Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Telldus TellStick ZNet Lite V2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Telldus Styrenheter för smarta hem (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Läste mycket och jämförde de olika enheterna innan köp, valde till sist Znet lite v2.

  Väntade även på just v.2 med både sändning och mottagning av 433. Väntade ytterligare lite på att de första buggiga versionerna skulle tas bort/bytas ut.
  Nu när jag köpte min på Kjell och company i slutet av februari så verkar det som om de fått in en batch med fungerade enheter.

  Min setup:

  Jag har ett suterränghus i två våningar på 244m2, på ovanvåningen har jag satt in Fibaros dimmer 2 i samtliga väggströmbrytare (i väntan på val av styrenhet). Dessa är inkopplade i tretrådsläge (fas, nolla, tändtråd), vippströmbrytaren med impulsfjäder på väggen. Philips Softgllow LED som ljuskälla på de flesta. Dimmern styr dessa lampor perfekt utan flimmer.
  Utöver dessa dimmrar har jag en rad med Julas Anslut väggkontakter (reaköp 3 för 100). Dessa är kopplade till diverse ljuskällor i fönster och på bänkar runt om i huset.
  Några Inne/ute-tempgivare från samt en Poltermometer från Telldus (ett gammalt telldus paket). Några fibaro wallplug 2 där storleken kräver det.

  Styrenheten satte jag vid min router i suterrängplanet. Det är alltså både vägg i tegel samt jord fram till poltermometern. Dimmrarna sitter bortom golv i ytong och inomhusväggar.

  Alla mina enheter synkade upp direkt efter att jag startat Zneten. Började med den dimmer som satt längst bort för att kolla om jag fått en bra eller dålig styrenhet. Valde lägg till enhet från på min laptop, höll tummen tryckte sedan tre gånger på väggbrytaren och enheten började synka ihop direkt.

  Allt fungerar som det ska, energimätningen fungerar och stämmer med lastens effektuttag. Mina enklare tänd/släckscheman fungerar, både på 433 och Z-wave enheterna.

  Androidappen uppdateras korrekt med dimmrad/tänd/släckt status mellan plattan och telefonen. Webbgränssnittet verkar dock inte alltid göra det därav minus en stjärna. Personligen använder jag webbgränssnittet endast till att konfigurera enheterna, all styrning sker sedan via appen.

  Nu återstår att koppla in lite Z-wave strips, fibaro röksensorer och några multisensorer. Återkommer med uppdatering efter att dessa kopplats in och lite roligare scener skapats. Tills dess får den iaf 9 i betyg av mig.
 • Usel

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funderade på att införskaffa denna styrenhet för att kunna köra billiga 433 grejer ihop med med z-wave nät. Såg till min förvåning att man måste ha ett avgiftsbelagt PRO konto hos Telldus med års/månadsavgift för att få full funktionalitet. Enkla saker som är gratis i andra lösningar.

  Sniket! Betyget blir = usel

  PS. Klarar man sig utan 433 stöd så gör Samsung Smartthings allting bättre samt det är även gratis cloud. Smartthings skickar tom sms gratis vid tex larm mm! Zwave och Zigbee.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Det finns väldigt många som ger tellstick oförtjänt dålig kritik, utan att egentligen förstå vilken målgrupp och typ av kunder den riktar sig till. Jag personligen körde med "originalet" tellstick net för några år sedan och det fungerade sådär, mest på grund av min usla internetuppkoppling och det fakto att det var ingen riktig controller i sig utan all logik skedde på telldus servrar.

  Jag har gått igenom en Vera plus, samt kört domoticz på en raspberry pi och har i ärlighetens namn gett upp. Både Veran och raspberryn gick jättebra i ca ett år för att sedan bara krascha, hänga sig, vägra starta upp, korrupta lagringsenheter etc. Hemautomation i den regionen är ingenting för den som tror sig vara "lite tekniskt lagd". Du måste praktiskt taget offra all din lediga tid för en Vera då ingenting fungerar från grunden. Något som är väldigt svårt om man har heltidsjobb, villa att renovera, barn, husdjur, andra hobbies... Ja helt enkelt ett liv som pågår i bakgrunden. Okej att man måste betala 200 kr om året för att "låsa upp" alla funktioner, det kan man ha olika åsikter om, men 200 kr om året kan jag gott bistå med för den snabba support och hjälp som telldus bistår med. Betalar också gladeligen för att bara få det att funka istället för att sitta och knacka LUA kod och krångla med olika paket i linux som Domoticz bara "får för sig" att sluta fungera med.

  Valde att emigrera hela min hemautomation tillbaka till telldus och köra en Znet Lite V.2 numer. Detta då den har det mesta jag saknade med originalet tellstick net: lokala skript, snabbare actions samt Z-Wave stöd. Köpte den via StyraHem och valde till deras värsta antenn för 433 mhz, något jag inte ångrar en sekund. Nu är faktiskt 433 Mhz lika pålitligt som Z-Wave i huset!

  Det fina med en tellstick är att det är i regel bara att plugga in och köra. Du är igång på en kväll och sen bara tuffar det på. Jag styr avfuktare på vind och krypgrund efter mögelindex för maximal energibesparing, frånluftsfläkt för vädring på övervåning samt 80% av all belysning inne och utomhus. Mina 433 Mhz enheter fungerar som sagt klanderfritt och sensorerna missar aldrig att skicka värden. Kritiska detaljer som översvämningsskydd, frysskydd och värmedrift körs på Z wave för maximal säkerhet.
 • Alla omdömen

 • Usel
  4 mån sedan
  Stor tumme ned på denna.
  Har kört Aeotec Z-Stick Gen5 för att ta in z-wave enheter tidigare.
  Tänkte prova denna då jag även vill ha 433 mätare, temp för kyl och frys bland annat.

  Första nackdelen är att man mer eller mindre måste köra över internet. Det går att knyta lokal data mot home assistant, men det var väldigt osäker kommunikation. Tappade kontakten ofta. Usel lösning, de vill sälja sin "premium" tjänst för månadskostnad. Värdelöst.

  Jag har 6st telldus plug-in switch mini som funkat bra i över 2 år mot Aeotec Z-Stick Gen5 > Home assistant. Tills de går sönder såklart, för det gör de ofta.
  De tappar kontakten jätteofta mot Tellstick znet lite v2. Deras egen gateway.
  Kontaktat supporten som var extremt låg kvalitet på.
  "har du provat att starta om den, har du provat att resetta pluggen och reconnecta?"
  Som manualen inte ens beskriver hur man gör för den delen.
  Supporten var på Engelska också, så säkert nån stackas Indier som läser ett manus.

  Nej den här kommer jag reklamera och faktiskt aldrig mer köpa något från Telldus igen. Någonsin.
 • Dålig
  5 mån sedan
  Bra när den den funkar men tyvärr är det oftast tvärt om. Signaler går inte alltid fram, Enheten är offline och omöjlig att få online (trots att allt annat i hemmet kan koppla upp sig). Skulle aldrig rekommendera till någon.
 • Dålig
  6 mån sedan
  "Kunde inte utföra åtgärden" summerar min upplevelse av Telldus.
  Hälften av tiden så funkar det inte och "Tellstick:en" går offline av någon anledning och tvingar mig att klättra under skrivbordet för att stänga av och sätta på den, vilket inte är särskillt kul kl 2 på natten. Köp er inte in i telldus utan köp någon bättre!
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Smidigt att komma igång med denna
  Tar några försök att få till programmeringen men när man väl får grepp på det så fungerar det bra
  Bra att man kan styra en strömbrytare utan att ha Internet anslutning
  Appen är ok men inte toppen
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Har sedan 6år totalt 3 st Tellstick. Hemma, i sommarstugan samt hos tjejen. Funkar superbt. Har jag haft har frågor eller något tekniskt bekymmer har Telldus support svarat upp snabbt och föredömligt briljant! Uppsidan, som jag ser det, är att man inte blir inlåst i någon specifik leverantörs system vilket gör att Tellstick är den absoluta go to basen. Jag räknar idag enheter från totalt 6 st olika leverantörer. Både 433 Mhz och Znet grejer. Vid strömavbrott, som ibland kan inträffa i sommarstugan, går Tellsticken igång felfritt varje gång... iaf så här långt ;) Kan mao varmt rekommenderas!

  PS. Har långt avstånd ut till garaget. Byggde därför en mkt enkel 1/4 vågs antenn som blev kanonbra jmfrt med originalet. Bifogar länk till "kalkyl o måttkalkylator": https://m0ukd.com/calculators/quarter-wave-ground-plane-antenna-calculator/
  Lycka till :)
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Stabil!
  Fungerar riktigt bra även om ex Internet ligger nere.
  Lite tråkigt användar gränssnitt
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har en hemma och en i stugan sedan ca två år. Den ena med anslutning via fiber med router från D-link och den andra via 4G med router från Dovado. I båda fallen har jag bytt till största antennen jag hittat (46 cm hög GP-antenn för 433 MHz) Jag kör premium abonnemanget. Har anslutit många enheter från Telldus, Nexa och Oregon. Har temperaturgivare i grunden, kyl & frys (Oregon) och garage mm och har alltid kontakt. Mobilappen är enkel så hela familjen kan använda den. Telldus support är snabb och hjälpsam. Det enda missöde jag råkat ut för var när det var strömavbrott (i stugan) med korta till och frånslag. Då spårade Tellsticken ur och alla mina enheter på Telldusservern försvann. (Numera har Telldus back up). Men för säkerhetsskull har jag anslutit Tellsticken till en Nexa brytare som jag kan styra från Dovadon via Telldus enklaste USB-dongel. Efter strömavbrott så aktiverar jag Nexa brytaren via Dovadon. Jag kan även starta om Tellsticken, via Dovadon, när som helst om det skulle behövas. Det har inte hänt hitintills. (Dovadon går också att starta om remote). Jag är mycket nöjd med mina Tellstick.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Gillar att det är ett svenskt företag och enkelheten av enheten, extern 433 MHz-antenn som kan ersättas med bättre men mjukvaran behöver verkligen Telldus lägga mycket energi på för att fixa. Har också en premium-avgift för att få fler funktioner. Funktioner finns på dator men inte i mobil. Listan kan göras lång på punkter som kan förbättras. Men för den som vill ha enkel styrning av Z-wave och 433 utan att använda deras mobil-program och inte betala premium-avgiften kan jag rekommendera dom.

  Hade ja vetat problemen eller outvecklade mjukvaran med TellStick ZNet Lite V2 hade jag istället skaffat Animus Heart. Har inte erfarenhet av Animus Heart men vad jag sett på alla videoklipp så är deras gränssnitt mycket mer finslipat. Vet inte om är tvungen att ha mobil till Animus Heart. Heart kräver tydligen att skapa login även då den är lokal...? Varför skall det behövas? Går trafik via Animus egna maskinpark även när dom säger att all data sparas lokalt?

  Animus Heart stödjer också Zigbee vilket utökar utbudet mycket.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Har ett Telldus Tellstick ZNet lite, men vet ej vilken version. Men vill dela med mig av mina åsikter nu. Är inte nöjd alls med denna! Kommer komma en månadsavgift om man vill ha många av funktionerna med. Om man starta 433 mHz enheter från appen så kommer de starta med full ljusstyrka varje gång! Sen ser man inte om lampan är på eller ej i appen om ej tänds därifrån. Så den visar i stort sett alltid fel status där på alla enheter och jag har många. Så inte smidigt alls upp med appen för att tända en lampa. Tända med lampknappen går här, men alltid 100 % ljusstyrka då. Sen har de svårt ibland att koppla upp nya enheter och glömmer bort med ibland. Kopplingen mot Google home funkar, men jämnt.
  Varit i kontakt med kundtjänsten och tyckte jag var konstig att inte ville alltid ville ha fullt med ljus. Tillsist gav de hjälpen med att skapa slavenheter för att få det att fungera. Men de var kraftigt begränsat som mycket annat och blir mer och mer begränsat med tiden om man inte betalar månadsavgiften för att få de sakerna. Stog inge stans att det var begränsningar som man var tvungen att betala för med då jag köpte. Svårt att hitta den info, men mycket smarta funktioner ligger på månadsbetalningen!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Billigare än andra jag fann som kör både zwave och 433MHz. Visserligen får man prenumerera på premium men det kostar inte mycket i månaden så på 5 år blir det ändå billigare o h då kanske jag vill ha nåt nyare.

  Svenskt företag så inga problem att få bra support på svenska.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Har varit mig trogen en lång tid, men det var dag att gå över till annat p.g.a. dess otillräcklighet. Fungerar väl bra som en billig lösning för enklare system, men vill man utöka och göra lite roligare saker så finns det bättre system. Dessutom är appen bara en besvikelse.
  Nu kör jag en Animus heart i två månader och det verkar än så länge ha varit en mycket bra övergång i min nya uppnådda nivå i hemautomationen.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Relativt stabil. Men man kan inte lita på vad man får. Utvecckingsteamet tar sporadiskt bort funktioner och ändrar beteende på enheter så att de inte fungerar längre...
  Appen har ett fult och yxigt gränssnitt. Den kan integreras med HASSIO vilket är ett stort plus.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar klockrent i en 50kvm lägenhet. Har du villa skulle jag nog investera i en starkare antenn (som går att köpa till).

  Den styr all belysning, bra schemainställningar för att tända i solupp/nedgång fungerar perfekt med Google Home. Magnetkontakt vid ytterdörren som skickar pushnotis om någon öppnar ytterdörren när vi inte är hemma som ett tyst inbrottslarm. Kanon! :)
 • Dålig
  2 år sedan
  Jag gillar att det är en svensk produkt (+ för det) men den var för himla tråkig och servern la ner för ofta. Har blivit trött på den här fula lådan, otroligt ful!
  Kostade mig några hundralappar mer bytte upp mig till en annan svensk tillverkare Animus home. Enbart provat den i några veckor så kommentarer kring stabilitet kan komma att ändras, men än så länge verkar de ha bra utvecklingsfart och mycket roligare att leka med.

  Sen är det tråkigt att telldus ska ta betalt varje månad för funktioner andra produkter ger ut i inköpspriset.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har nu använt kontrollen i nio månader och är väldigt nöjd med den.

  Var lite bekymrad över vad jag hade läst att systemet skulle vara instabil då jag skulle fjärrstyra ett fritidshus 35 mil bort. Men jag har inte upplevt kontrollen instabil, det har hänt att Telldus server gått ned (och då går det inte att direktstyra enheterna), men kontrollen fungerar fortfarande och styr enheterna lokalt - och eftersom jag enbart styr enheterna utifrån regler/scenarion så är det inget större problem för mig.

  Enda riktiga problemet jag haft var övergången från vinter- till sommartid, tidsur-funktionen försköts någon timme, men rättade till sig dagen/dagarna därpå.

  Gränssnittet är enkelt och intuitivt, inga problem att komma igång.

  Jag har kontaktat supporten en del när jag satte upp och testkörde systemet - väldigt bra support - svarar snabbt, är tålmodiga samt kunniga.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpte den här för att kunna styra ett gäng lampor på distans och för att schemalägga så att de tänds vid skymning. Kombinerade med Telldus trepack fjärrstyrda uttag och fjärrkontroll (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?q=telldus&p=3984725).

  Installationen var mycket enkel och gick snabbt. Det var i stort sett bara att koppla ihop med routern, installera appen i mobiltelefonen och ange ett registreringsnummer. Sedan dess har allt fungerat problemfritt.

  Via Telldus Live-appen och Telldus Live-sajten går det enkelt att lägga till de fjärrstyrda uttagen. Det är också enkelt att schemalägga och styra på distans.

  Det som är riktigt bra med den här modellen är att den går att använda både med Znet- och 433 Mhz-komponenter. Jag lyckades koppla in mina gamla 433 Mhz fjärrstyrda vägguttag som jag köpt för någon hundring på Clas Ohlson så att de går att styra via Telldus.

  Positivt
  + Enkel installation
  + Enkel användning
  + Bra räckvidd horisontellt (räcker gott för en lägenhet på 80 kvadratmeter, även genom tjocka tegelväggar
  + Stöd för äldre 433 Mhz-komponenter
  + Det går att styra via antingen app eller fjärrkontroll, och om man kopplar fjärrkontrollen till basenheten kan man se i appen om en lampa är tänd eller släckt även om man använt fjärrkontrollen

  Negativt
  - Om man grupperar flera fjärruttag tänder eller släcker Telldus dem en efter en med någon sekunds mellanrum, vilket i bland gör att det tar lång tid att tända eller släcka samtliga
  - Dålig täckning vertikalt (ett fjärrstyrt uttag på en annan våning precis under basenheten missar signalerna, men det löses genom att vrida antennen något)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra uppdatering av vanliga Telldus TellStick ZNet. Fungerar fint för mig med de enheter och brytare jag har. Inga problem alls med räckvidden i vårt hus.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Började med ett 433 system för att see om detta var något för mig och börja älska det direkt. Efter ett år gick jag över till en znet v2 och blev ännu mer förälskad!
  Allt är lätt att installera och att använda. Kör både Z-wave och 433 här hemma och 9,5/10 ggr så funkar det felfritt. Systemet gillat inte riktig när man skickar för många signaler samtidigt och det kan jag förstå! Blir mycket störningar!
  Annars väldigt stabilt och ännu smidigare nu när det även funkar lokalt (om deras servrar är nere).
  Finns även bättre antenner att köpa om man har mycket störningar.

  Får minus 2 stjärnor för pro abonnemang. Funktionerna borde vara gratis! Är ju trots allt det hos alla konkurrenter vad jag vet.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Gör det den ska, pålitlig och enkel.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Grym gör det den ska göra. Telldus support är bäst svarar på allt och hjälper till så man kommer igång
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Att para en strömbrytare kräver att man parar med själva mottagaren. Detta gör att man får öppna varenda infällt uttag där man gömmer en mottagare. Rätt bökigt...

  Telldus har bara mailsupport inget över telefon, svårt att lösa problem då.

  Ostabil funktion pga deras server lägger ner då och då.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Funkar relativt stabilt. Om man schemalägger enheter så händer det ibland att dom inte stängs av när dom skall och det är lite irriterande. Händer ~1-2 ggr/mån.
  Appen är dålig och känns legacy. Dock går det att tända, släcka och schemalägga. Räckvidden funkar i mitt hus på 122 kvm i två plan. Funkar även till en enhet ute i förrådet som sitter ca 5m utomhus.
  Skulle önskat att den hade stöd för röststyrning tex, Siri. Men-men... för det priset så får man ju inte allt. Den är hyffsad!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  En bra produkt för att komma igång med enkel styrning av belysning samt ex övervakning av temperatur i kyl eller frys. Går även göra mer avancerade saker, har själv en fläkt i mitt serverskåp som startar och stängs av vid vissa temperaturintervall.
  Numera har denna enhet lokal styrning, dvs ligger internetanslutningen eller Telldus server nere funkar det ändå.
  Supporten från Telldus är mycket bra.

  Om den medföljande antennen inte ger önskad teckning på 433 MHz rekommnderas denna:https://www.styrahem.se/p/373/hogeffektiv-antenn-till-tellstick-duonetznet-gp433mhz3m
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Routern är instabil. Den går offline, kontrollampan lyser rött, och hela appen blir utgråad. Har provat att starta om både bredbandsrouter och Telldus-routern, utan resultat. Har även tidigare behövt starta om Telldus-routern ca en gång varannan månad eftersom styrningen av enheter slutat fungera. Vid ett tillfälle tappade Telldus-routern kontakt med en enhet och det gick inte att radera enheten och lägga in den på nytt. Istället fick jag lägga in den som en ny enhet och dölja den gamla som inte gick att radera. Mycket osnygg lösning! Överlag är Telldus-appen buggig och långsam. Att uppdatera status för en enhet kan ta 20 s. Kort sagt en produkt som varken känns färdigutvecklad eller färdigtestad.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Fungerar helt perfekt, tror jag startat om den två gånger på snart ett år. Appen känns ganska omodern, finns mycket outnyttjad potential. Grymt prisvärd om man ser till vad man kan göra med den.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Kräver omstart alldeles för ofta för att det ska vara ok. Idag funkar scheman men appen funkar inte alls. Hade jag kunnat lämna tillbaks den hade jag gjort det. Räckvidden är inte bra når inte alltid från entre plan till källaren är ca 7 meter mellan enhet och en nexa brytare
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sviker sällan. Har denna som trotjänare i mitt smarta hem/hemmaövervakning. Är dock besviken på hur struligt zwave funkar, så jag kör bara 433mhz enheter. Men även dessa kommunicerar åt båda hållen.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra. liten och lätt att placera.

  Minus: Man kunde dock ha skickat med 2 skruvar för monteringen och skrivit ut mm måttet på infästningen mellan skrivarna i manualen.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag köpte denna styrenhet för några dagar sedan och är mycket nöjd.
  Det är mycket enkelt att komma igång med, det var till och med två sensorer (433 MHz) som dök upp direkt när jag startade den utan att lägga till dem. Vidare är det mycket enkelt att lägga till nya enheter.
  Anledningen till att det inte blir 10/10 är för arr appen i telefonen saknar funktionalitet för att lägga till nya enheter, detta måste göras från en webbläsare. Om Telldus löser detta så blir det 10/10
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Troligen omöjligt att hitta en mer buggig produkt på markanden, får ibland lägga till och ta bort sensorer 10-15ggr innan de dyker upp korrekt. iband går de inte att ta bort utan då är det bara att dölja dem (inte en snygg lösning) och köra om registrering igen.
  Har provat med fem olika z-wave sensorer, om en sensor kan rapportera flera värden ju troligare att den inte når 100% vid registering. Så enkla vägg brytare och magnetsensorer går oftast bra.

  Lägg era pengar på någon annan produkt.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hittills en mycket negativ upplevelse:
  - Närapå omöjligt att skapa en användare på live.telldus.com
  - Tog mig 1 timme att få en dörrsensor aktiverad, med diverse buggiga händelser i webbgränssnittet
  - Försöker nu att skapa en enkel händelse, och skicka notis till mobilen. Men, går inte att få mobilen aktiverad att ta emot pushnotiser.
  - För att skicka mail - krävs PRO, rent uselt dåligt...
  - All konfig görs via ett långsamt och buggigt web-gränssnitt...

  Mycket missnöjd hittills, fattar inte alla positiva kommentarer - kan de verkligen stämma? Denna produkten är för tidigt lanserad känns det som - låt kunden ta smällen...
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Nja, inte så bra som jag hade hoppats på.

  För det första så slutade den att rapportera värden från två sensorer.

  Den ena sensorn som slutade fungera var att läsa av hur mycket el som förbrukades på dimmern till mina takspot (Fibaro dimmer 2). Denna kunde jag få tillbaks genom att resetta Fibaron och lägga till den igen. Tyvärr behöll den även den tidigare registreringen så nu har jag taklamporna registrerade som två enheter. Det går inte heller att ta bort den gamla på något sätt. Får dölja den istället.

  Sedan fungerar inte heller en 433 MHz-enhet längre. En temperaturmätare. Dessa lägger man inte till manuellt utan dessa dyker upp automatiskt. Jag kan därför inte registrera om den för att få den att fungera. Hjälper inte heller att byta kanal. Sensorn fungerar dock.

  Skulle behövts någon form av factory reset på denna prylen så man kunde börja om. (Edit: hittade i en kommentar här hur man gjorde. Dålig manual utan denna info)

  Sedan som påpekats tidigare så är det ganska kasst att man ska behöva betala extra för att kunna använda OCH som händelsevillkor, skicka ett mail vid händelse eller kalla på en URL. Om man inte har PRO så uppdateras (ska uppdateras) sensorvärden med 10 minuters mellanrum.

  Kommer nog att gå över till något annat. Känns väldigt begränsat och det som finns känns faktiskt inte så jäkla bra det heller.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Några saker jag önskat veta mer:

  Bra:
  - Billigt och bra, V1 gör kanske samma sak som V2
  - - orsak, du får inget kvitto på 433 från strömbrytarna mm måste ha Z- wave, gärna med
  energimätning för vara riktigt säker på att det är på och fungerare (Ex. att lampan
  förbrukar ström = lyser och fungerar, förbrukar inte ström = är på men trasig lampa)
  - - Orsak, Sensorer får information i båda versionerna.
  - Billig produkt, men om man ska köpa Z-wave produkter så kanske man ska titta på
  alternativ och jämföra. kan bli billigare, speciellt om man måste ha full funktionalitet = Telldus Live Pro....

  Att tänka på:
  - Telldus Live pro kostar pengar,
  - Wifi, finns ingen så du måste köpa en dongel om du inte har enternet port! 150 - 450 kr
  extra plus en sak till som krånglar?
  - 433, har inte fått någon bra förklaring till 2-vägskommunikationen, mer än att man
  råkade glömma den i version V1? Om exempelvis det fanns ett kvitto på att den fysiska
  produkten fungerar = bra, nu ser man i Telldus Live en lysande lampa, betyder att
  signalen tända är sänd, men fysiska produkten vet man inte. Vill du veta, köpa Z-wave
  produkter.
  - Krångel, routen och enheten hakar upp sig, köp en manuell inomhustimer och bryt
  strömmen 10 min per dygn, då återstartar man dessa! 50 Kr om du har långt till din
  sommarstuga!

  V2.1 - mjukvarouppdatering
  - Telldus Live har mer funktionalitet, exempelvis enkelt att redigera (ta bort) enheter, borde ha varit en självklarhet eller?
  - Telldus Live App, den är dåligt idag. Har mer information i PC än i App:en.
  - Schema med kort avstängning varje 24 h inbyggd i V2 (en enkel nollställning om man har problem med enheten eller Wifi-dongeln = ny IP-adress)

  V3 som kanske är näste generation?
  - Inbyggd WIFI som en självklarhet
  - Konfigurera via IP-adress, tänk om man inte har internet?
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har köpt två stycken TZnet v2 i maj 2017 och båda fungerar bra med mina befintliga 433MHz termometrar, mottagare och sensorer.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdaterade precis från min trotjänare Tellstick Net som jag haft i många år. Nya Tellstick ZNet Live V2 fungerar på samma sätt, men med möjlighet att styra Z-wave-enheter med.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade en föregångare till denna som jag hade lite problem med nu mot slutet. Bestämde mig för att uppgradera till denna. Som jag förstått det så har en del utav de tidigare versionerna krånglat, men nu har dem fixat till detta och de nya som butikerna får nu fungerar som dem ska.
  Fick problem i början att jag inte fick till aktiveringen som den skulle, (Troligtvis mitt nät som strulade) vilket gjorde att enheten hoppade online och offline och gick väldigt segt till en början. Men efter en reset utav enheten (det lilla hålet bredvid USB uttaget) så gjorde jag om aktiveringen och allt hoppade igång som det skulle. Då vi har ett stort hus så köpte jag även Ground plane antenn till den och nu når den ända till grannen och kan hämta dennes information från termometrarna :)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funkar fint, inga problem med räckvidden.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering efter kontakt med telldus support.

  Plus:
  Enkel att ställa in
  Bra gränssnitt
  Bra för dig som har liten lägenhet

  Minus:
  Räckvidden är väldigt dålig. Supporten svarar bara med standardsvar och verkar inte särskilt intresserade av att lösa problem.

  Rekommedation:
  Kul (och dyr) hobbyleksak. Inget för vardagligt användande.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Precis fått den nya varianten av V2 och är mycket nöjd. Räckvidd inga problem.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdaterat 9/2-2017
  Nu är jag inne på min fjärde enhet efter att ha fått byta.

  Dom dåliga enheterna är långsamma, har dålig räckvidd och fungerar inte bra alls.
  Men när jag väl fick en enhet som fungerar så var det gigantiskt skillnad.
  Snabb att installera, larm och sensorer triggar på mindre än en sekund.

  Det mest fantastiska är deras support som oftast är väldigt snabb. Dom är hjälpsamma med alla frågor och problem. Utan en sådan positiv och hjälpsam support så hade jag aldrig fortsatt investera i Telldus.

  Jag har nu fyndat en hel del från deras sortiment och hemmet blir mer och mer smart för varje vecka.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det är trevligt med två tekniker så man har möjlighet att köpa de dyrare Z-Wave enheterna som förutom att de erbjuder ett lite annat utbud även talar om ifall enheten verkligen slagits på/av. Men jag är trotts allt lite besviken på den funktionen då inga appar jag testat visar detta omgående. Då den gör flera försök om den misslyckas får man gå tillbaka till appen några minuter senare för att se om enheten har status på eller av. Tittar man på webbsidan verkar det som om man ser rätt status direkt. Men där är iaf jag inte jag så ofta.

  Jag har inte haft några direkta problem med min. Det enda var att en Proove inne/ute termometer, som jag haft i flera år utan problem tillsammans med min Telldus Tellstick Net, plötsligt dubblerade sig själv i Tellstick ZNet. Denna dubblett uppdaterades inte och gick inte att ta bort. Så jag fick kontakta Supporten som relativt snabbt tog bort dubbletterna. Pluspoäng till en bra Support!

  Något jag saknar nu när jag har flera Tellstick är att kunna separera dem lite bättre, T.ex. med flikar. Nu hamnar alla enheter i samma lista.
  Jag har löst det med att ha flera konton men det innebär att jag måste logga ur appen/webbsidan och byta konto för att styra enheter på annan plats vilket är ganska omständligt.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Det var en del problem i början, speciellt med mottagning av 433mhz signaler som fungerade riktigt dåligt. Fick skicka in den och få det åtgärdat men det sköttes mycket smidigt och bra och supporten har över huvud taget fungerat utmärkt.

  Nu snurrar den på fint men webbtjänsten (telldus live) är för närvarande mycket seg och fram tills det är åtgärdat drar jag av 4 stjärnor från de 9 den annars hade fått. Man är ju tvungen att gå via den för att kunna använda produkten och då är det viktigt att den fungerar problemfritt.

  Bortsett från 433Mhz mottagningen så fungerar den precis som den v1 som jag har i sommarstugan så jag upprepar inte det jag skrev om den.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Äntligen V2 släppt, nu kan man även hantera tvåvägskommunikation med 433mhz enheter, tex. ta emot värden från temperaturgivare. Att z-wave enheter och 433mhz enheter kan påverka/sammarbeta med varandra gör inte saken sämre.