Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG OLED55C7V

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (261)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag svor en gång att aldrig mer köpa LG på grund av ett dåligt hanterat ärende av kundtjänst, men om man googlar efter bra OLED-TV så tycks denna apparat ständigt komma upp.

  13990:- hos Elgiganten på Black Friday och jag kunde inte vara mer nöjd. Systemet är rappt och responsivt, menyerna logiska och lättnavigerade, allt är snyggt och prydligt.

  Bilden är så bra att det nästan känns overkligt.

  TV:n är för övrigt riktigt snygg rent fysiskt. :-)

  EDIT: LG kan vara ganska slöa med att skicka ut uppdateringar OTA i Sverige, men går man in på deras supportsida så kan man ladda hem uppdateringar där och uppdatera via USB. Senaste versionen i skrivande stund fixar en hel del småbuggar och lägger till ett ganska bra bildläge.

  Efter att ha testat ordentligt i några dagar kan jag konstatera att det finns småsaker som jag upplever lite irriterande, men ingen av dem är egentligen fel på TV:n, utan snarare begränsningar i dagens OLED-teknologi.

  Inget stör dock så att det tar ifrån något av hur nöjd jag är med köpet. Jag drar av en stjärna för att det faktiskt inte är perfekt, men det är väldigt nära.

  EDIT: Fick tyvärr lämna in min TV på reparation, men all teknik kan gå sönder, så det sänker inte betyget. Jag fick låna en ganska ny 4K LCD under tiden, och skillnaden är som dag och natt - jag kommer aldrig att köpa LCD igen. Visst, Samsungs QLED är riktigt bra, men svärtan i OLED är fantastisk.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kort version: Den bästa TV:n jag ägt.

  Lång version: Bytte under veckan till en LG OLED55C7 från en LG OLED55B6 (förra årets instegs OLED-modell) pga ett garantiärende och måste säga att jag är chockad över att bilden är så mycket bättre än B6.

  Jag är ingen expert och vet inte varför det är så stor skillnad, om det beror på att det är en TV från C-serien eller 7-serien eller att jag helt enkelt fick en bättre panel denna gång.

  Det jag märker av jämfört med min gamla B6 är ökad ljusstyrka och mindre märkbar Automatic Brightness Limiter (ABL), mindre vertikal banding och bättre bild nära svart. En annan stor förbättring är rörelsehantering dvs rörelsehantering utan TruMotion aktiverat.

  Förutom detta märker jag små förbättringar i webOS 3.5 och att menyer är något snabbare.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har varit Samsung trogen sedan deras ES modeller, har pendlat mellan 8 och 9 serien varje år.

  Har ända sedan LG EG920 varit sugen på en OLED, men har inte riktigt känt att det varit dags att hoppa på OLED-tåget.

  Men när EG hade C7 för 13990:- på BF så kunde jag inte hålla mig och det är ett beslut jag inte har ångrat.
  Denna tv springer cirklar omkring traditionella LED apparater.
  Kör en modifierad ISf Expert (Mörkt Rum) och allt material jag matar den med blir en fröjd för ögat.
  Den är dock inte lika förlåtande mot dålig insignal som vissa andra apparater, så för ni som vill få ut det mesta av ert vanliga tv-tittande gör rätt i att skaffa ett Digital Tv-abb med Hd-kanaler av de kanaler ni tittar mest på.

  Den enda nackdelen jag kan komma på är att filmerna jag kollar på
  (självklart nedladdat lagligt) inte kan vara något annat än okomprimerat material, för man märker direkt skillnad på sorgekanterna och material på bilden precis ovanför som ska föreställa svart.

  Den låga inputlagen för spelandet är även den märkbar vilket självklart är uppskattat!

  Utan tvekan bästa tvn jag har ägt.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 17 tim sedan
  Helt otroligt bra bild!
  Menyerna är enkla och finns många bra inställningar. Inget att klaga på än så länge.

  Edit: Hittade nåt att klaga på. Lite många knapptryck för att ansluta till en bluetooth-enhet, den kommer inte ihåg senast valda enhet så man måste välja den i inställningar varje gång man vill koppla upp sig. Vore bra om den kopplade upp sig automatiskt. Fortfarande fullt betyg dock.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Älskar bilden på denna TV! Hade tidigare en plasma från Panasonic som jag också var väldigt nöjd med, men denna är vassare.

  Funktionsmässigt så fungerar det bra med Netflix, SVT Play och Spotify. För Plex har jag köpt en tredjepartsapp (XPlay) som jag tycker fungerar bättre.
  Saknar en app för HBO Nordic.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Oj, för 13k? Inget att klaga på!

  8 Mån nu och fungerar fortf. perfekt. Kommer löpande uppdateringar till viasat, youtube, netflix och andra WebOS-appar. Har oftast på TV:n hela kvällen - ser INGEN inbränning. 7-serien och dess fot är ju underbar dessutom. Inga svarta kanter när man ser cinema-format filmer.

  Sjukt nöjd.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Har efter ett års normal användning (i princip bara Netflix) på runt 50% ljusstyrka exakt noll inbränning. Tror inte att slitage av lysdioder kommer att märkas förrän om i alla fall 5 år till.

  Extremt nöjd med TVn.

  OLED är helt otroligt i HDR, inget annat kan mäta sig. Rekommenderar starkt att ni använder "Game" läget för HDR då jag upptäckt rörelse-artefakter i alla andra lägen.

  ISF Expert (Dark Room) för SDR (Standard Dynamic Range, i.e: vanligt) innehåll.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Bästa TVn jag har ägt.

  Det säger inte så mycket med tanke på att jag haft en innan.
  En 42" Plasma från Samsung som var 9 år gammal.

  Men kunde inte varit nöjdare, så himla snygg tv och så jädrans bra bild.

  Jag har kollat runt nätet flera dagar efter vilken TV man ska ha.
  Kom fram till denna och hoppade på NetOnNets rabatterade pris på 12,999.

  Har läst att det är knappt någon skillnad mellan C7 och C8.

  KÖP!
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Lämnar tillbaka min efter en veckas användning. Black crush i uppskalat innehåll (1080P BD) var hemskt och färger med varm2 blev för varma vid uppskalat innehåll men inte med 4k.

  Gillade webos och vissa scener ser fantastiska ut med oled, men annat såg underexponerat och grådassigt ut. Går tillbaka till Sony och köper en xf90.

  Skulle föreslå att man tittar på c8 om man ska ha en oled då c7 har en 2017 panel.

  Förvånad och besviken med tanke på allt snack om oled. C7 saknar BFI vilket finns på C8. Tror det dröjer ett par-tre år innan oled är tillräckligt bra att övervägas igen.

  Har inbyggd miracast men då kan du bara casta appar som stöds i webos.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Väldigt trevlig. Gick från en 55LM760S och det är markant skillnad. Samma storlek, men på något sätt känns den mindre än den gamla. Har bara haft den några dagar och hittat ett fel.

  - När man spelar upp blu-ray filmer stängs bilden av med 3 sekunders intervaller. Ljudet går hela tiden. Har inte undersökt det närmre, så har Du ett tips på fix, hör av dig!
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Bästa tvn 2017 och är fortfarande det 2018 !

  Nackdelarna först:
  - väldigt läskig och jobbig att packa upp o installera pga den är så jäkla tunn
  - inbyggda högtalarna är bättre än acceptabla som bäst
  - denna 2017 modell har ej Black Frame Insertion vilket 2018 har. om man är känslig för ryckig bild (”judder”) kan det vara värt att överväga 2018 versionen istället
  - iaf mitt ex har vertikal bandning på hel gråa skärmar vilket inte är så snyggt, men det märks inte när jag faktiskt kollar/spelar något så egentligen gör det inget men man kan störa sig på det om man vill
  - gör ifrån sig ett ”klick” ljud ca 60 sekunder efter man stängt av den, kan störa i sovrummet de första nätterna när man inte är beredd på det

  De bra då!:
  - bra fjärrkontroll (likt en Wii Mote fast bättre) och menyer som är responsiva
  - utmärkt för spel, väldigt låg input delay. Mycket bra kompatibilitet med upscalers som OSSC också. Xbox X och PS4 har fullt stöd för sina tekniker (4K hdr osv)
  - bildkvalitén. OLED gör enorm skillnad. Något enkelt som en helt svart bakgrund med en liten logga i mitten ser otroligt ut.
  - startar snabbt
  - 4 HDMI portar, och alla är ”bra” (2.0)
  - hörlursuttag så man kan koppla datorhögtalare tex för att fixa det mediokra inbyggda ljudet och det går att ändra volymen om man sätter input som hörlurar (sätter man ”audio out” kan man inte det)
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Gick ifrån 46" Samsung till denna LG. och kan inte vara mer nöjdare. Netflix funkar kanon som app. väldigt bra bild får jag säga. Används till Tv tittande på Vu+ box, netflix app och spela PS4. kan inte vara mer än nöjd och toppbetyg. Bästa TV jag köpt. Köptes för ca 13000kr och värt varenda peng.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Kan bara säga att när du väl ägt en oled tv kommer du aldrig vilja gå tillbaka till lcd. LG C7 är en fenomenal tv som trots det låga priset klår allt vad Samsung har att erbjuda i ren bildkvalité. Med senaste uppdateringen förbättrades också LG deras rörelsehantering som nu ligger i samma klass som Sony.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Köpte b7 i början e7 nu är på c7, alla tre är faktiskt ger samma bild kvalitet.. en 65 en av dessa är perfekt val.
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Köpte på Blackfriday rean. Kört med PC, Xbox One X och Nintendo Switch sedan dess. Runt 600 drift timmar på panelen hittills varav en hel del i windows miljö med fasta element och allt det innebär. Inga problem med varken image retention eller burn in.

  Färger och bildkvalite saknar motstycke. Max ljusstyrka så har jag sett andra tv apparater som kan blåsa på ännu ljusare, men det är inget jag har behov av, tycker även denna kör lite väl ljust i vissa HDR scenarier!

  Enda jag väntar på nu är bandbredd för över 60hz 4k i full sub chroma och mindre panelstorlekar! 40" 4k och vi är i hamn för min del!
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Riktigt bra TV som har ett mycket snyggare stöd än B7an. Apparna i tv’n är väldigt snabba, finns inget behov för tex Apple TV 4k. Köp!
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Både svärtan och färgerna är ju fenomenala!

  I direkt jämförelse mot en Dell U3011, vilket har en wide gamut IPS panel, så ser en Blurayfilm väldigt mjölkig och urvattnad ut, svärtan finns helt enkelt inte där på en bakgrundslyst panel.

  För 12 990:- finns det inget att klaga på.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Väldigt mycket tv för pengarna. Löjligt vad man får för 13k.
  Har bara haft tvn i några dagar så man får se.
  Otroligt bra bild med mycket justeringsmöjligheter.
  Jag gillar webOS och fjärren. Mer eller mindre all teknik som är aktuell finns. Enda frågetecknet är väl kommande HDR10+ teknikmässigt. Förhoppningsvis går det att få med firmware update senare.

  Jag märker en del stutter vid HDR 4k ibland. Känns enkelt att leva med dock då tvn är full pott i övrigt.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Rätt ok med bra tryck i bilden och jättebra betraktningsvinkel (går inte jämföra med LCD) men hoppar ur pixelmappningen om man använder samma hdmi-sladd till flera enheter vilket är väldigt störande. Svårt att hitta hur man får bilden pixelmappad också, och jobbigt att hitta tillbaka varje gång tvn återställer inställningen.

  Även fult gjort av LG att man får intrycket av att tvn är jättetunn på bilderna, men i själva verket är undre tredjedelen fyra-fem centimeter tjock pga att där sitter all elektronik. Det hade varit bättre om man hade spridit ut elektroniken över skärmens baksida så den blev mer jämntjock. Den här går ju ändå inte montera nära väggen eftersom skärmens övre två tredjedelar aldrig kan komma närmare än tre-fyra centimeter pga klumpen nedtill.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Köpte denna då den var "top pick" i princip var jag än tittade, och jag förstår helt och hållet varför. Oerhört bra bild som får vilken film som helst att vara värd en omtitt. Jag ställde in den enligt rtings.com rekommendation, och bilden är riktigt jämn, neutral och fin (om än med viss vibration i rött).

  Även fjärrkontrollen är riktigt bra, med en pekarfunktion som man skulle kunna tro är hemsk men som visar sig fungera riktigt, riktigt bra. Framförallt går det oerhört snabbt att skriva in kontouppgifter i olika program när man slipper klicka sig fram mellan varje bokstav. Bara peka och tryck.

  Processorn i TV-interfacet får ett minus för att den fortfarande är slöare än den borde vara. Många animationer hackar först, innan de efter någon sekund flyter på. Detta är extra viktigt på en "smart-TV" som denna, då många av programmen kör direkt i TVn. Dock är det inget som hindrar normal användning på något vis.

  Överlag är jag 100% nöjd med mitt köp och kan starkt rekommendera denna TV till vem som helst.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Underbar TV! Bästa bilden jag någonsin upplevt. Helt perfekt!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Generellt sett en extremt bra TV. Mycket bra kontrast och bildkvalitet i många avseenden. En del brister finns dock. Se för- och nackdelar nedan nedan:

  +Väldigt bra kontrast, delar av displayen kan vara väldigt ljus samtidigt som andra delar är mörk.
  +Inga problem med backlight bleeding, clouding och liknande som finns på LCD TVs. Mycket bra!
  +Mycket bra betrakningsvinkel. Klart bättre än LCD TVs.
  +Tunn display.
  +Startar snabbt.

  +/-WebOS är hyfsat. Ganska snabbt, men inte alltid så användarvänligt.

  -Black crush: Delar av bilden som har ca 0-5% ljusstyrka visas ibland med få individuella grader av ljusstyrka, så detaljer i mörka delar av bilden försvinner. Dessa delar av bilden ser ibland bättre ut på LCD TV, som då visar mer detaljer.
  -Rörelsehanteringen kunde varit bättre. Slår man på TruMotion så händer det ibland att bilden hackar till ibland när man tittar på visst videomaterial. Har man istället TruMotion av så blir det inte så bra "flyt" i bilden vid exempelvis panoreringar, speciellt med 24 fps material. Sonys A1 OLED TV ska vara bättre på att hantera detta.
  -Banding: Vid färggraderingar där delar av bilden gradvis går från en färg till en annan uppstår ibland hårda "färgband", utan mjuka övergångar. Sonys A1 OLED TV ska tydligen vara bättre på att hantera detta, men jag kan inte bekräfta det själv.
  -Gillar inte fjärrkontrollen. Ganska tung och känns inte så skön att hantera. Gillar inte heller att det är "klick knappar".
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  WOW, hoppas de uppdaterar firmwire:n i många år framöver. Brukar var snålt med sånt annars på LG.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt grym TV. Bilden är verkligen kanon.
  13.990:- för denna när det var BF är otroligt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grym tv. Inget att klaga på sen senast firmware uppdateringen.
  10+ För priset 13990kr på black friday.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ok, har varit utan TV i några år efter att jag källsorterade min urgamla plasma (Panasonic).

  Jag har kört med projektor och Ipad pro när jag har tittat på film och spelat PS4.

  ”Blown away”
  Visst misstänkte jag att det skulle bli bra när jag hakade på Elgigantens Blackfriday 10K rabatt men det här var över alla förväntningar.
  Intuitiv installation och användning gjorde att jag älskar allt från uppackning tills idag.

  Har ju inte så mycket att jämföra med men bild och ljud är enligt mig fantastiskt.
  Jag har nya SONOS högtalare lite överallt så nästa projekt är en soundbase.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har länge och väl suktat efter en ny TV och på årets Black Friday slog jag till på denna. Min förra TV var så gammal och dålig att jag knappt ville se på film ens för att upplevelsen var så tråkig. Men nu däremot har jag tagit igen det haltande filmtittandet med råge.

  Bilden är riktigt fin! Bra svärta, rena färger och bra flyt. Det visste jag redan på förhand av alla lovord och recensioner jag läst. Jag är en sån som bläddrar runt bland det förinställda bildinställningarna och är nöjd med det.

  Det jag däremot blev väldigt positivt överraskad av är ljudet (DOLBY ATMOS) som är fantastiskt gött. Även basen är bra. Jag tänkte först att en ljudlimpa är ett måste men jag är glad att jag slapp köpa det. Det bör nämnas att jag bor i lägenhet och att jag inte har något biorum direkt. Vid film har jag runt 25% av maxvolymen. (Vem f-n maxar ljudet på TV:n egentligen, eller över 50% ens? Det har jag nog aldrig gjort på någon av mina TV:ar.)

  Jag blev också positivt överraskad över hur enkelt webOS är och hur enkelt det är att navigera med fjärrkontrollen. Sist jag recenserade en TV här på Prisjakt (fem år sedan ungefär) spydde jag galla över Samsungs "Smart-TV". Jag kan konstatera att Smart-TV har tagit ett rejält kliv framåt och det glädjer mig. Det är oerhört befriande att slippa "casta" med mobilen. För min del använder jag YouTube och SVT Play och båda fungerar fint.

  Jag verkar vara en av de som uppskattar 3D så jag tycker det är lite synd att den tekniken har fallit bort. Men snart kommer väl hologram-TV, eller något..
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt bra TV. Kom 2:a i detta test med 299 tv-apparater.
  Förstaplatsen gick dock till OLED55B7V.

  https://www.radron.se/tester/ljud--bild/tv-apparater/
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte först en b7 men lämnade tillbaka och köpte en c7 när EG körde blackfriday. Framförallt var det foten på B7 som störde, den är nästan 4cm djupare jämfört med C7. Gjorde att jag inte kunde skjuta in mediabänken mot väggen och samtidigt ha LG SJ9 soundbar framför tvn. Med C7 får det precis plats.

  Det negativa är att C7 känns betydligt ljussvagare än B7, enligt LGs kundtjänst ska det inte finnas några skillnader mellan modellerna mer än fot och ram. Men en snabb sökning på Google säger annorlunda, enligt flera mätningar verkar C7 ha 5-10% lägre ljusstyrka än B7. I verkligheten känns det mer än så, sen vet jag inte om jag möjligtvis fått ett måndagsex av min C7.

  Efter ett par dagars ytterligare användare måste jag säga att även skärpan känns sämre på C7, har försökt pilla lite med inställningar men inte hittat något som kommer i närheten av bilden på B7. Sänker därför betyget.