Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Red Dead Redemption 2 (PS4)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ganska klumpiga kontroller och över lag lite för segt för min smak. Man tillbringar löjligt mycket tid på hästen fram och tillbaka vilket gör att många av uppdragen känns onödigt långdragna. Väldigt snyggt och välgjort ur en estetisk synvinkel men det räcker inte för en full pott.
 • Bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ett ok spel med mycket snygg grafik och extremt fina miljöer! Tyvärr förstör en ganska seg styrning en hel del samt att transportsträckorna mellan uppdragen känns lite väl långa efter en tid med spelet, gillar du däremot att rida häst större delen av tiden så är det här spelet för dig! Det grafiska, detaljerna i spelet är mycket bra, det finns väldigt mycket små detaljer som hjulspår/fotspår i lera om det är blött, snö som verkligen reagerar trovärdigt när du går eller rider igenom, gräs och buskar böjer sig när du kommer emot mm. mm. detaljerna är som sagt många och väldigt bra gjorda. Människor ser lite sämre än i många andra spel jag spelat med de ser iallafall okej ut. Spelar du detta på Ps4 PRO (eller Xbox One X) i 4k så får du ett riktigt, riktigt snyggt spel, spelar du däremot på de klenare konsolerna så är det grafiska mycket mer "grötigt" och skog mm. flyter liksom ihop, ansikten och kläder mm. mm. ser också betydligt sämre ut, detta enligt Digital Foundry som tittat närmare på det grafiska. HDR (**läs längre ner vad det innebär) verkar också vara något som detta spel har problem med och jag håller med att det inte alls ser lika bra ut som "God of War" eller "Shadow of the Tomb Raider" jag spelat nyligen, många med mig ser att något inte är rätt i HDR läget då det inte förhöjer det grafiska på samma sätt som i många andra spel. Digital Foundry har nu även någon dag efter spelet släppts uppmärksammat att HDR i detta spel inte fungerar som det ska och kallar det för "fake HDR", mycket dåligt på ett så stort spel! I detta spel får du i alla fall en stor openworld, speltiden verkar vara runt 50-60 timmar för normalspelaren men vill du göra allt upp emot 200 timmar (hur många timmar av detta som är en transportsträcka på hästryggen vore intressant att veta). Tyvärr känns spelet även ganska styrt vad man får göra och inte får göra då spelet blir "game over" om du gör fel saker under ett uppdrag. Tidigt i spelet skulle jag t.ex. rädda en dam i nöd när en man bråkade med henne, jag närmade mig och skrämde bort personen i fråga som då sprang från platsen, jag bestämde mig sedan för att springa efter då jag tänkte läxa upp honom med några extra knytnävsslag, mannen i fråga dör och spelet tar slut och jag får börja om med det uppdraget jag var på då detta tydligen var något man absolut inte fick göra i detta stora "fria" spel. På det stora hela är spelet bra men jag personligen tröttnade ganska snabbt på det sega tempot med väldigt mycket ridande från A till B och ofta tillbaka till A för att slutföra uppdraget, seg styrning ("Horizon Zero Daw" t.ex. har en mycket rappare, bättre styrning) och sen har vi detta med "fake HDR" samt även lite små buggar (jag har sett svävande människor bland annat) så kan betygen givetvis inte bli full pott utan slutar på 7/10.

  //Spelat på Ps4 Pro/ 60 tum 4K HDR Tv

  **Vad innebär HDR och varför är det så bra?

  Den enkla förklaringen är "bättre pixlar istället för fler pixlar" där HDR erbjuder ett utökat kontrastomfång med mycket bättre detaljrikedom i mörka/ljusa scener samt en förbättrad färghantering med mer nyanser och djup i bilden. Tanken är helt enkelt att göra bilden mer realistisk och återskapa hur vi människor ser i verkligheten där tex en bländade sol ska ge samma effekt som när vi tittar ut genom fönstret.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Ville verkligen gilla detta spel. Allt är otroligt snyggt och välgjort med intressanta uppdrag men den sega responsen i kontrollerna, långsamma animationerna och långa transportsportsträckorna gör att spelet helt enkelt inte var tillräckligt roligt att spela efter ett tag. Ett visst nöje fanns förvisso där men inte tillräckligt för tiden det tog att komma framåt. Efter ca 30 timmar gav jag upp och har sålt spelet. Vänner som spelat spelet har delade meningar. Vissa prisar det medan vissa tycker ungefär som jag. Har man mycket tid till övers och inte är en alltför rastlös själ kan jag ändå förstå att detta spel kan bli en riktigt fin upplevelse för vissa. Tyvärr var inte jag en av dem.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  27 dagar sedan
  Det absolut bästa spelet jag nånsin kört. Arthur fantastiska historia har verkligen rört mig och den enorma och livliga världen ger dig möjlighet att göra allt tänkbart. Extremt bra och välgjort spel, köp!
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Fantastiskt spel. Alla som ger tre stjärnor och lägre har nog aldrig vunnit i pong.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Vacker natur, roliga uppdrag och mycket att utforska. Ett favoritspel!
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  skitbra spel med fina miljöer och bra gjort med mycket detaljer. Fet ända som jag inte gillar är poliserna, jag råkade slå en snubbe och hade halva ö poliskåren efter mig vilket var sjukt störande. Annars är detta spel ett av de bästa jag spelat och rekommenderas starkt!
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Otrolig bra spel, helt makalöst vackert. Brukar sällan skriva något rescention eller något om någonting som jag köper överhuvudtaget.
  Jag tycker att om du gillar att leka bandit eller bandit med gott samvete så tycker jag du ska prova detta mästerverk.
  Världen är helt enormt men det gör inte saken sämre om man gillar att utforska som jag sin omgivning eftersom det finns gott om saker som du kan upptäcka i princip. Nya växter som du kan äta på direkten eller spara senare för att använda till din craft dvs du gör din egen formul. Eller du kan eventuellt mata din häst. Du behöver mata din häst annars så kan han bli slö och omotiverad. Man måste rättare sagt hand om sitt ridarvän. Det finns oändligt mycket att göra. Jag kan skriva i princip 2 eller 3 sidor om det som finns att göra. Du kan åka tåg, råna folk, eller hjälpa folk valet är helt och hållet din. Men allting har konsekvenser, så gör du goda gärningar så kommer folk faktiskt belöna dig. Dödar du folk i närheten och någon ser det
  Ja då har det konsekvenser, eftersom finns det stor risk att han rapporterar din brott till polisen eller lawmen och då sätter dem annonser överallt och då blir du jagad tills du har betalat av din skuld. Ibland så hjälper det inte att betala av sin skuld. Speciellt om du har gjort ett väldig stort brott. Då blir du bannad från staden. Dvs ingen i den staden kommer att handla med dig eller göra några affärer. Den tillståndet gäller när du har röd märkte över din karta. "shot on sight dead or live."
  Det finns många olika roliga aktiviteter som du kan spela. Gillar du tex spela poker, eller spela domingo eller 21? Ja då har du chansen. Eller varför inte fiska när du vill?. Finns ingen stopp bara din fantasi i princip sätter stop för vad du kan göra. Du kan om du är väldig smart hitta treasure. Tyvärr jag är inte så smart, eftersom du får en treasure map med bild och location. Men det är inte så lätt. Eftersom det står inte något jävla namn på stället utan du får bara en bild så du måste själv hitta platsen på egen hand. Som att du skulle göra det i verkliga livet. Du får en treasure map som är väldig otydlig. Eller tydlig för den som är super smart! så du måste själv tyda den vart den ligger. Sen finns det en guide på allt du kan göra i världen. Jag säger bara köp och njut om du har tid!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Kräver tålamod! Episkt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag köpte detta spel när det släpptes men eftersom det såg ut som ett ps2 spel till min ps4 pro sa jag till mig själv: Jag kommer inte röra detta lir tills de fixat HDR felet. Nu har det fixats och nu ser spelet fantastiskt ut på riktigt. Så snyggt....

  Det här spelet är väldigt långsamt och jag förstår att vissa människor blir uttråkade på det långsamma tempot o allt häst ridande. Jag var också frustrerad i början men nu uppskattar jag det mesta med spelet. Att jaga är kul, fiska är kul men att skjuta mot paranoida npcs är bara för kul😂kontrollerna hade kunnat vara mkt bättre och med den budgeten och kunskap som rockstar har förvånar det mig att man inte gör om skjut mekaniken ifrån grunden. Det är inte uruselt men......Max payne 3 är det spel där de lyckats bäst men även där är saker lite klumpiga.

  Karaktärerna är så välgjorda och att spela känns som att läsa en välskriven bok ibland. Hade kunnat vara en fullpoängare men ett fantastiskt spel trots allt.

  Jag måste korrigera mig själv känner jag då jag inte spelat så länge när jag skrev mitt omdöme. I fråga om story och detalrikedom har jag aldrig sett något liknande. Få spel har fångat min uppmärksamhet på den punken. De senaste God of war och The last of us kommer till mig men detta är sanslöst bra. Humor blandat med sorger. Måsre ge full pott till detta🤠🤠🤠
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Ungefär vad jag förväntade mig, story självklart mycket bra, sen går man online och allt är mycket sämre och man skall dyrt betala för guldtackor för att betala för vapen, kläder osv, men det är ju Rockstar så ingen klagar...
 • Bra
  1 år sedan
  kul och väldigt fint. Ett väldigt öppet spel där man kan pyssla med 100 olika grejer in i absurdum.
  Meeeen det blev nog en smula överhypat, och jag kan tycka att ettan gjorde mer "impact" än vad kanske denna uppföljare gör.
 • Perfekt
  1 år sedan
  10/10
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Otroligt bra spel, men undvik det om du inte har tålamod!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Ett mästerverk!
  Aldrig skrattat eller gråtit över ett spel så mycket som jag gjort med det här. Helt underbart fantastiskt och Online delen börjar ta form nu och bli ganska roligt med olika roller.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Var helt okej, dock lite långtråkigt. Ettan var bättre.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket bra spel, otroligt snyggt o välgjort. Köpte ett ps4 pro enbart för detta spelet.
  Tycker inte det är för mycket o för långa sträckor att rida.
 • Dålig
  1 år sedan
  Hästridnings-simulator. Alldeles för långsamt spel, orkade inte spela mer än några timmar innan men tröttnade på att rida/springa från a till b.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Fenomenalt spel! Absolut det bästa, mest välgjord spelet jag har spelat på länge. Grymt imponerad över grafiken och den helt fantastiska miljön som man befinner sig i. Som andra har skrivit så är kontrollerna kanske lite klumpiga ibland, och transport sträckorna lite långa och kan kännas som filler i vissa fall. Men det är en del av upplevelsen och spelet tycker jag. I en värld där spel ska ge direkt bekräftelse och ge direkt rewards så är det omväxlande att spela ett spel som fokuserar på story, utveckling av karaktärer, den öppna världen osv. Ett friskt nytt andetag må jag säga. Rekommenderar detta spelet till alla som vill ha en grym Western upplevelse och bara älskar grymma spel!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Ett grymt singel-player spel men är inget för alla. Det tar sin tid runt om i världen och en hel del och göra. Har dock ett väldigt dåligt online och eld striderna är inte det bästa!
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Långtråkig story och uselt online mode
 • Perfekt
  2 år sedan
  Väldigt bra story mode! Det är som en riktigt bra film, där man själv styr handlingen. Väldigt vackra miljöer.

  Online provade jag en gång, men efter att jag kastades ut två eller tre gånger tröttnade jag och har inte provat igen sedan dess.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bästa
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bra
 • Dålig
  2 år sedan
  Det absolut segaste spelet jag nånsin spelat.
  Det enda som är bra med det är att det är jäkligt snyggt med fina miljöer.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Otroligt fängslande story och väldigt mycket att göra vid sidan om storyn också. Kontrollerna kan kännas lite klumpiga i början men man vänjer sig snabbt. Full pott!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har inte varit någon riktig fantast av Rockstar's spel tidigare, och tog mig inte genom storyn i GTA V innan jag tröttnade, men detta var helt annat och efter några dagar där jag mest ridit runt och utforskat efter att avklarat storyn och alla uppdrag, så startade jag om igår (denna gången ska jag vara "bad Arthur"). Jag hoppas intensivt att RDR1 kommer som ett tillägg till spelet, eftersom det utspelar sig efter detta och hela kartan redan är på plats.

  Jag skulle nog säga att naturen är det mest imponerande, tillsammans med galet avancerad ljus och volumetric-lighting: ett otal olika sorters dimma, solned/upp-gångar, snöstorm, månsken, eldstäders glöd, och hur allt omkring lyses upp fullständigt trovärdigt gör det till det (med god marginal) utseendemässigt mest realistiska spelet jag sett. Världen i övrigt är också så detaljrik, så man ser nya saker hela tiden många många timmar in - hur pölar bildas vid regn och sedan blir till lera när det börjar torka, hur denna lera sedan fastnar på vagnhjulen, alla djurs animationer och beteende, vattnets rörelser, bäckar och vattenfall, kläderna blir snöiga, lortiga, din häst andas, frustar, andedräkten syns när det är kallt, rörelser ändras när du går i snö, lera, vatten osv, osv...

  Persongalleriet är rikt och man får verklig känsla för alla gängmedlemmarnas karaktär. Ansikten kan se lite syntetiska ut ibland, men rörelser och röster är klockrena.

  Har inga problem med att det skulle vara dåliga kontroller. Visst lyckades man ge hästen en käftsmäll ett par gånger i början, och nog drog man vapen mot folk lite oväntat innan man lärt sig men det satte sig snabbt.
  "Fast Travel" dyker faktiskt upp senare i spelet, om man köper en karta till lägret, men den är envägs så man får rida tillbaka själv. Jag har använt den kanske två ggr för jag uppskattar färden också, men för de som inte kan slappna av utan bara vill komma till nästa uppdrag på minsta möjliga tid så blir det såklart irriterande. Man får ställa in sig på att saker tar lite tid - i lägret kan du exempelvis inte varken ha häst eller springa, utan man får lugnt gå i sakta mak dit man ska.

  Hela spelet är en "tour de force" och jag kan inte förmå mig att sätta annat än 10/10.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Underbart spel på många sätt,..
  MEN, det är för svårt att härja. Minsta lilla felsteg så kommer sheriffen i galopp med puffran i vädret.

  Edit: x antal timmar senare då höjer jag betyget 2 stjärnor då det är så sjukt bra.

  Edit 2: nästan klar, otroligt fängslande story, kanske bästa spelet jag kört
 • Perfekt
  2 år sedan
  Otroligt
 • Perfekt
  2 år sedan
  Det bästa spelet jag någonsin spelat. Höll mig engagerad i över 50h och när eftertexterna rullade och spelet var slut kändes det som att jag förlorat en del av mitt liv. Det här spelet är nog det bästa jag spelat, toppar till och med Ocarina of Time och The Last of Us. Det är nog bara the Witcher 3 som skulle kunna mäta sig med detta. Enda som går att klaga på är prestandaförluster och något slöa animationer.

  Sammanfattning:

  Plus:
  + Underbar grafik
  + Otroligt välskriven story
  + Stor öppen värld full av liv
  + Massor av sidouppdrag
  + Långt som tusan, väl spenderade pengar
  + Realismen (hårväxt, lera, smuts, rengöra dina vapen etc.)
  + Massor av roliga aktiviteter, minispel, fiska, jaga etc.

  Minus:
  - För bra grafik för konsolens bästa. På ett vanligt PS4 500GB från 2013 får spelet märkbara framedrops och det laggar ofta i städer som Valentine.
  - Man tröttnar något på alla slöa animationer som att plocka upp ammunition ur lådor eller när man ska söka kroppar. Blir lite mycket "håll in fyrkant" "håll in triangel".
 • Perfekt
  2 år sedan
  Top 3 av alla spel jag spelat
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tyvärr lever inte spelet upp till mina förväntningar.
  - Inga snabbförflyttningar, var beredd att tillbringa MYCKET tid på hästen.
  - Lätt att få "Bounty", lätt att göra misstag när man ex. ska (parkera) hästen, att rida på någon, man får ju knappt titta på någon utan att få bounty (betydligt bättre i 1'an).

  Annars innehar spelet en bra story med bra uppdrag.

  Men nej, jag säljer detta och inväntar GTA6.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Skit bra spel
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mästerverk
  Alla kommentarer om att småsaker som segstyrning och få sätt att "fast travela" har en poäng, men sånna små saker kan inte ta pinnar från detta mästerverk
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tyvärr är det tekniskt ganska dåligt på PS4 Pro. Sega kontroller, och samma knapp har ibland två funktioner vilket leder till många skratt. Det är inte ovanligt att man skjuter eller slår ner någon av misstag. Dessutom är bilden suddig och frameraten bitvis usel, vilket i kombination med de sega kontrollerna gör att det känns som slowmotion. Buggar finns det också, som i alla openworld-spel. För det mesta är det kul, men inte när det fick hela konsollen att låsa sig, ironiskt nog med texten ”Dead” på skärmen. AIn är oftast bra, men bitvis korkad med, framförallt poliserna. De står och tittar på när någon attackerar dig med kniv helt oprovocerat, men om du ger ett knytnävsslag tillbaks, då vill alla poliser i stan skjuta ihjäl dig.

  Med bättre/skarpare grafik, mer responsiva kontroller och stabil framerate hade det blivit 10/10. Precis som i GTA 5 är den öppna världen ofta roligare än storyn, och de har verkligen fått till ljuddesignen, t ex när man krockar eller ramlar av hästen.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Saknar ord.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Ett rent mästerverk!
  Vackert så det nästan gör ont i ögonen.
 • Bra
  2 år sedan
  Ett riktigt bra spel som för mig dras med vissa problem. Inget snack om att uppdragen är roliga och välgjorda, när man väl är mitt uppe i dem. Transportsträckorna är onödigt sega och det borde gå klippa bort vissa ridpartier, man hinner lära sig trycka på x på hästryggen ändå. Saknar ett bättre fasttravelsystem även om det blir overkligt i denna typen av spel.

  Styrningen är av det tyngre slaget och ibland gillar jag det och ibland blir jag straffad när jag exempelvis ska plocka upp en viss sak och använder 20 sekunder för att placera mig precis rätt eller skjuta snabbt och träffar oskyldiga medmänniskor. Det ska inte behöva hända efter 20+ timmar. Har man tiden att lägga ner på en långsam historia med många timmar av ridande dialog så bör man inte tveka.
  En bit in i spelet så tycker jag även att motivationen sänktes och jag hittade inte tillräckligt med skäl för att fortsatta rida långa stunder för att tjäna ihop dollars som jag inte riktigt vet vad jag ska använda till. Har för många ospelade "storspel"(god of war och Spiderman bl.a) för att fortsätta med detta även om vissa delar som grafik och välskrivna uppdrag nog gör att jag återvänder en dag..
 • Perfekt
  2 år sedan
  Extremt välgjort spel, tror många spelutvecklare får svårt framöver och matcha detta.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Plus
  + Ser realistisk ut
  + Bra voice acting.
  Minus
  - Dåliga kontroller, man skjuter folk av misstag.
  - Ganska tom öppen värld. Finns inte så mycket att göra när man rider från en punkt till en annan.
  - Man gör mycket onödiga saker som att rakar sig, fipplar med inventory på hästen osv.
  - Går man in i en stad med 10 personer och skjuter 1 person så kommer 50 personer och jagar en.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  småsegt, klumpiga kontroller och sub 30 FPS.. I övrigt snyggt och välgjort.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En av de bästa spelen jag spelat. Klarade spelet idag och storyn är så grymt jävla bra. Hoppas på ett bra singleplayer DLC och RDR Online snart.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Hatten av Rockstar, hatten av!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Side missions är nåt jag strävar mycket på spel och RDR2 har gått om. Älskar den redan!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Detta är en värdig uppföljare som levererar på alla plan.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Jävligt bra spel! Rockstar levererar.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Äntligen en efterföljare till RDR. Rockstar har gjort det igen. Berättelsen är fantastisk och än så länge i spelet måste jag säga att det är det minst linjära open world spelet jag spelat. Det känns inte alls att man följer ett förutbestämt mönster, men om man väljer att följa ett spår i historien för länge får man små påminnelser från vissa personer i lägret att det nog är dags att göra något åt dem också.

  Jag kan dock inte rekommendera att börja utforska för mycket på egen hand innan man kommit en bit i storyn. Jag har dött lite för många gånger när jag försöker råna random folk. Dessutom har man inte tillräckligt med pengar för att betala alla ransoms man lätt samlar på sig.

  Åven om jag spelar detta på en "vanlig" PS4 är miljlöerna fantastiska och otroligt stora. Även om jag bara kommit 20% in i storyn är det långa avstånd på hästryggen. Visst kan man ta tåget och diligens, men de går bara från olika städer.

  Än så länge känns det som en tia, men inte en självklar tia så det kan komma att revideras när jag kommer längre i storyn.
 • Perfekt
  2 år sedan
  En värdig uppföljare till RDR 1. Bra berättelse, bra röster, fin grafik. Nu inväntar vi Online-läget! Vilda västern har aldrig varit så nära...