material i kombination med snabba pixlar vet jag inte om det är så bra kombination för det mänskliga ögat, dock finns det väl inga bra alternativ. Föredrar plasmas impulsliknande bildrendering som känns skonsammare för ögat.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Riktigt fin bild!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Vilken bild!

  Jag har ägt denna modell i över ett år och är nog över genomsnittet intresserad i utvecklingen av TV-teknologin. Har varit väldigt aktiv på forum angående OLED:s.

  Efter ett år har jag inte fått en enda aning till inbränning trots mycket spelande, har väldigt lite banding (syns vid väldigt få tillfälle) och ingen som helst tint vid 100% vitt.
  Det enda minus jag kan ge denna TV är att rörelsehanteringen vid panoreringar kunde varit bättre, något Sony ofta är lite bättre på än LG men då kostar det också lite extra (Sony, och alla andra, använder OLED-paneler producerade av LG).

  Angående ljusstyrka, som är den enda tekniska som Samsung (och deras LCD:er) har övertaget på, så kan jag lugna dem som oroar sig över det med att jag aldrig kör med högre än 50% OLED-ljus för vanlig SDR-film/TV och vid HDR/Dolby Vision så blir jag ofta bländad då ljusstyrkan är mer än kapabel. Visst, ca 700 nits är tekniskt sett i underkant för att visa HDR men personligen tycker jag att 700 nits räcker gott och väl. Hade klarat mig med mindre. Biografer för exempel, visar oftast max runt 100 nits.

  Finns inget annat att säga än att OLED är dagens bästa teknik för att uppleva optimal bildkvalitet för film, tv-serier och tv-spel.

  REPARATION:
  Efter 13 månader fick jag fel på en pixel som konstant lyste blått. Väldigt frustrerande när man är van vid 100% svart och något som förstörde upplevelsen vid både film- och TV-tittande.
  Att en, eller flera pixlar, dör kan hända. Inget vanligt, vad jag hört, och heller inget som bara drabbar OLED:s. Med över 8 miljoner pixlar på en panel så är det sånt som ibland kan ske.
  MEN, det som är imponerande är att jag ringde LG Support och efter en vecka hade en ny panel skickats och en tekniker var på väg för att byta ut panelen. Detta gjordes i mitt hem på 20 minuter och så klart kostnadsfritt (inom garantin).

  Det kallar jag bra service!
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Varning för denna produkten! Läs om ”banding” innan ni köper, för detta är tydligen något denna LG produkten lider ovanligt mycket av. Svaga, vertikala streck kommer att dyka upp då och då vertikalt i bild och det är sjukt irriterande när du ”lärt dig” att se dem, för du kommer aldrig att inte kunna se dem efteråt. Det mörka är även precis lika flammigt som på en LED TV, så enda fördelen är att svart (och endast 100% svart) är helt mörkt.

  Kundtjänsten från LG säger något så skrattretande dumt att denna TVn inte är gjort för att titta på i ett mörkt rum. Alltså, vill du ha hemmabio, köp inget från LG.
 • Bra
  3 år sedan
  Brutal svärta och pop i HDR/Dolby Vision och överlag en mycket kompetent TV.

  Tyvärr lider dessa apparater av vertical banding och tint vilket kan vara grymt störande om man är petig som mig. Men man kan inte heller köpa en led tv då man får banding samt clouding där. Man får helt enkelt välja mellan pest eller kolera. Och jag föredrar svart svärta!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Vansinnigt bra bild. Helt makalöst läckert att spela HDR-spel på denna skärm. Ser lite banding då och då men det är enda problemet med skärmen så att jag slipper dassig svärta, clouding, edge bleeding etc som på min Sony 905A, det är som inget att bry sig om.
 • Perfekt
  3 år sedan
  makalös
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bilden är fantastisk fin, svärtan är otroligt djup. Presterar mycket bra och har tillräckligt bra ljud för tv tittande, film ska man helst ha något annan ljudkälla till.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Betyg satt med tanke på pris (24.000).
  Svärta: wow, grymt bra. Svart är kolsvart, mörkare scener ser otroligt bra ut med mycket detaljer.
  Färg: kan inte påstå att jag tycker det är det minsta bättre än min 4 år gamla LCD.
  SD material: helt ok. Inte direkt bra men inte överdrivet dåligt.
  WebOs: inget fan, gillar det inte alls, men det flyter på bra och är responsivt.
  Plex-appen funkar inte med undertexter utan att transcoda.
  Totalt sett ser jag ingen som helst anledning att betala uppemot 10.000:- mer för denna OLED jämfört mot en riktigt grym LED i samma storlek. Om kolsvart svärta och outstanding betraktningsvikel är värt det enorma prispåslaget får man avgöra själv, men mitt ex åker tillbaka i princip endast på grund av detta.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min förra TV var en Panasonic plasma så min recension är utifrån detta

  Positivt
  + Otroligt bra bild.
  + Enkel design som gör att den känns snygg och smäcker.
  + LG WebOS är helt OK men jag kör mest Chromecast
  + Svart känns svart.

  Negativt
  - Visst är den tunn i ovandelen men i underdelen är den ganska tjock vilken gör att den från sidan inte blir 100%.
  - Meckigt att installera fot om man vill ha en sådan jämfört med Panasonic plasma där det bara var att haka i TVn. Foten installeras när TVn ligger ned vilken känns omständig och "nervöst".
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft TV:n sedan Black friday 2017, kunde inte vara nöjdare!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd med denna tv som jag köpte på BF.

  Plus:
  Strålande bild och grym svärta.
  Jättesmidigt menysystem med snabb respons.
  Helt ok inbyggt ljud.
  Snygg design.
  Smart fjärr med pekare.

  Minus:
  Man kan ana sk. bandning dvs vertikala fält som skiljer sig i färg vid helt vita/ mörkt gråa enfärgade scener. Dock inget som märks vid rörliga bilder.
  Fjärren är klumpigt utformad. Jag föredrar klassiska kantiga fjärrar.
  Saknar HBO-app, men det är nog mer HBO:s fel.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bäst bild just nu. Behövs naturligtvis bra material för den riktiga wow-känslan men även 720 och 1080 blir riktigt bra. Användargränssnittet med webOS är också mycket bättre än allt annat men det kommer fortfarande inte upp i klassen av en dedikerad box (kör NVIDIA Shield TV).
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sitter även jag och är supernöjd med valet av denna tv! Jag hade verkligen mycket vånda över detta val, men har inte ångrat köpet en sekund.

  Denna kalas-tv har en oväntat användarvänlig interface och pekfjärr som gör den lätt att använda. Det är också enkelt att ställa in så bilden blir bra! Googlade själv lite och gick på lite känsla! =grym bild.
  (Out of the box=halvhemsk bild men lättordnat med några scrollar och knapptryck!) Tips: Stäng av ALLA "hjälpfunktioner" a la motion flow, kantförbättring och annat trams så blir det bra.

  Plus: grym svärta, över förväntan.
  Oväntat enkel och användarvänlig tv.
  Bra ljusstyrka, mycket bättre än väntat.

  Minus: några sekunders lagg när interfacet ska ladda.
  Lite synd att det finns få appar att välja på, som t ex HBO, Cmore, SVT play (beta finns), så appletv'n är ikopplad istället hos mig.

  I övrigt köpte jag denna för 22900kr på Black Friday så det känns ju riktigt bra! Tror inte jag hade lagt 30k på en tv.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag sitter med ett konstant leende på läpparna när jag tittar på denna TV. Bilden är så bra! Jag kan faktiskt inte se några svagheter i bilden överhuvudtaget. Perfekt svärta naturligtvis. Jämna rörelser vid panoreringar. Den är ljusstark. Visas en bild med solblänk eller liknande får man nästan kisa med ögonen för att inte bli bländad. Den har gott om expertinställningar för att ställa in en perfekt bild. Även ljudet är helt acceptabelt direkt ut ur TV:n.

  Magic remote fungerar jättesmidigt och gör det fullt möjligt att någorlunda snabbt skriva in text i t.ex webläsare mm.

  Om jag skall nämna något negativt så är det att programguiden EPG:n tar några sekunder att ladda och under den tiden så försvinner även TV-bilden några sekunder. Jag hade också gärna sett fler tillgängliga appar till Webos.

  Jag var egentligen inställd på en Sony Bravia KD-65XE9005 från början men när jag var i affären så råkade den stå bredvid en Panasonic Viera TX-65DX900E och då kunde man faktiskt se en del svagheter i bilden på Sonyn. När de då samtidigt sålde denna LG OLED65C7V för 22 890 kr på Black Friday så blev detta lite av ett spontanköp. Något jag definitivt inte ångrar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  KÖP KÖP KÖP!
  Gick sj från Samsung till en OLED! WOW vilken skillnad. Det finns TVn och sen har vi OLED i sin egen liga! du inser med denna tv vad färgen SVART är.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt nöjd med TVn. True motion var tvunget att stänga av dock. Gillar menyerna men är lite omständig för inställningar. Tillgång till appar direkt i TVn är sådär om man ska klaga på något...
  Är ingen lekman så jag kan inte säga så mycket om bilden mer än att jag är fruktansvärt nöjd. Trodde det skulle vara värre när man inte såg på HD kanaler. Väl värt 23000kr (black friday) bara haft TVn i några dagar. Återkommer när jag har haft den ett tag.