Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Glue Smart Lock 2nd Gen

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Glue Smarta lås (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  ** UPPDATERING 2020-08-28 **

  Verkar som det kommit ett nytt lås nu ( Pro variant ) med många utav de punkter som jag nedan klagat på, roligt ändå att Glue lyssnar på kritiken som man ger ändå! får mig ändå att känna en del hopp om att de är lite mer seriösa :)

  Jag hjälper gärna Glue att recensera den nya varianten om ni skulle vilja, men då får ni kontakta mig, och jag kommer vara minst lika ärlig som i dessa omdömen! men vem vet, Glue kanske har gjort om och gjort rätt?

  ** UPPDATERING 2019-06-09 **

  Låset började krångla med att låsa upp, otaliga felmeddelanden när man försökte, kontaktade Glue supporten som bytte ut låset, tog ca 2 månader och nu fungerar inte min WiFi hub längre, suck....

  Pratade också med supporten på Glue, där jag påtalade vissa funktioner som behöver finnas, t.ex:

  - När någon låser upp med nyckel.
  - Status på om dörren är låst eller olåst.
  - Samt öppna API:er till t.ex. Google Home samt IFTTT

  Samtliga nekades, och de påtalade mer att det kommer en ny produkt som man då får uppgradera till för mer funktioner, alltså inte en tilläggs grej, utan ett HELT NYTT LÅS!? snacka om att inte värna om sina kunder, hur kan man överhuvudtaget skapa en plattform, för att sedan skrota den, och skapa en ny? jag förstår inte riktigt logiken, har man gett upp på sin nuvarande plattform kanske? hm? hm?

  Låset är helt enkelt inte värt alls att köpa, lägg era pengar på ett dyrare alternativ, jag själv kommer kika mer mot Yale Doorman och det hållet, det blir nog aldrig mer några Glue produkter.

  *** --------------------------- ***

  Ett helt okej "Smart" Lock.

  Ger ändå känslan av en rätt simpel med ändå bra konstruktion, jag skulle använt ytan bättre mellan batterierna och kanske nyttjat någon slags status LED på låst eller olåst genom ett knapp tryck på låsknappen.

  utöver detta så känns det som att man borde få veta status om dörren är låst eller ej i appen, när den låstes senast är rätt orelevant, och eftersom man inte får notiser när dörren låser upp sig utan hjälp av appen så blir den infon snabbt orelevant.

  Jag hittar mig allt för ofta där jag helt enkelt glömt om det är låst eller ej, och jag ändå skickar en låsning och hör hur motorn jobbar men dörren redan är låst..

  Det finns 3 saker som de MÅSTE implementera i en uppdatering:

  - Status på låst eller öppen dörr. (Duh?)

  - Notiser på om dörren låser upp sig med nyckel eller manuellt, känns otroligt viktigt att detta implementeras rätt omgående, det ska trots allt vara ett "smart" lås.

  - Öppna API:er, med en gång, en enhet är absolut inte "smart" om den inte kan kommunicera med andra "trusted" enheter, t.ex. Zwave eller IFTTT.

  Med en gång, fix it.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  13 dagar sedan
  Vi har haft problem med denna i ett och ett halvt år. Det är problem med hubben som blivit utbytt. Meddelanden kommer ibland, ibland inte. Man ska felsöka inställningar i mobilen och leta upp och ändra, och om igen efter att appen uppdateras osv. Välkommen hem meddelandet kommer långt efter att man kommit hem, ibland kan det ta 5-10 minuter. Fast inga andra meddelanden kommer. Supporten bara envisas med att jag ska felsöka vidare, 1,5 år efter att problemen började (!). Helt klart en icke färdig produkt som kostar alldeles för mycket för en massa strul man får på köpet. Rekommenderas *inte*.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Har nu haft Glue lock i 2 år och måste säga att jag är riktigt nöjd! Funkar superbra och dela nycklar till barnen och tillfälliga till hanterverkare med mera. Supernöjd också med supporten då jag behövde den till en knepig dörr på landet. Saknar såklart 2 vägs kommunikation, dvs bekräftelse på att det verkligen ÄR låst/olåst men förstår att det är knepigt att få till eftersom denna ju moteras "ovanpå" ditt befintliga lås, svårt för den att känna av så att säga.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Kört de i stugan med bara bluetooth och funkar kanon!

  Saknar som andra skriver om låst eller ej låst.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Vet inte varför alla klagar, låset gör sitt jobb och ser riktigt bra ut. Om det har fungerat dåligt kanske pröva att byta ut den??
  Men jag håller med en av omdömen, det saknas smart hem koppling. Det hade varit riktigt bra!

  +Snygg
  +Enkel
  +Bra App

  -Saknas Smart Hem Koppling
 • Ganska bra
  8 mån sedan
  Rätt på många sätt men brister i 2-vägskommunikation. Det finns ingen indikation för att det verkligen ÄR låst, endast att Glue FÖRSÖKT att låsa. Inget felmeddelande om låsningen misslyckats alltså, vilket gör det väldigt osäkert. Tveksamt om detta kan lösas mjukvaruvägen så nej, det känns inte safe helt enkelt. Tillbaks till ritbordet och för mig tillbaks till metallnyckeln.
 • Dålig
  1 år sedan
  Dålig produkt med dålig support.

  1) Låset fungerar varannan gång, ibland vart 3e. Så man måste verkligen ha tålamod och inte ha bråttom.

  2) Kalibreringen fungerar inte. Oavsett kalibrering kommer den vrida mot ändläge helt i onödan. Varför kalibreringsfunktionen finns vet jag inte, eftersom oavsett hur många gånger man kalibrerar, kör den samma visa vid lås/lås upp.

  3) Meddelandet "Glue har låst/öppnat" betyder bara att signalen har nått fram till låset. Om låset har lyckats låsa eller låsa upp vet man aldrig. Varför de inte la till ett svar från låset till appen "gjort" vet jag inte.

  4) Appen kommer upp "Välkommen hem, vill du låsa upp?" 1-2 minut *efter* man har kommit hem, så det är helt useless. Och den gör det ÄVEN om man har själv låst upp med appen - smart? Nej. Annoying? Ja.

  5) WiFi hubben dör varannan dag (krävs att du drar ut den från eluttaget och stoppar in den igen), så åker du utomlands i en vecka och behöver öppna för hantverkaren kan du glömma det.
  Jag har jobbat mycket med Glue support, skickat exakt tidstämpel, fått nya FW, osv, utan att något har blivit bättre. När man återkommer och säger att problemet är inte löst får man meningslösa frågor som "vad har du för router modellnr?"

  6) MatHems "In-kyl leverans" med Glue är uselt. De kommer försöka EN GÅNG att öppna dörren, och eftersom det fungerar högst 50% av tiden så är det 50/50 om de lyckats öppna eller inte. Lyckas dem så får du inte din leverans. Lyckas de öppna, så stoppar de bara alla påsar in i din kylskåp (de packar inte upp något). Överlag mycket mer trubbel än vad det är värt.

  Överlag en dålig produkt med dålig support. Ej rekommenderas.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Funkar jättebra, använt en månad. Blev nyligen otroligt väl bemött av en supportavdelning på Glue. Blev bara så glad att jag var tvungen att skriva detta omdöme. Jag lyckades strula till det vid flytt av låset. Supporten hjälpte till, jag hade slarvat bort en tillbehörs-del. Nu allt fixat. Tack
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag har haft flera olika smarta lås och kan rekommendera Glues variant. Det har skett flera uppdateringar senaste halvåret som har gjort att det har blivit mycket bättre funktionalitet.

  Vad jag gillar:
  + Kan monteras på existerande lås så vi kan ta med det när vi flyttar
  + Snygg design
  + Enkel app
  + Att ha ett smart lås överhuvudtaget! Så skönt att slippa nycklar

  Vad som kan bli bättre
  - Håller med om att det vore trevligt att veta status på huruvida det är låst eller inte
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Haft den i ett par veckor nu, har fungerat jättebra nu under några veckors tid. Vi kan släppa in hantverkare, städare och andra som behöver komma in när man är på jobbet med bara ett knapptryck, jätteskönt!

  Som andra skriver finns det dock inte någon kontroll hurvida låset faktiskt är låst. Om en av de som kommer in inte stänger dörren tillräckligt hårt kommer Glue lock att säga att dörren är låst när den egentligen inte är det. Detsamma hade hänt med en vanlig nyckel, men då hade personen märkt att den inte var låst.

  Med det sagt, ger man ut digitala nycklar till folk som får åtkomst till huset under en tid kan man helt enkelt be dem att känna en extra gång på dörren som om de hade haft en fysisk nyckel.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Har bara haft det i någon dag men skulle inte rekommendera det till de flesta. Det saknar för många funktioner för att det ska vara praktiskt.För att låsa upp måste man gå in i appen och trycka på en knapp, det finns inte ens en widget.

  Det finns ingen integration med smarta assistenter eller hemautomation.

  Den verkar inte ha positionsstyrning så låst/olåst betyder bara att den försökt låsa, inte att den har lyckats som det skrivits om nedan.

  Appen har inte många inställningar, jag hade önskat att jag kunde göra betydligt mer. Ett exempel är att jag får välja om jag vill ha notifikationer eller inte - dvs antingen får jag en varje gång jag och/eller min sambo öppnar låset eller ingen alls. Jag kan inte välja att bara få om gäster eller leveranser öppnar. Detta har funnits på marknaden allt för länge för att man ska behöva acceptera så pass lite features.

  Det som är bekvämt ar att man trycker på den när man går ut så låser den automatiskt, i övrigt är den inte mycket smidigare än nycklar.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har haft Glue Lock i ca 1,5 år och är nöjd.

  Anledningen till att det inte blir full pott är att man inte får ett meddelade om huruvida dörren faktiskt är låst eller inte. Om dörren inte är riktigt stängd så blir den ju inte heller låst (såklart...det blir den ju inte med vanlig nyckel heller), men man borde ju få ett meddelande om det.
 • Usel
  1 år sedan
  Rekommenderar inte Glue!
  Jag köpte Glue som praktiskt hjälpmedel och i första hand för mina barn som kan hantera sina mobiltelefoner och aldrig någonsin kommer tappa bort dem ;). Hoppades på ett bra alternativ till nycklar helt enkelt. Har nu skickat tillbaka Glue.
  Några saker som ni som väljer att köpa Glue bör ha i åtanke är:
  - Oavsett hur ni väljer att kalibrera Glue kommer Glue att vrida mot ändläge, mot både öppna och stänga, dvs Glue kommer att vrida så hårt att Glue upplever ett visst motstånd, på samma sätt som en elektrisk fönsterhiss på en bil, då den stannar.
  - Meddelandet i appen "Glue har låst/öppnat" betyder bara att Glue har försökt att låsa/öppna, vilket enkelt inses när dörren fortfarande är låst när man står där utanför dörren och funderar. Ännu värre är det när man lämnar huset och tror att dörren är låst!
  - Sesam-öppna-dig-funktion via fjärrmanövern fungerar inte. Man står där som en fåntratt och hoppas, men icke. Man är tvungen att ta fram telefonen och fippla med den och i bästa fall öppnas låset såvida det inte fastnat i låst läge pga att Glue vridit fast låset så att Glue inte själv orkar öppna det igen.
  - Kontroll via appen om låset är låst/öppet finns inte. Loggfilen meddelar bara vad Glue försökt att göra. Om Glue lyckades måste kontrolleras på plats.
  - Glue är långsam både i reaktion och i själva rörelsen.
  Eftersom låset kan hamna i ett besvärligt läge för Glue om man använder nyckel från utsidan i den typ av lås som vi har, kom vi överens om att bara använda telefonerna för att öppna/låsa. Men tyvärr så hjälper inte detta för Glue som inte vet i vilket läge låset är i varje givet ögonblick samt att Glue trasslar till det för sig själv (i mitt lås iaf) då den drar åt för hårt och inte orkar dra loss ifrån ändläge. Med andra produkter är detta möjligt, dvs kommer familjemedlemmarna överens om att endast telefoner ska användas fungerar detta utmärkt.
  En bra funktion som faktiskt fungerar (om Glue orkar vrida vill säga) är det som kallas för "dubbel-tapp" (en dubbeltryckning på Glue)som låser dörren tidsfördröjt när man kommit ut och stängt dörren, vilket är en bra lösning för de som normalt sett har dörren uppställd när de är hemma och vill stänga och låsa dörren på ett smidigt sätt när de lämnar bostaden utan att behöva trassla med telefonen just då. Den funktionen är den enda funktion jag saknar i produkten jag valde att köpa istället.
  Jag valde en annan produkt som ni förstår.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Jag har använt låset ett tag och kan säga att jag är riktigt nöjd. Jag köpte den bara att släppa in barnen när de kommer hem och har glömt nyckel. Detta har inget pris utan man är glad att den har gjort nytta. Det jag saknar är en riktigt bekräftelse att det är låst respektive olåst. Sedan att den låser upp automatiskt när man kommer hem. Sedan att den har stöd för Google Home assistant eller Alexa.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ett bra lås som gör det den lovar. Enkel att installera och enkel app.
  Jag installerade låset på tillhållarlåset även kallat polislåset pga. låset inte är kompatibelt med mitt huvudlås. Fick modifiera och tillpassa enheten för att det skulle fungerar. Ett stort plus är att man kan se batterinivån på låset via appen. Viktigt i mitt fall då jag inte längre har möjligheten att låsa upp dörren utifrån med nyckel.

  Förbättringsförslag:
  -Lägg in en funktion i appen så att man kan se om låset är låst eller öppet.
  -Förenkla inloggningsfunktionen i appen. Lägg till upplåsning med fingeravtryck för upplåsning och för inloggning i appen.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har testat låset rätt utförligt under ett par veckor.
  Fördelen med att inte behöva använda eller ha med sig nyckel och att kunna släppa in folk under vissa tillfällen och tider är ju självfallet uppenbar.
  Är dessvärre rätt besviken över låset som helhet.
  Låset fungerar i princip som det är tänkt. Har haft lite problem med att utdelade "nycklar" inte alltid lyckas att låsa upp, däremot tycks att låsa fungera bättre.
  Cloud-servern som möjliggör remote kontroll av låset har legat nere vid flera tillfällen.

  Fördelar:
  + De uppenbara fördelarna med ett smart lås
  + Lätt att installera med tydliga instruktioner
  + Bra kontakt via blåtand

  Nackdelar:
  - Inte helt stabil kommunikation med cloud-servern som möjliggör remote access
  - Tar lång tid att låsa och låsa upp
  - Appen ger inte feedback huruvida låset lyckades låsa eller låsa upp. Jag hade önskat mig en givare i karmen som bekräftar låsningen
  - Det är otydligt i appen om dörren är löst eller inte
  - Jag hade önskat mig mer funktioner i appen
  - De personer som ska låsa upp tillfälligt behöver ladda ner appen och skapa en användare, borde gå att lösa på ett smidigare sätt
  - Inget geofence vilket tar lite poängen av ett smart lås
  - Jag är inte säker på hur ett lås med denna funktionalitet skulle bli snyggt men jag kan konstatera att mitt ordinarie vred är betydligt mer estetiskt jämfört med detta läs
  - Inga möjligheter att få in låset i någon hemautomation (Ingen Kompatibilitet med Z-wave, Zigbee, Homekit, Home assistant eller SmartThings)
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Extremt enkel att installera och komma igång med.
  Tycker inte den är speciellt långsam som en del påpekar. Beror nog troligen när man tar upp telefonen för att låsa upp kan jag tänka mig. För min del som bor i lght en trappa upp på motsatt sida (ca 4 meter) där man kommer upp så räcker det att ta upp telefonen på sista steget och så är det öppet när jag kommer till dörren.
  Appen stör mig som bara den. Jag har wifi modellen (har förvisso inte sett enbart blåtand, kanske borttagen då den känns överflödig?) och har sällan blåtand på men ändå varnar appen för att blåtand inte är igång och jag måste klicka bort denna ”varning”. Hade varit skönt att slippa!
  Sen är det ju självklart riiiiktigt tråkigt att den inte är homekit vänlig. Detta samt appen är det som är mest irriterande. Annars är detta en kanonbra produkt!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hur grym som helst. Enkel att installera och ställa in. Rekommenderas starkt.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Testade hos en vän, så galet långsam jämfört med konkurrenterna. Snygg dock men det väger inte upp! Köp inte nuvarande modell