Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Chromecast Ultra

 Lägg i lista  Jämför
 • Mediaspelare för att strömma video trådlöst till en bildskärm
 • Har stöd för 4K-upplösningar och HDR
 • Fungerar bland annat med Spotify, HBO Nordic, Netflix och YouTube i telefonen
 • Anslut till ditt trådlös nätverk med WiFi 802.11b/g/n/ac
 • Efterföljer Chromecast 2 som bara klarar upp till 1080p
 • Chromecast Ultra lanserades under 2016
Stäng
 • Mediaspelare för att strömma video trådlöst till en bildskärm
 • Har stöd för 4K-upplösningar och HDR
 • Fungerar bland annat med Spotify, HBO Nordic, Netflix och YouTube i te...
Läs mer
Jämför pris på alla Google Mediaspelare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har ägt 1st edition and 2nd edition av chomecast och varit mycket nöjda med dessa.
  När den 3e version släpptes (Chomecast Ultra) valde jag till en början inte att uppgradera.

  Men efter ett tag fick jag nys om en app som heter Telia Play+. Appen hade chromecast stöd och via den appen fick jag access till hela mitt TV utbud i mobilen.
  Appen ledde till att vi i familjen slutade använda vår seeeega motor'OLA' tv box från telia utan började använda chromecast stödet i Teliaplay+ appen istället.

  Den enda nackdelen med chromecast 2 var att den kördes över Wifi, och trots 5gigHZ band och AC stöd från routern var jag ute efter snabbare kanalväxling /byte av film/serie,
  samt snabbare uppstartstid av streaming appar såsom netflix, youtube, HBO etc....

  Med chromecast ULTRA kunde man koppla på ethernet kabel direkt till laddaren av donglen, plus att den hade ny snabbare CPU som skulle leda till snabbare hantering.
  Efter beställning av produkt och nu några veckors användande kan jag konstatera:

  Förbättringar:

  1) Uppstarttiderna har blivit snabbare för vissa appar men dock ej markant för alla.
  Upplever tex Netflix som ungefär lika snabb nu med Chromecast Ultra uppkopplad mot ethernetkabel kontra 2nd edition mot Wifi (5gigHz AC stöd).
  Tycker inte heller buffringstiden ökat nämnvärt var det gäller netflix.

  För SVTplay, Teliaplay+, HBO, viaplay, eurosportplayer, Cmore upplever jag en förbättring. Både i starttider och byte av film/stream. Hur mycket i procent är svårt att säga men
  det är klart snabbare iallafall.
  Den absolut största förbättringen upplever jag för youtube. Den har nog halverat sin uppstartstid och byte av klipptid.

  2) Bildförbättring?
  Har en gammal 1080p tv som är 7 år gammal vilket innebär inget 4k stöd. Därav kan jag inte med ögat se om bilden blivit bättre. Kan möjlighetvis vara så att den blivit bättre men
  jag tror den känslan är mer av psykolgisk grad ;)

  3) Någon ny feature?
  Frånsett att laddningskabel med möjlighet att koppla in ethernet kabel*, och 4k stöd, kan jag inte komma på någon mer feature som är ny i jämförelse med 2nd edition.

  Försämringar:
  1) USB kontakten i tvn, kan ej driva chromecast ultran
  Då chromecast ultra är mycket törstigare på ström i och med 4k stöd och fetare processorer, räcker inte inte tvns usb utgång till för att driva enheten.
  Det innebär att du alltid måste använda dig av strömsladden till chromecasten. Alltså, du kan inte mata ström till chromecasten från tVns USB. Det kommer inte att fungera.

  2) Instabilare mjukvara.
  Har behövt starta om min chromecast ultra 2 gånger på en månad nu, då bilden ibland fastnat i svart läge. Både gånger har det inträffat när jag på morgonen slagit på tvn.
  Alltså verkar felet ske när man inte använt ultran på ett tag. Jag tror en annan orsak till detta är att den helt enkelt aldrig omstartas, då den alltid är inkopplad till väggkontakten.
  Vet förvisso att google jobbar med dessa instabilitets problem.
  Dock måste tilläggas att den fungerar klanderfritt under användande hitintills. Så egentligen är detta ett litet problem.

  3) Värmeutveckling
  Detta är sjukt petigt, men jag har upplevt att själva enheten alltid är varm. Även när man haft tvn avstängt ett tag. Det känns som om den ligger och snurrar, trots att man inte använder
  den. Vet inte varför det är så. Om det är google som använder enheten på något sett, eller om den gör något annat. Det konstiga är dock att den inte verkar gå ner i något "sovläge".
  En petitess i frågan , men en varm enhet innebär att den ligger och dra en del ström. Troligen betydligt mer än 2nd edition, som faktiskt blev kall när man inte använde den.

  4) Pris. Dyr i jämförelse med 2nd edition.
  2nd edition kostar 380kr, Chromecast ultran kostar 780kr.
  Är du ute efter ethernet stöd, kan du köpa 2nd edition plus laddar med samma stöd (Se länk längst ner), för en kostnad av 380 + 169.

  ***Summering***
  Svaret är JA, på frågan om chromecast ultran har snabbat upp hanteringen av streamingtjänsterna. Dock är ökning i hastighet markant på vissa håll medans på andra inte jättestor.
  Personligen är jag nöjd med bytet då jag vill ha den absolut snabbast hantering som kan fås. Min motor'OLA' box står och dammar någonstans, och en sak är klar. Den var segare än teliaplay+ med chromecast ultra inkopplat på ethernet.

  För er andra som inte har en 4k tv, eller bryr sig om, om ett youtube klipp tar 1,5 sekunder eller 3 sekunder att starta, så rekommenderar jag att ni köper 2nd edition istället.
  Är du sugen på att förbättra svarstider på 2nd edition med hjälp av ethernetkabel finns den möjligheten om du beställer kabel från googles hemsida (Se länk längst ner).
  Det är fraktfritt och kostar endast 169kr. Räkna dock med slö leverans eftersom det är fraktfritt, och då lär du få vänta någon vecka innan du får kabeln.

  PS:
  *Det finns numera en ny typ av laddare och kabel för Chromecast 2nd edition och first edition som också gör att man kan koppa på ethernet kabel för snabbare hantering av streaming content.
  https://store.google.com/product/ethernet_adapter_for_chromecast?hl=sv
  Har inte provat denna lösning, men för dem som vill öka sin hastighet på gamla enheter och har ethernet förbindelse nära TVn, kan det vara värt att prova. Det är
  ett billigare alternativ än att köpa chromecast ultran.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  11 mån sedan
  Vi köpte en ny tv i julas med 4K Ultra HD o vår gamla Chromecast (1:a generationen) som krånglat lite även med den gamla tv:n krånglade nu ännu mer med den nya tv:n o laggade ofta o bilderna blev av o till väldigt pixliga. Men med Chromecast Ultra - vilken skillnad det helt plöstligt blev. 😲 Har testat dChromecast Ultra lite mer än 1 vecka o inte en enda gång har den laggat o blilderna är klara o krispiga utan minsta pixeltendens. Vilket fantastiskt lyft det blev. Plötsligt kommer den nya tv:n verkligen till sin rätt o det har blivit mycket trevligare att titta på streamad tv nu. 😍
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Denna har ersatt min dator som stod vid TVn, helt klart en uppgradering.

  Kan streama direkt från webbläsaren och telefonen utan lagg, och med högsta kvalitén på bilden. Finns inget att klaga på. 10/10
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  7 dagar sedan
  Ganska bra.
 • Dålig
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Extremt jobbig konfiguration, 100 steg och hittar inte enheten när den ska kopplas till telefonen. Stadiaappen säger att den ska kopplas via appen på telefonen, som i sin tur hänvisar till appen på TVn. Har varit samma krångel och nätverksproblem med den vanliga chrome casten, skräp.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Hel fantastisk att köra från mobben och casta till TV fungerar utmärkt . Har bara hänt 1 gång att jag blivit utkastad från det jag tittat på. Har haft min ett flertal år nu och fungerar väldigt bra. Förstår inte att den med lägre upplösning har Rank1 vilket denna borde ha okej 300kr dyrare för att se i 4K kan verka mycket men det är en engångskostnad för bättre film och serie kvalitet.

  Rekommenderas för att streama filmer och serier i full HD
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Fungerar riktigt bra och till ett bra pris
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Hopplöst funktionsbeskuren med skumma krav från google för att få den att fungera.
  1. Det finns ingen dedikerad fjärrkontroll, utan man måste installera google home på en mobil enhet. Styrningen via detta interface är så jävla klumpigt att jag saknar ord att beskriva det kortfattat.
  2. Android KRÄVER gps-position för att google home skall kunna hitta wifi. Ios-versionen har inga sådana krav.
  3. Fungerar väsentligen som en mottagare för de största streamingapparna som man har på telefonen, men kan även ta emot strömmad a/v från videolan på stationära datorn. Förväntar mig att google blockerar det när som helst för att de säger nej till nästan allt annat.
  4. Jag har den inkopplad i en projektor, dvs placerad långt från ljudförstärkare. Det finns ingen separat utgång för ljudet, som på chromecast audio, ingen blåtand, ingen separat hdmi. Skiten är specifikt designad för att bara vara funktionell med en tv med audio return channel trots att det knappast finns en mer given applikation för en trådlös mediaspelare än en videomanick som sitter uppe i taket.
  5. Efter två veckor handlar det mest om att göra allt onödigt omständigt istället för att göra det som marknadsföringen påstår.
  6. Den blir varm redan vid 1080p

  Funkar väl okej för den som vill strömma youtube och semestervideos från telefonen (och kanske netflix om netflix inte blåser en på bitrate och upplösning) till teven med bra eget ljud. Filmentusiaster verkar bättre betjänta av nvidias alternativ om de vill se netflix i den upplösning de betalar för, eller vilken androidbox som helst om man skiter i strömningstjänster
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Jag har haft den ett tag nu. Klockren produkt!

  Kan rekommendera den varmt👍
 • Perfekt
  1 år sedan
  Världens bästa uppfinning. Helt underbar produkt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Haft den nu i drygt 1.5 år och under den tiden har den strulat kanske två gånger så att jag behövt starta om den lite snabbt. Stabil funktionalitet i litet paket helt enkelt! Rekommenderar Airflow(~$18.99) för att casta ända upp till Bluray UHD-video utan minsta problem från Windows.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Supernöjd!
  Haft den sen den släpptes, inte krånglat en enda gång.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt underbar produkt som hade fått full pott om den hade kunnat hantera andra ljudformat än stereo. Kör man med en soundbar är det extremt frustrerande att funktionaliteten saknas, då man saknar en receiver som kan koda om ljudet till surround.
 • Perfekt
  1 år sedan
  En i stort sett perfekt produkt!
  Har aldrig strulat och ger snabb och klockren streaming.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Chromecasten fungerade utan problem i ca 2 månader sen fick den för sig att den medföljande strömkabeln inte var original och att det då inte gick att strömma i 4K.
  Provade att nollställa Chromecasten och göra ett par ominstallationer men det hjälpte inte. Provade att dra ut alla kablar och ha Chromecasten strömlös i 1 vecka.
  Det hjälpte inte heller.
  Har hittat flera trådar på Google ang just detta men inga lösningar.
  Så nu blir det att åka till butiken där jag köpte den och reklamera Chromecasten.

  2019-11-06
  Reklamerade Chromecast Ultra nummer två idag pga att den hela tiden blev okontaktbar. Flertalet ominstallationer men inget hjälpte.
  Hårdvarufel verkade vara problemet denna gång oxå.

  Har aldrig haft problem med Chromecast gen 2 men Ultran verkar vara lite av ett sorgbarn.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fungerar jättebra!
  Bra med ethernet port!
  Enkelt och smidigt att spela upp film med.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra produkt med hög kvalité. Fungerar felfritt. En funktion som vi använder flitigt är skärmsläckaren. Riktigt fina bilder och bra variation.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Chromecast Ultra

  +Plus

  Spelar 4K-video + HDR utan problem
  Ethernet-port
  Otroligt simpelt att installera det hela.
  Fungerar klockrent med google home och kan användas med chromecast audio som extra högtalare.
  Minus

  Dyr
  För långsam Wi-Fi för strömning av tyngre videofiler (~40Mbit/s)
  Score Details
  Den får 9 ändå pga att det är så enkelt att använda samt att det fungerar så smidigt med google home.

  9/10: Betyg
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Det finns så många recensioner på denna produkt i allmänhet så jag kommer inte göra en mer utförlig sådan själv. Bara läs andras omdömen här på Prisjakt eller googla upp andras mer kompletta recensioner. Mina egna åsikter om produkten kan sammanfattas i 1 mening; extremt lättanvänd och kompetent produkt som täcker de flesta människors behov - användarvänligheten samt enkelheten med att casta något är oslagbar!

  Men, här kommer det, jag måste höja ett varningens finger (samt dra bort 2 stjärnor). Köpte produkten egentligen för bara en enda anledning. Att den skulle kunna spela upp 4K med HDR från en lokal källa, exempelvis min dator. MEN DETTA KAN DEN ALLTSÅ INTE GÖRA! Det buffrar sönder när när det är alltför hög bitrate. Detta gäller även 1080p med stora filstorlekar/för hög bitrate.

  Väljer du däremot att istället streama något från t.ex. Netflix i 4K, går detta dock bra. Men där är bitraten signifikant lägre. Kan lova dig att du märker direkt skillnad i lokalt 4K-material kontra streamat från t.ex. Netflix. Jag har inte provat 4K från andra streamingkällor online. Men det krävs ingen raketforskare för att inse att lokalt material med hög bitrate och allmänt större filer, självfallet ger högre kvalle än streamat och superkomprimerat material.

  Detta är enligt mig i alla fall UTOMORDENTLIGT dåligt och DIREKT falsk marknadsföring av produkten att sälja in den som att den klarar HDR och 4K. Visst, väljer du att streama i kass bitrate, så sure. Men personligen slutade det i alla fall med att jag gick och köpte mig en Nvidia Shield istället. Appen Kodi sväljer sömlöst allt 4K-material med HDR. Även denna produkt har inbyggd Chromecast, så du får samma funktioner ändå på köpet.

  Just det, att Ultra-Chromecasten inte heller har gigabit är inte så jättebra (det har Shielden).
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Tycker denna fungerade bättre än vanliga chromecast. snabbare laddning och bättre bild.
  jag kör wifi och inte nätverk.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Google kan sin sak!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Grymt nöjd med denna produkt, gör vad den ska utan att lagga. Prisvärd också.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte en Ultra för enkelheten med skärmdelning av playkanaler, youtube och Viaplay i går. Det fungerar bra med 4 K och jag har kopplat med Ethernetuttaget. Inte super mycket snabbare än min Chromecast 2, men fyller verkligen mitt syfte och känns lite stabilare än version 2.
  Ser en stor fördel med egen strömmatning till Ultran, då jag kan väcka min TV ur standby med mobilen.

  Två minus.
  1) Ultran synkar upp porten till 4K jämnt, så man kan inte se om själva innehållet verkligen leverans med 4K. Den borde vara dynamiskt sync anpassat till innehållet tycker jag, så jag verkligen vet om det blir 4K bildkvalitet eller inte.

  2) Det står ”Surround support”, men det får jag inte alls att funka. (Varken med min gamla Chromecast 2 eller ultra.) Testade även rakt in i min 5.1 receiver, för att utesluta TV problem. Det blir bara PCM hur man än gör, aldrig DTS eller Dolby Souround. Jag har testat med youtube, Viaplay, Comhem play, SVTplay och TV4 play. Exempelvis Viaplay och TV4 play levererar Dolby digital på min Apple TV, så bör funka med dem tycker jag..?
  Men det är tur att jag har kvar Apple TVn som verkligen kan leverera bra ljudsignal för mina filmkvällar. :)

  Om någon får ”Surround Support” att funka på er Chromecast Ultra, tar jag tacksam emot tips. Annars måste jag säga att det här är ett stort minus för produkten!

  Tillägg.
  Hittat en till feature som är lite konstigt. När Chromecast Ultra är ansluten och strömsatt, blinkar standby lampan på min Samsung TV oregelbundet. Någon annan som uppmärksammat det när TVn är avstängd? Har en Samsung 7 serie.
 • Dålig
  2 år sedan
  Poängen med att köpa denne är att strömma 4K med HDR, och just det går inte länge, ca 30 min innan den blir kokhet bilden blinkar och enheten kraschar. Köpte den helt medvetet så sent som juli 2018, för jag trodde Google skulle ha löst detta, antingen med firmware eller komponenter i tillverkningen, men nej. Skickas tillbaka.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar klockrent går bra även att köra 4K filmer från mobil på 1080p tv.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har haft denna i snart ett halvår och är väldigt nöjd! Däremot tror jag att det hade kunnat vara smartare att köpa den billigare varianten, jag använder den till Netflix, Viaplay, Cmore och YouTube och känner inte riktig att jag har någon riktig vinning av att den kan ta 4k. Men visst, I framtiden lär ju 4k bli vanligare!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppgraderade från första generationen för den har bättre formfaktor vid väggmontering. Inte överdrivet snabbare, verkar orsaka en del problem med trådlösa nätet jämfört med föregångaren i alla fall hos mig. Ethernet och wlan måste vara på samma nät för att funka.
  Får uppgradera TV först till 4k och prova med det innan jag sätter högsta betyg.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag köpte den här för att jag har en 4K TV med HDR och en ambitiös PLEX server. Man ser ingen skillnad på min 55 tums TV med bra HD 1080p material och 4K bortsett från HDR som i mitt tycke ger bättre och mer naturtrogna färger.

  Sedan ville jag ha en mycket enklare hantering, dels för att min så gott som dubbelt så gamla sambo (56 år) inte har samma tekniska förutsättningar som jag. Inte bara på grund av åldersskillnaden, utan också för att jag har läst 5 år IT på Stockholms Universitet (och verkat en kortare tid inom IT branchen) och hon jobbat många år med händerna som möbeldesigner.

  Sedan var en annan anledning att min 4K TV inte är lika rapp i menyerna som jag önskat. Mycket lagg, dålig fjärr och utdaterad PLEX app som inte går att förnya har varit frustrationsmoment. Jag ville ha en smidigare hantering än Samsungs gamla system från 2015 helt enkelt...

  Vår enklare 1080p TV i sovrummet har inga smart-funktioner alls. Där har en vanlig Chromecast hjälpt till att ersätta sambons laptop med HDMI sladd. Vilket inte alls varit lika smidigt... sedan har jag en väldigt exklusiv hörlursförstärkare med hörlurar som jag kör Chromecast Audio till. Egentligen ska man väl i den prisklassen var väldigt mån om high-res ljud, men jag tycker att det låter så bra ändå och fördelarna med flexibiliteten är större än den förbättring som man kan uppleva med ljudet. Det låter så fantastiskt bra ändå... så jag är ganska nöjd. Så, jag kan väl säga att jag är ett fan av Google's "Chromecast" produkter och min "multiroom" lösning med flera enheter, och inte minst den med 4K.

  Jag har en väldigt bra router i rummet bredvid (Netgear X6S AC4000), och servern inkopplad med nätverkskabel. Jag behöver inte ens ha nätverkssladd i Chromeast Ultra'n för att den ska kunna spela uppemot 60 GB 4K filer. Då pratar vi "äkta" UHD rips från skivor. Funkar oavsett med transcoding, direkt play och direct streaming. Jag förstår knappt att man kan uppnå sådan prestanda med en så billig liten sak... Men förvånande nog gör jag det.

  Så det är väl inget att anmärka på kring denna enheter egentligen. Lite dyr möjligtvis... men ändå inte med tanke på vad den förmår att göra. 10 gånger bättre än den Apple TV jag köpte till pappa, som förvisso han som Applenörd är nöjd med. Och Apple ska vara så mycket bättre för att det är så "enkelt". Nej, jag tycker inte det. Detta kan t.om. min sambos 80-åriga föräldrar fixa. Nästan så hennes dementa mamma klarar den. Med lite stöd från pappan så går det bra... Köpte min på kampanj för endast 400 kr, för det priset är denna helt klart en full pott för mig som är väldigt kräsen.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppgraderade mig till Ultra från 2nd gen.
  Var inte direkt något större lyft, verkar fortfarande lite buggig i vissa funktioner.

  För det mesta fungerar den väldigt bra med Netflix, Youtube, Plex etc.
  MEN, om man kopplar Ultra till ethernet och kör laptop trådlöst fryser bilden på tvn vid cast från laptop via Chrome, ljudet finns men inte bild.
  Tar man då bort ethernet kabeln från ultra och kör den trådlöst så försvinner problemet vid cast via Chrome, kan inte förstå hur det går ihop.

  Annars hur suverän sak att ha vilket gör det ännu mer bekvämt att vara soffpotatis
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerade direkt ur boxen med ethernet, inga problem.
  Nu ska jag bara få Infuse att spela 4k sen när jag glad.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tills att Google har löst problemen med att köra Chromecast över Ethernet får den bottenbetyg.

  Över ett år sedan bekräftade Google problemen officiellt men inte lyckats lösa dom än. Dom har släppt nya firmware, men utan att lösa det.

  Mer information finns i det officiella Chromecast-forumet: "Chromecast Ultra ethernet connection not working":

  https://support.google.com/chromecast/forum/AAAAt7PFQG4BQqGCWCBJpk/?hl=en

  Köp inte om du har för avsikt att köra trådbundet eller chansa, har du tur så funkar det. Det gjorde det inte för mig så jag lämnade tillbaka enheten.

  Dom föreslagna lösningarna i ovan tråd har funkat för enstaka därför dom inte har egentligen haft nått annat problem.

  Jag la en hel dag, provade alla förslag, först med "Recommended Answer", sen ett efter ett, utan resultat. Om man inte fick tipsen i "Recommended Answer", skulle man kontakta Google men dom har inte svarat.

  Det är väldigt tyst och hemligt kring detta är min uppfattning. Kan vara konkurrensen med Roku som gör att dom inte ger några nya officiella uttalanden.

  Hårdvaran, som nätadaptern, där Ethernetingången sitter, är troligen feffekt. En del har fått det att fungera när dom bytt denna. Andra har bytt hela enheten och vissa får den första utbytta att funka, andra inte efter tre byten.

  Om du vill att det skall fungera out-of-the-box, köp inte...
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna för att min Plex-app i tv:n och Plexservern inte altid gillar varandra.
  Har alla tidigare gen. samt CC audio, och denna funkar lika bra som de anda.
  Är den snabbare? nja kanske de, upplevde inte förre gen. slö i varje fall..
  Dock är 4K/HDR ett måste, så de e bara att hosta upp de extra slantarna som ultran kostar.
  Även najs med sladd, funkar dock bra som fan på både 2.4 och 5 GHz nät men då jag dragit TP-kabel i hela huset så kör jag på sladd.

  De som Google kunde lös smidigare är längden/lösningen för ström/tp-sladden som säkert kan vara för kort för vissa.

  Köp, köp tre eller fyra! =P
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Så lätt att använda, så jäkla bra bild!
  Trist att vi har lite svajjigt nätverk hemma, annars hade den gått som en klocka!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar utmärkt. Mycket snabbare och stabilare än v2. Rekommenderas.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar toppen!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Skaffades primärt för 4K stödet för Viaplay sport och där briljerar den verkligen. Och mig veterligen så finns det inget alternativ till CCU på streaming sidan som stödjer deras Ultra HD sändningar så valet var enkelt. Fotboll i 4K/50hz ser riktigt bra ut! Viaplay måste dock upp några snäpp till i sin leverans då vissa saker med sändningarna kan strula fortfarande.

  När det gäller Netflix och 4K+HDR märks det att det är en produkt med begränsade möjligheter till konfiguration. Om man som jag sitter med en projektor med begränsad bandbredd (Epson TW9300) så saknas stöd för att skicka ut 4:2:2 12-bit. För detta måste bildfrekvensen sänkas till 24hz, vilket CCU inte stödjer. Nvidia shield ska tydligen klara detta men den ligger för högt i pris om det bara är Netflix du är ute efter imho.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Äntligen Ultra HD! Nu kan man äntligen få se några matcher från Viasat i Ultra HD med denna version av chromecast. Vanlig HD-bild är inte bra på 55". Det här gör att det känns som man fått nya glasögon.
  Jag blev besviken på att förra chromecast inte hade ultra HD, men nu så. Och med nätsladd direkt in chromecasten får man en stabilare och säkrare anslutning.
  Toppen!
  Har också de andra två versionerna, inget fel med dem på lite mindre tvs där HD duger.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tyvärr lider Chromecast Ultra av barnsjukdomar. Var och vart annan gång man castar till den blir hela bilden tintad i blått, ibland är bilden helt blank och enheten behöver startas om. Ingen respons från Google, och innan detta är fixat rekommenderar jag att man beställer den vanliga Chromecasten istället som fungerar helt felfritt.

  Läs mer på https://productforums.google.com/forum/m/?utm_medium=email&utm_source=footer#!msg/chromecast/lEmPfSfBg00/1t9ftYLiAAAJ
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funktionaliteten som sådan är det inget fel på. Stabiliteten är däremot för dålig. Enheten blir väldigt varm och kräver ständiga omstarter för att åter fungera. Om detta löses kommer betyget att justeras upp.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kör trådat och har inga problem med att kasta Ultra Hd/HDR från Netflix:) Lite ljudproblem med några appar bara. Återkommer där!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Streamar 4K utan minsta lilla problem till tv:n. Har aldrig upplevt något "lagg".
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Chromecast fungerar sällan perfekt. Ofta inget problem. Visst på grund av dålig programvara. Det är inte möjligt att använda internetkabel om den går via en strömbrytare, måste gå direkt från routern. Hur är det möjligt år 2019?

  Jag har använt android telefon någonsin sedan den kom och kommer alltid att göra det. Apple TV föredrar dock chromecast.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Några billigare artiklar ibland är det tillfällen. Det är därför jag använder sökaren är det frustrerande.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snabbt!