Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

OBH Nordica GD7008 Precision

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla OBH Nordica Kaffekvarnar (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.73)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 17 dagar sedan
  Jag har egentligen bara erfarenhet av en kvarn(Bodum 10903) innan denna, men jag är väldigt nöjd med malningen på den finaste inställningen. Passar troligtvis bra till espressomaskin och perfekt till Bialetti moka express(som jag använder dagligen).
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Fungerar bra men vårt ex gick sönder efter 2 ½ år.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  + Enkel att använda
  + Malningstid representeras av antal koppar, lätt att relatera till.
  + Litet avtryck på diskbänken

  - Går inte att mala tillräckligt grovt om man vill dra ner beskan.
  - Kaffet hamnar överallt, på grund av att kaffet åker in från sidan istället för uppifrån.
  - Ganska ojämn malning
  - Låter väldigt högt.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Första intrycket var bra, inte lika plastig som många hemma maskiner ofta är. Dock är jag lite besviken på prestandan. Malningsgraden var på tok för fin för de allra flesta bryggmetoder vilket resulterar i ett beskt kaffe. Grövsta inställningen skulle jag säga duger till en vanlig hemmabryggare (typ moccamaster eller likvärdig) men inte mer än så. Malningsskivorna är i plast så jag kan inte tänka mig att den levererar en jämn kvalitet under en speciellt lång tid innan dessa behöver bytas.

  Min korta bedömning är att kvarnen är helt OK för en den personen som vill ha möjligheten att mala lite bönor hemma till kaffebryggaren. Men det är ingen maskin en kaffeintresserad person köper för att använda dagligen till olika bryggmetoder.
 • Bra
  2 år sedan
  Helt ok. Kverner for fint på det groveste. Men lett å sette opp, lett å bruke, skal se om det er mulig å få den grovere. Greit støynivå, bråker ikke på langt nær like mye som tidligere kverner på maskiner.
  Veldig greit med antall kopper i kvernvalg.
  Manualen er elendig, veldig lite info ang innstillinger i medfølgende manual....

  Men også stort sett selvforklarende.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  En väldigt smidig och bra kaffe kvarn. Tar lite plats på bänken o ger snabbt bönorna som man vill ha dom.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  En smidig och inte alltför bullrig kaffekvarn har OBH Nordica lyckats med. Min gamla var inbyggd i en kaffebryggare men denna som står bredvid passar alldeles utmärkt. Enkel att packa upp, enkel att komma igång med det enda som jag retar mig på är lokets fram-och-bak på behållaren för det malda kaffet...
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Jag har varit testare av denna kaffekvarn genom reviewclub.

  Den var relativt enkel att komma igång med. Men jag är sisådär nöjd tyvärr. Jag tycker inte att det blir tillräckligt finmalet för Espresso maskinen.

  Jag har bara testat en sorts böna och upplever det som att kaffet blir lite svagare än när jag köper färdigmalet kaffe. Ska testa att köpa samma kaffe som jag brukar köpa färdigmalet fast i hela bönor och testa och jämföra.

  Men jag har testat att köra det redan malda kaffet genom maskinen en gång till och tycker att jag kanske får lite bättre resultat.

  Däremot för vanligt bryggkaffe funkar den säkert hur bra som helst. Men fn tycker jag den är högst medelmåttig för mitt behov av espresso.

  + Smidig storlek.
  + Relativt enkel att komma igång med.

  - Inte tillräckligt finmalt för espresso tycker jag.

  // Oscar
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Första kaffekvarnen jag testat och den är mycket enkel att komma igång med. På sidan ställer man in grovleken som ska malas, och framsidan antal koppar man önskar. Har en Moccamaster hemma och tog några malningar innan jag hittade rätt inställning för just min smak och de bönor jag köpte hem. Låter ganska högt, men är ju en kvarn så...
  Enda negativa jag kan komma på är att behållaren för det malda kaffet verkar ganska statiskt, dvs pulver fastnar på alla sidor av behållarens insida. Kanske inget ovanligt för kvarnar, det vet jag inte. Skakar man lite på maskinen innan man tar ur behållaren så blir det bättre. Rekommenderar i alla fall kvarnen!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Normalt när jag maler kaffe har jag antingen en handkvarn eller en manuell elektrisk kvarn. Att få provköra denna maskin hoppades jag skulle visa skillnad på alla tre. Och om det är skillnad! Den är snabb och relativt tyst.

  Jag kan mer eller mindre bara lovprisa denna maskin. Men den har några nackdelar.
  - Svårt att ställa in rätt kornstorlek
  - Svårt att ställa in rätt antal koppar
  - Är bönorna slut i mataren men den inte är färdig med malningstiden går den upp i extremt högvarv

  För att summera är det en mycket bra kvarn men den har en relativt skarp inlärningskurva.