Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

iRobot Braava Jet 240

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla iRobot Robotdammsugare (41)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ägt denna lilla manick sedan den först introducerades i Sverige (September 2016), både jag och min flickvän är lika nöjda fortfarande så här 3 månader senare.

  Vi har inte moppat för hand en enda gång sen den här införskaffades.
  + Liten (kommer åt överallt)
  + Smart - städar i logiskt mönster och saktar ned när den "tror" den ska träffa ett objekt/en vägg. Har dessutom appstöd i iRobots app. Går dock ej schemalägga eller liknande. Finns även möjlighet att städa ett mindre område (så kallat virtual wall mode), har ännu ej haft behov av detta så vet inte hur pass väl det fungerar.
  + Mattsensor/tröskelsensor. Om den känner av att den åker upp för något så backar den tillbaka och tolkar den som ett objekt. Har räddat mig från att den åker ut från köket då jag ej har någon dörr där, bara en tröskel.
  + Gedigen. Vattentät (vilket man kanske hade väntat sig), men när man ska fylla den lilla behållaren med vatten behöver man inte oroa sig för att det ska rinna över.
  + Enkel - ett knapptryck sen är du igång.
  + Det blir rent! Mycket noggrann längst hörnen. Blir imponerad varenda gång man ser hur svart trasan är när den är klar.
  + Priset! Bra instegsmodell för den som vill testa på robotlivet

  Värt att tänka på är att man bara får med totalt 6 engångstrasor, varav 2 av varje sort (våtmopp/"halvvåt"-mopp/torrmopp"). Rekommenderar starkt att köpa till dom tvättbara trasorna (189kr från iRobots hemsida), dessa är garanterade att klara minst 50 tvättar var. Avsaknaden av rengöringsmedel i dessa trasor märks knappt, och på dom värsta fläckarna brukar vi ibland spruta på något medel innan vi kör igång den.

  Batteriet är uppladdningsbart och det hänger med en laddare, dvs det är ingen laddstation som dom flesta dammsugarrobotar har utan här tar du bort hela batteripacket från roboten och laddar i medföljande batteriladdare.
  Batteritiden är hyfsad, klarar väl uppskattningsvis av att moppa hela lägenheten på 45kvm 1½-2 gånger (men oftast kör man kanske bara badrummet och köket, då räcker det längre på en laddning).

  Precis som när man moppar för hand så får man förstås bäst resultat om man tar bort så mycket som möjligt från golvet innan man kör igång den.

  Alla borde ha en sån här!
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  7 mån sedan
  +Billig instegsmodell för mindre behov
  - Manuell laddning
  - Kan inte moppa svarta golv efter service
  - munstycket kalkar igen, ingen info om skötselråd gällande detta i instruktionen
  - Batteriet räcker inte så länge
  - I princip inga inställningsmöjligheter, saknar mer styrningsalternativ
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kan inte uttala mig om hur bra den är eg då jag endast ägt den i några timmar nu. Den moppar och använder små vibrationer. Än så länge endast testat på badrumsgolvet.

  + Moppar, bättre än endast dammsugning. Tyckte faktiskt den fick bort fläckar/ränder på badrumsgolvet och det ger ju faktiskt ett bra betyg enl mig.
  + Det här plus:et är kanske inte helt rättvist men jag äger också en Roomba i den högre klassen. Jättebra att först låta Roomba dammsuga och sedan köra Braavan... Roomba 890 är för övrigt en produkt som växer på en. Rätt bra måste jag säga men det är en annan historia.

  - Jo jag måste, att den inte har WiFi! Den har endast Bluetooth. D-: Tog inte reda på detta innan köpet utan utgick givetvis ifrån att allt har WiFi idag. Mina nya trådlösa lurar har iofs inte heller WiFi men min Roomba har det. Roomban och Braavan hade varit det perfekta paret om även Braavan hade haft WiFi. Således förlorar min mobil kontakten med Braavan emellanåt eftersom den inte kör WiFi... Kan tillägga att Braavan är rätt självständig så det är okej, men irriterande. Roomban å andra sidan kan jag starta även på distans (dammsuget när man kommer hem).
  Bläää! Gnäll! ;-)

  - Jag måste jämföra denna med Roomba 890 eftersom jag kan och jag har yttrandefrihet.
  Braavan må vara många tusenlappar billigare men för mig är det irrelevant. Hade kunnat betala en tusing extra bara den hade haft WiFi och mappade rummet. Till mitt försvar har iRobot fått hårdnad konkurrens på senare tid. Inte för att det gagnar mig som redan betalat, men iRobot borde lägga till fler funktioner i sina billigare produkter... Om inte annat skulle i teorin Braavan kunna använda kartan som Roomban mappat.

  Säkerligen ett bra köp för dig som liksom jag typ aldrig moppar manuellt.
  Ska kolla upp tvättbara golvtrasor. Man får med 6st "engångspads", två av varje sort.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nöjd!

  Börja städningen med iRobot Roomba (dammsugning) och sluta med Braava Jet (mopping). Allt vad 'skyclaw' har skrivit är sant.

  -1 poäng pga dyra trasor (kolla ebay för att hitta billigare flergångstrasor)
  -1 poäng pga avsaknad av extra batteri
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Fungerar bra för mig. Kom ihåg extra batteri ..
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag tror att denna produkt är värdelös. Hoppar runt, inte tvätta hela rummet om det inte är rektangulär utan hinder. Pushing dagsljuset längs varv längs väggarna.