Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

SWEDX SM-58K1-01-PP1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla SWEDX Datorskärmar (54)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Min uppfattning är mångt och mycket samma som för deras 28 tum som jag gett omdöme här: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3823269#omdome_1175506_
  Denna får ett lägre betyg då skärmen ser sämre ut i mörka scener och fjärrkontrollen är ibland hopplös.

  BRA SAKER
  * Bildkvalité helt klart godkänd, efter många om och men.
  * Ingen TV-mottagare.

  DÅLIGA SAKER
  * Har varit frustrerande för mig att få till en godtagbar bild. Även om supporten till slut hjälpte mig så var det efter många mail och jag fick läsa på på eget initiativ.
  * Fjärrkontrollen måste riktas väldigt precist för att den ska fungera.
  * Mycket clouding. I mörka scener är det märkbart att belysningen inte är jämn. Jag har försökt lösa det med inställningar, men kan inte få bort dem helt och fortsätta ha bra kontraster.

  NOTERA
  * Jag har inte ens provat foten, utan satt upp skärmen på väggen direkt, men den verkar av väldigt tveksam kvalité.
  * Jag använder ett externt ljudsystem.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Motivering till köp:
  Köpte denna "skärm" eftersom den var lagom stor och att jag vill undvika att äga en TV-mottagare, då jag anser att förhållandet mellan kvaliteten av sveriges television i förhållande till kostnaden är för låg för att lägga pengar på.

  Mer om SWEDX och deras skärmar:
  Jag tror många frågar sig varför SWEDX skärmar är så billiga jämfört med andra TV:apparater och skärmar. Efter att ha läst på lite så har jag förstått att SWEDX köper paneler som ej klarat kvalitetstest ifrån de stora aktörerna (tex: SAMSUNG, LG osv), vilket förklarar det låga priset. Detta gör att man inte heller kan räkna med samma bildkvalitet som en 58" SAMSUNG tex. Mer konkret så missar panelerna ofta på döda pixlar eller "backlight bleeding". SWEDX har så kallade "pixelpolicys" där de förklarar var gränsen går mellan en "trasig" eller "OK" panel. Sikta för pixelpolicy 1 (som jag köpte) för bäst kvalitet.

  Min åsikt om skärmen:
  Efter att gå ifrån en 5 års 40" SAMSUNG så är jag väldigt nöjd. Skärmen ser bra ut och HDMI-CEC funktionerna fungerar superbra med min YAMAHA receiver. Efter några dagars användning har jag upptäckt en blå subpixel som alltid lyser. Eftersom detta är en 4K panel så syns detta endast vid mindre än 1m avstånd, vilket du aldrig befinner dig ifrån panelen. Kan tillägga att komprimeringsartifakter ifrån tex mpeg syns betydligt tydligare såhär nära skärmen än en felaktig subpixel.

  Om man drar upp brightness blir bakgrundsbelysningen något ojämn. Genom att sänka brightness och justera de andra inställningarna blir det mycket jämnare.

  Foten man får med är inte så bra. Skärmen har en låg framåtlutande vinkel som känns något oroande. Eftersom alla uttag är optimalt placerade för väggmontering så rekommenderar jag det (även om jag inte kör på det själv).

  Fjärrkontrollen kan man para den med skärmen och istället använda 2.4Hz radiovågor, vilket gör att man inte måste rikta kontrollen mot skärmen. Jag provade att stå i ett annat rum med stängd dörr med kontrollen, och även det fungerade.

  Överlag så ser och funkar skärmen bättre än förväntat efter att ha läst andra recensioner. Skärmen har inga smarta funktioner, men efter att ha köpt en Chromecast Ultra som får perfekt plats bakom skärmen, så är det superenkelt att skicka YT-klipp och dyl direkt till skärmen från IOS eller Android enheter. Med HDMI-CEC så kan allt utom Chromecasten vara avstängda när man inte använder systemet. Trycker man upp en video på sin mobila enhet och "castar" till Chromecasten, så slår den på skärmen, som i sin tur startar receivern. Man behöver inte ens använda fjärrkontrollen! Mycket trevligt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Betyg för swedx.se. Skrev omdömet för en-två månader sedan, men behövde vara reggad mer än 7 dagar för att kunna lämna omdömen här på prisjakt.nu. Hade jag varit "normal-nöjd" hade jag inte brytt mig om det, men jag är så nöjd att jag tar mig tiden att göra gratisreklam.

  TL;DR: 58" 4K för under 6 tusen. Den funkar långt över förväntan. Aldrig hört om swedx.se, tips från sweclockers.com. Bra skit! Jävligt bra skit!

  Oändliga historien:

  Jag har haft ett behov av en väldigt stor bildskärm hemma (spel). Alla större kedjor som El-Giganten (gigantiska bildskärmar utan TV har de inte...LOL), Netonnet, Webhallen m.fl. säljer bara TV-apparater dvs TV-licenspliktiga bildskärmar. De har inte ens bildskärmar över ca 40-48". Jag avskyr SVT och använder inte ens SVT Play av ren princip (Googla när de hängde ut en sjuksyrra på Astrid Lindgrens barnsjukhus, för att ha länkat deras egna artiklar på FB, så förstår ni min antipati (för snällt ord. Rent och skärt HAT är en bättre beskrivning av vad jag känner)).

  Mina behov:
  Stor bildskärm
  Ingen TV-licens (utan att vara en jävla hycklare som köper en TV och ljuger om licensen.)
  Immun mot Radiotjänst. (När de ringer mig igen för femtielfte gången så kan jag fortfarande skratta dem rakt i ansiktet och ödmjukast be dem dra åt helvete.)

  Jag hade förberett mig mentalt på att "måste" köpa en "proffsskärm", alltså något som används i butiker och köpcentra. Sådana skärmar kostar 15-20 tusen ex moms i det mesta över 50". Blev "lite" positivt överraskad när jag hittade swedx.se. Första tanken var "aldrig i livet jag blir blåst på mina kreditkortsuppgifter av skojare, med tanke på det priset". Hmmm, andra tanken var: "...men de har ju bra omdöme på sweclockers och prisjakt". [hjärnan försöker bearbeta motstridiga uppgifter]. OK, jag kunde beställa och hämta/betala själv på lager i Spånga. Första tanken, att jag blir blåst på mina kreditkortsuppgifter av en finnig fjortis, var fel och kunde motbevisas snabbt. Så jag lade en beställning, lånade bil av föräldrarna för hämtning. Ok, alla förväntningar (utom finnig fjortis) so far är uppfyllda. Men seriöst, en 58" 4K-skärm för 5890kr? Uppenbarligen. Jag gick från skeptisk/cynisk till religiöst född på nytt. Fattar folk att de kan köpa en "TV" UTAN licens. Förmodligen inte och det är därför jag skriver detta omdöme. Jag har aktivt frågat både El-giganten och webhallen om de har en stor bildskärm utan TV-delen. "Computer says NO" [popcultref]. Men för fan...FFS...alla födda efter 1709, när Sverige förlorade vid Poltava, efterfrågar TV UTAN "TV". Så varför är det bara ett litet företag i Spånga som löser den efterfrågan?

  OK, slut på rant (nja...). Rescensionen:

  - 4K funkar perfekt
  - Testade direkt med youtube-sökning "4K".
  - Japp, skillnaden mellan Full-HD och UHD4K är tydlig.
  - Just denna panel (*edit: panel 2 var jämnare) har ett mörkare parti i nedre delen av skärmen, men ffs jag betalade under 6 tusen. Hade jag velat ha perfektion hade det kostat 15-20kkr. Jag ser inte ens "problemet" om jag inte tittar på en vit bakgrund.
  -Netflix, PlayStation 4 Pro, övriga appar och program som YouTube fungerar perfekt.

  Negativt (kanske): Jag tänkte koppla in ett par högtalare med 3,5mm stereoplugg. Funkar inte, men jag har skickat frågan vidare till supporten. Planen var redan innan att köpa en receiver för alla enheter och köra ljudet via den. (PS4Pro, XB360, gamingdator m.GTX980). (Edit: japp det finns ingen 3,5mm plugg så coax/hdmi gäller)

  Slutbetyg: Köp en bildskärm på swedx. Ingen licens och personligen stör jag mig inte på mindre detaljer när alternativet är en skärm för 15k+

  Det var mycket enkelt att hämta själv i Spånga om man har tillgång till bil.

  Service och support:
  Jag har haft skärmen i 2 månader nu. Efter en vecka upptäckte jag en rad med döda pixlar. Den var inte helt tydlig annat än vid enfärgad ljus bakgrund. Det var inga problem alls att kontakta swedx och åka tillbaka med skärmen samt få en ny. Lite logistikproblem då skärmen är för stor för att bära själv, men vad har man vänner till?

  Betyg:
  Leverantör: Bra kundservice, snabb respons.
  Produkt: Extremt bra för den prisnivån. Har testat PS4, XBox360, gamingdator 4k. Inget lagg.

  Mvh
  Johan
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft den här skärmen (den har ingen tv-mottagare ^^ ) i några månader nu. Köpte den för runt 5000 och den är verkligen prisvärd! Bra färger! Skarp! Relativt snabb! Köpte Pixelgaranti 1 och har inte sett röken av några felaktiga pixlar.

  Skärmen har lite backbleeding, men det är inget man tänker på, och som andra säger går det att mixtra med inställningarna för att minimera detta.

  Den har massor med ingående anslutningar och två 10w inbyggda högtalare (hade missat att det var det och blev därav överraskad).
  Det finns emellertid ingen analog utgång för ljud, däremot en digital coaxial som går att ställa mellan Auto och PCM.

  Har svenska menyer, och en hel del inställningar man kan fippla med.

  En trevlig feature är att man kan välja mellan infraröd och radioanslutning till kontrollen - dvs para ihop kontrollen med skärmen.

  Kommunikationen med SwedX har varit föredömlig och exemplarisk. Svarade snabbt på mail och frågor.

  Letar man efter en stor skärm för bra pris utan tv-mottagare då rekommenderar jag denna. Finns ingen anledning att ha en digital mottagare i skärmen, allra minst med någon analog med tanke på att det inte finns något analogt marksänd tv-nät längre.
  En annan fördel är att om man enbart streamar via dator eller enbart tittar på dvd/blueray så kan man be Radiotjänst dra dit pepparn växer.

  Det enda som är definitivt minus är emellertid medföljande foten. Den är mycket svajig och skärmen får en lätt lutning framåt som känns oroande. Där finns en hel del förbättringar att göra ;)
  VESA-fästena är annars väldigt exakta och skruvarna medföljer monterade i dem redan. Rekommenderar starkt att montera på ett VESA-fäste.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra skärm för pengarna!

  4K funkar perfekt och efter inställning är bilden för filmtittande helt perfekt.

  Problemet med "backligt bleeding" fanns men gick att åtgärda. Man måste dock gå in djupare i inställningarna för att justera backlight men det hjälpte den utmärkta supporten till med! Jag gick från värdet 100 ner till 22 och vips var det i princip borta.

  Skärmen har rf 2,4 GHz kontroll så det funkar inte med tex. Harmony. Dock har den CEC så den kan lätt slås av/på via hdmi.

  Inga felaktiga pixlar på mitt exemplar.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Stora problem med belysning (bleeding / clouding) och kontrast. Extremt dålig i mörka scener. TV-serier som växlar mellan ljusa och mörka scener är väldigt irriterande, känns lite långsam då den växlar scener jämfört med andra TV. Swedx tillverkar annars mycket TV till skyltfönster o dyl; känns som om TVn skulle vara mer lämplig till det (ljusa, färglada scener är väldigt fina på TVn). TVn gick i retur och jag behöll min gamla. Den enda egentliga fördelen är priset.

  Jag provade inte högtalarna på TVn då jag har externa högtalare, men andra som testat den klagar på dem så förmodligen behövs en soundbar eller hemmabiopaket köpas till.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna skärm strax före jul 2016 och är mycket nöjd.
  Skärmen motsvarar mina förväntningar till fullo.
  Har ingen 4K-källa, så det har inte kunnat testas.
  Har kört en hel del TV-spel och sett några filmer på den och varit mycket nöjd. Spel både i 1080p och "vanlig TV".
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Förvånansvärt bra TV/skärm. Gillar grejjen med att inte ha massa tjafs i TVn. Den ska visa en bra bild. Källor stoppar man in externt.

  Har inte 4k-källa, men i 1080p läcker den fläckvis vid helt svart. Vid mörka filmer kan jag dock inte säga att det märks. Färger känns klara. Ska ju förstås testas i 4K också.

  Köpte med PP1 och har precis en pixel som lyser vitt.. I nedre hörnet. Fast i ärlighetens namn syns det bara vid helt svart skärm och om jag står närmare än en decimeter från.

  Designmässigt är den väldigt snygg. Endast en tunna ram på 1.5-2 cm runt om.

  För mindre än 5000:- tycker jag det är ett kap.

  http://i.imgur.com/CHxC8qq.jpg