Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

NZXT Source S340 Elite (Vit/Svart/Transparent)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla NZXT Chassin (45)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det första som slog mig va ju såklart utseendet. Riktigt stiligt chassi! (Jag har det vita). Har dessutom 2 polare som sitter på samma chassi, som är helnöjda.)

  Det jag gillar:

  -De löstagbara dammskydden. Riktigt smidigt att ta lös och göra rent, går på en studs.

  -Mycket utrymme för grafikort eller annat.

  -Döljer kablar riktigt bra!

  -Riktigt bra luftflöde.

  -Står riktigt stadigt.

  -Cable managment fungerar riktigt fint på baksidan.

  Det jag INTE gillar:

  -Bara utrymme för 1 fläkt på toppen.

  -Bakre chassifläkten får max vara 120mm.

  -Vill man ha push/pull config där framme så måste man ta bort höljet, som döljer kablarna från moderkortet(i mitten). Dvs finns lite utrymme när det kommer till det.

  Noteringar:

  -Vet ej hur det är att ha flera hårddiskar och hur bra chassit är anpassat för det, har dock hört att det ska va lite bökigt att installera hårddiskar under höljet som döljer psu'n.

  -Hade lite problem med att få inte moderkortet men det beror på SBS (va nybörjare när jag byggde min dator)

  Min setup, kort (bara för referens när det kommer till utrymme.)

  Gtx 1080 ti
  Z370 f gaming
  I7 8700k (AIO vattenkylning)

  Slutsats:

  800kr hade jag velat ge denna men 1000kr gav jag ändå.

  KÖP!
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sätter bara betyget ganska bra på detta chassi.
  Det finns ett par brister som jag tycker förstör det annars fina helhetsintrycket på chassit.

  *Till att börja med så är det väldigt trångt i den nedre kammaren för nätaggregatet om man väljer att placera HDD/SSD där. Trots att jag har ett av marknadens kortaste och modulära nätagg så blir det knökigt. Och med så många kablar där nere på begränsat utrymme så blir det problem. SATA-kablarna till diskarna brottas om samma utrymme och det har hänt att de trycker på varandra så att de glappar eller tvingas ur enheterna.

  *Att det saknas någon form av vibrationsdämpning i HDD-buren känns väldigt budget och för med sig massa oljud om man använder mekanisk disk. Knattrandet från HDD förstärks och hörs tydligt.

  *Dock är interna USB3-kontakten gigantisk (inte unikt för detta chassi) och väldigt svår att böja så att den går kortaste vägen från moderkortet till närmsta hål för kabeldragning. Men det spelar såklart roll vilket moderkort man använder. Hade hålen ovanpå nätaggregatskammaren varit 1 cm djupare hade det gått att böja ner kablen den vägen.

  *Färgen på chassit är snygg, ser ut att täcka bra och inga rinningar upptäckta. Men den är väldigt ömtålig. Minsta lilla slag eller märke lämnar tyvärr spår. På alla fläktplatser så försvinner färgen i skruvhålen när man sätter dit fläktarna. Inget större problem om man inte, som jag, ångrar placering av fläktarna och väljer att vara utan fläkt i taket. Då får man leva med avskavd färg.

  *Jag kör med en 240mm AIO-vattenkylning i fronten. Var uppmärksam på att det inte går att köra push and pull för att täckplåten för kabeldragningen tar emot för den övre fläkten. Likaså den nedre fläkten kan vara i vägen beroende på längden på ditt grafikkort. Push eller pull, man får välja.

  *Att placera tumskruvarna för att fästa grafikkortet utanför chassit känns inte alls genomtänkt. Jag hade stora problem med att montera mitt fullstora (30cm) grafikkort. PCI-bläcket hakade upp sig mot moderkortet och luckan där man ska få ut delen som sen skruvas fast i chassit. Hur man än gjorde så tog det emot på ena eller andra stället. Jag höll på i säkert 20 minuter med att montera grafikkortet och när jag till slut skulle ta en paus i frustrationen så föll kortet på plats när jag släppte allting. Retligt.

  *Se till att du har fler fläktar in än ut. Botten är full med hål som jag inte ser någon mening med och risken är stor att man drar in massor med damm om datorn står på golvet.

  *Chassit är lätt, vilket i sig är bra. Men det känns som att de har valt lite väl tunn plåt. Speciellt stommen känns inte alls vridstyv. Skulle man lägga lite vikt på kan man säkert deformera stommen. Men med chassisidorna på känns det klart bättre.

  *Kabeldragningen i chassit i övrigt är bra. Flera knäppfästen för kablar och många öglor att fästa buntband i. Det är lätt att få till en städad look på bygget.

  *Väldigt snyggt och kompakt chassi.

  *Det härdade glaset är snyggt och lätt att ta av och på. Lossa de fyra tumskruvarna så hänger glaset kvar på gängtapparna som dessutom är gummerade.

  *SSD-vaggornas placering är snygg, om man har likadana SSD, kan dock se plottrigt ut med olika diskar.

  Sammanfattat så tycker jag att det är okej. Men absolut inte mer. För 900-1100kr som är normalpriset så förväntar jag mig mycket mer. Jag skulle i stället säga att runt 700kr hade varit acceptabelt pris på denna produkt med tanke på vad man får.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Toppklass.

  + enkelt att dra kablar, här är NZXT ledande
  + gediget, ljudisolerande
  + snyggt, minimalistiskt
  + HDMI anslutning på toppen intill USB
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt fint chassi, Lätt att bygga i och finns bra med rum för kabeldragning! Kör med vita extensions vilket gjorde jobbet lite svårare men det var hur lätt som helst ändå. Väldigt nybörjarvänligt i mina ögon med om man bara tar det lugnt :) Saknar någon form av filter i toppen eller funktion att kunna ta bort och täppa till toppen för en snygg stilren design i utbyte av sämre luftflöde varav en stjärnas avdrag.