Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Jabra Elite Sport

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Jabra Hörlurar (230)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.84)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fick tag i dessa under gårdagen för 2250 på mellandagsrean. Avgörande för mig var den utlovade batteritiden på 3 h och att det även skulle finnas lite bas i lurarna vilket saknas hos flertalet av konkurrenternas produkter enligt de recensioner jag läst.

  So far:
  Uppkopplingen gick relativt smidigt. Kommer laddade out of the box. Anslöt enkelt men hade problem att få ljud i den vänstra luren (slav). Efter ett par rundor ner i laddningslådan där parkopplingen lurarna sinsemellan sker hängde båda med. Via Jabras app laddades en uppdatering ner och de har inte varit några problem de påföljande tiotalet gånger jag kopplat upp dem. Räckvidden är bra, har inga problem med att ljudet hackar trots mobil i byxficka, väska eller på köksbordet när jag springer runt i köket.

  Passformen är helt ok men inte kanon. Följer med en stor variation av "ear tips" 3 storlekar både i gummi och skum. Jag fick dem inte att sluta tätt utan att använda skumtopparna vilket är essentiellt för ljudbilden. Det följer även med "earwings" som ska hjälpa till att hålla kvar dem i öronen. För mig behövdes inte dessa, skulle kunna göra ganska akrobatiska rörelser utan att tappa dem så löp/gym är inga problem, har dock ganska stora öron.

  Ljudet är, förutom högst subjektivt, välbalanserat om än liiiite basigt men det vägs upp med en ganska lekfull diskant. Ljudbilden är behaglig och peppande. Basen är inte jättedjup men hänger med bra så långt ner som lurarnas register går. Självklart motsvarar de inte trådbundna lurar i samma prisklass, men kanske kan jämföras med lurar för en 500lapp. Jag gillar soundet men kanske inget för en audiofil.

  Känslan av att vara sladdlös, kunna vända sig fritt med huvudet utan en sladd som fastnar i kläder, att kunna kasta av sig jacka, axelremsväska och halsduk när en kommer hem utan att det rycker i öronen, ovärderligt...

  Finns en ganska välutvecklad träningsapp jag ej hunnit testa. Dock provat pulsmätningen som verkar fungera bra om lurarna sitter bra som på mig, både i vila och studsandes. Kompatibla som pulsmätare till runtastic och lite andra tredjepartsappar med dessutom!

  Sladdlösheten tillsammans med batteritid och en rätt bra ljudbild gör köpet värt det i mina öron. Någon stjärna från full pott pga passformen (kan nog bli lite skav efter lång användning) och, ja orginalpriset 2500 kr är kanske 500 för mycket.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har nu använt mina ett par månader, och har under senaste 10 åren ägt + 10 par BT lurar ( äger flera tex ett par Philips Fidelio M2BT vilka är kanon) Dessa Jabra in-ear har helt klart godkänt ljud och framför allt så har Jabra lyckats att ta bort den lilla sladden som i stort sett alla andra fabrikat måste ha då BT-signalen inte kan gå genom kroppen ( vatten). detta gör dessa lätta att använda under tex en hjälm och med rätt proppar så sitter dom som berget när man tränar. Samtalskvaliteten är KANON för att vara BT ( då just Mic-ljudet nästan alltid suger), det som inte är topp är att när dessa är inte helt bekväma att ha på sig det gör ont i örongången ( känns lite som att ha en penna i örat) MEN dom fyller EN funktion för mig som de andra lurarna inte kan och det är att det går att röra sig helt fritt utan sladd och för mig är det ingen risk att dom trillar ur.
  Det som jag oxå kan vara kritisk till iom att de gör relativt ont att ha i öronen så gör det skitont att använda de små trögtryckta pillriga knapparna på sidorna.
  MEN... skall man vara fin får man lida pin
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Dom jag fick slutade funka på vänster sida först, fast jag laddade dom hela natten, och jobbig svarsknapp.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Första in ear lurarna jag fått tag på som faktiskt sitter fast i öronen. Och vi snackar att de sitter fast ordentligt. Noll problem att springa och göra vad som helst. Jag tycker dock att det är lite jobbigt att ha dem i länge. Vingen gör lite ont efter ett tag, men det är ju också anledningen till att de sitter fast så bra.

  Ljudet tycker jag är bra.

  Dock har något gått sönder nu så de går inte att ladda. Tror att det är caset, men vet inte ännu. Det tog bara 15 månader och det är för kort tid för en så dyr produkt. Jag har börjat en reklamation. Hoppas få ersättning trots att det är över ett år gamla lurar. Uppdaterar betyg efter.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Bra ljud.
  Kopplar otroligt snabbt med mobilen. Ios.
  Kan ha "burken" i fickan med lurarna i och det ringer. Bara att öppna och stoppa i örat.
  Testat de olika kuddar och vingarna. Fick ont i örat i början men bättre nu.
  Något hård knappar att trycka.
  Sitter bra i örat vid fys.

  Otroligt bra app för träning.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har fått två ex som den vänstra luren inte laddas eller vad det kan bero på för den funkar när man köpt den, men sen efter ett tags användande så slutar ljudet att funka, sen funktionerna ( höja sänka), till slut inget funkar på vänster. Enligt en del forum så ska det va magneter i själva laddningsasken som satt ihop sig, att det skule gå att fixa med att bryta upp o hålla på. Men då ryker ju självklart garantin. Ska ge ett tredje försök så får vi se hur länge den håller.

  Uppdatering: Pratade med personal på elgiganten o de sa att 10% av dessa lämnas tillbaka pga samma fel. Därför har jabra som regel att inte skicka dessa för reparation utan kunden får nytt ex. direkt istället , för de känner till felet. Inom 2 år från att du köpt den så byter dom ut om det skulle bli fel.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  De enda in-ear av alla jag provat som sitter bra i mina öron. Har stora öron så de flesta in-ear bruka sitta löst, dessa sitter som gjutna i öronen och får "skruvas" loss ;) . Perfekt för träning, bara att skölja av i vatten efteråt.

  Bra ljud, bra batteritid (4h +), bra pulsmätare, stabil bluetoothuppkoppling och sitter perfekt i örat. Vad mer kan man begära av en sportlur?

  En varning dock om du har mindre öron - de är ganska stora. Följer med 3 storlekar pluggar samt 3 storlekar "vingar".
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte dessa på mellandagsrean för 1390kr.
  Tränar säkert 5 ggr i veckan och tycker att dessa har varit klockrena. Var till en början skeptisk till ifall de skulle passa mina öron för alla ”vanliga” hörlurar ramlar alltid av mina öron. Dessa sitter som berget. Riktigt bra passform för mina öron. När de sitter så bra så tycker jag att ljudet är riktigt bra. Grym bas, bra mellanregister och bra diskant. När man är på gymmet så hör jag verkligen ingenting förutom min musik som jag har på ca 50-60% av max. Stänger verkligen ut allt ljud. Den har en såkallad Hear through vilken gör att den snappar upp bakgrundsljud om man önskar höra omgivningsljud. Inget jag själv använder.
  Enkla att synka med min iPhone, och connectar snabbt och automatiskt när jag öppnar förvaringsasken.

  Enligt frugan så är det bättre kvalite på ljudet när jag pratar i telefon än mina gamla On ear-lurar. Trots att gymmet har musik och är ganska högljutt med allt folk så hörs jag bättre.

  Appen är enkel och bra om man springer ute mycket. Jag använder den sällan för att det blir mest styrka. Någon enstaka gång har jag använt appen när jag cyklar eller springer på löpband. Då verkar den hitta min puls utan problem och den verkar vara ganska ok i noggranhet (jämfört med min Polar+pulsrem).

  Batteritiden kan jag inte klaga på. I appen ser man hur mycket batteri man har kvar och jag gymmar ca 2-2,5tim. Klarar mig över en vecka med den lilla förvaringslådan som laddar dem när jag lägger undan dem. Observera att jag köpte den så kallade version 2.0. Dvs med 13,5tim batteritid. Syns också på insidan av förvaringslådan(13,5).
  Har inte simmat med lurarna men har sköljt de under rinnande vatten och de har inte strulat efter ett antal ggn.
  Mycket positivt med dessa lurar.

  Om jag tycker något kunde varit bättre så är det att de medföljande öronpluggar inte va så sköna. Köpte mig ett par Comply foam och jag är toknöjd. Knapparna för bl.a. låtbyte och volym kanske hade kunnat vara liiite känsligare också men inget som sänker betyget nämnvärt.

  Kan rekommendera dessa för den som vill ha snygga, sköna lurar som sitter bra och vill stänga ute allt omgivningsljud. Kan också rekommendera Comply foam öronpluggar/skum som gör de ännu skönare och även förbättrar ljudet.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kort: Haft mina som gymlurar i ett år nu och är helnöjd.

  Långt:
  Överraskande bra ljud för att vara ett par helt trådlösa in-ear BT-lurar (mina första BT-lurar, bara haft trådade in-ear och over-ear tidigare). Ljudet är.... "lagom". Rätt klart ljud med en del bas. Ingenting spektakulärt och det var lite "meh" att kolla på film på telefonen med dom. Man får ta det för vad det är men helt klart godkänt när man ska lyfta skrot och det är lite flåsande och oljud.

  Aldrig haft problem med BT-mottagningen förutom när jag går till gymmet med dom i och har vinterkläder på, telefonen i vänster byxficka (höger lur har BT-uppkopplingen) och gömmer ansiktet för vinden (kolla ner=lutad antenn=försämrad räckvidd).

  Dom sitter som BERGET när man hittar en kombination av pluppar och vingar man gillar. Plupparna är gjorda av ganska fast foam med sträv yta, dom fäster även om öronen är flottiga och svettiga.

  Funktionen för att höra omvärlden igenom lurarna är väldigt imponerande. Jag har använt både civila och militära kåpor med förstärkning och dom här får fullt godkänt.

  Pulsmätaren lekte jag lite med i början men man måste vrida luren med sensorerna ganska precis för att stackaren ska få en bra bild av några blodådror. Andra skriver att den inte ska vara så exakt heller så jag brydde mig inte så mycket mer om det. Kul grej antar jag, mer än så vet jag inte.

  Laddaren är en riktigt trevlig del i paketet som har individuella lampor för vänster- och högerluren samt för dess interna batteripack för att visa hur fulla deras batterier är. Lurarna slår även på/av sig när man lägger in dom i lådan eller tar ur dom så hela paketet känns rätt självgående, bara att mata laddaren då och då så sköter dom sig.

  Det enda som är direkt negativt som jag kan komma på är att knapparna på lurarna är väldigt tröga, man är nästan garanterad att luren sitter pyttelite snett efter att man har tryckt, så man måste vrida den lite för att den ska sikta rakt in i örat igen.

  Köp dessa om du vill ha musik i öronen oavsett vad eller vart, med möjligheten att skärma av eller inkludera ljud runt omkring dig. Om du verkligen är ute efter en pulsmätare borde du dock leta efter något annat.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har klivit med försiktiga steg för att köpa dessa, lutade mer åt man skulle köpa 65t Active..
  Elgiganten sålde dessa nu på Black Friday för 1190:-,köpte hem och tänkte ge det ett försök.
  Satte i silikonpluppen i snäckorna och tyckte direkt att basen var på tok för dålig, även släppte dom igenom för mycket ljud.
  Bytte till dom tjockare skumplupparna och Herrejäklar vilken skillnad.
  Basen kickar på bra och står på gymmet där det är hög musik och folk som skriker på Crossfit sidan, trots det hör jag inte något annat än min egna musik..
  Inför detta köp har jag senast haft Jaybird x3 i ett år, var nöjd med dom trots att dom släppte igenom ett viss ljud men med Jabra Sport är det en enorm skillnad.
  Kunde lätt vara 20 meter från telefonen i väskan utan att tappa någon som helst mottagning.
  Jag har köpt den senaste modellen som har mer batteritid.
  Var skeptisk till dessa då jag kräver att bara höra min egna musik o inget annat och dessa levererar fullständigt.
  Till skillnad från Jaybird så sitter dessa kvar i öronen under hela träningen, inte en enda gång behövde jag trycka till dom.

  Och när man sett recensioner på Youtube så påpekar dom att man kan få ont i örat efter tryckt på knapparna flera ggr, men inget sådant kan jag känna.
  Kan varmt rekommendera och lär behålla dessa över Active👍🏼
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering 4: Har nu haft lurarna i typ fyra månader. Efter att par tester som deras support ville att jag skulle göra så fick jag en fint förpackat ny vänsterlur. Sedan dess har de fungerat som de ska. Har sett i recensioner att vissa haft problem att att kunna claima garanti för detta problem. Jag köpte dock via Dustin och hade inga problem alls. Jag behåller betyget på sju av tio. Bra hörlurar som förutom pulsmätningen gör som de ska, så länge de fungerar. Något dyra vilket också drar ned betyget ett snäpp.

  Uppdatering 3: Hart nu haft lurarna i tre månader. För någon månad sedan kom en firmwareuppdatering som delvis löste problemet med pulskalibrering. De får nu alltid en korrekt initial kalibrering. Tyvärr så sticker mätvärdena fortfarande i väg 1-2 gånger under ett halvtimmespass, både upp och ned, under flera minuter. Sedan har vänster lur börjat stänga av sig efter någon minuts användning. Kontaktade deras support i går och väntar på svar för detta.

  Uppdatering 2: Har nu haft lurarna i typ en månad och kört pulsträning ganska många gånger. Flera gånger har har pulsmätningen blivit fel då funktionen verkar känslig för hur lurarna sätts in i örat. Blir det fel kan de under ett helt pass visa mycket lägre puls än vad de borde. När de sitter i korrekt visar de rätt, men man är tvungen att verifiera att pulsen mäts rätt innan träningen, med t ex ett separat pulsbälte - vilket förtar själva meningen med pulsmätarfunktionen. Drar av en stjärna.

  Uppdatering 1: Jag har nu haft med lurarna ett par gånger till SATS och träningsspåret. När jag körde roddmaskin (PM4) och jämförde pulsen med mitt Adidas Pulsbälte så avvek lurarna med maximalt +/-4 pulsslag. Jag såg en tendens att lurarna släpade efter något i början av passet, men sedan var avvikelserna åt båda hållen. Räcker alldeles utmärkt för en amatör som mig.

  I träningsspåret fungerar lurarna som man kan förvänta sig och mäter då också hur långt du springer och antalet steg.

  De konditionstester som finns inbyggda är "VO2max", "Cooper" (inklusive en löpbandsversion), "Resting Heart Rate" och "Ortohastic Heart Rate". Jag har provat de tre första och de ser ut att fungera som de ska.

  Det finns också en intressant "Recovery funktion" som i procent och tid talar om hur länge du har kvar till en "full recovery" från ditt förra pass, så att du inte övertränar.
  I menyn finns även Cross-training program (typ cirkelträning) på 5-30 minuter med namn så som "CardiCore", "MadiCore", BellyBurn", "ShoulderDay" och "CardioFirebreather". Jag har inte testat dom ännu, men de ser intressanta ut.

  Det är förresten en kul känsla att kunna ställa sig i duschen efter träningspasset med de IP-67-klassade hörlurarna på sig och sedan schamponera in dom och skölja av dom :-)

  Jag behåller betyget 8/10 även efter att ha testat "sportdelen".

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Jag har ett par hifi-hörlurar av modellen Audio-Technica ATH-MSR7 och ljudbilden i Jabra Elite Sport 2.0 påminner en del om dessa. Det betyder att bas, mid-range och diskant får ungefär lika mycket utrymme, vilket kan irritera "basälskare" - men jag kan inte bli lyckligare! Du kommer att finna nyanser i musiken som du förut inte hörde för att den dränktes i basljudet. Det finns för övrigt en equalizer som till viss del kan användas av basälskare för att kompensera. Jag saknar dock "fylligheten" i ljudet från riktiga hifi-hörlurar.

  Ljudet är givetvis inte lika bra som ett par riktiga hifi-lurar, det rör sig trots allt om wireless bluetooth version 4.2 med en maxgräns på 1mbit överföringshastighet eller så, vilket sätter en gräns för detaljrikedomen i ljudet. Men du slipper sladdar!

  Storleksmässigt är de större än vad jag trodde, men är ändå skapligt diskreta. Det följer med tre par "foam tips", tre par "silicon gels" och tre par "secure fit wings" av olika storlekar. Själv använder jag de största storleken av "foam tips" och mellanstorleken av "secure fit wings". De sitter som berget och ljudet blir bra. Finns inte en chans att de ska ramla ur. Jag har sett recensioner där folk klagat på "ont i öronen" när man ska trycka på volymknapparna, men upplever själv inte några sådana problem.

  En av de inbyggda funktionerna är "pass through" av ljud utifrån så att man inte behöver ta av sig propparna för att höra när någon pratar med dig. Det räcker med två tryckningar på höger hörlur för att aktivera och fungerar alldeles utmärkt.

  Räckviddsmässigt så börjar ljudet hacka när du har ungefär två väggar mellan dig och mobiltelefonen.

  Batterimässigt sägs de klara ca 4.5 timmar och det stämmer nog ganska bra. Min mobil (Sony Xperia XZ1 Compact) drar heller inte speciellt mycket ström under ljuduppspelningen trots att jag i princip alltid kör FLAC.

  Jag köpte egentligen lurarna för att de ska ersätta min gamla "adidas micoach" vid träning på SATS och löpning. Jag återkommer kanske senare med mer information kring exakthet för den inbyggda pulsmätaren och huruvida träningsprogrammen är bra eller inte.

  För att vara trådlösa in-ear så leverar hörlurarna iaf skapligt bra, det som drar ned är högt pris och att de trots bra ljud inte kan konkurrera med riktiga hifi-hörlurar.

  Tills vidare ger jag dom 8/10.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Väldigt dålig ljudkvalitet tyvärr. Jag har ett par trådande Bose Soundsport, och jämfört med dem är ljudet mycket dåligt. Jag fick lämna tillbaka dem som tur var!
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Om man gillar diskant, så köp dom här. Jag lutar mer åt bas, så jag har jobbat mycket med equalizer för att ens få en hyfsat okej ljud. Om jag försöker att få den basljudet jag gillar, vilket inte alls är särskilt hård bas, så blir ljudet riktigt illa. Nu låter det endast platt, och min favorit musik låter dött.

  Köpte dom på Black Friday 2017 för 1.600:-, retail pris ca. 2.500:- vilket är vansinnigt dyrt för det här ljudet. Jag skulle gissa priset var ca. 500:- pga ljudet.

  Bygget är bra, tog lite tid att bli van med in-ear hörlurar.

  Kan tappa connection lite då och då när man är ute och går i den fria naturen. Inga problem inne/på stan/mellan byggnader.

  Jag kan tyvärr inte rekommendera dom här, då ljudet självklart är alfa/omega.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra ljud, vällbyggda och med bra bluetoothfunktion som sällan hackar när man är ute och springer. Trevlig liten ask som också fungerar som laddare.

  Pulsmätaren känns inte hundra pålitlig, men det var heller inte anledningen att jag köpte lurarna.

  Propparna är rätt stora så små öron göre sig icke besvär. Jag inbillar mig att jag har ganska normala öron för en vuxen man och jag får knappt i propparna med den minsta storleksinställningen.

  Köpte dessa för 1500kr på black Friday och för det priset känns de hyfsat privärda.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Har använt dem i ca 1 år nu. Helt fantastiskt om det är för motion, konversation eller vanlig tv-tittande hemma. Helt trådlöst. Batteriet varar länge. Det är en fördel att själva fodralet är en laddare med inbyggt batteri. Kan laddas flera gånger utan att behöva strömförsörjning. Bra köp.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hade aldrig trodde att jag skulle spendera så mycket pengar på övproppar i träning.

  För första gången trodde jag att de spelade låga, så jag fick reda på att de har volymknappar direkt på öronpropparna, dessa är förutom volymkontrollen på telefonen. Rekommendera att ställa in volymen på pluggarna till det maximala, så att du kan reglera från mobilen.

  Har tidigare haft 3 par trådlösa pluggar i billigare prisintervall. Dessa hade problem med dålig anslutning och ljudförlust. Har också tappat mer än ett par stoppar kvar i shortsen när den går i tvätt.

  Dessa studs löser båda dessa problem, för det första har kvaliteten på anslutningen superb aldrig upplevt en brist på kontakt med telefonen. Det medföljande fodralet fungerar som ett fast utrymme och gör det inte så lätt att förlora dem. (Eller stanna i shortsen)

  Utöver detta, den hjärtfrekvensmätning som jag tycker fungerar bra, tillsammans med den medföljande appen, ger dig en komplett bild av din puls under hela kursen. Den rutten är synlig på kartan tillsammans med färgkoden för pulszonen du har genom rundan. Du kommer också att få kontinuerliga uppdateringar om hastighet och puls under vägen. Fungerar otroligt.

  Annars är ljudkvaliteten bra, men det finns några kompromisser här, basen är ganska tunn och detaljerna är lutna jämfört med stora kostbara headset, utan att vara överraskande på något sätt. Ljudkvaliteten en godkänd av mig och jag är relativt picky.

  Saknar två saker.
  1) Batterinivåindikering för fallet.
  2) Egna knappar för att ändra låten monterad direkt på öronpropparna.

  Utöver detta skulle det vara trevligt att ha extra uppsättningar gummiknappar (de på dina proppar) läckra att ersätta dessa efter ett tag.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fina öronproppar som ger bra ljud. Dessa passade inte på mina öron och jag lyckades inte uppnå bullerreduktion med dem. Men annars är de bra och bra!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Används min dagligen i 6 månader. Bra ljud speciellt för dem som inte behöver HiFi. Mycket bra för både musik, ljudböcker och telefonsamtal (inte i starka vindar).