Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

WD My Book 8TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla WD Externa hårddiskar (117)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Gör sitt jobb som den skall.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Går bra att börja använda som extern USB-disk direkt, man behöver inte installera de program för Mac/Windows som ligger på disken. Inte mycket större än den 3,5"-hårddisk som sitter i. Elegant svart skal med pianolack. Hastigheten räcker till genom USB 3, ligger på runt 70 MB/s för blandade filstorlekar. Separat strömförsörjning behövs, en nätt nätadapter med bra längd på sladden medföljer. Tyst, men rycker till och rister högt som hårddiskar kan göra. Inga lysdioder finns.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Lade ned timmar på att jämföra olika externa hårddiskar och deras prestanda. Överlag verkar WD diskar ha bättre pålitlighet än Seagate enligt alla forum och recensioner jag läst. Valet stod mellan denna och en Seagate Backup Plus Desktop Hub 8 TB eftersom den har två USB 3.0 portar man kan använda. Dock är det en hårddisk av typen SMR vilket har sina för- och nackdelar. Långsammare skrivning men snabbare läsning. Prestanda verkar dock vara likvärdig med WD My Book.

  Så fort jag fick denna gjorde jag ett test med Crystal DiskMark och fick läsning på ca 180 MB/s och skrivning på ca 170 mb/s. Så jag är mycket nöjd. Den var till och med snabbare än min interna Seagate 3 TB disk vilket jag tycker är slående.

  Har bara haft den i några dagar så kan inte säga någon om tillförlitligheten eller de medföljande programmen men disken är mycket tyst. För att få fullpoängare skulle jag vilja ha några extra USB 3.0 portar.

  Observera att prestandan inte kan jämföras med de mindre externa diskarna som tar ström från USB porten t ex WD Passport. Dessa ligger i bästa fall på ca 120 mb/s i prestanda.