Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

HP Sprocket Photo Printer

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla HP Fotoskrivare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Den skriver alltså ut 5x7,6 bilder o tar du bort baksidan så är bilderna som självhäftande stickers. Är den istället för en riktig bläckstråleskrivare som man skriver ut med på fotopapper. Nej o det hade jag absolut inte förväntat mig heller. Vill man ha superfina bilder i klar brillians så får man nog fortsätta att köpa fotopapper o färgpatroner. Vill man göra superfina fotoalbum med sina vackra bilder så är inte heller Sprocketen något att köpa.
  Men till vad använder man då en Sprocket? Jo den som scrapbookar o köper bilder på ark eller använder rispappersbilder eller den som gör kort o använder samma sak till kort. De kommer ha nytta av en Sprocket o dessutom slipper man limma dit bilderna för de är ju självhäftande. Den som håller på med Art Journaling o gillar använda bilder i detta har ju samma nytta av en sådan.
  Men störst nytta o där en Sprocket verkligen kommer till användning är för den som håller på med Bullet Journaling eller den som mer vill använda den till typ gammeldags dagboksanteckningar eller till reseskildringar. Tänk att istället för att skriva långrandig om en händelse istället skriva idag fick jag hem xx o så visar man bilden på det/den. Idag träffade jag xx o så en bild eller något projekt man hållt på att pyssla med o så bild på det o.s.v. Hur mycket mer levande blir inte en sådan dagbok eller reseskildring där det här o var finns insprängda bilder o den är det oändligt mycket roligare att gå tillbaks o titta o läsa i o lättare att hitta vad man söker p.g.a. bilderna.
  Bilderna blir lite blekare o framförallt vissa färger är svårare o få kraftigare, men man kan använda det inbyggda redigeringsprogrammet lite till att förstärka färgerna. Sprocketen använder ju inga färgpatroner utan det är pappret som bilderna framkallas i. Lite grand som en gammeldags polaridkamera, men dessa har fördelen av att vara självhäftande. Det tar också några timmar innan papprets färger blivit klarframkallade, så färgerna i fotot blir lite starkare efterhand.
  Nackdelen med Sprocketen är ju att den inte är billig 1290kr o med morsdagsrabatten som HP gav så blev den 200 kr billigare, men 1090 är ju ändå inte billigt. Nästa pilsner är att givetvis kostar papperna också en hel del. 50st papper kostar 299 kr eller 20st papper för 119 kr vilket ger ett styckpris på ca 6 kr per foto/stickers. Att skriva ut på bläckstråleskrivare är heller inte gratis även om skrivarna ofta är billiga så är inte färgpatroner eller bra fotopapper det.
  Men den är superenkel att handha. Man byter enkelt papper i den (1 pack a 10 papper åt gången går i den). Den är liten o smidig nog att ha med sig på resan o man vill skriva dagbok - bullet journaling - reseskildring o det finns fodral att köpa till om man vill ha den med sig alltid. Den laddas via USB-kabel som medföljer o det är enkelt att styra den via appen som man laddar ner. Du kan hämta bilderna från din mobil, från fb, Instagram o google. Så du kan alltså använda gamla bilder som du lagt upp tidigare o inte bara de du har i din nuvarande mobil.
  Jag är supernöjd med min Sprocket o tror jag kommer ha god användning av den. Men den är ingenting för fotonörden som vill bygga fina album av sin bilder. Man ska tänka efter vad man vill ha den till o hur man vill använda den o vara medveten om priset.
 • Alla omdömen

 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Bra skrivare! Snabb, kompakt och bra kvalitet!