Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

The Last of Us: Part II (PS4)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.41)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  När det kommer till grafik, skådespeleri och gameplay är spelet rätt bra, men storyn i sig förstör i princip hela spelet. Och i ett spel som detta där story betyder allt, så gör det att man gör bäst i att ignorera existensen av denna sequel, och håller sig till hur storyn utspelar sig i första spelet.
 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Snygg grafik och ljud men i ett spel där storyn måste bära upp spelet håller det tyvvär inte. Och då var förväntningarna ändå skyhöga efter första spelet. Sen att bli tvingad att spela en annan karaktär en längre tid, det var en plåga att ta sig igenom det. Spelmekaniken känns lite gammal, exakt samma som förra spelet.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  8 mån sedan
  Varför förstöra något som hade så mycket potential?
  Tråkigt, det här spelet är 100% refund om det nu hade gått!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  19 dagar sedan
  Uppdaterat: 19 dagar sedan
  Det här spelet är bättre än första men saknade känslan som fanns i första.

  Hur dom har klippt ihop båda sidors historia är ett mästerverk. Man får sig en tankeställare när man spelar 2an. Hämnd löser kanske inte allt och man får ändå inte ut något av det. När är “enough is enough“. I längden blir mycket bara tragiskt av handlingarna. Så budskapet i spelet är klockrent.

  Blev förvånad av en scen i spelet och de som ger ett kasst betyg har nog inte riktigt förstått vad det handlar om, budskapet.
 • Mycket bra
  29 dagar sedan
  Fantastiskt spel! Absolut ett måste om man inte lirat det redan. Minus en stjärna på diverse onödig PK innehåll i storyn.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Fantastiskt välgjort spel!
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Klarade ut spelet idag och allt jag kan säga är VILKET JÄVLA SPEL!

  Last of Us: Part II är långt ifrån ett perfekt spel, men allt i allt så är detta definitivt ett spel värt att spela. Början är brutalt frustrerande och känslosamt, men genom storyn får man mycket information och funderingar om varför det hände och man kan på så sätt relatera till orsaken om varför det blev som det blev.

  Det finns många aspekter som jag personligen inte gillar (Ellie är lesbian, tragiska deaths, man blir tvingad att spela som personer man hatar och så vidare), men utöver det så håller fortfarande spelet upp med bra grafik, fängslande story, brutala cutscenes, jumpscares, gameplay, spänning, action och nya zombies (som är riktigt läskiga!). Spelet låter en aldrig slappna av då man alltid måste vara beredd på vad som helst och det ger en en skrämmande realistisk upplevelse. Miljön och atmosfären i spelet är också riktigt bra gjorda!

  Spelet är också otroligt långt (spelade lätt 30+ timmar) vilket är mycket imponerande jämfört med andra spel i samma kvalité. Och utöver det är det också gott om blod och våld i spelet, definitivt ett av de grymmaste & råaste spelen jag någonsin spelat! Också får storyn i spelet en att verkligen tänka till om varför saker hände, man lär känna många personligheter, man måste tänka strategiskt och framförallt vara på spänd! Last of Us Part II är ett spel som väcker starka känslor, något som inget annat spel lyckats göra förut.

  Slutet av spelet får en att fundera om vart alla tog vägen, vad som hände sen och om de kommer tillbaka i en till uppföljare (Last of Us Part 3!). Men allt som allt är detta ett bra spel trots all kritik och det är definitivt värt att köpa och spela om man inte är för känslig så klart, hehe. För mig är spelet långt ifrån perfekt, men det var iallafall värt både pengarna och för den otroliga spelupplevelsen.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Stor besvikelse. Last of us 2 var det absolut bästa spelet jag spelat, men tvåan orkade jag inte ens spela klart. Svårt att beskriva vad som var felet, men den kändes liksom pretentiös.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Fortsätter där 1an slutade med många nya karaktärer att följa. Grafik, story, kontroll schema, allt känns väl genomtänkt. Ett av årets bästa spel.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  älskar det, ett spel jag kommer spela om många gånger.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Jag ska erkänna att jag va sjukt skeptisk till spelet efter allt man hört, men jag drogs med i berättelsen och tycker att den är överraskande bra. I början känns en del saker krystade, men till slut förstår man varför de tagit med dessa segment. Spelet är såklart linjärt, vilket jag tycker är bra, man vill ju veta vad som händer, man vill få en historia berättad för sig, inte "skapa sin egen historia".

  Spelet får 4 stjärnor för att det är snyggt, riktigt bra berättelse och bra karaktärsutveckling. Men det är inte riktigt lika bra som ett speciellt western-spel som jag tycker har minst lika bra narrativ men samtidigt i kombination med en öppen värld (vilket jag inte sett någon annanstans).
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Fantastiskt spel med en ovanligt fängslande story. Jämfört med första spelet är allting en uppgradering. Grafiken är magiskt och det mekaniska inom spelet är smidigt och fungerar fint. AI:n för fienderna känns är ovanligt realistiska och du kommer känna dig jagad utav dem i spelet på ett mycket läskigare sätt. De infekterade är mycket smartare och läskigare också än första spelet.

  Det mest negativa är att det kan vara lite långsamt emellanåt i spelet.

  Önskar man ett typiskt Marvel-slut så är kanske det här spelet inget för en, men helt klart värt pengarna och tiden.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Alla negativa kommentarer... :|
  Detta är ett riktigt bra spel, väl gjort med en bra story.
  Enligt mig så är 2020s bästa spel! Jag har älskat allt med det, ett otrolig spännande spel!
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Ett mästerverk. Bland det bästa jag spelat på en konsol. Ljussättning, animationer, story, karaktärer, dialog, ljud och spelmekanik är helt otroligt. Det tråkiga är att det är över.

  Om det var något mindre kul med spelet var det boss fighten i sjukhusgaraget. Blev lite tjatigt efter ett tag, men överlag verkar spelet skala svårighetsgrad ganska bra.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Trots all kritik spelet har fått så är det ett vackert spel. Grafiken är bra, ljud fantastisk. Storyn är lite av en besvikelse men tycker att spelupplevelsen i helhet väger upp för berättelsen.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Fattar inte varför folk klagar på storyn eller typ något annat med spelet. Det är ett mästerverk.
 • Knappt godkänd
  3 mån sedan
  Stundtals mycket kul att spela, men:
  Man får inte göra några som helst val. Man MÅSTE döda vissa karaktärer, trots att man själv tycker att det är en dålig idé (om man nu gör det).
  Omöjligt att spela om spelet (bra spel spelas om!) p.g.a. de många långa astråkiga sekvenserna (som inte går att skippa), som bara måste "genomlidas" och som inte är roliga alls.
 • Dålig
  3 mån sedan
  Tråkig story
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Grymt spel. Massor av gnäll från gamers som har problem med hbtq-temat eller bitchar över ett tidigt val i storyn. Skit i dem. Det är ett superspel!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  storyn var inte alls vad jag trodde att den skulle vara men var otrolig och va verkligen något helt nytt.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Wow, bara wow
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Ett mästerverk precis som ettan. Storyn är annorlunda vilket många påpekar men var likförbannat gråtfärdig i slutet. Om du som jag har goda minnen av ettan, ge tvåan ett försök. Tacka mig sen.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Pisse-Bra
 • Ganska dålig
  5 mån sedan
  Uppföljare på ett av förre generationens bästa spel, tyvärr lever detta inte upp till förväntningarna. Riktigt snygg grafik och fina animationer, men det är också allt. Storyn som var det bästa med föregångaren är här ett riktigt dåligt skämt, men gillar du GoT season 8 eller The Last Jedi så kommer du älska detta.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Helt fantastiskt. Ett av de absolut bästa och vackraste spel som någonsin gjorts.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Strunta i alla som gnäller på detta spel. Det är otroligt välgjort!
  Handlingen är känslomässigt utmanande och berättad på ett annorlunda sätt som inte är så svartvitt som många är vana vid.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Varning för alla mansbebisar som gnäller på spelet gällande story och whatnot. Det är ett riktigt mästerverk. Finns inget annat jag kan säga. Du måste spela det själv och sätta dig in i spelet för att förstå hur bra det är.

  Detaljrikt som attans, bra story (kontroversiell, men bra), vackert som tusan, fantastik gameplay.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Svinbra!
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Fattar inte vad folk dillar om. Bra spel!
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Masterpiece as a gameplay but weak as a story.
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Om du gillar det första TLOU - undvik detta skräpspel. Detta är spelvärldens motsvarighet till The Last Jedi, snacka om att förstöra redan omtyckta karaktärer.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Ett mästerverk!
 • Dålig
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Första spelet var ett mästerverk, kan tyvärr inte säga detsamma om uppföljaren.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Levde 100% upp till mina förväntningar. Vet inte vad folk har för problem med storyn. OK, storyn i ettan var briljant och svår att överträffa, men den var det också heller ingen som förväntade sig att den skulle vara så bra - inget innan hade på långa vägar haft sån kvalitet i berättelsen och karaktärerna.

  Tänker inte lämna några spoilers, så sammanfattar det bara med att det är ett fantastiskt äventyr, och man baxnar när man inser jobbet som gått in i *allt*: berättelsen, skådespeleriet, rörelser, grafiken, detaljerna i minsta pinal som ligger och skräpar i något hörn.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Riktigt bra spel! Mer öppet och känns betydligt friare än det första spelet. Makalös grafik och grym känsla.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  För mig är det här ett mästerverk. Finns ingen spelutvecklare som kommer i närheten av naughty dogs kunskaper i berättande. För mig kan det här vara det bästa TV spelet nånsin.
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Snygg grafik, snyggt animerat men riktigt trött och förvirrande story. Saknar känsla och atmosfär vilket var styrkan i ettan. Klar besvikelse.
 • Dålig
  7 mån sedan
  Grafik: hur bra som helst!

  speldynamik: hur bra som helst!

  Story: hela grejen är ju uppenbar; allt ska vara 100% PK och inget får lämnas ute. Storyn är uppbyggd därefter.

  Homosexualitet, Regnbågsflaggor, kvinnor i mäns kroppar som liknad Dolph Lundgren, överflöd av kvinnliga ledare, diversity till förbannelse.
  Känns lite som socialdemokraterna 2006 -Alla skall med!-

  Har man spelat första spelat så vet man att spelet inte handlar om något sådant alls utan relationen mellan Ellie och Joel vilken förstördes fullkomligt i detta.

  Politik har inget med Tv-spel att göra vilket detta spel till väldigt stor del handlar om.

  mitt råd är att spara pengarna, kolla på Twitch istället tills du inser vad det handlar om.
 • Ganska bra
  7 mån sedan
  Ett av dom absolut snyggaste spelen jag spelat på PS4. Grafiken är helt makalös och HDR är vackert implementerat. Ljudet är en klass för sig även det. Top notch.

  Vad gäller spelmekaniken så är den minst lika bra som 1an om inte bättre. Det är ett ordentligt tryck i skjutvapnena och mötena med fienden vare sig det är människor eller infekterade är nervkittlande och belönande samt erbjuder flera alternativa angreppssätt.

  Att söka material och förbättra sina vapen var något jag tyckte om och inte tröttnade på.

  Men... och detta är ett stort men...

  Utan att spoila något här så tyckte jag storyn var värdelös och kunde ha gjorts så mycket bättre. Vad hände där egentligen... vilken besvikelse.
 • Usel
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Med facit i hand så ångrar jag att köpte skräpet och spelade den här katastrofen till spel. Grafiken är ok det kan man inte klaga på men själva berättelse är skriven av en hjärndöd idiot om man jämför med The Last of Us som va ett mästerverk. Till alla som vill köpa skräpet gör inte det för ni kan göra massa andra saker av pengarna. Till alla som säger att det är ett mästerverk hhhaaaahhhh jag vet att ni inte vågar för ni har bränt en hel del pengar på skräpet och mår dåligt nu. Jag vet vad jag fick för mina pengar bara SKIT......
 • Ganska bra
  7 mån sedan
  Helt okej spel som man kör igenom en gång för storyn och upplevelsen av miljöerna. Många av karaktärerna försvinner under spelets lopp så man blir aldrig riktigt bekant med flertalet. Det blir en hel del skjutande och smygande och detta fungerar bra, variationen mellan Abby och Ellies metoder är skönt men jag körde på samma sätt med båda karaktärerna. Ljudet är grymt bra, likaså grafiken. Men i slutändan blir det för många trånga korridorer, avgränsade platser, ointressant level-up system, karaktärer som går på plankan ala GoT. + för härligt många alternativ som hjälpmedel, slog igång högkonstrastläge för att slippa leta efter föremål i hörn 50% av tiden. Detta är ett spel jag aldrig mer går tillbaka för att återspela...
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Fantastiskt
 • Acceptabel
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Första spelet är en av de bästa spelen ja spelat så ja var extremt taggad för 2an. Men blev ganska besviken tyvärr pga av storyn. Blev väldigt ledsen av den stora händelsen i början av spelet men inte arg på varför de valde att göra så. Ja blev mer arg och ville leta upp dem och ta hämd. Efter det kunde Naughty Dog valt att ta storyn åt massor av håll men valde typ den sämsta av dem alla. De försökte något annorlunda men det föll totalt. Dessutom är spelet lite för långt och utdraget plus ointressanta karaktärer som man skiter fullständigt i. Synd som fan.

  Plus:
  Bra Grafik, ljud och kontroll
  Brutal "Combat"
  Få buggar
  Intensivt

  Minus:
  Pinsam story
  Utdraget
  Otillfredställande slut
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Jag har mycket svårt att förstå de negativa recensionerna på detta spel, särskilt de som klagar på storyn. Ja, den är väldigt vågad och förväntar man sig exakt samma spel som ettan blir man säkert besviken. Är man lite mer vuxen och öppnar ögonen märker man snabbt det är är ett otroligt välslipat spel med många oväntade vändningar där storyn i själva verkat är helt fenomenal. Tänk typ Breaking Bad blandat med Game of Thrones.

  Spelmekaniken tycker jag är spelets största svaghet. Jag är inte alls road av striderna och tycker att det blir för enformigt. Precis som i första spelet och i senaste Uncharted. Hade hellre sätt lite färre (men svårare) fiender. Likaså kan det blir lite tjatigt att leta igenom alla hus efter loot. Men med det sagt är det ändå en bra balans mellan mellansekvenser, strider och de lugna partierna i spelen.

  Grafiken är bra, speciellt utomhusscenerna. Inomhus kan det lätt bli lite grått och repetitivt. Det finns en del pussel och bandesignen är överlag bra, men inte fenomenal. Det som verkligen sticker ut är detaljnivån i spelet! Inget har lämnats åt slumpen. T ex kan man se hur gitarrsträngen vrider sig när Ellie stämmer gitarren, eller hur hon tar på sig luvan på tröjan när hon går ut i regnet, och tar av den igen när hon går in.

  Att säga att spelet är politiserat för att det förekommer manliga kvinnor i det blir ju bara tramsigt. Detta spelet är otroligt spelvärt och genomarbetat, de som skriver negativa recensioner är nog mest sura för att spelet inte är en exakt kopia på ettan. Spela och bilda dig din egen uppfattning, det är ett delvis mörkt spel men det väcker verkligen känslor. Respektera 18-årsgränsen om du har barn.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Sätter man en etta på detta har man inte spelat klart det.

  Att man ogillar storyn och sätter en stjärna för det är bara löjligt. Spelet är visuellt ett av dom bästa på ps4, spelet väcker folks känslor, gameplay är mer polishat än i 1:an, osv. Däremot skulle jag inte säga att det är en 9+ heller, så både spelare och recensenter har fel på båda spektrum enligt mig.

  Jag spelade ut hela och kommer att spela det igen. Är det lika bra som ettan i storyn? Nej. Är det ett uselt spel? Nej.
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Borde byta namn till The Last Jedi of Us, då spelet och filmen har så många likheter. Båda hyllas av "oberoende" media men sågas av fansen. Finns också gott om förnekare som skyller på fanboys m.m., men även de största Youtube-streamarna ratar spelet.
  Älskade det första Last of Us, men det enda med denna uppföljare som håller klass är grafiken.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Kanske en av de bästa digitala upplevelserna någonsin.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Kramar ut det sista av Ps4 och levererar ett bra spel. Har förståelse om folk är besvikna på storyn, kanske onödigt mörk.

  Oavsett är jag nöjd för vad jag fick, inte det jag förväntade mig. Men ändå väldigt bra.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Fattar inte hur vissa kan tycka att detta är ett så dåligt spel. Jag har längtat väldigt länge efter detta och jag rös alla redan i introt! Grafik, styrning, detaljer, craftingsytem, ja allt är bara så bra gjort! Hade gett det 10 stjärnor om det funnits. Gillar du The Last Of Us och Uncharted så kommer du älska detta.
  Ett tips är att spela igenom det första först
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Fantastiskt spel! På många sätt så mycket bättre än första, men samtidigt ändå inte lika magiskt som när jag spelade 1:an första gången. 9,5 av 10 i betyg.
  Så köpa och njut :)
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Ett spel som fortfarande får mig att känna. Aningen repetitivt i vissa sekvenser, men en story som är på en helt sjuk nivå. Det är inte många som kan göra spel på det här sättet.

  Läste lite omdömen av andra och kan inte riktigt förstå hur de får spelet att vara politiskt och att man bedömer spelet utifrån det. Är det pga att huvudkaraktären är lesbisk, att vissa kvinnor har enorma muskler eller att det finns inslag av en transperson i spelet? Oförståeligt då vårt samhälle består av många olika typer av människor som behöver representation på samma sätt som andra.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Ett av de bästa spelen jag spelat. Grymt bra story, musik, gameplay och grafik. Märks att mycket tid och jobb lagts i utvecklingen av spelet. Fullt med detaljer och extremt bra skådespel och dialoger!
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Fantastisk story igen. Hoppas nu på en 3a.