Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Crash Bandicoot N-Sane Trilogy (PS4)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.38)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Det här är nostalgi på hög nivå! För oss som spelat i mer än 30 år och minns när dessa spel kom och hur banbrytande de var på den tiden det begav sig så är denna remake på dessa tre spel helt fenomenal!

  Alla tre spelen börjar ganska enkelt men svårighetsgraden ökar ganska snabbt då både fiender och bandesign kräver mer och mer av spelaren! Inget "hålla i handen" utan här får du spela själv och lära dig bemästra de olika banorna precis som det ska vara!

  Dessa spel är som sagt definitivt inte superlätta och passar inte för alla som ni även kan se i en del recensioner här, vissa som inte har orken att lära sig bemästra ett spel och istället skyller på kontrollen, fiender, checkpoints mm. och att allt är spelets fel det är aldrig den som spelar. Vi som lirade dessa spel när de kom vet att de inte är lika enkla att klara som dagens spel ofta är och kräver lite extra av spelaren! Spelet är heller inget för de minsta då det helt enkelt blir alldeles för svårt ganska snabbt.

  Det hela går ut på att hoppa/ snurra sönder lådor samt att samla olika diamanter, vissa lätta att hitta andra väldigt (väldigt!) svåra. I spelen springer du inåt (in i skärmen) och ibland även utåt (mot dig själv) och detta gör dessa spel väldigt unika mot vanliga plattformsspel där du endast springer i sidled, vanliga sidledsbanor finns det även gott om så det blir stor variation.

  I de första två spelen är bandesignen ganska lika men i trean finns det helt andra banor (du flyger flygplan, åker jetski, simmar i vatten mm.) samt att Crash lär sig mer och mer olika hopp mm. ju längre du spelar vilket gör det hela lite annorlunda än de två första.

  Spelen är en remake (se gärna video på nätet hur originalet ser ut och vilka enorma kliv grafiskt som skett) som är troget originalen då de följer de rent spelmässigt fast med kraftigt uppdaterad grafik!

  Grafiken på Ps4 Pro är grymt snygg om du kör med 4k och HDR (**läs mer om HDR längst ner). På original Ps4 är det grafiska lite sämre såklart men fortfarande riktigt snygg!

  Lite extra historia om "Crash" och "Naughty Dog" nedan:

  De här tre spelen kom på Playstation ett (1996-1998) och "Crash Bandicoot" blev Sonys maskot precis som "Super Mario" är för Nintendo.
  Från utvecklarna "Naughty Dog" som gjort det bästa spelet genom alla tider, "The Last of Us" och kanonliren "Uncharted" mm. så kommer här en remake (helt omgjort från grunden men ny grafik) gjord av "Vicarious Visions" på de tre första "Crash Bandicoot" spelen. Dessa spel som kom för 20 år sedan, när "Super Mario" och övriga platformsspel fortfarande var i 2D så tänkte "Naughty Dog" prova något nytt och göra platfomsspel i 3D istället! Resultatet är några av de bästa platformsspel som gjorts!

  //Spelat på Ps4 Pro/ 60 tum 4K HDR Tv

  **Vad innebär HDR och varför är det så bra?

  Den enkla förklaringen är "bättre pixlar istället för fler pixlar" där HDR erbjuder ett utökat kontrastomfång med mycket bättre detaljrikedom i mörka/ljusa scener samt en förbättrad färghantering med mer nyanser och djup i bilden. Tanken är helt enkelt att göra bilden mer realistisk och återskapa hur vi människor ser i verkligheten där tex en bländade sol ska ge samma effekt som när vi tittar ut genom fönstret.
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Originalspelen är riktigt bra, ingen tvekan om det. Remaken tycker jag dock kunde gjorts bättre. Som många påpekar har man ändrat på fysikmotorn, och därigenom timingen vid hoppen. Detta gör remaken svårare än originalspelen (som ju redan var svåra), men på ett frustrerande sätt.

  Dessutom känns spelet väldigt segt med sina 30fps. Folk som är vana vid konsolspel kanske inte håller med, men jag spelar vanligtvis på PC. 60fps borde vara ett absolut minimum för en remake av ett så gammalt spel - speciellt när timingen är så viktig. Se t ex Uncharted Collection och The Last of Us som flyter på hur bra som helst med sina 60fps.
 • Dålig
  5 mån sedan
  Riktigt uttråkande, banorna ser likadana ut hela tiden. Otroligt svårt för barn att klara banorna, då de ständigt ramlar ner i hålen. Enda anledningen man skulle vilja köpa är om man känner sig nostalgisk.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra remaster! Snygg grafik och fanns billigt i ps store. Värt varje krona! Dock är det lite nya grejer vilket fräschat upp serien, däremot har "edge" slätningen på 1an gjort det betydligt svårare än vad det var på 90talet.
  Grymt värt dock och utmanande!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Minnen ❤️
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket välgjorda remakes på de tre klassiska spelen med Crash Bandicoot. Glad musik, mycket humor och emellanåt ganska svåra upptåg. Kanon!
  Hoppas dom gör en remake Crash Team Racing också!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt roligt spel för hela familjen
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Måste börja med att det är ett spel från barn ålder . Dom har lyckats ypperligt bra med ny grafik . Så himla underhållande spel. Sjukt kul att man fick möjligheter att spela 3 av crash spelen ????
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fantastisk roliga spel som vem som helst kan plocka upp. Ettan som är den svåraste och den sämsta delen av trilogin (enligt mig och många andra). Tvåan och trean är otroligt intressanta och jag har verkligen längtat efter denna Remaster+!
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Audiovisuellt imponerande remaster av Crash Bandicoot-trilogin, som från början gjorde mig positivt överraskad men sedan ganska snabbt visade prov på dålig spelteknik och orättvis bandesign.

  1. Du förväntas ha millimeterprecision vid hoppandet, men kameraperspektivet gör det svårt att bedöma avstånd mellan olika objekt. Du kan i vissa fall gå efter Crashs skugga, men många gånger är den väldigt svår att se eller syns inte alls.

  2. Du tål normalt bara en träff, vilket i sig inte hade varit ett så stort problem om det inte vore för det faktum att hitboxes/träffytor är extremt oregelbundna. Många fiender och objekt kan döda dig utan att du ens är i närheten av att röra dem, medan du kan åka rakt igenom andra om du inte hoppar precis i mitten på dem.

  3. Kontrollen är oprecis. Detta är negativt i alla plattformsspel, men rent förödande i spel som Crash, som redan i grunden är svåra. Problemet är att utvecklarna lagt in en helt ny fysikmotor i nyversionerna, vilket betyder att du glider ner från kanter, behöver momentum för att klara av hopp, osv.

  4. Det finns gömda faror som du överhuvudtaget inte kan vara medveten om utan att först ha blivit dödad av dem, såsom fiender som kommer springandes i full fart från en plats som inte går att se pga kameraperspektivet, eller dynamitlådor som är gömda bakom vanliga lådor och inte går att upptäcka förrän det är för sent.

  5. Det kan vara långt mellan checkpoints, vilket kan bli ett rent helvete kombinerat med föregående punkter.
  Räkna med att du kommer tvingas göra om vissa områden väldigt många gånger pga att du blivit plötsligt påsprungen av nåt eller har missat ett precisionshopp med en millimeter medan du jäktat framåt för att saker i omgivningen brinner, exploderar, rasar, jagar dig, osv. De första gångerna är det inte så farligt, men när du för tionde gången försöker ta dig förbi en lång, jobbig sektion bara för att falla på målsnöret med nästa checkpoint i sikte så är det inte långt ifrån att handkontrollen flyger in i väggen.

  6. Såvida du inte tycker det är kul att konstant få Game Over och behöva göra om banor från början igen, så är du mer eller mindre tvungen att gång på gång återvända till tidigare banor för att samla extraliv. Utvecklarna har dock tagit bort flera sätt att skaffa extraliv i andra och tredje spelet, vilket gör samlandet ännu mer tidskrävande än tidigare.

  7. Jet pack-kontrollerna är de sämsta jag upplevt i något spel någonsin, så alla banor där det används är rent avskyvärda att behöva ta sig igenom.

  8. Varenda gång du ska starta en bana, har klarat en bana eller har dött och ska börja om från senaste checkpointen, så måste du vänta på att spelet laddar en stund innan du kan komma vidare. Normalt sett kan jag leva med laddningstider, men när du tvingas spendera c:a 10% av den total speltiden på en laddskärm, trots att spelen inte ens är särskilt krävande rent prestandamässigt, så har det gått över gränsen för vad som kan anses vara acceptabelt.

  Jag har trots alla dessa anmärkningar ändå haft tillräckligt kul för att ta mig igenom alla tre spel, men man får räkna med att det behövs en stor nypa tålamod för att göra det.
  Vet man med sig att man inte har det så bör man nog hålla sig borta.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Härligt med ett spel som är svårt och som kräver bra timing och precision för en gångs skull. Allt för många nutida spel är för enkla vilket också märks på de flesta som nu testar N-Sane Trilogy eftersom majoriteten av spelare verkar ha enorma problem med att ta sig igenom platformers som inte håller din hand. Välkommen tillbaka Crash Bandicoot!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Håller med WithFieryTruth om millimeterprecisionen, att glida av kanter och de långa laddtiderna. Däremot är avståndet mellan checkpoints samt att man dör av en träff är ju en del av spelen och de har till och med lagt in nya checkpoints när man dött för många gånger på en bana. I övrigt är N-Sane Trilogy en underbar "remaster plus" som utvecklarna själva kallar det. Underbar grafik, fantastiskt soundtrack och timmar av underhållande utmaning. Dock kan inte Vicarious Visions ta äran för allt detta, då det ju faktiskt var Naughty Dog som skapade dessa tre mästerverk för 20 år sedan, men den här samlingen är som en skänk från ovan för oss Crash Bandicoot fans.

  Det som inte ger spelet en 9/10 är just att spelen blivit svårare än originalen i det att man måste landa mer exakt och att det går att glida av kanterna på ett sätt som inte gick förut. De l¨ånga laddtiderna är en annan faktor som sätter det på en 9:a istället.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Förtjusande roligt. En riktig blast from the past! :D
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  rekommenderas