Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

OBH Nordica GD7008 Precision

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla OBH Nordica Kaffekvarnar (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.10)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  + Enkel att använda
  + Malningstid representeras av antal koppar, lätt att relatera till.
  + Litet avtryck på diskbänken

  - Går inte att mala tillräckligt grovt om man vill dra ner beskan.
  - Kaffet hamnar överallt, på grund av att kaffet åker in från sidan istället för uppifrån.
  - Ganska ojämn malning
  - Låter väldigt högt.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Första intrycket var bra, inte lika plastig som många hemma maskiner ofta är. Dock är jag lite besviken på prestandan. Malningsgraden var på tok för fin för de allra flesta bryggmetoder vilket resulterar i ett beskt kaffe. Grövsta inställningen skulle jag säga duger till en vanlig hemmabryggare (typ moccamaster eller likvärdig) men inte mer än så. Malningsskivorna är i plast så jag kan inte tänka mig att den levererar en jämn kvalitet under en speciellt lång tid innan dessa behöver bytas.

  Min korta bedömning är att kvarnen är helt OK för en den personen som vill ha möjligheten att mala lite bönor hemma till kaffebryggaren. Men det är ingen maskin en kaffeintresserad person köper för att använda dagligen till olika bryggmetoder.
 • Bra
  1 år sedan
  Helt ok. Kverner for fint på det groveste. Men lett å sette opp, lett å bruke, skal se om det er mulig å få den grovere. Greit støynivå, bråker ikke på langt nær like mye som tidligere kverner på maskiner.
  Veldig greit med antall kopper i kvernvalg.
  Manualen er elendig, veldig lite info ang innstillinger i medfølgende manual....

  Men også stort sett selvforklarende.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  En smidig, relativt tystgående kvarn. Inte svårt att lära sig hur man använder den och får ett gediget resultat varje gång. Tar ingen stor plats, och fungerar bra.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  En väldigt smidig och bra kaffe kvarn. Tar lite plats på bänken o ger snabbt bönorna som man vill ha dom.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  En smidig och inte alltför bullrig kaffekvarn har OBH Nordica lyckats med. Min gamla var inbyggd i en kaffebryggare men denna som står bredvid passar alldeles utmärkt. Enkel att packa upp, enkel att komma igång med det enda som jag retar mig på är lokets fram-och-bak på behållaren för det malda kaffet...
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Jag har varit testare av denna kaffekvarn genom reviewclub.

  Den var relativt enkel att komma igång med. Men jag är sisådär nöjd tyvärr. Jag tycker inte att det blir tillräckligt finmalet för Espresso maskinen.

  Jag har bara testat en sorts böna och upplever det som att kaffet blir lite svagare än när jag köper färdigmalet kaffe. Ska testa att köpa samma kaffe som jag brukar köpa färdigmalet fast i hela bönor och testa och jämföra.

  Men jag har testat att köra det redan malda kaffet genom maskinen en gång till och tycker att jag kanske får lite bättre resultat.

  Däremot för vanligt bryggkaffe funkar den säkert hur bra som helst. Men fn tycker jag den är högst medelmåttig för mitt behov av espresso.

  + Smidig storlek.
  + Relativt enkel att komma igång med.

  - Inte tillräckligt finmalt för espresso tycker jag.

  // Oscar
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Första kaffekvarnen jag testat och den är mycket enkel att komma igång med. På sidan ställer man in grovleken som ska malas, och framsidan antal koppar man önskar. Har en Moccamaster hemma och tog några malningar innan jag hittade rätt inställning för just min smak och de bönor jag köpte hem. Låter ganska högt, men är ju en kvarn så...
  Enda negativa jag kan komma på är att behållaren för det malda kaffet verkar ganska statiskt, dvs pulver fastnar på alla sidor av behållarens insida. Kanske inget ovanligt för kvarnar, det vet jag inte. Skakar man lite på maskinen innan man tar ur behållaren så blir det bättre. Rekommenderar i alla fall kvarnen!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Vi har på senare tid blivit mer intresserade av vårt kaffedrickande här hemma och gått från att köpa färdigmalt kaffe på ICA till att botanisera i specialistbutikerna på stan. Och visst är det en härlig känsla att få mala sitt eget kaffe på morgonen. Bara doften är halva nöjet!

  Min fru och jag har nu provat OBH's Precision-kvarn en tid och är jättenöjda med den. Instruktionerna som följer med är tydliga och maskinen synnerligen lätt att hantera. Det enda man behöver göra är att fylla på med kaffebönor, välja hur grovt den skall mala samt antal koppar som skall malas. Vi har en Moccamaster och tycker att antalet koppar på kvarnen motsvarar mängden kaffe som bryggaren vill ha. Enkelt och smidigt och det blir helt enkelt superbra kaffe!

  Det tog ca 3 provmalningar innan vi hittade den perfekta inställningen. Vill man t.ex mala espresso-bönor så ändrar man inställningen enkelt med hjälp av ett vred på sidan av maskinen.

  Kaffekvarnar kan ibland föra ett väldigt oväsen, så även denna. Jag har märkt att det handlar mycket om vilken typ av böna man köper. Men ljudnivån är ändå sådan att man inte väcker hela huset när jag drar igång den på morgonen.

  Det enda negativa jag kan säga om kvarnen är att locket till kaffebehållaren (där det malda kaffen hamnar) är något klent. Det hade varit bra om det kunnat sitta fast i själva behållaren med ett gångjärn eller liknande då att man av misstag tappar ner det i kaffet när behållaren ska tömmas (som jag lyckas göra allt för ofta).

  Jag är jättenöjd med denna kaffekvarn och kan varmt rekommendera den.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Normalt när jag maler kaffe har jag antingen en handkvarn eller en manuell elektrisk kvarn. Att få provköra denna maskin hoppades jag skulle visa skillnad på alla tre. Och om det är skillnad! Den är snabb och relativt tyst.

  Jag kan mer eller mindre bara lovprisa denna maskin. Men den har några nackdelar.
  - Svårt att ställa in rätt kornstorlek
  - Svårt att ställa in rätt antal koppar
  - Är bönorna slut i mataren men den inte är färdig med malningstiden går den upp i extremt högvarv

  För att summera är det en mycket bra kvarn men den har en relativt skarp inlärningskurva.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Suverän maskin inget dårligt att säga
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Var några försök innan jag fick kontroll över grovheten, men efter det har den använts flera gånger. Små och snygga, bara fräsade upp till 6 koppar och det går snabbt och smidigt.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Jag har lång erfarenhet av att mala kaffe hemma, och den här svarade inte på förväntningarna. Jag brukar göra coldbrew, och då brukar jag ha en ganska grov vändning. Tyvärr var den grovaste inställningen inte tillräckligt grov för denna användning. Det stoppade också helt när jag försökte justera hastigheten.

  Ändå tycker jag att det är okej för en nybörjare eller någon som behöver en enkel kvarn.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Detta gör jobbet enkelt att göra. Lätt att hitta inställningar för rätt färgkvalitet. Men som de flesta elektriska slipmaskiner är det statiskt och får mycket röra. Liksom det tar lite plats jämfört med andra märken som är stora och skrymmande.
  Minus är att lådan för det färdiga kaffet är lös och faller lätt, vilket förstör så mycket att jag väljer den här borta.
  Men om du letar efter en kvarn som tar lite plats och gör lika bra jobb som andra och dyrare slipmaskiner, så är det här ett bra val.
 • Bra
  1 år sedan
  Förpackningen är bra, håller enheten bra i kartongen.
  I paketet kommer enheten själv, en liten "garantiapp" och en användarmanual på några få språk som är relevanta för regionen. De första sidorna visar bilder som alla språk hänvisar till på respektive sidor.

  Enheten i sig är huvudsakligen plast, men verkar solidt byggd.
  Det finns två delar (förutom kosten av kaffe som följer med) kan man ta av.
  Locket där du sätter i kaffebönor, som har en "säkerhetsfunktion". Om locket är felaktigt installerat (så det inte blir igensatt), startar inte maskinen.
  Den andra som kan tas bort är behållaren i vilken kaffet kommer.
  Är lätt att rengöra eftersom det har ett lock och en fin öppning där du kan passa en matborste. Den angivna volymen är ungefär 3dl (ögonmål)

  Är lätt att använda, har bara 1 knapp och 2 växlar.
  Bryter en uppsättning hur grovt kaffe ska malas.
  Switch Two anger hur många koppar kaffe du vill göra.
  Knappen är att slå på enheten.

  Det är lite rörigt, men mindre än en andra kaffekvarn som jag har haft, och avslutar jobbet bra.
  Har inte märkt någon minskning av smak genom att lagra bönor i toppen av kvarnen, så verkar ganska lufttät.

  Om jag skulle dra till något, är det instruktionsboken:
  Det är väldigt minimal och säger bara att du bör ställa inställningen på bruket i mitten också justera ner eller upp till vad du vill.

  Det borde ha varit exempel på vad man ska ha för olika typer av kaffe, t.ex. tryckkanna, tåg osv. Etc.

  För min del använder jag den näst lägsta rekommendationen för pressburk,
  Även om ens egen logik indikerar att 1 är lägst och 9 är högst, så är det inte alltid i enlighet med olika enheter deras inställningar, så de borde dras.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Försökte detta för första gången idag, måste säga att jag är positivt överraskad. Små och effektiva, har aldrig malet kaffe hemma innan och har liten erfarenhet av köket självt. Detta skulle dock vara mycket lätt att använda och de två funktionerna med valet av hur många koppar att laga mat och hur grovt det är att vara lätt att förstå kommer att testa vidare med lite bra kaffe i framtiden.
 • Bra
  1 år sedan
  En bra mördare för nybörjare som jag. Det tar lite tid att hitta den inställning du vill ha, men de faktiska skiftningarna är enkla och snabba. Bra att välja antal koppar!
 • Bra
  1 år sedan
  En liten och effektiv kaffekvarn som tar upp lite utrymme på bänken. Bryter relativt lite och tar ett tag att dricka rätt mängd kaffe. Om bruket löper ut ur bönor när det är fräsning är det dags att gå ut och du vet inte hur mycket bönor du ska äta. Skulle ha velat ha en funktion som gjorde fler bönor fyllda och hackade så full mängd kaffe. En anständig kvarn till ett rimligt pris.