Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yale Doorman V2N Smart Start-Kit

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yale Smarta lås (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har 3 st sådana här lås (V2 och V2N). Har haft dem i några år varav 2 utomhus och 1 i ett trapphus. Samtliga uppkopplade via Verisure (fantatiskt fin gratisapp)

  Eftersom jag har så många så betyder det ju uppenbarligen att jag är nöjd med dem. Och ja, det är jag, MEN...

  Jag är nöjd med funktionen så klart överlag men tänkte vara tråkig och bara lista det tråkiga nedan:

  * Det jag köpte till trapphuset (V2) var paj när jag köpte det, fjädern i kistan orkade inte dra upp handtaget tillräckligt högt upp för att låsmekanismen skulle slå till så man fick manuellt lyfta handtaget. Åkte tillbaka till Bauhaus men detta och utan problem fick ett nytt vilket jag är glad över så klart så det inte blev nått problem med det. Men nu har samma lås brakat igen. Nu är det nått annat fel, nästan som att det är nått som kärvar i kistan så det som bör hända när man stänger dörren händer inte utan du måste nu trycka ned handtaget (lustigt nog) i botten för att det skall låsa sig. Och det här sitter ändå inomhus. Tyvärr har ju mina 2 år gått nu, kanske 2,5 år... Så vad gör man nu då? Har försökt att olja de rörliga delarna försiktigt med fin fin olja utan att lyckas.

  * Man har ingen låscylinder kvar, du är helt utelämnad till elektroniken vilket jag tycker är VÄLDIGT...känsligt. Jag är inte alls orolig för att låset egentligen skall gå sönder eller att batteriet skulle ta slut (det går ju förvisso ändå att lösa), jag tänker på andra saker t.ex. det jag kommer till i nästa punkt eller helt enkelt Vandalism, om nån sparkar sönder avläsaren som sitter bakom plast, hur sjutton ska jag då komma in i min 1 dörrslägenhet? På samma sätt om man måste lämna en nyckel till mormor eller värden som skall göra något, istället för att skriva in instruktion varje gång så är det (än så länge) mer traditionellt och accepterat med nycklar (kanske t.o.m. värden blir fundersam och tror man förstört dörren om det blir problem att komma in).

  * Förra vintern kom det fukt i låskistan på ett hus jag har, fukten fryste och låset GICK INTE ATT ÖPPNA! Återigen, 1 dörr in, vad gör man? Ingenting! Gilla läget? Ta ut ett fönster eller slå sönder låset? Man hörde att något försökte låsa upp inne i låset men det tog stopp, appen rapporterade "motorfel". När det blev plus så fungerade det så bra igen. detta hade säkert också löst sig om man hade kvar cylindern som backup.

  * Man måste använda Yales egna SVINDYRA tags (149 kr), så fruktansvärt värdelöst! För mig är en del av ideen att bli av med nycklar, Hur många MiFare chip har man inte redan i plånboken som man skulle vilja använda istället. T.ex. passerkort till jobbet eller lokaltrafikkortet. Dessutom finns inte tagsen i "kort" format så du måste i princip ha en "nyckelknippa" med dig... jättekonstigt! Jag förstår att de av någon anledning valt att skriva något till tagen eftersom varje tag bara kan används till X antal lås så enligt deras tekniska lösning på det hela kanske det inte fungerar med busskortet, men... TÄNK OM då!

  * För få möjliga tags per lås, max 10 tror jag det är varav 1 upptas av verisuremodulen, dvs max 9 st. Vi har dessa 9 upptagna och kan inte lägga in fler nu på vårt mest använda lås... mycket märkligt! I mina (tekniska) ögon skulle jag reagera redan på ett max vid 256 st, låter lite lite idag, men 10?!?!?

  Därför är jag lite kluven om jag vill rekommendera låset eller inte. Jag är övertygad om att det här låset är 100 gånger bättre än Glue eller andra påhängningslås eftersom låset faktisk har kontroll över låskistan och låsregelns ute eller inne.

  Uppdatering:
  På skoj letade jag upp kvittot och det var 1 år, 11 mån och 10 dagar sen jag köpte låset. Åkte in till Bauhaus och fick ett nytt igen utan tjafs. Förbannat bra affär det där!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har kollat på olika lösningar för smarta lås men detta verkade passa mig eftersom jag vill kunna öppna utan nycklar, brickor eller Bluetooth via mobil. Tanken var att kunna öppna dörren utan att behöva ha något med sig.
  Installationen gick hur smidigt som helst. Efter ca en timme var allt klart. Dock insåg jag att det medföljande slutblecket var för smalt för min dörrkarm så jag fick beställa ett bredare. Dessutom märkte jag att hakregeln åkte ut varje gång jag öppnade dörren. Detta innebar att jag var tvungen att trycka ner handtagen när jag skulle stänga dörren, annars gör hakregeln fula märken i dörrkarmen. Efter kontakt med Yale sa de att detta var ett känt fel men inte så vanligt. Jag bytte låskistan mot en ny, vilket innebar en total nedmontering och ytterligare montering av hela låset, men nu funkar allt perfekt! Har bara haft den en vecka men är än så länge mycket nöjd!

  +Grymt skönt att slippa ha nycklar med sig!
  +Gött att kunna se i mobilen att dörren är låst och vem som öppnar dörren, beroende vilken kod som används
  +Man kan få notifieringar i mobilen vid varje upplåsning och låsning
  +Automatisk låsning är grymt smidigt. Dock ger inte automatisk låsning någon notifiering i mobilen.
  +Tycker den är riktigt snygg
  +Verisures app kräver inget abonnemang eller larm hos Verisure. Appen är mycket kompetent och genomtänkt med bra funktioner.

  -När man drar igen dörren är det rejält med metalliska ljud. Svårt att smyga hem på natten.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Jag vill varna för detta lås eftersom kvaliteten är usel.
  Efter fyra år havererade låsets elektronik vilket resulterade att man vare sig kunde komma ut ur eller in i lokalen.
  När jag tog kontakt med tillverkaren fick jag besked om att ersättning inte kan komma ifråga eftersom garantitiden (2 år) har löpt ut.
  Man kan alltså dra slutsatsen att det är ”normalt” att låset inte ska hålla längre än fyra år. Om du tycker annorlunda så ska du inte köpa låset.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Montering fungerade ganska smidigt då installationspaketet var väl förberett för min dörr. Den enda förändringen jag var tvungen att göra var att skära av ett bleck ca. 5mm. Men om man inte har en lika standarddörr som jag så följer det med en hel del för att anpassa till andra dörrar.

  Jag installerade i går kväll och funktionen känns stabil och säker än så länge. Det jag känner som negativt är följande:

  1. Framförallt är det irriterande att det krävs en 6-siffrig kod för att låsa och låsa upp via app! Förstår inte varför man ska tvinga oss att använda det då ID-taggarna kan väljas att användas utan kod? Om man tappar ID-taggen i närheten av huset så är det bara att plocka upp den och öppna låset. Jag har inte sett något annat hus i närheten som har ett sådant här lås, så det borde vara lätt att lista ut vilket hus den tillhör ifall man hittar den! Telefon och Appel Watch (AW) är skyddad av skärmlås som måste forceras innan man kan komma åt apperna, så det måste ju vara säkrare!

  Edit 2021 03 22: Sedan en tid till tillbaka fungerar upplåsning med fingeravtryck i appen utan kod, men då det tar tid att ta fram telefon, starta appen o vänta på att den ska logga in o sedan hålla fingret stilla över sensorn o vänta på att låset ska låsa upp så gårdet snsbbare att helt enkelt slå koden på låset.

  2. Det är ett kraftigt mekaniskt ljud vid öppning och stängning av dörren som är irriterande. Kanske man vänjer sig vid det, men det går inte att smyga in om man kommer hem sent en kväll… Men det kanske är en säkerhetsåtgärd så att man ska vakna ifall någon går i dörren 😊?

  Edit 2021 03 22: Efter att nu nyttjat den ett antal år så har man vant sig och t.o.m. trivs med ljudet.

  3. Handtaget känns lite slappt.

  Hade jag vetat om ovanstående så hade jag nog chansat på en Danalock V.3 eller Glue istället.

  Edit 2021 03 22: Då låset nu fungerat stabilt i flera år skulle jag absolut inte vilja vara utan! Höjer betyget 2 stjärnor!
 • Ganska bra
  7 mån sedan
  Tur att man har en multimaskin, fick kapa bort mycket i dörren och karmen där det tidigare satt ett assa lås. Handtaget har för lång färdväg och är slappt vilket inte ger en något förtroende.

  Haft ca 1 månad och det fungerar dock klockrent.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Bra uppkopplat digitalt lås genom Verisure.

  Appen ger möjlighet att lägga till användare och rfid-brickor i ett webbgränssnitt. Det går också att schemalägga beteenden så att tex automatlåsning bara är aktivt på vardagar från 8-17 då slipper man bli utelåste av misstag på helgen när man är hemma.

  Låset är hyfsat svårt att installera och kräver en händig person. Jag fick arbeta om både slotten i dörren och karmen för att få in låset korrekt. Detta trots att jag har en ny svensk standard dörr där det satt ett Assa lås sedan tidigare. Arbetet tog mig en dryg timme emot 15 minuter för ett vanligt lås.
  Jag missade också att man ska göra alla inställningar via webben om man har Verisure huben. Men när jag förstod det gick det fort att få till allt och känner mig trygg med lösningarna.

  Låset känns robust och stabilt överlag men kunde haft bättre känsla i handtagen. Handtaget på insidan och utsidan känns slapp och oprecisa, inte något som ger förtroende. Skulle vilja ha en fjäder som drar tillbaka handtaget så att det blir distinkt. Detta plus den något jobbiga installationen drar ner betyget med 1 stjärna.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra produkt som är förhållandevis lätt att installera. Fick dock problem (som en hel del andra som det verkar när man läser på nätet) med den lilla låsskruven till fallet på låskistan som jag var tvungen att vända på eftersom jag har vänsterhängd dörr. Den medföljande insexnyckel gick bara runt i insexsspåret när jag skulle lossa den och spåret i skruvskallen blev förstört. Kontaktade supporten (Assa) via telefon och hamnade efter en lååång väntetid i Norge ! :| varpå en kille där sa (på Norska då naturligtvis...) att det jag råkat ut för ska inte kunna hända och att jag skulle kontakta återförsäljaren. Summa summarum: Bra produkt bortsett från den lilla låsskruven men helt värdelös support!
 • Dålig
  2 år sedan
  VARNING FÖR PRODUKTEN!

  Om du inte har standardmått på dörrens tjocklek är den extremt svår att installera. Manualen talar inte om hur den skall installeras, kräver specialverktyg, bland annat för att byta den så kallade fyrkantspinnen. Vilket inte ens står hur man skall göra...

  Arrogant och dryg support!
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Och Detta lås skall vara marknadsledande? Ingen inbyggd trådlös kommunikation i grundutförande. Ingen z-wave om du lägger till kommunikationsmodul. Det betyder att du behöver en ytligare en box för online funktioner och man kan inte sammanföra händelser med andra enheter ex Tellstick. Fattig mobilapplikation. Det är inte helt tydligt att man skall använda en annan tillverkare av mobilapplikation. Låset är oerhört känslig för avståndet mellan karm och dörr. Låset låter mycket när man öppnar och stänger. Ja just det... Man behöver speciella RFID brickor som är dyra. D.v.s du kan inte para ihop låset med en befintlig RFID bricka. Nä... gör om och gör rätt.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra system som funkar smidigt om man har Verisure larm sedan innan.
  Dock ett stort minus att endast deras egna taggar funkar och att det inte finns stöd för RFID/NFC
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Inget Z-wave-stöd eller något annat stöd heller för den delen, man är helt utlämnad till Verisure. Härligt att man måste ha flera olika system och appar för att styra sitt "intelligenta" hem. Avvakta om du kan och titta på alternativa system som t.ex. IdLock.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Låset i sig är toppen. Jäkligt skönt att kunna administrera "bluppar" och koder själv och ha samma bricka till flera olika lås.

  Det som är negativt är:
  Räckvidden är väldigt dålig, bara ca. 5-10 meter så har du ett stort hus eller vill ha ett till lås på förrådet så går inte det.

  För att kunna få appen att fungera så måste man skapa ett konto hos Verisure och ange ett telefonnummer. Det är gratis i sig, men det telefonnummer som Verisure påstår att dom behöver för att kunna ringa dig om det larmar eller för att identifiera ägaren ger dom ut till sina telefonförsäljare som försöker sälja dåliga och dyra larmlösningar. Dom har även något irriterande uppringningssystem som ringer upp och lägger på luren innan man hinner svara.