Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Olympus OM-D E-M1 Mark II

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Olympus Systemkameror (46)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter ett år och ett kvartal med kameran kan jag konstatera att jag är mycket nöjd med inköpet! Den har många härliga funktioner som gör den väldigt smidig att jobba med. Till exempel den inbyggda bildstabiliseringen och diverse kreativa funktioner. Sådana funktioner som man som tidigare Nikonanvändare (D3100, D700, D4) kunde drömma om. Olympus vet att de inte är störst och är därmed inte lika konservativa. Man är väldigt generösa med firmwareuppgraderingar och det är mycket positivt.

  Bildkvaliteten är givetvis inte fullt lika bra som fullformat om man pixelpeepar men det faktum att Olympus objektiv ofta är bättre en konkurrenternas gör bildkvaliteten mycket konkurrenskraftig. Man kan få fram väldigt intressanta färger om man jobbar med Capture One. Jag upplever Lightrooms färger som mer bleka.

  Jag använder kameran för allt. Resor, inrednings och mäklarfoto samt landskap och porträtt. Största fördelen jämfört med tidigare kameror är att behovet för stativ är mindre och att tåligheten är extremt bra. Har testkört den i rengskogsmiljö där luftfuktigheten är nära 100% och regnet vräkte på i 30-40 minuter varpå jag hade kameran ute. Det enda som hände var att det kom lite vatten inne vid sökaren som var lätt att torka bort. Vilken Sony-kamera som helst skulle gett upp efter bara 1 minut.

  Största nackdelen är att menysystemet är extremt ologiskt och knäppt uppbyggt. Man vänjer sig men säga vad man vill om det - det är inte roligt i början. Som tidigare Användare av Nikon har jag inte haft några problem att sätta mig in i Canon eller Sonykameror men denna tog sin tid.

  Erfarenheter av andra märken: Nikon - Bra man vet vad man får. Sony - Bra bildkvalitet men pinsamt dålig support/service, byggkvalitet/vädertätning. Ägt 2 Sonykameror och de tål helt enkelt inte miljöerna jag fotar i. Kommer nog aldrig skaffa igen.

  För detta priset tycker jag dock man borde fått till exempel bakgrundsbelysta knappar, knapparna är även lite små. Därav endast 9/10.