Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

SteelSeries Arctis 7

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla SteelSeries Hörlurar (27)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.32)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min förra recension av dessa hörlurarna skrev jag att dessa var urusla. Men detta ångrar jag efter att jag har löst problemet med hörlurarna.

  Egentligen är det ingenting speciellt som krävs, men det finns ingenting som säger att man måste göra detta för att "få fram ljudet".

  När du har installerat Steelseries Engine 3 så ska du gå in och sätta Översta "Presets" på "Game", och den nedre "Presets" på "Immersion", därefter kan du leka med basen hur du vill. Att sätta Basen på högsta kommer få hörlurarna att vibrera väldigt mycket.

  Detta ovan gjorde jag först. Efter några dagar med detta så såg jag att det fanns 2st "Playback devices" att välja mellan. (Nere i högra hörnan, högerklicka på den lilla högtalaren och tryck på playback devices, windows 10 engelska.).

  Här ska du välja "Steelseries Arctis 7 Game" som ditt Ljud i lurarna, detta ökade både volymen och gjorde ljudet bättre.

  Nu kan jag instämma med alla övriga reviews på dessa hörlurar. Trådlösa. Högt ljud. Klart ljud. URSKÖNA att ha på huvudet.

  Väl värda pengarna. Följ vad jag skrev ovan så kommer du gilla dessa också.
 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Brukar normalt inte göra omdömen alls men förstår inte alls hur folk kan tycka dessa lurar är bra. Ljudet är sämre än i mina lurar jag haft i 4 år och som kostade 1000 kr mindre. Blev väldigt förvånad när jag hörde ljudkvalitén för första gången, trodde nästan jag hade glömt någon inställning men icke (ändå så var det inställt på "gaming" och inte "chatt" vilket gör ljudet ännu sämre). Blev knappt bättre när man använde sig utav equalizern. Både jag och min polare lämnade tillbaka dessa dagen efter vi köpt dem.

  Trots att dessa lurar är "over-ear" så nuddar insidan utav kåporna öronen hela tiden vilket efter ett tag gör att man får väldigt ont i öronen.

  + Desigen, ser väldigt bra ut.
  + Bra mikrofon.
  + Smidiga funktionsknappar.

  - Priset
  - Komforten
  - - Ljudkvalitén
 • Alla omdömen

 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 22 dagar sedan
  Mina Steelseries Siberia 800 (trådlösa) dog helt plötsligt efter 1,5år och jag var tvungen att byta lurar. (köpte dem för 1695:-)

  Jag kollade lite på nätet och såg att dessa hade vunnit många tester och alla prisade dem, så jag tänkte att det borde vara bra eftersom de är nästan två år nyare.

  Köpte dessa för några månader sedan (borde ha skickat tillbaka dem direkt, men dum som jag var så tänkte jag, man vänjer sig..). Det hände inte..

  + snygga
  + lätta att komma igång med
  + bra mic

  Sen är det slut plus faktiskt.

  - Kasst ljud, spelar ingen roll hur mycket du mekkar med EQ.n osv, musik låter som mp3or (med KASS kvalla). Ska du bara spela spel å bryr dig NOLL om ljudkvalitet så duger dem.

  - Reglagen, jag menar hur tänkte ni? Varför inte ha reglagen som på Siberia 800? Där är de perfekta.

  Jag kommer ta reglagen en för en.
  1. Mute-knappen: För liten, och man är osäker på om, man ens lyckas klicka på den när man vill snabbt muta i ett game.

  2. Volymknappen: Varför sätter man den längst ner på headsetet, bredvid mute-knappen! Gör att man ofta lyckas pilla på den när man ska Muta. Sen är den på tok för lätt att justera.. Sitter du med en skön gaming-tröja som är lite större och vrider på huvudet så tar volymknappen i tröjan och du drar antingen UPP volymen till MAX, eller ner till MIN..

  3. Crossoverknappen: Ofta man behöver den på själva headsetet? Har aldrig använt den, förutom när man lyckas pilla på den.. Som händer typ JÄMT.

  4. Power-knappen: Ja den har jag nog inget att säga om.

  Passformen..

  Den täcker mina öron bra, men sitter väldigt löst på huvudet (oavsett hur hårt du spänner bandet). Om du rör dig med lurarna, eller t.ex. böjer dig ner ramlar de av.. Trist för oss som vill lyssnar på musik medans man t.ex. städar sin bostad.

  Sen upplever jag att ljudet "svajar" när man rör sig med headsetet på huvudet.

  Å ja, jag har installerat alla senaste drivrutiner, inställningar osv.

  Personligen tycker jag att man inte ska behöva ställa in något alls på ett så pass dyrt headset, ska väl låta bra när man har EQ:n på "flat" annars är det skräp imo.

  Ny uppdatering.
  Haft lurarna i cirka ett år nu.
  Nu har lurarnas mjukvara börjat varna för lågt batteri 30%. Det spelar ingen roll om det är fulladdat eller inte...
  Kvalitet dessa...
  Detta löste sig efter en ny uppdatering 👍
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  riktigt bekväma hörlurar har nu suttit 4-5 timmar med dom kollat på fotboll film och spelat tv spel, var lite krångligt med engine men det löste sig när jag kopplade in wireless transmittern i datan, köpte för 799 på elgiganten mycket bra gaming headset för pengarna!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Sitter gött!
  Har haft på mig dessa i 4 timmar nu, riktigt bekväma! Bra ljud! lite dåligt tryck i basen möjligtvis men höjde basen i Windows!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Lämnade tillbaka ett par Kraken Pro V2 och köpte dessa istället för den trådlösa friheten.

  Obs. Måste uppdateras. Ny programvara ger 24h batteritid mot 15h ur lådan!

  Klart bättre ljud på alla fronter. DTS 7.1 gör ett bra jobb med att simulera surround.

  Grym kvalitetskänsla.

  Rekommenderas!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Helt fantastiska lurar. se till att du köper rätt version. Det släpptes en uppdatering 2018 med bättre ljud och gott om bas. Det är ingen beats hörlur med bara bas detta är så nära audiofil ljud du kan komma med ett gaming headset. Väldigt bra balans.
  Använder dom till spel både på PC och ps4 också spotify och film på nätterna och dom sköter allt jättebra.
  Jag laddar dom ca en gång i veckan så batteriet räcker gott o väl för mig.
  Dom sitter skönt på huvudet märker inte att dom är där.
  Hittar verkligen ingenting att klaga på.

  aldrig mer en trådad lur när man kan få det så här bra trådlöst!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Riktigt bra. Inga problem med ljudet alls! Mycket blir oftast bättre med uppdateringar också
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Tänkte jag går in och skriver en positiv omdömde här också. Köpte först en PS platinum, var sämsta köpet jag har gjort på länge (gå gärna och läs min recension där om ni undrar). Läste sedan på att Arctis 7 ska vara bra och provade den istället. Fungerar väldigt bra. Ljudet helt godkänd, inget utomordentligt, är väldigt lätt och passar väldigt bra. Mer än nöjd med mjukvaran, bra stöd för PS4. Väldigt bra väggpenetration och batteritid. Hade gett en 10 om inte för det usla 7.1 virtual surround. Slå inte ens på den, de borde ha skippat funktionen helt åt hållet.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Köpte dessa kändes helt okej till en början, bra kvalité på hörlurarna, ljudet är helt okej inte det bästa saknar väldigt mycket bas. köper man en produkt för 1600:- tycker man ju att man borde få ett par lurar som fungerar korrekt.

  +
  Kvalité
  Räckvidden
  Micen

  -
  Ljudet
  Visar fel batteri status både i mjukvaran samt på hörlurarna (Detta är ett känd fel)
  Priset Köper jag köpte dem när de kosta 1600:-
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Då mina Vengeance 2100 gick sönder under Dreamhack så fick det bli ett par Arctis 7.
  Hade tidigare Vengeance 2000 som är oändligt mycket bättre än 2100.

  Mycket nöjd med dessa. Körde dom under 3 dagar på DHW17 där jag gameade i stort sett hela tiden ,vilket innebar att jag haft dessa på mig under 12-18h per dag. Kåporna är lätta och luftiga, så det blir inte varmt åt öronen men de drar inte heller ihop sig, så man har samma komfort efter 18h som efter 10 minuter.

  Hade gärna sett ett lättare sätt att muta, visst, mute knappen är okej, men det gick snabbare och smidigare med Vengeance lurarna där man mutade genom att dra upp micken, Vilket iof fick följden av att micken inte satt kvar efter något år, den åkte ständigt ner.

  Gillar att man lätt kan muta framförallt chatten, det kan även vara nice att muta spel. men oftast finns det snabbknappar för det.
  Något jag råkade ut för några gånger under DH var att volymen sänktes, troligen av min tröja eller något liknande, lite väl lite motstånd i hjulen för att höja o sänka, samt att muta spel/chat.

  Mikrofonen är till och med bättre än på Vegneance 2000 som annars var extremt bra på att inte ta upp så mycket bakgrundsljud.
  Satt i D-hallen på DH med all dunk dunk så hörde ändå inte de jag pratade med något annat än min röst.

  + Designen
  + Mikrofon
  + Spel/Chatt läge
  + Trådlösa, går att använda med kabel
  + Komfort
  + Klart fint ljud
  + Bra räckvidd på trådlösa

  -/+ 3 kablar till hörlurarna, en för ljudkort till datorn, 1 för laddning och 1 för 3,5mm till mobile eller liknande. Plus för flexibilitet.

  - Standard Equalizer
  - Trådlösa endast 2.4 GHz
  - Ingen Bluetooth 5

  Köptes för 1199kr, väldigt prisvärda.

  Edit:
  Använt dom i drygt 1 år nu, snitt säkert 40h i veckan. Mer vissa veckor, mindre andra.
  Tyg bygeln som går runt metallbygeln har töjts så pass att man måste dra ut den nu, tyvärr är karborren bara anpassad till exakt där den sitter från början, det går att dra åt den lite, men känns knasigt.
  Man hade kunnat gjort ett lite större område för att fästa karborren på, då det är rätt logiskt att något elastiskt kommer släppa formen över tiden.
 • Bra
  2 år sedan
  Bra lurar. För mig var ljudet kanon out of the box både till musik och spel. Bra komfort runt öronen. Tyvärr blev jag tvungen att lämna tillbaka mina då de satt desto sämre över huvudet. Hur jag än justerade bandet så skapade det ett tryck uppe på huvudet att det blev besvärande bara efter någon kvart.

  Synd. Ljudet är riktigt bra och de satt bra runt öronen vilket många andra lurar inte gör.

  Jag letar vidare.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra gamingheadset överlag och definitivt värt att betala 1000-1500 kr för enligt mig. Därunder är det ett kap i skrivande stund. Man bör dock vara beredd att pilla lite med inställningar, drivers etc. Jag själv hade bl a fruktansvärt burkigt ljud i 7.1 från start, men efter en uppdatering av mina audiodrivers blev det grymt bra. Det finns alltså inte direkt någon garanti för att dessa låter fantastiskt out of the box, men de har definitivt potentialen. Har man äldre enheter att koppla in dem i finns kanske risken att de aldrig når potentialen...

  Pros:
  Ljud
  Design
  Mic
  Funktioner

  Cons:
  Mic sidetone funkar alltjämt inte tillräckligt bra för mig. Har fått lösa detta med lite tweaking. Man vill gärna höra sin egen röst i lurarna eftersom lurarna sluter till så bra. Sidetone verkar va kopplat till volymen på själva headsetet, vilket blir klurigt. Fler verkar ha detta problem (googla).
  Muteknappen på headsetet är svåråtkomlig (ingen biggie)

  Sammantaget är jag mkt nöjd. Sidetone drar ner betyget från en 10a.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Klart undermåligt ljud för sin prisklass. Lite tweakande med lite ett equalizerprogram (inte steelseries egna eftersom det var uselt) så fick jag de att låta lite bättre, men ljudet är ändå platt och basen ganska tunn.

  För mig var de inte heller särskilt bekväma, de trycker lite för hårt. Ett annat minus var att de var för små om jag använder dem till min Vive. De gick helt enkelt inte att göra stora nog för att sitta bra över VR-headsetet. Kanske har jag stort huvud men jag är knappast vattenskalle liksom...

  På plussidan så vara de välbyggda och fungerar tekniskt mycket bra. Undantaget är Mute-knappen som är svårtryckt. Gillar lösningen med micken som går att gömma i ena hörluren.

  Lutar dock åt att jag säljer dessa, mest pga att jag inte gillar ljudet i dem.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Det här är första gången jag skriver en recension, och det på grund av att jag läste på om den här produkten innan köp och såg en massa dåliga "reviews". Nu ter det sig så att jag ändå bestämde mig för att köpa dom, och vad glad jag är att jag gjorde det.

  Headsetet är fantastiskt!
  Ljudet är grymt, högt och med riklig bas om man så vill.
  Mikrofonen är mycket bättre än mina Turtle Beach lurar jag hade innan, vännerna talar om mycket mer bas i min röst nu.
  "mix-funktion" mellan chat och spel/musikljud, funkar lysande.
  Batteritiden är skitlång rent ut sagt.

  Där finns däremot saker som inte var toppen:

  Programvaran "Steelseries Engine", den kan inte uppdatera firmwaren på lurarna, och programuppdateringen för själva programmet för det "slutar fugera" halvvägs. Nu spelar det inte så stor roll eftersom headsetet är fantastiskt utan några updateringar. Men av en "så pass dyr" produkt förväntar man sig att hela upplevelsen är genomtänkt. (detta händer på Windows 7).

  Så totalt sett är det utan att blinka dom bästa lurarna jag haft på alla sätt och vis. Och jag måste nämna att jag köpt 2 st par lurar, ett par till min sambo också, och hennes recension hade varit exakt likadan. Vi har samma bekymmer med programmet också.

  Köp! Du blir inte besviken!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft dessa i ca halvåret. Jag använder dem till min ps4a och har ingenting att klaga på. Valde dessa pga steelseries är ett av väldigt få tillverkade som inte skriker prepubertalgamer-aura. Ren bra design där man kan fälla in mikrofonen då man ej använder den. Bra byggkvalité och ljudet går att, via dator, skruva på i EQ. Jag tycker basen räcker gott och väl till. Hör tydligt vart fienden är i Rainbow och BF1.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra räckvidd och sitter bekvämt på huvudet. Ljudet är efter man gjort lite inställningar bra men saknar lite tryck, lite mer bas hade inte skadat men helt klart godkänt. Undvik dock 7.1 läget som är katastrof. I det stora hela är jag nöjd med köpet!
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte dessa i tron att det skulle ha bra ljud. Men jag hade fel. Har haft många olika hörlurar i olika prisklasser. Men dessa ligger nog långt ner på listan.

  +Snygga
  +Sitter otroligt bra
  +Att man har in- och ut-AUX på USB-mottagaren

  -Dåligt ljud (finns betydligt bättre lurar för billigare peng)

  Synd då det var otroligt sköna att ha på sig. Men SteelSeries behöver jobba lite mer på ljudet i Arctis-serien. Testade aldrig micken då ljudet var en stor besvikelse.

  Återlämnare dessa och fortsätter använda min Playstation Gold lurar som jag tänkte ersätta.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt bra lurar.
  Bra trådlöst ljud och högt. Viktigt att man går in och väljer rätt uppspelningsenhet i ljudinställningar då det finns två olika alternativ, en för chatt och en för vanlig uppspelning. Sen måste man tänka på att headsetet har två volymrattar, tog mig ett par minuter innan jag listade ut att vredet som höjde chatten även påverkar allt annat ljud. Jag kan tänka mig att ljudinställningarna och de två vreden ligger bakom de dåliga betygen headsetet fått.

  Minimalt bakgrundsbrus
  Bra räckvidd
  Bra ljudkvalitet för att vara trådlöst headset
  Bra batteritid
  Sitter grymt skönt ett par timmar, sen börjar det trycka lite på mina kanske stora öron
  Inte fått några klagomål angående mikrofonen förutom att min röst var lägre jämfört med mina förra (Sennheiser 363D).
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastiskt headset med grym passform. Jag provade alla Arctis headseten och de andra satt lite löst på mig. Detta sitter som en smäck och kan bäras i flera timmar utan att skava eller så.

  Dessutom, jag spelar ofta med vänner och gruppchattar via Facebook appen på mobilen. Man kan då koppla en vanlig sladd mellan mobil och analog ingång på headsetet så har du både spelljud och mobilljudet i lurarna. + att micen på headsetet då lirar med mobilen. PERFEKT!

  Enda minuset: Indikatorn som visar hur mycket batteri som finns kvar funkar som den själv vill. Blinkar gult ibland trots att headsetet laddats en hel natt och ibland när du kopplat in det till datorn börjar det sen blinka grönt...eller inte. Har mailat fram och tillbaka med Steelseries support men de kan inte förklara. De säger bara att jag ska använda kabeln som kom med vilket jag gör.
  Det verkar som om headsetet laddas som det ska, men att indikatorn inte fattar att den ska blinka grönt när det är färdigt.

  I övrigt sjuuukt bra headset.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra:
  - Grymt nöjd med dessa hörlurar.
  -Helt ok ljud, kan inte klaga på något där.
  -Räckvidden är galet bra!
  -Sköna
  -Tycker de ser bra ut

  Mindre bra:
  Enda minuset och som gör att det inte blir full poäng.
  Det är att jag har två kablar hängandes bredvid datorn som jag behöver om jag ska antingen ladda dem eller om jag ska koppla ihop mobilen till dem. Hade varit så bra om steelseries hade löst detta på något annat sätt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt skönt och smidigt headset. Krävs lite fix för att få fram det rätta ljudet.

  + Design, ergonomi, vikt, batteritid, ljud

  - Priset, kunde varit mer bass.

  Rekommenderas!
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uruselt ljud för pengarna! Extrem låg volym trådlöst. Lämnade tillbaka omgående..
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sjuk Headset, bästa kvalitet, och otroligt komfort, är mycket nöjd med ljudkvaliteten