Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Cleanmate S900

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Cleanmate Robotdammsugare (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.07)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Jag köpte min Cleanmate något billigare än normalpris, eftersom lådan den kom i var skadad (förmodligen en returvara), men med all frigolit så var det inget problem med produkten. det tog mig en stund att förstå hur man kan kom igång, men sen dess har den gått nästan varje dag i min 2a.
  +smidigt och skönt med att den sköter dammsugningen på timer
  +det går att ställa den och sätta igång den när det har ex. kommit in sand och då går den och dammsuger upp allt på stället. den känner alltså av var det är sand!
  +smidigt med fjärrkontrollen och att man kan stänga av den för stunden eller be den att gå hem när som.
  +jag ställde den en gång uppe på en byrå och den klarade av att dammsuga där också utan att ramla ner! bra om man kör den vid en trappavsats (vilket jag ju inte har).

  -det är inte alltid den hittar hem.. oftast kör den runt länge i lägenheten innan den känner av och kommer hem till laddstation. (dåligt lokalsinne och kort digital kontakt =D )
  -den fastnar på tvättställningen när den är framme och även på julgransfoten. även vissa trösklar är lite för mycket för den, men oftast klarar den att komma loss. klarar den inte det (speciellt från klädställningen eller julgransfoten) så får får man ibland putta lite på den eller flytta den. just nu har jag inte många mattor, men är lite orolig att den inte ska klara av det särskilt bra om de är för tjocka. (det går däremot bra med tunna)
  -roboten låter lite mycket för min del. jag har vaknat upp flera gånger av att den har startat och jag är lite känslig för jobbiga ljud)
  -det kommer med, förutom en laddstation, en separat dosa som det inte står någonting om i manualen. det är inte förrän idag (när jag letade efter nya tillbehörsset och reservdelar) som jag har förstått vad det är för något. Det är visst en digital skiljevägg. dålig manual!

  är det bara jag som tycker att batteriet har börjat bli sämre? jag har inte ens haft den ett år! eller är det bara något jag inbillar mig...?
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Knappt godkänd för det höga priset.

  Har haft den i ca 1 år nu och använt den varje vecka och mitt betyg är: Godkänt, men inte mer.

  Kan man säga att en robotdammsugare är vildsint så kan man det om denna. Den STÅNGAR sig fram där hinder har satts upp för att förhindra den att gå till det området. Ordagrannt, den puttar sig fram, står på sig, knuffar bort hindret (en kudde, en skokartong eller liknande för att stoppa den). Den ger sig inte! Flera gånger hittar man den i det rummet man lagt hinder på att gå in i, den har forserat hindret och tagit sig förbi lik förbannat.

  Den här dammsugaren ska man inte lämna ensam eller oövervakad, den stannar inte alltid när den fastnar i sladdar och annat utan fortsätter att gå på full uppvarvad motor!

  Den medföljande blockerande dosan för att hindra den från att gå in i ett utrymme eller rum eller trappa, den struntar maskinen fullständigt i och går förbi strålen helt.

  Och rengöringen? Det gör den riktigt bra men den tar inga hörn och den tar rummet helt oplanenligt. Vissa områden kan den dammsuga 10 ggr medan den helt missar att ta den andra delen av rummet.

  Mattor kan du helt glömma att ha egentligen med denna. Alla mattor måste tas bort före, den fastnar i ALLT som är högre än 0,1 mm. Den älskar att trassla in sig i sladdar som ligger så var försiktig och göm alla lösar sladdar för den lär hitta dem, lovar, hur väl du än stoppat undan dem eller gömt undan dem i en hörna, trasslar in sig och stannar.

  Så har du ett vardagsrum delat med parkett och sedan ett exvis vanlig Wilton matta så tar den bara golvet men låter mattan vara, eftersom mattkanten är för hög.
  Du måste då lyfta upp dammsugaren till mattan och där tar den bara något varv på mattan men fortsätter sedan ut mot övriga golvet eftersom det inte går att styra området man vill att den ska stanna på och ta, den forsar fram helt enligt eget tycke.
  Mattan blir alltså aldrig dammsugen.

  Den har ett medföljande HEPA filter för det fina dammet och hudrester som maskien tar upp. Detta filter kostar 200 kronor för två stycken och håller ca 1 år var så, det är väl ok.

  Nackdelar - Helt ok dammsugare med bra kvalité men inte för det priset med tanke på att den inte går att styra alls i vart den ska dammsuga, så den är perfekt för ett hem helt utan mattor.
  Den står och slirar alltför ofta och är en mästare på att trassla in sig i precis allt den inte ska trassla in sig i, den stångar och forserar hinder och är mycket svårhanterbar i ett vanligt hem för precis allt måste "barnsäkras" före man sätter igång den!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Otroligt nöjd med produkten, fungerar bättre än vad jag hade förväntat mig. Otroligt snabb leverans 👍
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kanonprodukt... Om du inte har varken trösklar eller mattor i hemmet.

  Rengör golven över förväntan så där får den snudd på full pott med tanke på pris.
  Ej testat alla funktioner ännu och inte moppfunktionen, så det blir intressant att se hur den klarar den uppgiften.

  Men som sagt... Fått byta samtliga trösklar (i mitt tycke normala vanliga trösklar) i lägenheten mot 5-6mm. tunna.
  Fastnar ibland även på dessa men tar sig loss själv efter lite kämpande.

  Mattor klarar den inte lite tjockare fransmattor så mina 3 sådana har fått bytas ut mot tunnare varianter.

  Sammanfattningsvis ändå nöjd med produkten, då jag som sagt inte hade speciellt höga förväntningar med tanke på pris. Trösklarna kan jag ha förståelse för men hade den tagit mattor bättre så hade betyget blivit högre. Behållaren hade också kunnat få vara lite större men där tror jag inte det skiljer speciellt mycket mot dyrare varianter. Den är lätt att rengöra.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar som förväntat men om solen skiner in genom tex ett fönster ner på golvet så tolkar den ibland det ljusa fältet som ett hinder och vänder.

  Det händer att den fastnar på mattkanter och stänger av sig eller så står den bara och slirar.

  Den har en förmåga att köra in och krocka med sin laddstation då och då under ett städpass. Det borde finnas en funktion som hindrar dammsugaren från att göra detta.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Nu har jag äntligen beställt dammsugarrobotarnas urfader; iRobot.

  Jag har haft 2st. av denna S900 varav den ena gick på garantin för liknande fel som nu.
  Det är inte kul att behöva byta dammsugare var 15e månad, så nu ger jag upp.
  Bara att gratulera er andra här som höjt den till skyarna men detta märket har förbrukat sitt förtroende hos mig iaf.
  Visst, de två jag haft har gjort ett bra jobb under sin högst begränsade livslängd MEN displayen har gett upp till den grad att det inte längre går att utläsa felkoden, och detta har hänt på båda 2.
  Nu backar den ut, snurrar runt, varvar upp för att sen bara dö, precis som på min första.

  En annan brist som denna dras med är att den är känslig mot direkt solljus vilket fört med sig att jag måste komma ihåg att dra ner persiennerna den dagen den ska dammsuga annars lämnas denna soldränkta ytan ostädad för det ses som ett hinder....

  Och - som andra påpekat - den är inte bra på att rengöra hörn.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Detta är min första r.dammsugare, blev rekommenderad av en vän som har 3 st o tycker denna modell är bäst. Inte haft den så länge än så inte hunnit testa alla funktioner som kantrengöring m.m. Skulle dock inte låta den gå när jag inte är hemma då den fastnar på vissa mattor o trösklar även att den nyss kört där o det fungerat, tråkigt att komma hem då o det inte är städat. Jättebra ändå om man t ex behöver fixa maten o kan få dammsugat samtidigt. Tycker defintivt den gör sitt jobb men behöver lite tid på sig för att pricka alla ytor om man har möbler som står ivägen. Behållaren med filter är lätt att rengöra.
 • Dålig
  2 år sedan
  Efter att ha haft denna maskin i 1.5 år så måste jag konstatera att den inte håller måttet.
  Hållbarheten är under acceptabel nivå. Den håller bokstavligen på att falla sönder i bitar. Hjul som lossnar, paneler som inte sitter fast. Rengöringseffekten är fortfarande ok. men jag vet inte i vilket skick jag hittar den efter en körning.Inte robust nog för dagligt bruk i flera år.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Köpte två till mina vuxna barn med familj julklapp. En bor i enplansvilla och en har källare. Fick varorna snabbt och det blev en populär julklapp. Uppskattat med timer och trappsensorer. Speciellt när man har småbarn som vill ha leksaker över hela golvet. Kan man plocka upp kvällen innan och dammsuga och moppa och få det nystädat tills man kommer från jobbet. En liten nackdel dock är att den fastnar ibland uppe på en av mattorna och inte kommer ner. Då stannar den bara.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Jättenöjd. Har barn o katt i huset. Skulle vara lite längre batteritid
 • Bra
  2 år sedan
  Har inte så ingen erfarenhet av, andra robotdammsugare. Men den städar bra. Det jag dock skulle vilja är att den städar hörn. Då den är rund blir hörnen inte bra. Tyvärr har höger motor fram lagt av, men den är inskickad på garantilagning. Och då märker man hur mycket nytta den gör.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Snabb leverans och väl inpackat!
  Fungerar hur bra som helst, tar sig över trösklar och gör ordentligt rent. Skönt st ställa in tid så den kan gå när jag inte är hemma. Skönt att slippa dra fram stora dammsugaren varje dag. Kan stå framme var som helst med dens snygga utseende så passar den in liksom!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Har länge varit intresserad av att köpa en robotdammsugare då vi både har hund och katt hemma som fäller mycket. Vi måste i princip dammsuga varje dag. Fyndade denna på årets mellandagsrea och är hittills riktigt nöjd. Den gör ett bra jobb på en lägenhet på 75m2 med 3st trösklar och en matta. Har ställt att varje dag kl 12:00 så städar den medan vi är på jobb. Så nu dammsugar vi bara manuellt ungefär en gång i veckan i hörn och lister.
  Var tvungen att ta bort borstarna på den och sätta dit det medföljande sugmunstycket eftersom allt hund/katt hår fastnar i borstarna.

  Hade gett den full poäng om behållaren för all damm hade varit lite större, annars helt perfekt!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Väldigt bra dammsugare, men fastnar ofta på mattkanter och tar inte alla hörn. Annars värt priset! Fick den för 1990 kr på Netonnet.