Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ROG Claymore Core (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Tangentbord (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.10)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta är ett tangentbord av kvalité!

  Jag har använt det i ungefär två veckor nu och det lägger sig utan tvekan på topp av alla tangentbord jag använt mig av.
  Kontruktionen är välbyggd, designen är riktigt gedigen och det låter inte så mycket som man tror ett 'naket' tangentbord skulle kanske göra.

  Claymore Core har ingen NUMPAD, det är någonting som tillkommer i en senare version. Då man även får välja bland andra switchar vilket är bra för den som vill. Jag själv har använt mig av svarta och bruna switchar förut, men gillar MX Cherry switchen mycket faktiskt!

  Det som jag kan ge ett litet minus på än så länge är mjukvaran med ROG Armoury. Det kommer säkerligen komma ytterst snart en uppdatering på detta dock.
  Jag kommer komma med en mer utförligare text om ett tag, detta är vad jag tycker än så länge. Tack för mig.

  ***EDIT***
  Mjukvaran i Armoury är uppdaterad och allt flyter på som bara den!
 • Dålig

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  EDIT 2017-09-23
  Nu ryker ett gäng stjärnor till. Tangentbordet har gått sönder. En del av brytarna gör att tangentbordet börjar trycka random på alla knappar på tangentbordet. Felet är inte mjukvarurelaterat utan beror på fel i tillverkningen. Kommer få tangentbordet utbytt men då det är slut i lager överallt just nu så kommer det dröja.
  Trots det får den två stjärnor för det är en riktigt snygg prydnad på skohyllan i hallen.

  EDIT 2017-01-22
  Drar av ett gäng stjärnor då mjukvaran verkligen är dålig. Man måste manuellt öppna Armory (trots autostart) och själv välja en profil och klicka på "save" om man vill att tangentbordet ska vakna upp och man ska kunna ändra profiler, ljusnivå, färger etc. Under all kritik för så mycket pengar.
  Tangentbordet i sig är dock precis lika bra som jag skrivit nedan.

  Först kan jag väl säga att jag är hyfsat partisk i min recension då jag har både ROG-skärm (PG279Q) och ROG-mus (Gladius) och generellt gillar formgivning och funktion väldigt mycket på deras prylar.

  Men jag kan verkligen inte hitta något att anmärka på när det gäller detta tangentbordet.
  Redan när man öppnar lådan så slås man av vilken känsla för detaljer Asus har när dom producerar ROG-produkter. Allt är riktigt snyggt paketerat hela vägen från tangentbordet som ligger i sammetspåse till ett "välkomstkort" som ger en exklusiv känsla.

  Tangentbordet i sig har en bra tyngd och ligger stadigt på skrivbordet. Mitt förra tangentbord var verkligen lätt och lät "plastigt" i jämförelse.
  Det är mitt första tangentbord med mekaniska brytare och jag var orolig att cherry mx skulle väsnas för mycket, men det är faktiskt en helt ok ljudnivå. Klart högre än mitt förra tangentbord med membran, men inte så att varken jag eller sambon när hon är i samma rum stör oss på det.

  Om jag skulle ha något att invända på är det att mjukvaran kunde vara bättre. Den känns inte välpolerad och är lite "tunn" om man jämför med tangentbordet i sig. Men inte något som jag anser är värt att dra av en stjärna för.

  Priset kan man tycka vad man vill om, och visst är 1600 spänn mycket pengar, men för en entusiast som mig själv som sällan köper nya tangentbord så var det värt varje krona.

  Observera också att core-modellen inte ha numeriskt tangentbord.

  + Otroligt snyggt om man har övriga ROG-prylar eller vill ha ett minimalistiskt tangentbord.
  + Galet bra kvalitetskänsla i bygget.
  + Löstagbar usb-sladd om man av någon anledning inte gillar den medföljande tygbeklädda diton - som för övrigt matchar sladden på Gladius riktigt bra.

  - Mjukvaran gör sitt jobb, men kunde absolut behöva poleras upp lite.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett av de trevligaste mekaniska tangentborden jag har använt. Kompakt, snygg design med bra kvalitetskänsla. Kul med RGB-Belysning och att det finns så pass många olika kombinationer att välja från. Hade dock varit roligt att få med ett handlovsstöd som jag är van vid sen tidigare att använda.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastiskt tangentbord, otroligt sköna knappar. KÖP
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tycker tangentbordet i sig var suveränt, hade det i några månader. Köpte det såfort det kom ut men efter några månader började RGB:n fucka ur och vissa brytares leds är helt döda och kan enbart visa färgen grön. Rött och Blått är helt dött. Väldigt tråkigt då jag gillade tangentbordet mycket mer än K70 K95 Cherry4 och RapidI. Väldigt stilrent och robust tangentbord dock.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ok , tangentbordet i sig är super och egentligen värt 10 stjärnor.

  Vad som inte funkar

  1) Har ett återkommande problem i windows 10 med keyrepeat. Fanns "fix" i windows men ibland återkommer det. Det går då inte att spela , såvida jag inte får liv i den dysfunktionella programvara som medföljer , se punkt 2.

  2) Programvaran som medföljer har -10 stjärnor. Den kraschar , den startar inte av sig självt , den kommer inte ihåg mina inställningar.

  Köp inte detta tangentbord såvida inte Asus går ut med en stor klisterlapp på framsidan där de förklarar att de sparkat de som tillverkat mjukvaran för windows.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har ägt tangentbordet i lite över en vecka. Kan lägga till också att jag recenserar utan fokus på mjukvaran för RGB, eftersom jag inte bryr mig om coola ljus osv (satte en statisk turkosblå svag belysning bakom tangeterna och det var väldigt enkelt att göra).

  Från början var jag skeptisk mot röda switchar eftersom jag tidigare haft svarta och har tyckt att röda är alldeles för lätta att trycka ner (typ vila handen på tangentbordet resulterar i en mängd knapptryckningar). Jag har i alla fall kommit fram till att dessa passar mig perfekt. Jag köpte tangentbordet när det var på rea hos Komplett och hörde mig för i förväg om jag kan skicka tillbaka tangentbordet om jag inte var nöjd med switcharna. Hur som helst så kommer jag inte att skicka tillbaka det eftersom jag är mycket nöjd.

  Storleken är också väldigt bra (för mig). Tangentbordet är litet och kompakt (recensenter här och på andra sidor som klagar på att det inte finns en numpad, blundar ni när ni handlar?) och för mig som har ganska trångt på skrivbordet passar det utmärkt att lägga tangentbordet åt sidan när jag ska plugga.

  Kommer inte på någonting mer att säga just nu men jag kan varmt rekommendera tangentbordet.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra och snyggt! Gillar iden med löstagbar Numpad.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt värdelöst tangentbord! Det har inte ens en numpad/macros och även så kostar det en förmögenhet. Det har även inte en wrist rest. Det har en väldigt ful stil/det är inte alls stilrent. Fruktansvärt! Inte ok!