Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Switch)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Nintendo Switch-spel Nintendo Switch-spel (1025)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.98)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har nu spelat nog många timmar för att skriva ihop en liten review om Zelda.

  Wow, vilket spel. Första open world spelet för Zelda och det levererar bra! Du kastas direkt in i denna stora värld och är fri att göra lite som du vill. Gå din egen väg, gör saker i din egen ordning utforska och gå ut på äventyr.

  Första timmarna är dock lite som en mini tutorial, du får testa lite "mini dugeons" för att lära dig lite av spelet, hur vapen och armor fungerar, lära dig hur man överlever i den stora värden. När detta är klart kan du lämna den första delen och ge dig ut i vilken riktning du vill och se vad du stöter på! Detta Zelda är lite svårare än dom tidigare så du kan komma till områden där du blir 1 hittad om du inte har bra gear och vapen.

  Spelet set helt fantastiskt ut i Studio Ghibli grafikstil. Imponerande vad dom kan göra på denna lilla Switch som inte har samma kapacitet som PS4 / Xbox ONE.

  Spelet har bra fysikmotor, försöker att spegla en riktig värld, allt från hur vatten fungerar, eld, vind, väder, stenars rörelse. Du kan faktiskt bränna ner ett helt fält om du vill och samtidigt döda alla fiender som gömmer sig i gräset :D

  Ska inte spoila så mycket mer av innehållet men man förstår varför spelet fick 98/100 i Metacritic. Ett av världens bästa spel genom tiderna.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Spelet är riktigt kul och kommer ta många timmar att spela igenom.. finns väldigt mycket side-quests att hålla en sysselsatt om man vill. har nog spelat i 50 timmar lätt och har bara gjort 1/4 typ.. det ända som är negativt för mig är att Switch är lite för klen för att rendera vissa ställen i spelet och jag upplever frame-drops då och då, förhoppningsvis kan dem lösa mycket med patchar framöver (-2). bortsett från det så är det underbart att ha sitt egna lilla äventyr i Hyrule.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  linkhouse har skrivit ett bra omdöme. Läs det. Jag håller egentligen med om allt.

  Precis i början kändes spelet lite för stort, nästan överväldigande, och eftersom det inte riktigt kändes som ett klassiskt Zelda-spel så var min första reaktion besvikelse. Efter ett tag så lossnade det dock och glädjen över ett nytt Zelda var därmed ett faktum. Jag har inte kommit långt ännu, så detta omdöme får räknas som "hands-on".

  Ett tips är att helt släppa tanken på de lite mer linjära spelen i serien och testa att gå i en ny riktning när du fastnar. Det tar lite tid att ställa om.

  Jag stör mig på lite på den ostabila frameraten, men det är i ärlighetens namn inget stort bekymmer. Jag är inte heller helt kompis med att nästan alla vapen slits ut och går sönder, men det är en del av spelet, så det är bara att gilla läget.

  En sak som är lite off-topic: jag gillar verkligen kassetterna och formen på spelets fodral. Meningslöst men snyggt.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Värt att skaffa en Switch bara för detta spel.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Bästa spelet någonsin alla kategorier. Inget är i närheten.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Har över 120 timmar spelat och spelar gärna dubbelt så många till. Nästintill perfekt spel. Det tog någon timme innan jag kom in i det ordentligt, det kan vara lite överväldigande med all frihet i början. Men tar man sig väl över den tröskeln väntar en helt fantastisk värld att utforska.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Har bara spelat 3-4 Zelda spel genom åren och gillat dom skarpt. Var lite orolig för att jag inte skulle gilla denna pga den speciella grafiken och att det är en så stor värld. Gillar normalt inte stora världar där det är svårt att veta var man ska.

  Med det sagt så var min oro helt obefogat. Det är jättesnyggt gjort . Känns verkligen skräddarsytt för switchen. Finns alltid något att göra och det är ganska klart vad man ska göra som nästa steg.

  + Snyggt
  + Gigantiskt spel som är väldigt påkostat.
  + Bra story
  + Spelupplevelse för vad man får för pengarna

  - Borde vara krav att ha gjort en del saker innan man kan möta slutbossen. Vill inte säga för mycket.

  Slutsats: Skulle kunnat betala 3 dubbla priset om man jämför med andra spel i denna prisklass. Grymt bra spel. Men kanske inte riktigt klassiska Zelda?
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Full pott enligt grabben. Har inte spelat själv men tittat på en del när han spelat, känns som ett stämningsfullt och riktigt trevligt open world-spel.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Fantastiskt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  As roligt tröttnar ibland men är värt pengarna
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Riktigt överhypat spel. Vapnen går ständigt sönder, otroligt tråkiga dungeons. Nästan samma fiender under hela spelet. Ingen Zelda känsla alls. Orkade inte ens spela klart det, det enda som är okej är grafiken. Men även där så har jag stött på kraftiga frame-drops.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Det bästa spelet som någonsin gjorts. Jag har spelat igenom det 3 gånger.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Asså det går inte å förklara hur bra det här spelet är. Har du ett switch och 575:- spenn så köp det. Du kommer inte ångra dig en enda sekund. Bästa spelet jag nånsin haft. Grafiken är utmärkt och det finns inte heller några orealistiska hit-boxes, det finns ingen som säger åt dig vad du ska göra, och musiken... Musiken, den är magisk. Jag blir rörd när jag hör den. Och det finns en massa saker att köpa till också om du känner för det, alla (ja ALLA) Amiibos ger dig extra items, men de Zelda-Relaterade Amiibosarna ger dig speciella rustningar och svärd. Du kan till och med köpa till en Varg som följeslagare i spelet! De finns även 2st DLC:er! Och nu med BotW 2 utlovad av Nintendo, så blir detta ett ännu klarare köp. Allt detta är möjligt i Botw + BotW vann dessutom Game of The Year 2017. Vad mer kan man kräva? Köp det bara, du kommer inte ångra dig.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hur kan man göra ett såhär snyggt spel med den prestandan som finns i en Switch? Förstår inte... Känns ju längre jag spelar som ett av dom bästa i serien, vilket mästerverk!

  Minus för att vapnen slits såklart, men inte tillräckligt för att dra ner det från toppbetyget.

  Edit: Drar ner betyget en aning, har kommit fram till att jag har för lite tålamod för ett såhär stort spel.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Snyggt men ganska tråkigt spel
 • Perfekt
  2 år sedan
  Kan inte bli annat än full pott, ett av de bättre spelen jag spelat.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Jag ska börja med spelets stora svaghet: vapnen. Hur tänkte man när man bestämde sig för att vapnen skulle slitas för att till sist helt gå sänder!? Det är inte särskilt länge vapnen håller heller. Helt efterblivet om du frågar mig. Det drar ner spelet 3 stjärnor. Utan tvekan.

  Rösterna är inget vidare. Musiken acceptabel. Dungeons är rätt bra men enformig design. Det blir 2 minus pga detta.

  Positivt då? Grafiken är bra. Det är ett open world-spel.

  Totalt sett en besvikelse. Ändå värt att spela om du gillar Zelda.
 • Perfekt
  2 år sedan
  BÄST!
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Välgjort spel, roligt att upptäcka vilka finesser som nintendo bakat in i spelets fysikmotor. Öppna världen och dess dungeons är dock enligt mitt tycko väldigt tråkiga och faller långt under vad man skulle exempelvis kunna förvänta sig med ett Elder scrolls spel eller ett Fallout.
  Spring omkring i världen, hitta ett läger med fiender, förstör två av dina vapen för att rensa lägret, loota två nya vapen ur kistor, leta efter dungeons, hoppa ner i en dungeon som ser nästan identisk ut som alla andra dungeons i spelet och klara av ett pussel, få en soulstone.
  -Repeat.

  Spelet känns som en enda stor grind som knappt inte leder någon vart. Storyn, som knappt märks av efter man gjort klart tutorial är gravt överskattad.

  Vill du verkligen ha ett openworldspel med Zelda som går att pressa ut några timmar ur till din allaredan köpta switch, kör på.
  Letar du efter en anledning att köpa en switch och är van vid/förväntar dig ett stort välgjort openworldspel som till ex. PC, PS så behåll stålarna.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett väldigt unikt Zelda som fungerar riktigt bra. Dock tråkig voice acting och alldeles för repitiva miljöer i både "Tempel" och Shrines. Kan ta en stund att lära sig kontrollerna. Musik är det inte gott om i huvud taget. Den är repitiv och låter oinspirerad, i jämförelse med alla andra Zelda spel. Jag förstår att dom försökte ta serien i en ny riktning men för mig så misslyckas spelet på musik fronten.

  Hur som helst, det spelet gör bra, gör det extremt bra!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa spelet någonsin. Helt sinnessjukt hur välpolerat det är. Ren nintendo-magi
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade skyhöga förväntningar men detta spel förtjänar utan tvekan all prestige det fått. Enorm frihet och uppmuntrar nyfikenhet på ett genialiskt sett. Och vad man är få för sig att utforska mötes man av tillfredställelse. Varje detalj och animering är genomtänkt och ingenting känns halvdant. Man blir uppslukad av den stora världen och känner sig aldrig begränsad. Samtidigt precis lagom utmanande.

  Det bästa spelet jag någonsin spelat. Flickvännen tycker för övrigt samma sak...
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Då jag inte är ett större fan av open world var jag först något skeptisk och jag trodde att jag kanske skulle irritera mig på att vapnen ständigt går sönder och måste bytas ut. Hundra timmar senare kan jag dock konstatera att det här är det bästa jag spelat på flera år. En enastående uppvisning i god speldesign.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det är Zelda, och det är så jäkla bra!
  Köpte ett Switch och en pro controller mest pga Zelda.
  Om man ska hitta nåt negativt så är frameraten inte den bästa i vissa miljöer. Stör mig lite på det tyvärr. Kan tycka att nintendo borde trycka in lite mer kraft i deras konsoler.

  Men sammantaget hatten av!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt underbart.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har bara klockat runt tre timmar, och de är redan en av de bästa spelen jag kört!
  Är PC-gamer och jävligt förvånad hur Nintendo Switch presterar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Enorm värld som är fantastiskt genomarbetad. En av de bästa spelen någonsin. Eller kanske till och med det allra bästa!?
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastiskt spel! 60+ timmar in och njuter fortfarande till fullo.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Perfekt!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt perfekt spel <3
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har nu sänkt en bra bit över 20 timmar in i spelet.

  Vart skall man börja?

  Combat 10/10:
  Att slåss i detta zeldaspel är som en förenklad, barnvänligare, version av darksouls spelen. Denna liknelse är alltså bra.
  Med detta menar jag att Links olika rörelser är inte många och att fienderna faktiskt varierar sin stil o i många fall har längre "hit ratio" än en själv.
  Man får avvakta, tänka till och fråga sig själv "vill jag ta detta slaget?" Man har uthållighet på sina vapen och går man in i en fight oförberedd så straffar det en och man kan stå där utan vapen.

  Världen 10/10:
  Zelda spelen i alla tider har varit pusselspel med en linjär story. Nu är det ett open world, men fortfarande pusselspel. Helt fantastiskt!
  De har istället satsat på massa små tempel so. Tar allt från 5 till 15 minuter att lösa. Sällan mer eller mindre. Ibland.är världen löaningen; alltså pussel man gör i världen är nog.
  Dessa små tempel gör att man orkar ta sig igenom dem o sen fortsätta upptäcka där man var sist. Samt att spelet erbjuder 4 större event; om man vill.

  Världen kan upplevas tom men detta är inte något negativt. En annan recensent förklara det genom att säga att denna tysta värld gör att alla små möten o nya grejer man upptäcker blir så mycket mer njutbara att upptäcka. Något jag helt håller med om.

  Världen är även otroligt vacker och deras stil av grafik o färg är verkligen på sin plats.

  Story:
  Storyn är inte linjär men samtidigt är den ganska djup om man vill utforska den.
  Man börjar med ett par "minnen" som man låser upp genom att hitta olika platser i världen.
  Detta är intressant och fyller upp historia lite, vilket ger en djup, samtidigt som man  tvingas uppleva världen. Om man vill efterföljs detta.
  Även de 4 stora utmaningarna är valfria att göea. Vill man inte är det bara att springa till sista bossen så fort det går, om man är tuff nog ;)
  Storyn är väldigt lik tidigare zeldaspel då man är fast i en "cykel" men de har jobbat mer på att ge den ett djup. Man kan hitta ruinerna av Lön Lon Ranch från Ocarina of time (Första 3D Zelda) osv. Jag uppskattar deras arbete.

  Svagheter i spelet trots 10 av 10
  -Musik. Alla Zelda spel har haft pampig musik och detta är ett tyst spel. Vilket ger atmosfär. Men jag saknar musiken.
  -Röster. Så för första gången har de röstskådespelning. Det är varierande hur bra rösterna är till olika karaktärer. Men saknar att de inte var mycket mer iom att de har valt att ha det på ytterst få tillfällen.
  -hur man får Master Sword. För att inte spoila så säger jag som så: det finns ett väl hur man får det. Inte flera.

  Så funderar du på spelet?
  Gillar du äventyr? Rollspel? Pussel? Och en utmaning?
  Klarar du ett spel som tar tid? Gillar du att bara upptäcka en ny värld?

  Svara du ja på flertalet av frågorna är det värt att till o med köpa ett switch för att spela spelet!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Oändlig spelvärld.
  Passar från 5 till 40 år, givet köp!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  85+ timmar utan att ha gjort klart spelet, njutit av varje minut. Fantastiskt spel.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har spelat några timmar och var väldigt skeptisk till spelet innan då jag ogillar open-world spel. men eftersom ALLA jag känner(som spelar) gett spelet högsta betyg så köpte jag en switch med Zelda: BoTW.

  Sjukt bra spel! känns verkligen som att det är ens egna äventyr i sin egna takt! och inget känns jobbigt som tex laga mat eller att vapnen går sönder etc.

  Full Pott Nintendo! Ren spelglädje!

  Uppdatering 2/4-17:

  Kommit en bit inpå spelet, och måste säga att spelet är sjukt bra! Värt att köpa en Switch för Zelda:BoTW!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kort och gott: perfekt!
  Klättrat snabbt upp på min lista och har blivit ett av mina favoritspel genom tiderna.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt bra spel! Inte helt övertygad om vapensystemet ännu men det kanske blir bättre senare i spelet.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  WOW, WOW, WOW! Haft spelet i en månad (sen releasedagen) nu och är mäkta imponerad! Hur stort som helst och vackra miljöer. Väldigt varierande spel som kommer hålla oändligt många timmar! Tror inte ens jag kommit halvvägs, men det är jag glad för då jag hoppas att spelet aldrig tar slut! Är värt varenda krona även om man bara köper Switch för Zelda!
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Aningen överskattat, och grafiken ligger på nivå med XBOX 360 spel. Att ett spel inte kan hålla stabila 30 fps i 900p år 2017 känns pinsamt. Många Nintendofans ger allt som rör Switch en 10 i vanlig ordning.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt fantastiskt spel. Riktigt välgjort, kontrollerna fungerar superbra och det finns så otroligt mycket att upptäcka. Otroligt mycket spel för pengarna!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter att ha klarat spelet kommer här min recension:
  För att inte alla har samma mått när det gäller vad som är spoilers så säger jag här med att det kan förekomma spoilers. Samt jämföra med andra RPG titlar.
  TL;DR:
  Bra skit förmodligen game of the year, ett måste för Switchen/ WiiU.

  STORY:
  Det börjar som i alla Zelda spel med att hjälten Link vaknar upp och förs in i sitt uppdrag att rädda Hyrule.
  Till en början tänkte jag "Åh nej, det är dubbat" när Zelda talar till Link, men de har behållt den klassiska Zelda känslan med stumma karaktärer i spelet, vissa karaktärer talar i cutscenes. Bra gjort. De har även valt att hålla Link tyst istället för att köra en Bethesda som hävdar att spelare får bättre immersion om någon annan gör rösten till sin karaktär..Bethesda nej, titta hur Nintedo har gjort. Link är tyst, så vi kan välja vad han säger och tänker.. STORT PLUS NINTENDO!
  Som tidigare Zelda spelare känner man direkt igen sig och förstår sitt uppdrag, men storyn är alltid lika fängslande och närvarande, man glömmer aldrig bort sitt mål. Men nya spelare för serien får en bra förståelse varför de finns till.
  De flesta karaktärer har en egen personlighet och det finns fullproppat med sido-quests att ta sig an innan man tacklar huvudquestet.

  (MILD SPOILER) "Destroy Ganon" är bland de första questen spelaren får och ligger i questloggen och tauntar dig hela tiden, sjävklart kan du tidigt välja att ta dig an Ganon men utan Master Sword och tillräckligt med hjärtan är det en stor utmaning.
  (SPOILER SLUT)

  VÄRLDEN
  Världen är enorm och det finns alltid något att göra, tillskillnad från andra RPG titlar där en öppenvärld automatiskt betyder fullspäckat med quests och grottor så har Breath Of The Wild gjort sig förtjänt av titeln, Breath of the Wild.. Det finns så stora ytor där det inte finns annat än vildliv emellan regioner och som spelare får man känslan av hur liten Link är i denna värld. Regionerna har även olika väderförhållanden som påverkar, till exempel så kan det vara extremt kallt i en region vilket kräver något elixir/spicey mat för att klara av eller varmare kläder. Medan det i en annan region kan vara så varmt att vapen/sköldar av trä börjar brinna om de används. Regn och åska påverkar också; om det åskar är det bara att se till att hålla sig undan..Har du något i metal kan blixten slå ned i skölden så du dör, regnar det blir det svårt att klättra...Detta är dock en stort irritationsmoment då det regnar på tok för mycket vilket gör att link glider ned en bra bit hela tiden, utan 20x stamina så kommer du aldrig upp för den lilla klippan/trädet. Hade det funnits någon armour som gör en "regnklätter-bonus" hade det varit ok men i dagsläget så lägger man bara ned projektet att klättra och åker någon annanstans.

  GAMEPLAY:
  Breath of The Wild är ett av de få spel nu för tiden där utvecklarna litar på intelligensen hos sina spelare. Nu för tiden får du alltid exakt vad du ska göra, vart du ska och hur du ska göra i Questloggen, men precis som i Dark Souls så är det "Trail And Error" och att lista ut saker själv;
  (MILD/MEDIUM SPOILER) speciellt i ett quest där uppdraget går ut på att få tillbaka Links minne från slaget för 100 år sedan genom att besöka platser som Zelda tog med sin "kamera", dessa platser är inte markerade på kartan utan det som är markerat är Impa som gav dig questet. För att klara detta quest måste spelaren analysera bilderna och se sedan utforska världen genom det som syns i bilden..Typ att Hyrule Casle är smått till vänster om en staty uppe på en kulle med ett berg i bakgrunden Mycket välkomnande!
  (SLUT PÅ SPOILER

  Det finns inga stats att hålla reda på utan spelaren väljer själv om spjut, svärd + sköld, eller stora tvåhands-yxor/svärd är sättet de vill spela på, alla har sina för och nackdelar och påverkas inte av någon mätare utan endast hur bra DU är med detta vapen, alla vapen går även att kasta i väg om det är panik och pilarna är slut. Riktigt kul att slänga iväg en claymore efter en fiende.
  Till skillnad från övriga Zelda spel så har Breath of The Wild en ny mekanik som innefattar matlagning, det är precis som i andra RPG-titlar där hjälten av världen står och slänger ihop en smarrig älgstek, kul grej istället för att köpa potions och annat.

  Det finns så klart mycket mer i spelet som inte tagits upp men det finns så mycket att det är svårt att säga allt. Jag rekommenderar starkt detta spel till alla som planerar att skaffa en Switch.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ett fantastiskt spel där du kastas in i en värld av äventyr och utmaningar.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Enligt många kritiker är det det bästa spelet som hjorts. Det är spelet som har flest toppbetyg (se Metacritic.com).
  Jag håller med, det är det bästa spelet som gjorts!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hittills riktigt roligt och tillräckligt snyggt. Tyvärr kör det inte i 60 fps men det är det enda som jag har att klaga på än så länge.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har plöjt ner ca 50h i spelet nu och inte ens utforskat i närheten av allting än. Precis som de flesta redan sagt så är spelet otroligt stort, och det finns enormt mycket att utforska - om man vill. Man kan också gå direkt till slutbossen och varva spelet mycket snabbare om man har lust för det.

  Bästa implementationen av Open World som jag har spelat och fysikmotorn funkar väldigt bra. Det går att göra många knäppa saker man inte ens trodde var möjligt, och många pussel går att lösa på väldigt många olika sätt så det finns stor kreativ potential när man kommer på sina lösningar.

  Spelet är svårt, inte nödvändigtvis hardcore, men man kan inte lalla runt hur som helst och tro att man kommer undan med det. Man får tänka sig för innan man hoppar ner i djupt vatten eller börjar klättra på väggar utan någon plan för hur man ska komma ner halvvägs in.

  Art-stylen går verkligen hem hos mig och jag är imponerad över hur otroligt snyggt spelet är och att view distance är enormt när man står uppe på en klippa eller kollar utsikten från ett torn. Det finns tendenser till frame-drops på sina ställen. Jag stör mig inte särskilt mycket på det, men jag måste ifrågasätta varför man på vissa ställen öst på med "onödiga" effekter som pressar ner frameraten så att det aldrig går att komma upp i bra flyt. Exempel på detta är Lost Woods där man aldrig kan få bra flyt på grund av överösning av partikeleffekter och andra grafiska element som segar ner alldeles för mycket.

  Jag hade kunnat förlåta detta och ge full pott till spelet ändå, men det som drar ner minst en stjärna (egentligen flera) är att det helt saknas musik i spelet. För mig är detta en skandal, särskilt med tanke på hur ikonisk musik Zelda-spelen annars har. Man har inte ens bemödat sig med att återanvända Koji Kondos mästerverk, eller skapat ny musik. Man springer runt i en enorm värld utan att höra någon musik (förutom på fåtal ställen där det finns lågmäld bakgrundsmusik) och det känns väldigt fattigt. Särskilt i ett spel som Zelda. Ocarina of Time var fyllt av musik som gjorde halva spelet och som de flesta känner igen. Något spår av sådant ser vi inte till i Breath of the Wild.

  Detta är ett bättre spel än Ocarina of Time idag, men för sin tid så var Ocarina of Time bättre i helhet enligt mig. Ett tveklöst robust spel som kommer att hålla länge, men oförlåligt att helt glömma bort en så viktig aspekt som musiken. Oförlåtligt!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt fantastiskt spel, nu har jag visserligen växt upp med Nintendo så kan vara färgad men jag har alltid älskat Zelda och detta är inget undantag. Att de vågade gå tillbaka till rötterna och göra ett modernt Zelda spel som är inspirerat av originalet, dvs. helt öppen och mer utmanande är riktigt häftigt. Jag tycker spelet är riktigt snyggt även om det givetvis inte rent tekniskt kan konkurrera med ex. Horizon. Däremot är spelglädjen helt unik, älskar varenda sekund av detta spel.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Nu kommer jag inte skriva en fullfjädrad recension utan bara ett kort omdöme (ca 10 timmar in i). I mitt tycke så är spelet helt magiskt. Atmosfären, musiken, ljudspåret etc. är helt perfekt. Världen känns levande och jag har haft väldigt roligt sedan första. Jag har spelat Zelda sedan Ocarina of Times, och har sedan dess spelat kanske 500 spel. Zelda Breath of the Wild kan nog bli det bästa spel jag spelat hittills. Återstår att se när jag spelat färdigt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bästa spelet jag någonsin spelat. Helt sjukt vad mycket det finns att göra i detta spel. Storyn är också helt galet bra. Grejen med det här spelet är att om du bara springer in och vevar så är du oftast död. Om du däremot har en plan så fungerar det oftast. Har blåst fiender ut från stup med ett kokori leaf, sprängt dom genom att tända eld på explosiva tunnor, smygit in på natten och snott deras vapen, tagit ut vaktposterna med pilar, tog ner en stor cyklop genom att tända eld på hans ben och sen gå in och slå på honom efter det, rullat stenar på dom, haft ren tur och sett blixten slå ner i dom. Listan bara fortsätter.
  Spelet har så vitt jag vet den första fungerande fysikmotorn någonsin, ett stamina system som gör att varje berg du klättrar upp för är sitt eget äventyr.
  Det lyckas även att fortsätta överaska dig gång på gång. Har säkert plöjt in 20 - 40 h redan men bara skrapat på ytan känns det som.
  Kan inte nog rekommendera att spela det här spelet. Skulle nog även säga, köp en Switch och upplev det på den kraftfullare konsolen, ett sådant här spel dyker bara upp 1 gång var 10:e år.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt spel!
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt ok, nådde inte alls upp till hypen den fått. Hade ett defekt switch som jag erbjöds att lämna tillbaka mot kontanter och spelet fölljde med. Blir inget nyköp av det hela när sakerna åter finns i lager.