Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips Brilliance BDM4037UW

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Datorskärmar (234)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.73)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nära ideal skärm för mig. Stor (40"), skarp (UHD), krökt (R3000), fina färger och svärta, bra kontrast. Flimmerfri nedsänkning av ljus. Jag har lyckligtvis inte märkt av de i recensioner omtalade "eftersläpningarna" i något av mina användarscenarior. Jag är ingen FPS spelare, men tex GTA V flyter på fint utan märkbara artefakter. Det beror nog på hur känslig man är, kanske inställningar, för mig är det inte ens märkbart = positivt. Inga dåliga pixlar på mitt ex vad jag kan se. Stilren design, inget bling-bling.

  Föredrar normalt 16:10 för mindre skärmar, men för 40" är höjden fullt tillräckligt vid 16:9 och hade gärna sett en ultrabred 21:9 om höjden kunnat bibehållas :)

  Jag hade inte förväntat mig att "inbränning" skulle vara ett problem om det inte vore för att en OSD pop-up dyker upp varje gång man slår på skärmen och varnar för att man inte ska visa statiska mönster i mer än 30 min för att minska risken för inbränning, vilket låter absurt för en datorskärm där man till skillnad från en TV självklart visar statiska mönster under många timmar åt gången. Jag har inte märkt av något problem än, men har bara använt skärmen några dagar och är lite oroad över varningen.

  Nackdelar:
  - Ljudet är det sämsta jag hört, ett rent skämt. Ingen stor nackdel för mig som inte har förväntningar på att skärmen ska förmedla ljud, men märkligt att det är så dåligt.
  - Foten är ej höj/sänkbar, och default är något för högt för mig, så jag ersatte med eget skärmfäste (ergotron 45-214-026, funkar bra).
  - Skärmen är väldigt subtilt krökt, hade gärna sett R1800 istället för R3000.
  - Sämre vinkelberoenden av färger än min tidigare IPS-skärm, framförallt ovan/nedan.
  - Blank/halvblank skärm, föredrar matt. Inget stort problem för mig, men har man ljust i rummet och skärmbilden är mörk får man stå ut med att titta på sin spegelbild.
  - Endast 60 Hz uppdateringsfrekvens i UHD, så ingen FPS gamingskärm.
  - Byggkvaliten verkar inte vara den bästa, särskilt hörnen på skärmramen ser inte ut att passa panelen helt perfekt, vilket är lite B. Inget funktionellt problem eller som syns utan närmare inspektion.

  Slutsats: Nära ideal och mycket prisvärd skärm i mitt tycke, nackdelarna jag listar ovan har ingen avgörande betydelse för mig. Jag återkommer om jag finner anledning att ändra betyget (typ om inbränning blir ett problem).
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  ok skärm
  men ingen strömbrytare
  burkigt ljud (min 10 år gamla skärm har bättre ljud)
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tillägg 14/1: Jag lämnade tillbaka skärmen då den hade alldeles för kraftiga vitbalansskiftningar över hela skärmytan. Det var som 5 gradienter som gick över helt skärmen horizontalt och vitbalansen skiftade rätt så kraftigt mellan rött och blått ett flertal gånger över skärmens yta. Gick inte att läsa text mot vit bakgrund utan att det vita skiftade mellan röd och blå vitbalans vilket blev helsnurrigt för ögonen och det gick inte att fokusera ordentligt. Väldigt synd för sjävla bildkvaliteten och svärtan var grym. Men totalt oanvändbar för mig.

  ------------------------

  Efter att ha använt mig utav en Asus PB278Q i några år så blev jag nu sugen på att köpa en ny skärm. Inte för att jag egentligen behövde då jag fortfarande var mycket nöjd med den utmärkta skärmen utan snarare för att jag var sugen på något nytt. Hade först tänkt mig att köpa mig någon form utav ultrawide skärm men när jag såg den här på mellandagsrean så tyckte jag att jag lika gärna kunde slå till på den istället då jag gillar stora skärmar och 4k såg jag som något posivt pga att jag gillar att ha mycket arbetsyta.

  Överlag så är jag väldigt nöjd med min nya Philips den har en rikigt fin och kontrastrik bild med väldigt fina färger. Jag märker helt klart ett relativt stort steg uppåt i bildkvalitet.Delvis tack vare att den inte har ett lika matt filter som den förra med all den grynighet som ett matt filter bidrar med och försämrar renheten i bilden framförallt vid ljusare helfärgade bakgrunder. Bilden reflekterar mycket mer visst men jag har ännu inte sett det som något problem. Bilden blir så pass mycket renare och mer "punch" i den och det är nog något som jag föredrar. Den är dessutom inte alls lika reflekterande som rent glas är utan man märker att den har ett väldigt svagt matt filter som tar bort det värsta skarpa från reflektioner.

  När det gäller problem så har denna skärm ett par helt klart som man bör överväga innan köp. Det första är eftersläpet som andra har nämnt. Då jag inte spelar spel eller tittar speciellt mycket video och har mest statiskt innehåll så är det inte något problem för mig och jag har inte stört mig överhuvudtaget på det. Ärligt talat så märker jag inte ens av det den mesta av tiden. Beror lite på vad man tittar på.

  Det andra problemet är att skärmen inte är speciellt uniform i sin ljusstyrka. Men det märks mest på vita eller ljusare helfärgade bakgrunder. Men den skiftar lite i ljusstyrka i vertikala linjer på mitt exemplar samt att vitbalansen skiftar lite också från varmare till kallare. Detta stör en del ibland om man läser mycket på vita bakgrunder. Men alla är nog inte känsliga för detta. Jag har dock lättare att förlåta detta på en monitor än på en mobil till exempel. Förmodligen för att det handlar om en mycket större yta som ojämnheten distribueras på. Men kan vara värt att tänka på. Tror det är svårt att få en helt uniform ljusstyrka på en så här pass stor skärm. I alla fall i denna prisklass.

  Det tredje problemet är betraktningsvinklar. Den förlorar lite färg och kontrast på sidorna även om man sitter ganska så långt ifrån den. Inte alls lika bra som min förra skärm som hade en PLS-panel den behöll kontrasten sååå mycket bättre vid vinklar. Man bör ha huvudet i alla fall cirka 80-90 centimeter från denna skärm för att det ska se så bra ut som möjligt och att svärtan inte ska se grå ut istället.

  Summa summarum en skärm som är en fröjd att vila ögonen på pga dess utmärka bildkvalitet som den faktiskt har. Arbetsytan är dessutom enorm och 4k på 40" känns verkligen optimalt. Men jag hade nog inte velat betala mer än 5500kr som jag köpte den för pga dess problem.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Bra skärm som många redan påpekar så jag tar upp ett minus som gjorde mig förbannad.

  -Fyller ej ut skärmen helt när man vill köra två källor sida vid sida. Jag fick det iaf inte att fungerar korrekt med upplösningen osv... Detta är uselt eftersom att jag då förlorar massa arbetsyta i onödan. Det fungerade inte ens då jag roterade arbetsytan för båda utgångskällorna (lodrätt) i windows. Testade med olika upplösningar också för den delen. Detta gällde bara när jag ville köra dualview alltså.

  Med fyra olika inputs eller pip fungerar det korrekt enligt MIN upplevelse.

  Men som sagt annars en väldigt bra skärm som är bra i många aspekter och kan inte annat än rekommendera den starkt, för alla andra egenskaper!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Riktigt stor fin arbetsskärm - så stor att man får "vänja till sig" vid storleken - men backar man lite får man fin överblick. Var lite fundersam över ghosting och smearing, och naturligtvis är det ingen spelskärm - men är helt nöjd med mitt exemplar mest för arbete, en del video och sånt.
  Foten lite hög - sågade av (!) en bit, tiltade lätt framåt och svetsade ihop - blev mycket bra och skärmen är nu ca 5cm över bordsytan. Bordet behöver vara uppåt 80cm djupt för tillräckligt utrymme.
  Högtalarna... haha - använd dem inte...! ;-)
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  + Grym svärta
  + Grym kontrast
  + Bra byggkvalitet (ljusår bättre än föregångaren även om denna är plastig så är den snyggt plastig om man säger så)
  + Skärmfot i metall
  + Estetiskt den snyggaste skärm jag haft
  + Semi-Glossy skärmyta (mer pop i bilden enligt mig)
  + Jämn ljusstyrka och inget bleed av ljus från kanterna. Fick ett exemplar som enligt det "kalibrerings-sheet" man fick med hade 100% ljusstyrka i alla de olika punkter man mätt upp. Sjukt bra. Har ägt några utav föregångaren BDM4065UC som jag till slut fick sälja pga PWM (gav mig huvudvärk tyvärr) och ingen utav dessa hade 100% i ALLA punkter. Ok, enligt Philips är 93%-105% i mätpunkterna...Vilket oxå var en orsak till försäljningen.
  + Ingen PWM

  - Skärmfot i metall (går dock inte att spänna helt. går alltså att lirka på foten i själva fästet vilket får mig att tro att fästet kommer bli snett och luta med tiden)
  - SMEARING, SMEARING, SMEARING. Detta är alltså inte ghosting. Detta är VÄRRE!

  Vet inte hur vissa påstår sig bära sig åt men jag kan i vart fall INTE få bort smearingen. Helt sjukt. Är causual-gamer på min höjd men det är sjukt sjukt jobbig smearing. Tänk Er att något som rör sig dras ut och blir typ dubbelt så stort när det rör sig. Det liksom smetas efter.. Nej. Min alldeles nyinköpta skärm åker tillbaks, direkt.

  Påminner väldigt mycket om en utav de första 4k tv-apparaterna som kom. Köpte en för några år sedan från LG. Så fort ngt rörde sig i bilden blev det smearing och suddigt, och så fort allt stannade upp så blev det klart och fint.

  En kompis till mig var över igår och han kan nada om varken skärmar eller spel.. Han ifrågasatte det innan jag hann säga ngt..
  Så att man måste vara en inbiten gamer eller ngt för att se det tror jag inte ett skvatt på. Räcker med ett par friska ögon..

  Vad är meningen med 4k om det inte är klart hela tiden? Jobba i excel? För inte ens kan man glo på youtube. För problematiken gäller givetvis även när man glor filmer. Spelar inte roll vad du väljer gällande smart response/image i monitorns menyer. Samma mög hur man än gör. Har ägt föregångaren BDM4065UC och gjorde av med den pga PWM (huvudvärk). Men det var en mycket mycket bättre skärm enligt mig.

  Den här skärmen är estetiskt mycket snyggare och tar faktiskt mindre plats på skrivbordet (subtilt) pga den lilla böjen. Fick dessutom ett exemplar som i alla mätpunkter hade 100% i ljusstyrka vilket borde vara unikt (jämför med de 3-4 exemplar jag hade utav BDM4065UC). Så grymt synd att man inte kan använda skärmen till rörligt material. Sätter man Smart Response till fastest så försvinner absolut INTE smearingen. Men det blir marginellt bättre. Dock så får man effekten att bilden smearing fortfarande, men samtidigt så blir många detaljer överskarpa. Stannar man sedan upp (ex när man spelar fps) så stabiliseras bilden igen och blir normalt skarp. Tänk dålig fokusering på bakgrunden typ flimrigt-hållet, och så stannar man så voila. Normalt igen. Men så fort man själv rör sig eller springer eller något annat i bilden rör sig... Samma visa.

  Min version utav skärmen är tillverkad i juni 2017...
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fin bildkvalité på skärmen men den har stora problem med ghosting. När man drar ett fönster över skärmen så kan man tydligt se den skuggas hela vägen som en eftersläpning. Otroligt störande! Jag lämnade tillbaka skärmen och skulle inte rekommendera den.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastisk skärm om man jobbar som utvecklare, men rejäla eftersläpningar, räcker att dra musen fram och tillbaka över skärmen för att det ska bli plågsamt tydligt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft skärmen i runt 5 månader nu. Väldigt nöjd överlag. Fina färger och mycket yta. Inga problem att kolla video, sällan man märker några eftersläpningar (har dock noterat detta vid enstaka tillfällen). Kanske inte lämpat som spelskärm, men för kontorsarbete är den kanon. Svårt att tänka sig att gå tillbaka till mindre storlek och upplösning när man vant sig vid denna. Den är definitivt inte för stor, så länge man utnyttjar ytan på rätt sätt. Hade gärna önskat att foten var reglerbar i höjdled, just nu är den placerad ett par cm högre än optimalt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Absolut lysande skärm för kontorarbete och även "casual" gaming. För mig som jobbar mycket hemma var detta en toppenskärm.

  +Stor yta och hög upplösning
  +Behöver inte använda skalning i Windows, 100% fungerar bra.
  +Färgåtergivning och bild över förväntan.
  +Kan använda ytan som flera skärmar (d.v.s låta olika ingångar gå till olika delar av ytan.
  +Snygg design

  +/- Ingen spelskärm, långsam uppdatering. Fungerar bra för en casual gamer, men man bör vara medveten om detta.

  -Värdelösa högtalare, och då menar jag värdelösa.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har nu testat två exemplar av denna skräm, en på jobbet och en hemma. För kontorsarbete är det här en nästan optimal skärm. Fantastisk yta och den böjda designen ger en behaglig vinkel mot även kanterna på skärmen. I jämförelse med den tidigare versionen av denna skärm (som är platt) är denna mycket trevligare.

  Att spela på denna skärm är en upplevelse, men det finns tyvärr en del problem. Bilden har problem med eftersläpningar när pixlar går från svart till gråskala. I vissa spel syns det tydligt, i andra är det mindre märkbart. De inbyggda högtalarna är även allt för dåliga för att kunna vara till någon större glädje.

  Jag har även märkt att vissa exemplar av denna modellen har problem med att den tappar signal. Bilden blir helt svart några sekunder, sen kommer den tillbaka. Det exemplar jag testat på jobbet hade sådana problem första dagen, därefter har den fungerat klockrent i flera veckor. Den jag köpte hem tappade däremot signal dagligen vilket blir helt ohållbart om man ska spela.

  En fantastisk skärm för arbete, en okej skärm för spel.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Mycket pixlar
  + Mycket bildyta
  + Stor men funkar bra på skrivbordet
  + Design som passar fint med en MacBook Pro.
  - Högtalarna är helt oanvändbara, låter mycket sämre än inbyggda i en bärbar dator med locket stängt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den ultimata arbetsskärmen med fantastisk bildkvalité!

  Enda nackdelen är viss märkbar eftersläpning i spel.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Stor färg och funktioner, dålig video (får en lila spökning under videobevakning).
  Men den här bildskärmen riktar sig till verksamheten, så det kan inte riktigt fel.