Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Panasonic Lumix DMC-FZ2000

 Lägg i lista  Jämför
Panasonic Lumix DMC-FZ2000 släpptes 2016 som en uppgraderad ersättare till föregångaren DMC-FZ1000. Använder en 1-tumssensor på 20,1 megapixel, har optisk bildstabilisering och klarar videoinspelning i 4K med 25 fps eller 125 fps i lägre upplösning. Har ett brett zoomomfång på 24-480 millimeter och bländarna 2,8 till 4,5 beroende på brännvidd. Stäng
Panasonic Lumix DMC-FZ2000 släpptes 2016 som en uppgraderad ersättare till föregångaren DMC-FZ1000. Använder en 1-tumssensor på 20,1 megapixel, har optisk bildstabilisering och kl... Läs mer
Jämför pris på alla Panasonic Kompaktkameror (27)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Till att börja med, jag är ingen proffsfotograf så detta omdömme är från en glad entusiast endast.
  Nu har jag haft kameran ett tag och hunnit ta rätt många bilder.

  Här följer omdömen efter olika funktoner i kameran
  +Zoomen, fungerar väldigt väldigt bra. Det är lätt att få bra bilder på objekt på distans. Den fina bildkvaliteten på display och EVF gör att det går utmärkt att använda kameran som kikare faktiskt. T.o.m med när man zoomar max (Både optiskt och digitalt) ser det fortfarande fint ut på displayen och bilderna blir bra.

  +Bildkvaliteten. Har ingen systemkamera att jämföra med men har jämfört med ett par kompaktkameror och topp mobiltelefoner (iPhoneX, Oneplus6 och Sony Xperia X performance).
  Jag blev överraskad över hur bra bilder toppmobilerna tog under goda förhållanden, dock matchar denna kamera det utan problem. Och så fort förhållandena blev sämre eller att man använde zoomen så var det inget snack längre. Kompaktkamerorna jag jämförde med fick se sig slagna av t.o.m mobilerna så länge man inte använde zoom.

  +Optiken. Väldigt bra och på gränsen till för ljusstark, men lätt att kompensera det med de inbyggda ND-filtrena exempelvis. Givetvis är optiken överlägsen det jag jämförde med.
  +3 olika ND-filter inbyggda. Mycket bra att ha under olika förhållanden.
  +Touch display som går att vinkla nästan hur man vill.
  +EVF (Electonic view finder), Den fungerar utmärkt och används med fördel om det är en solig dag som gör att det blir svårare att se på displayen exempelvis.

  +Videokvaliteten är fantastisk (4k-stöd) och ljudupptagningen i stereomiccarna är jättebra. Autofokus följer med fint och snabbt, zoom och ND-filter ger det där lilla extra när man filmar under olika förhållanden. Extra plus för noicecanceling (tex vindbrus reducering),att man kan koppla in extern mic om man vill och att man kan ta ut enstaka fotografier ur filmen. Den här kameran fungerar utmärkt som videokamera, slår allt annat jag själv har tillgång till med hästlängder.

  +Prestanda. Autofokus är väldigt snabb och att ta bilder går fort och lätt. Bara att knäppa när du vill ta bilden, det går fort att knäppa flera bilder efter varandra.

  Jag skulle kunna fortsätta men avslutar där. Här kommer två saker jag tycker är lite negativa.
  -Kameran är klumpig och väger mycket mera än en mobil såklart eller vanliga kompaktkameror för den delen. Den stora optiken tar en eller två sekunder att fälla ut när man slår på kameran. Dvs, det tar ca 2 sekunder innan kameran är redo för att ta bilder.
  -Den är dyr, men man får vad man betalar för. nästa steg för att bräcka denna kamera är upp till systemkamerasegmentet.

  Sammanfattning: Detta är en så kallad bridge kamera, att täcka gapet mellan kompaktkameror och systemkameror, och det är precis det den gör. Fylld till bredden med funktioner. Sensorn är av 1" storlek, mycket större än de flesta kompaktkameror, och optiken är från Leica och mycket bra. En mångsidig kamera som klarar det allra mesta du slänger på den utmärkt. Resultat, ganska dyr men levererar bild- och video-kvalitet som du måste upp i prisklass (systemkamera) för att kunna bräcka.
  Jag är väldigt nöjd med min, kan inte annat än rekommendera.