Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ROG Swift PG278QR

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Datorskärmar (235)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt tung skärm. Fina färger (fast det är en TN panel) hög uppdateringsfrekvens 165 (oc mode). Överklockningen sker genom endast en knapp! Upplösningen är 2k, vilket jag ÄLSKAR. Nu kan jag köra Witcher 3 med fin grafik + att när det är dags för CS, är det bara att sätta på oc-mode. OBS! G-sync och överklocknings läget kan inte vara på samtidigt :)

  Det ända negativa är dock att det är en TN panel. Dessa paneler funkar inte så bra om fler från olika vinklar ska kolla på skärmen samtidigt då färgerna ändras. Dock finns det ett inbyggt läge i skärmen som förbättrar det här, men när det är på förlorar man pytte lite av de fina färgerna.

  Jag ångrar inte mitt köp :)
 • Alla omdömen

 • Usel
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  VARNING: HOPPAS DU ALDRIG BEHÖVER ANVÄNDA ASUS RMA, DET ÄR EN SCAM, de strular, du får tillbaka produkt med nya/andra problem om och om igen! SCAM! UNDVIK!

  + Mycket nöjd när den fungerade
  - White screen of death, efter nästan 3 år, dåligt att deras "premiumprodukt" går sönder av sig själv när den är välskött
  - Asus RMA hemsida påpekar att garantin har gått ut när de tittar på serienumret, trots det är garanti kvar och deras egen hemsida säger 3 års garanti: https://www.asus.com/se/Monitors/ROG-SWIFT-PG278QR/HelpDesk_Warranty/
 • Perfekt
  1 år sedan
  Haft skärmen i några dagar nu, Och kan inte säga annat än wow den är nice!
  Inte haft några problem med kvalite på panelen eller skärmen.
  Enligt mig värd pengarna
 • Perfekt
  1 år sedan
  En monster skärm med G-sync är nöjd med Asus ROG
  Rekommenderas har haft skärmen i 1-2 års tid funkar GÖTT
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Jag hade den extrema oturen som fick flertal döda pixlar och färgen är lite ''Yellow washed out''. Som andra skriver så är det lotto med skärmar, Men i övriga fall så får den godkänt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra skärm för ändamålet. Är du en FPS gamer och vill ha en skärm som steppar upp det ifrån 60hz är detta ett bra alternativ. Letat efter en gamingskärm som inte ser helt för jävlig ut och denna var det nämsta man kommer tyvärr.

  +Bra responstid/hertz
  +Bra färgåtergivning och betraktningsvinklar för att vara en TN panel
  +Går stänga av dom röda lamporna på foten
  +2560x1440 ger betydligt skarpare bild vid 27+ tum
  +Bra fot, lätt att justera upp ner, tilta, i alla möjliga vinklar
  +Gsync ger en bra stabilitet om FPSen droppar under 165hz

  -Inte lika bra bild som min gamla iMac (60hz IPS)
  -Är något grynigt anti-reflekt filter som kan störa vid vita/ljusa bakgrunder
  -Designen är ett minus för ALLA gaming skärmar, inklusive denna. Någon borde släppa en skärm som inte ser ut som en transformer, alla gamers är inte 12 år.
  -Något krångliga menyer
  -Behöver kalibreras vid köp

  Summering: PG278QR är en grymt bra skärm för gaming, extremt smooth. (andra som testat denna hos mig har nästan blivit spyfärdiga för att allt flyter "overkligt bra") Personligen har jag gått upp i accuracy i Overwatch från 45% till 55-60% från att jag bytte från min gamla IPS panel. Det är betydligt lättare att "flicka" i spel. Gsync ger bra stabilitet i de tillfällen FPSen droppar från 165. Färgerna är riktigt bra för att vara TN, men man märker att det är en TN panel om du tittar uppåt/neråt på skärmen.
  Är du ute efter en gamning skärm för framförallt FPS spel, så är detta ett bra alternativ. Valde denna istället för Asus 165 IPS panel pga att jag läst om mycket problem på IPS versionen, samt att jag önskar att någon tillverkare inom kort släpper en designmässigt snyggare modell.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Wow!

  Fick hem den idag. Vilken nice skärm!

  Det är min första skärm med G-Sync, vilken häftig upplevelse. Hittills har jag inte hittat någonting direkt negativt med den.

  Jag skall försöka att uppdatera omdömet efter ett tag.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag fick ett bra exemplar!

  Känner att jag inte behöver rabbla upp dom tekniska specifikationerna. Det är en snygg och snabb skärm, det man ska tänka på är att ha ett passande grafikkort. Något ur GeForce serien kanske, och med uppdaterade drivrutiner. Då är den här skärmen utmärkt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Toppen Skärm

  Otrolig nöjd med skärmen efter 8 månaders användning. Skärmen har ingen som helst problem som sin föregångare ASUS ROG Swift PG278Q som backlight bleeding, pixel fel, att den blir varm, osv. Mycket bra "all around skärm" som jag både kollar på filmer och spelar. G-Sync är helt underbar och jag kommer aldrig att gå tillbaka till en skärm utan.

  Det enda minus var färgsättningen när den kommer direkt från fabriken. Ni måste pilla lite för att få de rätta färgerna, men detta tillhör en del av naturen när det gäller en TN panel. KÖP den och ni blir riktig nöjda speciellt om ni spelar en del FPS spel som BF1...
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag kommer från en 24", 1080x1920,60Hz skärm och bytte till denna. Lyftet är helt makalöst och jag är otroligt nöjd med skärmen efter att ha använt den några veckor. Gamla skärmen står intill och får duga som extra PDF-viewer och webbläsare men känns plötsligt väldigt gammal!

  Asus PG278QR är en TN panel och de klassiska effekterna med gulnande nyans sett från sidorna samt ljus/mörker sett uppifrån och nerifrån finns där, räkna inte med något annat. Detta ser jag dock inte som en nackdel för vid mitt skrivbord sitter jag rakt framför skärmen och då ser allt ut som det skall. Jag var i valet och kvalet mellan denna och PG279Q med IPS panel men då det flera tusen i pris samt att IPS i detta segment har fått svajjiga betyg gällande IPS-glow så tog jag det säkra före det osäkra och gick på denna stadiga TN panel. I butik syntes tydlig skillnad i svärta och "tryck i färgen" och IPS var helt klart roligare att titta på än TN, hemma har jag dock ingen IPS att jämföra med och störs alltså inte av denna lägre nivå av färgåtergivning.

  Jag har ej haft möjlighet att kalibrera färgerna med något instrument men tycker om den återgivning den har efter att ha ändrat runt lite på känn med en kalibreringsguide på nätet som hjälpmedel.

  165Hz är riktigt grymt i windowsmiljö, har aldrig sett så många muspekare när man gör cirklar tidigare!
  G-sync också helt otroligt skönt, lirar GTA V och upplever en stor förbättrad spelupplevelse.

  För det priset jag fick ge på Komplett (5300kr, demoex: där enbart kartong var bruten) så är jag tokigt nöjd!

  Nackdel: (det enda som drar ner mitt betyg)
  Känner inte automatiskt av källan vilket gör att jag måste in i menyn och ändra HDMI /DP väldigt ofta. Detta pga koppling mot både speldator (DP) och jobbdator (HDMI) som är inkopplade på varsin port, jag använder inte datorerna samtidigt och hade önskat att skärmen kände av vilken port som hade signal och valde denna automatiskt. Extra problematiskt blir det eftersom jag har två skärmar intill varandra och menyknapparna på baksidan blir svåra att komma åt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym skärm. Gsync är verkligen fantastiskt. Alla spel blir som nya. Minsta input lag jag haft (4.5ms). Känns lika snabb som de gamla goda crt skärmarna. Mitt ex hade dessvärre en död pixel som lyser rött. Ska byta ut den till en ny som förhoppningsvis inte har någon död pixel. Om inte blir det en till stjärna för skärmen.

  ------
  Bytte skärm och den var perfekt.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Skärmen är fantastisk om den funkar, hade problem med en hel rad döda pixlar out of the box och sedan White screen of death efter 1 timmes gaming.

  Allting jag har läst på internet så verkar det som ett väldans lotto om man får ett bra exemplar eller om man får returnera. Jag fick returnera och valde att köpa en annan skärm pga att jag inte kände att jag skulle orka med att hålla på och returnera en till om det var fel på den också.

  Istället för denna så valde jag en AOC med samma spec som även var IPS som var 500 kr dyrare. Ett väldigt bra byte såhär i efterhand, färgerna i en IPS-panel är i en helt annan liga.