Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Home

 Lägg i lista  Jämför
Google Home är en smart högtalare som använder Google Assistant. Högtalaren har inbyggd mikrofon så att du kan ge assistenten kommandon och flera Google Home kan kopplas ihop med andra Home-produkter inom samma nätverk. Google Home har svenskt språkstöd från den 24 oktober 2018. Tänk på att importerade exemplar kan sakna svensk nätadapter. Kolla noga att det medföljer rätt i köpet. Stäng
Google Home är en smart högtalare som använder Google Assistant. Högtalaren har inbyggd mikrofon så att du kan ge assistenten kommandon och flera Google Home kan kopplas ihop med ... Läs mer
Jämför pris på alla Google Mobilhögtalare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.66)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra produkt mot pris och funktion.

  Speciellt bra känns GH eftersom den ännu inte är anpassad för svenska marknaden. Vi talar engelska till den och har namngett kopplade enheter med engelska namn för att kunna få GH att fungera.

  Jobbar med IFTTT och chromecast audio, samt ett gäng 433MHz-enheter för att slå på och av enheter, t ex lampor.
  Allt fungerar bra.

  GH är duktig på att förstå vad man säger, även om man är ett gäng meter ifrån, och faktiskt, även om musiken från enheten är relativt hög förstår den närmna säger "Hey Google" eller "OK Google".

  Vi är nöjda, men när Google kopplar svenska språket till den och lägger till funktioner för svenska marknaden, då ger jag högre betyg.

  Speciellt knepigt är det när man ska berätta om att den ska spela Per Gessle på spotify (och liknande namn). Då gäller det att engelsktala de svenska namnen.

  Överaskande nog berättar GH snällt om väder i vår stad, så även om GH inte stöds i vårt land, är det grundläggande redan klart att använda.

  Ser fram emot att importera både Google Home Max och lilla spännande Mini.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har fortfarande en bit kvar för att möta Echo, men är riktigt kompetent.
  De flesta hemautomations-system kan användas genom att man emulerar Philips Hue mha HA-Bridge.

  Till skillnad mot Amazon Echo så är inte app-en (android) regions-låst och kan därmed enkelt laddas hem.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Mkt smutt pryl

  Kompletterat med batteribas så den blir sladdlös, ex https://www.amazon.de/gp/product/B076H81YZ6/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1.
  Perfekt om man vill ta den med sig utomhus (om man har WiFi täckning)

  Varning för alla de som använder GSuite (tidigare Google Apps) då stöd saknas för att till och med bjuda in fler användare. Fick själv skapa GMail-konto för att kunna nyttja den i familjen.
  För mer info läs https://support.google.com/googlehome/thread/426784#
 • Alla omdömen

 • 4 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Usel
  5 mån sedan
  Har 5 stycken Google Home/Nest-enheter och en Chromecast Audio. Tyckte att det var ett nice system inledningsvis. Nice att fylla huset med ljud och Chromecast Audio som var kopplat till 2.1-systemet i vardagsrummet gjorde så att ljuset blev lite trevligare med. För man ska inte överdriva hur bra ljud det är i Google-högtalarna, det är inget vidare. Men det förgyller ändock livet när man far runt i huset, lagar mat i köket osv. Vidare är det nice att kunna styra sitt smarta hem med assistenten.

  Nu till det mindre positiva. Mjukvaran är bristfällig, enheter går inte att lägga till från en av våra telefoner, det här slutat att fungera. Det är problem med vissa tjänster när man har flera konton, och framförallt så har högtalargrupper slutat att fungera helt. Det är något känt fel hos Google som dom inte gör något åt. Jag har haft problemet sedan ca juni 2020, finns långa trådar om det. Har resettat varenda enheten och konfat upp hela skiten flera gånger för att få det att fungera. Men det går inte för att felet ligger hos Google. Googles support går inte att få tag på. Dom har bland annat ett nummer och en chatt för sina Home och Nest-prylar men det går inte att nå dom den vägen. Så här har man ett system som är helt värdelöst och borde dumpas på återvinningen. Mitt tips, köp inte skiten.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Efter en veckas testande så är jag nöjd. Den uppfattar rösten bra, även från längre avstånd (testat o stått i ett annat rum utan problem) Ljudet är helt ok för priset, även till musik (betalade 599:-) Klart bättre ljud än ur home samt nest mini. Används i hallen till poddar och musik.
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Bra ljud om den står rätt placerad (gärna ganska högt). Väldigt användbar för att t.ex. röststyra Philips Hue, läsa nyheter, spela från Spotify (men med engelska titlar bör du säga "Hi Google, Play xx", annars förstår den inte låttiteln).
  Om man dubblar eller tredubblar priset så får man såklart bättre ljud, men för 700 kr är detta ett kap om du t.ex. behöver en enkel kökshögtalare.
 • Acceptabel
  11 mån sedan
  Helt OK, men med en del problem. Har både Mini och Home.
  Känns mer som att man får testa en beta-produkt.

  Ibland (någon gång i veckan) börjar den babbla från ingenstans om något HELT random.
  Nej, det beror inte på att den snappat upp något vi sagt, oftast händer det när det är helt tyst.

  Går inte heller att be den spela en podcast. Det fixar den inte än i Sverige tydligen.

  Används mest för att spela musik i badrummet vilket den klarar av, men med ett ganska burkigt/instängt ljud.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ljudet är inte direkt hifi - placera den i ett hörn och basen tar över totalt, placera den lite längre ut och den låter bättre i min mening. Fungerar helt ok, även tillsammans med en mini lite längre bort men jag hade förväntat mig mer kontrollerad bas av denna, även om den är väldigt liten. Provade vid något tillfälle att dra ner basen på EQ till 0 och det lät inte helt tokigt, kanske mer likt min andra mini.

  Det märkligaste dock: jag kör denna väldigt nära en mini, och det är "någonting" med ljudet som ibland ändras på någon av högtalarna som är väldigt läskigt om man råkar stå precis mellan högtalarna, det låter som att ljuder nästan glider mot någon av högtalarna eller liknande. Har ingen aning om vad detta beror på men har några teorier:

  1) Automatisk rumskorrigering, i någon form. Inte så troligt dock, då borde det har marknadsförts...
  2) Byta av kvalite på strömmen från spotify? Inte heller troligt då 5Ghz wifi borde köra maximal kvalitet hela tiden....
  3) Dynamisk EQ eller liknande, typ att den ändrar tonen beroende på detekterad musik.
  4) Något som faktiskt förändrar fördröjning, dynamisk storlek på nätverksbuffring? Låter vansinnigt då den har inställningar för fördröjningar vilket skulle förstöra allt sådant

  Edit: Flyttade min Home mini till tvättstugan, så har inte "stereoproblemet" längre och nu känns högtalaren betydligt mer kompetent. Fortfarande inte i närheten av vad HK Citation One presterade vid en snabblyssning på elgiganten, men inte så himla dålig ändå. Ger den nog 4.5 stjärnor.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Förstår inte alltid vad man säger, men fungerar oftast som den ska. Lite dålig info på exakt vad man kan göra med den, för att "automatisera ditt hem" går då verkligen inte än (med den här, men vissa appar har några automationsfunktioner).

  Dvs. saker som "lås mitt hem klockan 22" eller "tänd lamporna när jag kommer in i rummet" (ja, vet att det behövs en sensor). Smart hem-grejen är helt enkelt fortfarande väldigt ung, och fipplig, känns det som. Du *måste* vara datornörd eller teknikintresserad för att få det att funka bra.

  Men här är ett par saker som fungerar och är användbara (personlig uppfattning):

  Be den slå på/av lampor och smarta kontakter (finns händiga elkontakter för ~100kr!)

  Sätta timers och alarm

  Fråga om datum, tid och utomhustemperatur (samt väder, men titta ut för fönstret bara)

  "Nyheter" så spelar den upp nyheter från radiokällor, t.ex. Ekot, Vetenskapsradion och även lokala kanaler á "P4 Stockholm", med ljud från radiokällan då, inte datorrösten.

  "Spela musik" så spelar den slumpmässig musik från Youtube (du måste betala för Youtube Music för att kunna välja)

  "Prata med Sveriges radio" så kan du slå på radion genom den, t.ex. P1-P4, samt lite annat jox jag aldrig testat.

  Den kan även spela lugnande ljud från t.ex. regn, åskstorm, skog eller hav. Bara fått det att fungera när jag frågar på Engelska dock.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Okej, tyvärr inte 360 ljud som man kan tänka med tanke på design. Då är nest mini bättre val.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köp den!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Haft ca 18 månader.

  * Högtalaren är som folk skriver - inte så imponerande. Basen tar över och diskanten känns renare och starkare på mini-enheterna.

  * Mikrofon - funkar kanske lite bättre än på mini-enheterna.

  De fysiska kvaliteterna är inte det viktigaste. Så fort som du kör musik (ok, google, spela musik) och den spelar vad du typ önskar så är det rätt magiskt. Det är lätt att bli investerad i google assistant-plattformen. Lampor, tv och annat som kan styras via rösten. Om jag pratar hyfsat tydligt så funkar det typ 90-95% av gångerna med enklare kommandon. Men nu och då så fattar plattformen inget, trots att det funkade igår. Så en del barnsjukdomar finns fortfarande.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Nä fick bli att returnera denna. Sämre ljud än minin i det rummet jag hade den i (badrummet vid handfatet). Betydligt sämre spridning av ljudet, lät som man lagt ett lock på den samtidigt som det är alldeles för bumling bas.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Saknar några funktioner som inte borde vara så svåra att implementera men väldigt nöjd ändå.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Micen slutar att fungera ibland. Tveksam funktion än så länge.
 • Bra
  2 år sedan
  Jag har två Home mini och en vanlig Home, jag är väldigt nöjd med båda modellerna.

  Denna modellen passar perfekt i mellanstora rum.
  Även om denna modellen är tre gånger så dyr så tycker jag att den är värd det, för det känns som att den har både bättre mikrofon (räckvidd) , snabbare respons och mycket bättre ljud.

  Dock kan det vara lite "overkill" att sätta denna modellen i ett litet sovrum eller endast som smart assistent.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Fungerar klockrent, inga konstigheter alls. Har det tillsammans med IKEA's TRÅDFRI system samt chromecast, chromecast audio. Hela lägenheten är täckt och fungerar strålande!
  Ända minuset jag kan känna är att den inte täcker allt på svenska ännu och förstår inte ibland tydliga kommandon.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Riktigt bra om man jämför mot Minin
  Den har då bättre ljud vid musiken, den har också bättre mikrofoner upplever inte som att man behöver skrika på den ibland för att den ska fatta att den ska triggas.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Tack Google!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Google Home levererar med en snygg design och en AI assistent som klarar det mesta man frågar henne eller honom om man så vill?

  Bonus enligt mig själv är att man kan lägga till både svenska och engelska som val. Då engelska assistenten kan ytterligare kommandon som tyvärr inte har lanserats för svenska tal?

  Men vad gör det egentligen? Stor del av befolkningen är ju tvåspråkiga och klarar att prata duglig engelska om det behövs?

  + Smidig assistent som är tydlig.
  - Krånglig app som behöver en makeover illa kvickt.
  + Tillgång till en av väldens största sökmotorer på webben. ”Hey Google”
  - Bökigt med iPhone men inte omöjligt om man är lite envis?

  Allt som allt helt klart en bonus i hemmet som gör vardagen smartare.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Bra ljud och ser bra ut. Har ibland svårt för att reagera när det spelas hög musik.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har haft min svenska Google Home i 1 månad.
  Den är bra men inte helt enkel att förstå sig på samt har sina begränsningar.

  Använder den mest för att sköta smart-belysningen, lyssna på radio och spotify samt nyheter.

  Jag hade nog lite större förväntningar på vad den skulle klara av vilket sänker mitt helhetsbetyg.
  Jag trodde tex att den kunde göra sökningar på Google om jag frågade den om något men det söker "bara" på Wikipedia för allmän information. Kanske bara jag som hade dålig koll innan köpet...

  Det fungerar bra för att styra den smarta belysningen (Philips Hue).
  Den är bra på att berätta klockslag, ställa timer, läsa upp kalender, berätta väder, spela upp nyheter mm.
  Inköpslista är en bra grej också men dåligt är att man bara kan lägga till saker på sin lista via rösten men måste gå in i appen för att ta bort. Det är inte heller helt smidigt att hitta sin lista i appen.
  En Widget för Google home hade varit väldigt smidigt men är kanske att önska för mycket.

  Det är väldigt smidigt att köra radio eller Spotify i den och ljudet från högtalaren är förvånansvärt bra för sin storlek. Tyvärr har den lite svårt att välja rätt listor på Spotify men artister eller specifika låtar hittar den bra.
  Den fungerar också bra att stänga av enheter kopplade med Chromecast men jag lyckas inte få den att tex starta min tv utan bara att stänga av den (nåt knas).

  Den förstår mig bra efter att jag lärt mig sättet att prata med den men min sambo gillar den inte alls då dom inte kommer överens :)

  När jag tittar på youtube-klipp om Google Home förstår jag att den har väldigt många fler funktioner på engelska än på svenska så jag hoppas att den kan bli ännu bättre med tiden då den svenska versionen förhoppningsvis uppdateras.

  Google Home är en kul grej om man har tålamod att lära sig dess funktioner och begränsningar.
  Det blir lite tjatigt att säga Hey Google gång på gång för att försöka få den att förstå vad den ska göra.
  Och det hade varit roligare om man kunde döpt den till vad man vill :)
 • Bra
  2 år sedan
  Äntligen kan den svenska, nu måste man lära sig att prata med den på rätt sätt bara, för den fattar inte så mycket annars.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Smidig och integreras med ett mycket stort antal andra produkter och tjänster. Rekommenderas för enklare hemautomation och har ersatt Sonos för min del.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Makalöst bra för liten peng.

  Betydligt mycket smartare än övriga assistenter. Att den nu även har stöd för svenska blir extra plus. När man använder denna inser man att röststyrning är framtiden. Just nu används den hemma för musik och hålla ordning på vardagen med kalenderbokningar etc.

  Hemautomationen är fantastisk men tyvärr har jag för lite uppkopplade saker så det blir bara delar av belysningen som styrs just nu. Ser fram emot att mer tjänster kommer som redan finns i USA så att man kan låta den beställa hämtmat och köpa biljetter etc.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Kör Sonos och Telldus, funkar strålande!
  Överträffar mina förväntningar.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpt lättare begagnad för under 1000-lappen (US-version) då jag ville undersöka vad/om/hur jag skulle använda denna pryl, och för att den bara snackade och förstod engelska.

  Nöjd med det jag testat, såsom ändra volym på teven, casta till den, köra Spotify på den, använda dom timer, etc.

  Sedan 13 oktober 2018 klarar den svenska, så då blir det lättare för ungarna här hemma. Har även beställt en till (refurbished US-version för 1200:-) att köra i köket.

  Dessa kommer nog delvis få ersätta mina Philips Spotify-högtalare!
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Smart delen funkar bra, den förstår min något brutna engelska alldeles utmärkt. Omfånget av frågor den förstår är stort och känns naturligt och bra.

  Mikrofonen hör inte alltid över t ex musik eller pratradio men fungerar generellt rätt bra.

  Styrning av Spotify är klockren! Vilket för oss över på ljudet... aj, aj, aj vad illa den låter. Hade nästan inga förväntningar alls men blev ändå besviken. Min iPhone av plusmodell låter nästan bättre.
  Så denna åker in i sovrummet och en Max är beställd till köket istället.

  EDIT// Gör ett avdrag för att den inte klarar av gapless play med Spotify. Mycket underligt, det borde ni väl klara av Google?
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Grym! Känns som att den slår Alexa på fingrarna ur alla aspekter, speciellt om man har ett gäng med cc/cca hemma. Enda nackdelen är micken där alexan är bättre på att uppfatta kommandon på mycket längre avstånd.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vi använder den till radio, kökstimer, väderprognos och nyheter. Och så klart lite kul saker som att be den berätta något roligt, eller att visa de senaste semesterbilderna på tvn.
  Klart snygg design, vilket gör den till en prydnad i köket. Till och med sladden är snyggt designad.
  Ljudet är helt ok, basen är överdriven vilket gör ljudet något oklart. Tyvärr blir det inte bättre av att sänka basen via appen.

  Väldigt smidigt att kunna säga till den "Hey google, play radio NRJ". Röststyrningen fungerar faktisk ofta bra, men inte perfekt. För mig missar den "hey google" ca 1 av 8 gånger, för andra i familjen funkar det perfekt, eller nästan inte alls. Kanske bra att testa hur google vänlig röst du har med en telefon innan köp. Svenska klarar den ännu inte, så glöm att be den spela "lugna favoriter", detta går lyckligtvis att lösa via shortcuts.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bara haft den sedan jul men måste säga att jag gillar Google Home.
  Imponerande hur väl hon hör och förstår vad man vill. Hon tillåter att man för en "dialog" med följdfrågor baserat på vad man innan pratat om. Detta är något som Alexa inte alls är bra på.

  Klockren integration mot Chromecast, och Google Photo som funkar fläckfritt.
  Även om ljudet inte är bra så duger den till att spela lite bakgrundsmusik i ett rum som inte är så stort.

  Som andra nämner så är utmaningen att låta henne styra hemmet om man inte döpt saker på engelska och att be henne spela svenska låtar från svenska artister är något utmanade att få till.

  Återstår att se hur långsiktig hon blir i familjekonstellationen.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har nu kört min sen i somras. Praktiskt att ha google till hands för hela familjen. Tillkommer mer och mer funktioner men det går lite långsamt (kom igen google).

  Min är lite lomhörd. Ibland får man ropa Ok Google både 3 och 4 gånger innan den svarar. Känner sig heldum när man till slut höjjer rösten och skriker på en vit cylinder i vardagsrummet :)

  Pros: Integrationen med Hue, spotify, Yeelight mm. Funkar med IFTT för fler roliga funktioner.

  Cons: Lomhörd som f-n vid vissa tillfällen. Ser inget mönster.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Inget annat än nöjd med min Google Home, ganska mycket ljud ifrån en så liten högtalare och röststyrningen fungerar toppen på engelska även om den från mig ibland är lite knagglig.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har sedan den lanserades önskat mig en Google Home högtalare. Sedan Google Assistant släpptes har jag haft för vana att röststyra min telefon, i perioder mer eller mindre. Det som begränsade var oftast att telefonen måste låsas upp för att aktivera mer avancerade funktioner.
  Väldigt (VÄLDIGT) lätt att komma igång med. Inställningarna förklarar sig själv. Gillar att man kan sätta automatisk musikuppspelning till specifika eller grupperade högtalare.
  Den förstår mycket, och att alla i hushållet kan använda den är ett stort plus.
  Imponerande hur fort vi vänjer oss med att "prata med köket". Ser inköpet som ett första steg mot hemautomatisering och smartfunktioner och lär bygga ut det nu när vi testat hur väl det fungerar.