Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Netgear Nighthawk X10 R9000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Netgear Routrar (59)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.89)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  3 mån sedan
  + Fungerar klockrent med riktigt bra signalstyrka jämfört med min föregående router som var en TP-Link (Archer C7 ac1750). Relativt enkel att ställa in via webbgränssnittet samt en smidig app för lite mindre justeringar.

  - Den inbyggda Plex servern har en hel del begränsningar och verkar ha svårt att spela upp en del högupplöst material.
 • Acceptabel
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Det började inte så bra med denna då jag inte lyckades komma åt gränssnittet i den via trådad enhet i början. Dra ur och sätta i nätverkskablar, starta om ett antal gånger och till slut så gick det. Detta är dock ett återkommande problem. Även trådlösa enheter har svårt att ansluta till GUI:t ibland och jag förstår inte varför. Omstart krävs för att få igång allt då. Den känns därför väldigt instabil och otillförlitlig. Ser att flera andra här har haft samma erfarenhet.

  Annars har denna överlägset bästa Wifi jag provat! Jag använder i huvudsak 2.4Ghz, men även 5Ghz verkar fungera fruktansvärt bra! Jag jämför den nu med en Asus RT-AC88U och när jag sitter på min altan i andra sidan huset har jag full täckning enl. Windows 10. Asus'n har 1-2 streck mindre!
  Kollar med div. appar i telefonen och de är alla överens om att Netgear har markant bättre wifi-nät.
  Har tidigare testat en Linksys EA9500 och inte heller den var i närheten av X10:an.
  Bra täckning på wifi är enl. mig den största anledningen till att köpa denna router!

  Men förutom det ser jag inte vad man får för 4000kr! Jo, du får LED-lampor i antennerna! Bara en sån sak!
  60GHz nätet är ganska meningslöst, dels då det knappt finns några enheter som stödjer det än. Dels för att räckvidden är så kort att du lika gärna kan dra en kabel.

  Jag har provat 6st olika USB-diskar, 4 av dem fungerade direkt. Den 5:e började plötsligt fungera efter att ha suttit inkopplad i 3-4 dagar! Helt obegripligt. Den 6:e, som är den jag brukar använda som NAS, fungerar inte alls. Installerade därför DD-WRT och då fungerar även den. Men ska DD-WRT installeras så undvik Kongs och gå på Brainslayers istället. Ethernet-portarna slutade fungera när jag körde Kongs.

  Supporten för Netgear verkar vara riktigt usel, för att inte säga obefintlig. 90 dagar om man registrera sig. Annars får man hålla tillgodo med forumet.

  Om det inte vore för det fantastiskt bra wifi nätet denna har vet jag inte om jag ens funderat på att behålla den. Men obefintlig support, mjukvara som inte inger något förtroende och kräver omstart nu och då, att den inte klarar min NAS samt att jag måste använda en extern repeater för att komma åt Internet gjorde att jag lämnade tillbaka denna. Jag hade då Internet via en mobil bredbandsrouter och behövde kunna använda routern som en trådlös brygga. Detta klarar inte Netgear.
  Så jag returnerade Netgear X10 och körde vidare på min Asus RT-AC88U istället som verkade göra det mesta rätt direkt ur kartongen! Men jag tröttnade på allt strul med den också efter några veckor och kör idag på en Synology RT-2600AC. Den har nästan lika bra wifi som Netgear och gjorde allt jag ville, som jag ville, lätt och smidigt, direkt ur kartongen! Helt fantastisk router vars enda nackdel är att den bara har 4st Ethernet portar.

  Så vill du ha en router, med mängder av funktioner, som bara fungerar, och gör det bra, köp en Synology RT-2600AC. Om oslagbart lång räckvidd (hastigheten bryr jag mig inte om och kan därför inte uttala mig om) på wifi är överst på prio-listan så överväg Netgear X10!
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Snabb och stabil.
  Har över 30 prylar kopplade.
  Allt från mobiler till smarthem prylar.
  Finns app till mobilen där man kan göra allt mellan himmel och jord.
  Stor och rätt klumpig men det vet man innan köp.
  Väldigt nöjd.
 • Dålig
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Börjat få problem efter 4 månader med att den den "tappar" wifi, SSID försvinner och den "går ner" korta stunder, flera gånger om dagen. Sen tycks det bara vara 90 dagars support, vilket nästan är ännu värre. Får väl felsöka lite själv och se hur det funkar med uppdaterad firmware omstart och kanske eventuellt någon fabriksåterställning.
  Hade väl förväntat mig något i stil med 5 års support eller mer, på en sådan här pryl.
  Jag får se vart det här landar och om jag drar av en stjärna till eller om det sköts bra och jag kan höja betyget. Ikväll är det i alla fall max två stjärnor.
  Uppdaterat:
  En fabriksåterställning tycks faktiskt löst problemet, men visst missnöje kvarstår.
  ...Fortfarande undermåligt att inte kunna få support. En snudd på premiumprodukt ska vara mer stabil, för att förtjäna högt betyg.
  Nu blir jag sur igen, nu har det gått några månader till. Återigen har routern börjat tappa wifi, SSID försvinner en stund, för att sedan komma tillbaka.
  Det duger inte.
 • Ganska dålig
  8 mån sedan
  Har också samma problem som hampestampe nedan... factory reset funkade dock INTE för mig. Blir att testa voxel eller ddwrt. Alternativt elektronikskrot. Funkar dock bra om man inte bryr sig om dessa små problem. Men som gamer suger det att få DC.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jättenöjd men denna routern!
  Den är rätt stor men den har också fantastiskt bra täckning och hastighet.

  Jag har haft problem med Telias egna router då den har extremt ojämn och låg hastighet.
  Sitter på 100/100 lina och fick ut runt 60/60 med Telias router.
  Efter kopplat in Nighthawken fick jag ut 126/126 samt helt jämnt och stabilt internet.

  Bland det lättaste setup av router jag någonsin gjort, bara plugga in ethernet kabeln sedan ladda ner appen till antingen dator eller mobil (jag körde mobil) och bara följa stegen, tog bara någon minut.

  Den har väldigt geekiga lampor som lyser snyggt (enligt mitt tycke) men det går även att stänga av dom genom en off knapp.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte denna router
  Hade en AirPort Apple historia innan men den här
  Är mkt bättre och stabilare
  Har ca 11 enheter uppkopplade och det flyter på
  Bra utan bekymmer.
  En riktigt bra grej är appen som gör att man kan styra
  Routern och uppdatera mjukvaran samt
  Se alla enheter som är uppkopplade
  Och även gå in o stänga av en viss enhet
  Typ barnens padda om det är läggdags.

  Väldigt enkel installation och sen styr man det mesta
  Via appen
  Rekommenderar den
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket nöjd med detta monster. Från dag ett har den tuffat på. Har alla år kört netgear. Med en avstickare till Asus router. Men det var bara problem med Asus. Stora problemet var mjukvaran. Den var riktigt dålig. Netgear gör både grymma routrar och toppen mjukvara. Allt bara funkar. Och är stabilt. Enda nackdelen med den här routern. Är storleken. Den gick precis in i mitt skåp för nätverket. Kolla Youtube. Där finns klipp på hur stor den är. Måtten som anges är utan antenerna. Är väldigt nöjd med detta framtids köp för super Wifi. Kommer alltid köra netgear. Dom kan nätverk. Rekommenderar routern. Lite dyr men kraftfull.