Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fractal Design Define C (Svart)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fractal Design Chassin (92)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Usch det här är inte nyttigt! Med ett chassi som är så här tyst hinner hjärtat stanna innan skärmen behagar vakna och berätta att datorn faktiskt fungerar efter att man byggt färdigt den...!
  Edit: Jag drar inte ner någon stjärna än men jag verkar inte få reset-knappen att fungera. Men jag vet inte vad det är som felar än...
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt diskret chassi med bra kvalitetskänsla!

  Den är hur lätt som helst att montera i (som typ alla andra atx chassin). Mitt gamla corsair tx650w (ganska grunt/kort men omodulärt) får plats utan problem, alla överblivna kablar får plats bakom nätaggregatet, utan att flytta på något.
  Kabeldragning osv är lätt att få till på ett bra sätt, men det finns en sak som kan sätta lite stopp. Vinklade sata-kontakter för hdd/ssd är verkligen inget att rekommendera, fungerar enbart för den övre hddvaggan, tror det är fysiskt omöjligt vid dom resterande platserna. Även sata-strömkontakterna kan bli lite dryga vid lagringsplatserna bakom moderkortssockeln, beroende på vilken typ man har. Fick själv pressa ihop kablarna för att få kontakterna in i ssdenheterna, ingen stor sak med andra ord.

  Inget av det ovan påverkar mitt betyg av chassit. Det som drar ner på betyget är fläktarna och moduvent luckan. Ljus från moderkortet läcker ut från luckan, inte mycket men märkbart, och fläktarna låter ganska mycket.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Kablarna dras enkelt bakom interna paneler, så har det varit i jätte många chassin, men inte förut, då fick man snygga till den, vi från den gamla tiden är redan kabel mästare.

  Led i fronten lyser starkt blått och bländer en i ögat när man passerar förbi datorn, ska koppla ur den, vem behöver status led när hjärnan är synkat med datorn?

  Chassit är nästan minimalt, 44cm och 40cm, men den kunde ha varit mindre, visst sparar man plats när DVD platserna försvinner, men glädjen varar inte länge när tillverkarna ska göra plats för klumpiga radiatorer med hela 3st fläktar, överdrivet att kyla ner cpu till istiden när den ska vara i normalt arbetande temperatur.

  Just nu byter jag till mini itx format, sedan byter jag till ett stort chassi, lådor är som Lego som jag aldrig haft. Men det blir inget av det här märket, deras chassi ser likadana ut, det är för fabrikens ritbordet är för enkelt, och tillverkningsmetoder är fattiga, samma maskiner, samma layout på lådor, få färger, en gång i tiden skojade man åt Fractal Design om att den är "lätt och gå sönder".

  Jag köpte den på elgiganten för 499kr som ni kan se här på prisutveckling, sålde den för samma.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Sämre kvalitet rakt igenom än storasyskon som R6. Så mer än bara storleken som skiljer. Betala ej mer än runt 600:- för detta chassi, mer än så är det inte värt.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Lättnavigerat och perfekt storlek att montera saker i. Enkelt med kabelhantering.
  Observera att längre PSU:er kan medföra att hårddiskhållaren ryker bort
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Vad mer kan man önska av ett chassi? Lättbyggt, snygg och tyst. Det var en fröjd att bygga min nyaste skapelse i. Det enda eventuella minuset skulle väl vara utrymmet för PSU. Jag monterade bort HDD-vaggorna för att få bättre plats med PSU:n och snyggare kabeldragning. Hade jag valt att ha en 3,5" hårddisk i datorn hade det blivit mycket trångt. (Monterade ett Corsair RM750X V2 750W) Fläktarna kunde prestera lite bättre också. Bytte ut dessa, men det har jag i och för sig alltid gjort i alla mina byggen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mkt bra chassi. Enkelt att dra kablar snyggt och hyfsat/bra tysta medföljande fläktar.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Herregud vad utrymme och så enkelt att dra kablar. Kör ett enormt Asus GeForce RTX 2060 Super Dual EVO OC 2xHDMI 2xDP 8GB och en enorm Cooler Master Hyper 212 Evo (CPU-kylare). Ändå är det så sjukt mycket plats kvar. Tyst som bara den trots två medföljande chassifläktar. Och inte minst, supersnyggt och stilrent.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Detta är mitt första bygge.
  Tycker att det funkade utmärkt att bygga i. Inga konstigheter med något.
  USB 3.0-kabeln var förvisso rätt svår att dra snyggt till moderkortet men vafan, det är inget som syns.

  Lite knepigt att få till kabeldragningen när man kör en HDD i buren, men det löste sig snyggt till slut.
  Verkar som om + och - för pwrled är felmärkta i mitt chassi.

  Har läst recensioner på andra Fractal Design-chassin att hörlursuttaget är riktigt kasst, inga problem på detta chassi iaf.

  Känns som om alla måttangivelser på FD:s hemsida och här på prisjakt stämmer till 100%.
  Inga problem att få in en stor Noctua U14S och ett RTX 2070
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Betydligt mindre än mitt förra chassi trots att det lyckats klämma in ATX formfaktorn. Tystaste chassit jag använt men inte det svalaste och fläktarna som följer med är inte det bästa (bytte dessa till Noctua).

  Vad man ska tänka på är att storleken på nätaggregatet kanske gör att det inte går in. Det var på håret mitt Corsair RM750x gick in (som egentligen är för stort enligt specifikationerna), men med lite smart kabeldragning så gick det tillslut.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Beställde mitt chassi från Netonnet, order ankom 16 timmar senare! Mitt exemplar hade dock en trasig fläkt vid leverans men detta beror förmodligen mer på postnords hantering av paket än chassits kvalité.

  Byggprocessen var mestadels problemfri, jag ersatte alla fläktar med Noctua nf-f12 vilket i kombination med chassits ljuddämpande egenskaper leder till en nästan ljudlös upplevelse, ljudnivån steg lite när jag placerade datorn i hörnet på mitt hörnskrivbord eftersom väggarna förstärker ljudet men det är definitivt inte märkbart vid användning med headset eller högtalare.

  Mitt MSI GTX 1060 Gaming X ligger stadigt på 61° C vid 100 % belastning i OC läge vilket gör att fläktarna börjar snurra men det hörs inte över huvud taget, i spel stiger temperaturen aldrig över 60° C, kortet är i det läget knäpptyst då fläktarna inte snurrar alls.

  Jag har inte skapat några egna fläktprofiler men det är något jag funderat på eftersom jag inte kan höra någon skillnad i fläkthastighet mellan hög och låg belastning på min CPU. I mitt gamla chassi störde jag mig enormt på ljudet från min intel cpu-kylare då man tydligt kunde höra minsta förändring i fläkthastighet då jag startade Steam eller Chrome. Datorn lät även som en jetmotor medan jag ritade i Autodesk Inventor men nu hör jag som sagt ingen skillnad mellan idle och load.

  Define C är definitivt det bästa chassi jag haft och jag kommer förmodligen inte ersätta det på ett par år.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nice!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Perfekt storlek. Allt får plats utan en massa onödigt utrymme. Fractal Design har verkligen tänkt till när det gäller kabeldragningen. Det finns små hål precis överallt runt moderkortet så att man snyggt kan dra undan alla små kablar. Det enda negativa jag egentligen kan komma på är i sådana fall bristen på 3,5"-platser. Endast två mekaniska diskar få plats, men det lär nog räcka för mig i alla fall. Sen är den blåa LED-lampan ganska snygg, men den lyser alldeles för starkt. Den står och blinkar i strömsparläge så det lyser upp hela rummet på natten. Men det är egentligen inget problem att koppla ur den helt om man skulle vilja det. Att lampan är det största problemet med chassit säger väl allt. Mycket bra!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Måste säga att detta är ett riktigt bra chassi! Osar kvalité om hela lådan och det är lätt att bygga i den. Att den är ljuddämpad är ett stort plus!

  Enda nackdelen som jag ser det är att om du vill ha hårddiskhållaren kvar så är du lite begränsad vad gäller PSU-längd.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra chassi. Ljuddämpat, lätt att jobba med, kvalite till varje del trots låga priset.
  Det enda negativa jag kunde hitta var att chassit endast har 2 st 3.5" platser.
  Behöver du ett snyggt och smidigt chassi så köp detta.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra chassi är nöjd med allt. Det är väldigt tyst. Det har bra luftflöde och är enkelt att bygga i. Rekomenderar starkt! 10/10
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  (Köpte varianten med fönster men jag tänkte dela med mig av omdömet här också för jag är så otroligt nöjd.)
  Det här är det mest välbyggda chassit jag någonsin byggt i. ALLT är genomtänkt i detta chassi. Är hur nöjd som helst! :)
  Så här byggde jag insidan (gjorde egen tunnel av kartongen från Noctua D15-kylaren och lite mattsvart gaffatejp): http://imgur.com/GZ9rSm2 :)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag vet inte vad man ska klaga på. Det är tyst. Det är inte en kubikcentimeter större än vad som behövs. För den sakens skulle är det inte varmt, och en Noctua D15 känns inte för stor och otymplig på insidan. Alla kabelhål sitter på bästa tänkbara plats. Det är billigt. Kvalitetskänslan är relativt hög sett till pengen. Det är tråkigt, men därmed stilrent och passar in på eller under de flesta skrivbord.

  En liten detalj som jag reagerade på under bygget var utrymmet i framkant för kablage. Inte för att kabeldragning brukar vara något större problem för mig, men det var likväl den smidigaste lösning jag sprungit på. Öppna velcro, lägg dit kabel, stäng velcro, klart och kan inte bli prydligare.

  Allt som allt jättenöjd med att Fractal lanserade den här modellen. Jag ville inte köpa ett dyrare och klenare mATX kort och jag behöver bara en eller två SSD och kanske, kanske en mekanisk lagringsdisk. Med mina krav blir det inte mindre än så här och den öppna designen ger fritt luftflöde som leder till godkända 30c idle och 60c load med fläktar och CPU-kylare på ohörbara varvtal och en 6700k rullandes i 4,7GHz.

  Toppklass. Det här behåller jag nog länge.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra och stilrent chassi som är riktigt enkelt att bygga i.
  Har absolut ingenting att gnälla över, full pott Fractal.