Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

DJI Mavic Pro RTF

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla DJI Drönare (63)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Använt den i ett par dagar nu. Har ingen tidigare erfarenhet av drönare eller video/fotoredigering. Att flyga med drönaren är busenkelt även om man bör läsa på lite basic funktioner innan.

  Man kommer behöva lägga lite tid på att lära sig bildinställningarna i själva drönaren sen bör man, enligt mig, lägga lite krut på att lära sig ett videoredigeringsprogram så man kan få ut maximalt av denna lilla magiska flygmaskin.

  Drönaren i sig:
  + Extremt smidigt format (den fysiska storleken)
  + Enkel att manövrera
  + Även i grundinställningarna blir bilder och videos OK

  - Batteritiden, kommer behöva köpa fler batteri.

  Tips. Jag synkar alla bilder och videos till google photos vilket är väldigt smidigt om man snabbt vill visa någon videosekvens man tagit. MEN, dessa filer är väldigt komprimerade så ska man använda sina videos till något mer än bara visa dom i telefonen så ska man ta ur minneskortet från drönaren och föra in i datorn den vägen, alt. koppla in drönaren direkt i datorn via micro-USB.

  lite OT.
  Till er som tvekar att köpa pga "drönarförbudet" så är det på väg att ändras. Förmodligen/förhoppningsvis till sommaren men oavsett kommer den försvinna i maj 2018 pga av EU-lagar. http://www.dronesweden.se/nyheter/regeringen-tillat-kameror-pa-dronare/

  //W
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Jag har haft min Mavic Pro i 2,5 år nu. Väldigt nöjd med den. Aldrig haft problem med att den betett sig märkligt eller flugit iväg av sig själv, men så flyger jag väldigt försiktigt också. Räckvidden är utmärkt, hastigheten likaså. Bildkvalitet är okej, men blir bättre med efterbehandling. Det finns många finesser som jag inte testat än, kännerm ig fortfarande som nybörjare trots många timmar i luften.
 • Bra
  2 år sedan
  Jag har videofilmat i några årtionden och i våras så tog jag steget att införskaffa en drönare som komplement till videokameran. Det blev en DJI Mavic Pro Flymore. Den har använts både till att träna med och att göra videoproduktioner.

  Positiva erfarenheter:
  + Efter mycket träning känns den mestadels trygg att hantera men drönaren är känslig för metall i närheten och elektriska magnetfält. (Den har skenat okontrollerat en gång på ca 300 starter.)
  + "Home-knappen" tar den till startpunkten +- 0,5 m i ca 9 fall av 10.
  + Tripod inställning fungerar mycket bra vid filmning på låg höjd < 10m.
  + Storleken i transportläget gör det lätt att ha den med sig i alla situationer.

  Negativa erfarenheter:
  - Inställning- intrimning tar lång tid och kräver många utvärderingar innan det blir som man vill ha det.
  - Varje scen vid drönarfilmning tar lång tid.
  - Det krävs en relativt ny mobiltelefon med hög processorprestanda för att det ska bli bild på skärmen. (Jag fick köpa en ny mobiltelefon.)
  - Bildkvaliten direkt ur drönaren är inte tillräckligt bra för att blanda med videokamera oavsett vilken av alla inställningar man väljer. Det krävs efterbearbetning i datorn men då blir det tillräckligt bra. Jag har använt original filter men det förbättrar inte tillräckligt.
  - Vid I- och urmontering av kameran i Kontrollen är det pilligt att hantera sladden som ska monteras i telefonen. Det har jag löst genom att låta telefonen vara monterad i Kontrollen.

  Sammanfattning:
  Vill man ha en transportabel drönare så kan den klart rekommenderas. Om du köper en så välj Flymore-kitet. Du kommer att behöva det när du är i "fält". Har du råd så vänta 2-4 månader så ska du köpa Mavic 2. Filmningen kommer att bli mycket bättre direkt från drönaren samt den har fler säkerhetsgivare.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har väntat i över 7 år på att få köpa en drönare och är glad att jag väntade så länge - Mavic gör dig till en "expert aerial photographer" och du kan verkligen ge din resa eller utflykt ett fantastiskt nytt perspektiv.

  DJI förtjänar all hyllning de kan få med sina produkter och de fortsätter hålla marknaden på spänn inför nästa generation men jag känner att min Mavic kommer hålla i många år framåt så jag är nöjd just nu - skulle ge den 20 av 10 stjärnor om så gick - högsta rekommendation!
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte min första genom Cyberphoto. Fick hem den, installerade appen i mobilen och satte igång. Direkt så gick fläkten igång och fick varningar i appen om att motorn var överhettad. Detta 5 sekunder in i första starten. Försökte flertalet gånger att starta om, och ställa om vissa inställningar med hjälp av supporten hos DJI. Efter 3h försök, då jag inte ens fått upp den i luften på grund av alla varningar bad DJI mig skicka tillbaka den till Cyberphoto som reklamation då överhettningen verkar vara ett hårdvarufel. Man medgav att problemet är känt hos vissa enheter.
  Så skickade tillbaka den.

  Efter 2 månader, när Apple äntligen fått in den på lager tänkte jag att jag skulle ge det en ny chans, trots att det ändå är en hel del pengar man får lägga ut för drönaren.
  Gick in i butiken, plockade upp den hemma, inga konstiga fläkt ljud eller överhettning i denna enhet, MEN fick hela tiden en massa varningar om att det skulle vara fel på själva gimbal. Jaha, hade ju plockat bort både det lösa skyddet, plastskyddet samt de små klistereticketterna som satt för sensorer och liknande, men nej, inte ens denna enhet ville fungera, då jag aldrig fick den att flyga. Fick reklamera denna också!

  Mitt intryck av Mavic är inte av det positiva. Efter två enheter och två mindre roliga erfarenheter ger jag upp.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Imponerande maskin, kvaliten är långt över förväntan.

  Köpte direkt efter första flygningen: 3 extra batteri, förvaringsstrumpa, laddstation.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väntade i över tre månader på denna drönaren och det var värt varenda minuts väntan!
  Drönaren är den sjukaste maskinen just nu. Med dess minimala formfaktor får du med dig den överallt. Den flyger 4km bort med bibehållen kontroll och högkvalitativ video tillbaka som du ser i realtid på din mobil som du kopplar in i den PlayStation-lika kontrollen, även den otroligt smidig!
  Den är helt sjukt stabil! Jag har flugit den i nära storm och den bara står där!
  Den känns nästan overkligt bra! Så långt ifrån sina konkurrenter.
  Jag är ganska kräsen när det gäller kamera och video. Jag har därför köpt ND-filter så att videon flyter mer cinematiskt vid ljusstarka förhållanden. När man ställt in kameran rätt och gör lite color grading i efterhand så blir videokvaliten riktigt riktigt bra!
  Visst är 11-12000 kr mycket pengar men ser man det som en grym kamera som kan ta bilder och videoklipp i alla vinklar upp till 500m höjd så är det billigt! Jag säger bara köp köp köp!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt smidig. Vid testflygning i vind mycket stabil trotts sin lilla vikt och storlek. Håller bra signal hela vägen, tyvärr har vi endast 4 km här räckvidd i eu och inte 7km räckvidd som i usa t.ex. detta går inte att gå runt som på äldre dji.

  Från och med idag den 21-10-2016 blir det OLAGLIGT att ha kamera på drönare i Sverige och du kommer inte kunna få tillstånd. Lägger, om du trotts allt går mot lagen så kommer du inte ha någon användning av dina filmer mer än för privat bruk. Det finns ingen chans att du skulle få tillstånd heller.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra formfaktor och bra video, det är nog. Drönaren har en tendens till instabilitet och svar ibland inte regulatoringångarna. Det har också hänt att drönaren har ökat i höjd av sig själv och av en slump sjönk i höjd och försökte landa över havet. (Fick i sista minuten annulleras landning). Detta har hänt offert system min 1 februari Flight (35 min flygtid).
  Om du vill riskera att förlora en dyr drone offert system av din första flydager så håll ditt köp, men om du har några nerver på förslag av instabilitet sedan släppa att köpa denna drone och köpa ultra stabil Phantom 4 istället. Du offra formfaktor, men att komma tillbaka på stabilitet.