Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

MikroTik RouterBoard hEX RB750Gr3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla MikroTik Routrar (60)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  En av gångerna när "man får vad man betalar för" inte stämmer. Är allt man vill att ha en NAT router så är det mer eller mindre plug n play. Vill man pilla så finns här skrämmande mycket inställningar 😀

  Kör routern tillsammans med en ubiquti unifi AP AC lite. Inte världens bästa throughput men extremt stabilt och mer än bra nog i tillsammans med min 100Mbit lina. Priset på den kombon är svårslaget.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Bra användargränssnitt på webconfig och konfigurationsprogram till Windows. Enkelt att ansluta mot.

  Billig.

  Den som gillar att pilla med saker den inte begriper sig på, eller ha tillgång till funktioner som ett normalt hushåll knappast behöver, har här en riktig guldgruva.

  Det som drar ned betyget är att IPv6-delen inte är aktiverat per default och dessutom innehåller buggar som gör att den inte är kompatibelt med min ISPs dhcp-server. IPv6 funkar alltså inte för mig. Så kan vi inte ha det år 2020.

  Bytte mot en Edgerouter X istället. Funkade direkt med IPv6.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Skyfflar på rätt bra för pengen. Lite mer meck med inställningarna men får man det att snurra så är man nöjd . Finns en hög med wikis och tutorials plus support .
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Finns inget motsvarande i denna prisklass. Galet mycket konfigureringsmöjligheter med RouterOS. Körs tillsammans med Winbox.

  Använder f.n. i labmiljö, men kommer att (likt tidigare kommentar) ersätta Ubiquiti hårdvara i hemmet. Främst då jag börjar gilla det raka gui't utan allt lull-lull och Java (som Ubiquiti har). Men båda dessa tillverkare har trevlig hårdvara.

  Mikrotik Hex (rb750gr3) är byggd med plasthölje - fast, hård och stabil plast. Väger typ ingenting. Storlek som en 5-portars Netgear switch ungefär. Finns på eBay ~ 500kr.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk liten pryl som byter ut min Ubiquiti Edgerouter Lite. Jag var lite tveksam först, funderade på hur flytten från Vyatta och EdgeOS skulle gå. Men faktum är att RouterOS, även om det ser jävligt tråkigt ut, fungerar otroligt bra.

  Prestandan på den nyaste RB750 (GR3) är rejält förbättrad mot de förra versionerna, och hårdvaran är nästintill identisk med Edgerouter X, fast 150 kr billigare och med i mitt tycke bättre mjukvara.

  Jag hittade ett script i MikroTik's scriptsamling som spelar Super Mario Bros temat genom den inbyggda lilla "buzzern", som jag schemalagt att triggas vid uppstart efter strömavbrott. Bara det är ju värt pengarna. Full pott.