Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Acer Chromebook CB5-312T (NX.GL4ED.003)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Acer Laptops (Bärbara datorer) (376)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köptes begagnad på nätet och hittills mycket nöjd. Har aldrig ägt en chromebook förut men blev sugen att testa konceptet. Jag är ingen spelande person utan använder en dator uteslutande till internet och olika forum, samt en del skrivande. En Chromebook beter sig precis som en vanlig dator gör på internet men har alla fördelar som en surfplatta/mobil har, dvs blixtsnabb uppstart och väldigt lång batteritid.

  Passiv kylning, ingen fläkt som för oväsen och inga problem att ha den liggandes igång i soffan eller i sängen.

  USB-C laddning, ladda datorn med din vanliga mobilladdare (tar lite längre tid än med bifogad laddare). Perfekt när man reser och bara behöver ha med sig en laddare för alla enheter.

  Vik datorn och få en, något tyngre, surfplatta. Perfekt för att slöläsa tidningar i soffan med eller sitta tillsammans och titta på bilder. Skärmen är förvisso full hd men man är ändå van vid den högre upplösning som surfplattor ger idag. Dock är det inga som helst problem att njuta av skärmen även som surfplatta.

  Stöd för Android appar. Installera samma appar som du har på mobilen och få tillgång till spotify, mobilt bank id, spel och allt vad det innebär.

  Om man ska ta upp något negativt så är det den blanka skärmen. Jag förstår att man föredrar en glastäckt skärm när man ska använda den som surfplatta med men det blir många irriterande reflexer om man inte sitter rätt. Prestandan är i topp för vanlig surfning men man märker ibland vissa ryckigheter i interfacet. Att spela snabba action spel eller bilspel är inte att rekommendera, det går men inte särskilt bra. Tangentbordet är helt okej men är inte det bästa jag har skrivit på.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fick den idag, och jag är positivt överaskad!

  Positivt:
  + Hög byggkvalitet
  + Profsig känsla från första uppstarten
  + Snabb och kvick, för sin vikt och sitt pris
  + Stöd för Android-Appar om man byter till "Beta-Channel" (sök på "install android apps on chromebook")

  Negativt:
  - Allt görs via webbläsaren, så det kan kännas lite annorlunda för vissa.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min andra Chromebook och jag har verkligen fastnat för Googles paket.

  Vid köp av Chromebook ingår 1Tb molnlagring i två år som man måste acceptera manuellt inom sex månader efter första start, det läggs alltså inte automatiskt till ditt konto. Lätt att glömma!

  För att kort sammanfatta en Chromebook så tänk dig din Android-telefon med stor skärm och tangentbord. Lägg till en batteritid på 7-8 användbara timmar och ett smidigt format med låg vikt som inte avskräcker från att alltid ha datorn med.

  Det som gör att denna dator sticker ut bland andra Chromebooks är 360-funktionen och pekskärmen. Ett steg mot att på ett bra sätt kunna använda appar från Google Play Store. I övrigt är det bra IPS-skärm som är glossy och USB-C laddare.

  Om det är något som drar ner betyget är det priset, 5000 är i mesta laget med tanke på att då får man nästan motsvarande dator i med Windows på.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  10 mån sedan
  Köpte till 7 åriga dottern. Funkar okej för hennes behov. Testade själv att använda den som mobilen, dvs mail, slack, chrome etc men då blir den extremt trög. Inget jag skulle orka använda. Då är mobilen ett bättre alternativ.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Köptes till vår dotter. Jag är inte speciellt imponerad över batteritiden. Kanske ar vi fått ett måndagsexemplar.

  I övrigt är hon mycket nöjd.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Snabb, jättesnygg skärm, snygg och modern design.
  Har haft datorn i en vecka och det är en fröjd att ha datorn i knäet.
  Använder den framför min telefon.

  Att kunna göra om datorn till en platta är också mycket användbart när man ska läsa Excelark och dokument.
 • Dålig
  1 år sedan
  Väldigt snabb, tyst, snygg och bra batteritid. Allt det som man vill ha från en Chromebook.
  Tyvärr verkar byggkvaliteten vara tveksam, efter mindre än en vecka sprack skärmen när jag öppnade datorn. Även gångjärnet, som är gjord av plast, känns något klent. Avvaktar nu reklamation från Webhallen, förhoppningsvis visar det sig vara ett måndagsexemplar som kommer bytas ut och då kommer jag höja upp betyget till 5 stjärnor.
  Så, förutsatt att hårdvaran håller så är det en mycket rapp och kompetent Chromebook, även efter att ha varit i viloläge ett dygn så startar den så fort du öppnar den.
 • 2 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har haft min i snart ett år. Min andra chromebook.
  Har fungerat felfritt. Grym batteritid fortfarande. Hög byggkvalitet.

  Har inget alls att anmärka på. Är du inne på att köpa en Chromebook så rekommenderar jag denna starkt. Du får mycket för pengarna!