Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

iRobot Roomba 966

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla iRobot Robotdammsugare (43)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  5 mån sedan
  Nu när priset droppat lite så är den fantastisk för den slanten. Den gör det mesta strålande, och med en eller ett par virtuella väggar så kan man andas ut med hundens vattenskål eller en ömtålig vas etc.

  Ett par lite negativa bitar dock.
  - Den låter en del. Inte läge att sitta i närheten med andra ord.
  - Den har ett litet ”torn” mitt på fram. Fördelaktigt vore liknande torn hela vägen runt. Tydligen är golvet inte helt rakt i vårt hus, alternativt elementen inte helt raka. Det medförde tyvärr en rad fula repor på ovansidan av roboten till följd av att den fastnade och försökte slita sig loss under elementen. Det hade varit lätt att undvika med liknande torn hela vägen runt på beröringssensorn fram (finns how to på youtube). Nu när vi vet så skyddas dessa med virtuella väggar.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Haft i ca 6 mån. Supernöjd.
  Kör varannan dag sommartid och 1/veckan annars.
  Äntligen rent under soffor.
  Roligaste köpet på längre också :D
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Perfekt för att städa då man inte är hemma. Allting kopplas snyggt in i appen och man får städrapporter och den säger till när dammbehållaren behöver tömmas.

  Den klarar överraskande nog av mina stora mattor med långa fransar utan problem. Små trasmattor har den en tendens att vilja putta undan om de inte sitter fast med mattejp.

  Den klarar även av att dammsuga uppe på bord utan att köra av så frukostsmulorna är lätt löst om man vill lata sig lite.

  Enda nackdelen är att den är lite dyrare än genomsnittet men i min mening väl värt pengarna.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Update (2017-03-16): Nu finns även karta i mobilappen, det fungerar med ny automatisk programuppdatering v2.2.5-2 i dammsugaren och v2.0.0. i mobiltelefonen:
  http://www.androidpolice.com/2017/03/16/irobots-roomba-robot-vacuum-adds-clean-map-reports-promises-alexa-integration/

  Något dyrt, men jag är nöjd, eftersom denna mycket sparar min tid.

  + bra sugningresultat, även under sängar
  + stannar inte i hindrar/kablar
  + arbetar långsamt, men slutligen klarar detta, man behöver inte vakta i närheten

  - dyrt

  Några tips:
  = Städning går betydligt smidigare när man har tagit bort olika hinder (fastnat kablar mot vägg och tagit bort stolar och andra greijer på golvet)
  = Städning går fortare när man städar endast ett rum på en gång, därför stänger jag dörren och låter den självständigt 'vandra' kring det enda rummet. Det tar ca 15-25 minuter (man kan räkna med ca 30 kvadratmeter per timme). Därefter städar jag ett annat rum.
  = Jo, man kan kolla läget och starta dammsugaren även under vistelse i Kanariöarna, men jag har inte hittat någon större nytta av internetkopplingen (kanske bara för automatisk programuppdatering?).

  Därför tror jag att man blir helt nöjd med iRobot 800-serien vilken är billigare och har liknande sugningsmekanism, men saknar internetfunktion och 'vandringsfunktion' i lägenheten. Med sparade pengarna skulle man köpa även en iRobot Braava Jet 240 för moppning. Det blir bra kombination.

  TILLÄGG1: Måste tyvärr skriva här att modell 866 var besvikelse - stannar på trappkanten med felmeddelande. Köp iRobot 966, denna är jättebra.

  TILLÄGG2: Måste tyvärr ta bort flera poäng pga denna artikkel:
  https://www.nytimes.com/2017/07/25/technology/roomba-irobot-data-privacy.html?smid=fb-nytimes&smtyp=cur
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Med två veckors erfarenhet och flera körningar så får jag säga att den gör vad den ska. Fastnar ibland men inte så ofta. Kommer bra ihåg vart den har varit och täcker bra upp ytorna. Appen tycker jag med är enkel och tydlig med de funktioner som behövs. Ett minus är att man inte kan stänga av robotens plinge-plong ljud vilka jag tycker är rätt störiga.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har man ett normalstort hem och inte en massor med mattor är denna ett lika bra val som 980 men till ett lägre pris. När jag köpte skilde det 2500kr mellan dem så valet var enkelt.
  De enda stora skillnaderna är att 980 har mattboost och större batteri. Men då båda dessa modeller kommer ihåg var de var innan laddning så påverkar inte batteriet något utan de fortsätter bara där de var innan batteriet tog slut.

  Vi har två våningar i vårt hus så jag kör den varannan dag uppe och varannan dag nere och den gör ett helt klart godkänt jobb.

  Stort minus dock på de höga priserna på förbrukningsvaror såsom filter och borstar. De lär inte kosta många kronor att tillverka ändå tar de flera hundra för några enkla borstar eller filter. Ska man byta lika ofta som Irobot rekommenderar så är driftkostnaden på denna runt tusenlappen om året vilket är galet mycket.