Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Braun Series 9 9291cc

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Braun Rakapparater (83)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.17)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Plastig, för lätt, och främst att den stora skjutknappen som styr rakhuvudet går sönder efter en månad eller två då hår fastnar undertill. Har använt Brauns high-end modeller i många år och kan säga att du ska satsa på Series 7! Den är av metall, lite tyngre som ger balans när man drar apparaten mot huden. Den här är bara för folk med för mycket pengar som samtidigt får sämre rakupplevelse.
 • Usel
  1 år sedan
  Den är jätte bra på att raka men själva rakhuvudet går sönder efter 4-6 månaders användning. Sen köpte jag en ny rakhuvud som också gick sönder. För det är optifoil som knäcks och när den knäcks och om man inte märker det så kommer man få en massa sår på huden som bara den för det var det som hände mig första gången den gick sönder och när andra skärhuvudet gick sönder.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En mycket bra apparat som kan rekommenderas. Känns bra i handen och reversibla skärblad underlättar för vänsterhänta. Helt otrolig batteritid – nästan en månads rakning på en laddning! Bäst av allt så blir det nästan inget spill av hårpartiklar; allt samlas i skärbladsenheten och rengörs lätt under rinnande vatten. Det hårda resfodralet är praktisk och av bra kvalitet.
  Rakningen var jämn och bra utan att egentligen imponera. Men när jag provade rakning med raklöder blev det skillnad. Praktiskt taget lika nära och jämn som med rakhyvel. Imponerande låg ljudnivå jämfört med min gamla apparat. Allt som allt en mycket bra apparat.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Känns bra i handen men framför allt den gör jobbet som rakapparat.Designen och materialet är i högsta kvalitet. Huden svider inte efteråt och resultatet är perfekt.
  Läste hos några att trimmern är felplacerad men det tycker jag inte.
  Betyget dras ner av priset. Samma eller tom bättre rakning får man med en vanligt rakhyvel.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag är verkligen överraskad hur bra denna rakapparat verkligen rakar, den känns så välgjord och att få raka sig med denna maskin är riktigt härligt, jag känner mig nyrakad riktigt länge och de fjädrande rakhuvuderna följer huden på ett verkligt hudnära sätt, inga hud irritationer, ljudet är behagligt lågt och när jag jämför med min förra Braun rakapparat så ligger denna ett par divisioner högre i kvalitetskänsla.

  När man satt i rakapparaten i rengörningsstationen så återvänder "nykänslan" och dessutom laddas maskinen upp, men det går förstås också bra att tömma och spola av under kranen men i rengörningsstationen blir den ytterligare lite renare.
  Byter man skärhuvud efter rekommenderad tid så kommer man att ha en toppenmaskin i många år framöver, Braun kan verkligen göra rakapparater och denna maskin är inget undantag, väljer du denna modell kommer du bli mer än nöjd.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Braun 9291cc - Kostar att ligga på topp.

  Jag har använda Brauns rakapparater de senaste 15 åren. Sist hade jag 9595 som rakar väldigt nära och utan att irritera huden för mycket vilket var två huvudkriterier när jag då införskaffade denna modell.

  9291cc rakar närmre, den rakar tystare och den är väldigt snäll mot huden så min kriterier då är redan övervunna.
  Den ligger bättre i handen och jag blir mindre trött i handen efter en rakning.
  Trimmern är effektiv och stabil.
  Rengöringsstationen är bättre än den var på 9595 dock indikerar den lite väl tidigt att den måste rengöras.
  Priset är högt men Brauns rakapparater håller i många år så det är helt klart värt investeringen.

  Har inte provat att raka mig med gel/lödder ännu men ser fram emot det.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har testat denna rakapparat cirka en månad nu. Har tidigare enbart sporadiskt testat rakapparat av simplare sort. Annars "till vardags" använder jag rakkniv och rakhyvel.
  Jag förväntade mig en snabbare rakning med klart sämre resultat med apparaten än vad jag är van vid.
  Men jag får nog stå här och ändra uppfattning! Jo, den är snabb & smidig... Men resultatet är helt klart bättre än vad jag vågade hoppas!

  Om man är noggrann, och inte bara springer förbi rakapparaten, så ger den en mycket bra rakning! Jag har testat den både som torr-rakning och med raktvål. (Ja, raktvål! Är det något ni bör uppdatera så är det till raktvål istället för det mycket sämre gelé och skum som säljs på burk! MYCKET stor skillnad!) Och både torr och med tvål ger apparaten en bra och nära rakning. Utan att irritera huden!

  Tvättstationen gör sitt jobb och är bra. Men den är väldigt stor och klumpig! Den tar stor plats och irriterar med sin påtagliga närvaro! Och dessutom är sladdkontakten riktad nedåt. Mitt uttag är ovanför tvättfatet, vilket ger en skarp böj på sladden.
  Men, som sagt, funktionen är bra och man har en fräsch rakapparat varje morgon!

  Jag reser mycket och har haft med den på resor. Rese-etuiet är bra, ger skydd utan att vara skrymmande. Det jag saknar är ett litet fack att ha rengöringsborsten i. Batteriet håller länge utan att behövas laddas.

  Ja, den är dyr!
  Men...
  Det är ju även rakhyvlar, lödder och allt liknande man annars måste köpa med jämna mellanrum om man inte använder apparat!
  Så jag tycker nog trots allt att den är värd sitt pris!

  Jag har inte testat trimmern. Eller våtrakning i dusch, vilket man tydligen kan göra...

  Jag är mycket nöjd och kommer fortsätta använda den. Kommer endast gå tillbaka till kniv de dagar jag vill unna mig det och ge mig den lyxkänsla jag tycker det ger mig.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har nu haft min nya Braun 9291cc i dryga 2 veckor och jag är fantastiskt nöjd med mitt köp.
  Det som gör att jag inte ger den en 10-poängare är priset. Det tog emot att beställa då det är en rejäl slant men jag kan intyga att den är värd varenda spänn!
  Direkt när du tar ut den ur kartongen inser du att detta är en riktigt fin sak, inget plastigt alls men ändå lätt och smidig.
  För mig med kraftig skäggväxt och lite känslig hy mot allt för mycket omrakningar har den klarat av uppgiften galant. Faktiskt om jag jämför så i många fall bättre än med hyvel.
  Mycket enkel att underhålla - spola av den och låt torka, kör rengöringsprogrammet då och då så är den lika fräsch som när du fick den.
  Rakning i duschen, jag var tvungen att testa det men insåg att det är inte min grej, inte helt lätt att veta om du gjort ett bra jobb förrän du kommit ut från duschen.
  Jag hoppas och tror att jag om 5 år fortfarande kommer att vara lika nöjd med min Braun.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har använt rakapparaten i två veckor och är nöjd. Greppvänligt och nätt till formatet. Rakhuvudet kan med ett enkelt tumgrepp vinkeljusteras under drift för bästa ergonomi. Rakar mycket bra och verkar ha bra batteritid. Enkelt att ta loss rakhuvudet för rengöring. Jag har ej testat våtrakning ännu.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra maskin, utan minsta tvekan!

  Har alltid kört Brauns toppmodeller och dom har alltid lyckats att höja sig i generationsbytena, men denna gången så har dom faktiskt ta betydligt fler steg uppåt än tidigare. Denna maskin är enligt min uppfattning så nära rakning med hyvel man kan komma, hela känslan är att man känner sig nyrakad längre. Det finns faktiskt inte mycket negativt att tala om förutom priset, det är VÄL tilltaget. Men å andra sidan, det kostar att ligga på topp!
  Så om du vill ha en rakapparat som gör jobbet mycket bra och som dessutom ser snygg ut, så är det inte mycket att tveka på om du har 4500kr över!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter att ha använt Philips sedan jag började raka mig har jag nu för första gången testat en av Braun's apparater och måste säga att jag är positivt överraskad. Jag har alltid trott att den väldigt strikta designen skulle göra den obekväm att använda, speciellt på mig som har känslig hud. Dock är det helt tvärtemot!

  Det tog ett tag att lära sig hur jag skulle använda den på bästa sätt utan att skapa allt för mycket smärta, när väl det hade skett gick det utmärkt. Har testat den både som torr- och våtrakning och föga förvånande så blev det mindre irritation vid våtrakningen.

  Något som definitivt var ett plus för mig var hur bra den hanterade rakningen efter flera dagar, utan problem fick jag en nära rakning även efter 5 dagar vilket är något jag tidigare enbart har kunnat få genom att komplettera med en klassisk hyvel.

  För att sammanfatta de positiva och negativa sakerna så blir det väl ungefär så här.

  Positivt:
  Ergonomisk
  Ger en nära rakning utan irritation, även på flerdagarsskägg
  Vattentät
  Snygg design

  Negativt:
  Onödigt stor laddstation
  Relativt ljudlig
  Dyr, jämfört med konkurrenterna

  Överlag är det än en väldigt bra rakapparat som jag är väldigt nöjd med än så länge, får bara hoppas att det håller i sig även när den är använd en längre period.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Resultatet blir bra, den tar bra, väldigt skonsam och det går snabbt att raka sig. Den tar ganska nära och verkar även kunna ta långa hårstrå på halsen vilken min gamla Braun inte klarat av. Ljudnivån är acceptabel, tystare än min gamla Braun men betydligt mer högljud än en Philips som kan vara mycket tysta. Laddtiden en timme för 50 minuters rakning är lite i överkant, å andra sidan ser man på displayen hur lång tid som är kvar så man kan planera. Det går dock inte att raka under laddning.

  +Kvaliteten
  +Resultatet
  +Kan sköljas under vatten

  -Priset
  -Inget skydd för rakhuvudet
  -Kan inte raka under laddning
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Skonsammaste rakningen ever!

  I helhet mycket snygg vad det gäller apparat, fodral och rengöringsstationstation. Klar uppgradering på denna i jämförelse med mina tidigare modeller.

  Det kanske viktigaste är ändå att denna modell rakar grymt nära på halsen utan irritation vilket alltid har varit fallet för mig tidigare, speciellt som jag inte rakar mig varje dag.

  Vad är inte bra?
  Man kan inte raka sig med laddsladden i, vilket tydligen händer ganska ofta för mig...
  Var ska man förvara rengöringsborsten?
  Priset, gulp, 4500:- Är inte övertygad ännu att detta är en prisvärd modell.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En oerhörd bra och kompetent rakapparat!

  Har nu använd den i nästan 3 veckor och tills nu inget vidare att gnälla om, enda som gör att den inte får full pott är att den, oavsett vad jag gör, lämnar kvar liiiiiite "knaster", detta hade jag trots allt inte förväntat av en rakapparat till nästan 4000 spänn.

  Det mest positiva med 9291cc är helt klart att jag inte längre har irriterat hud när jag rakat mig, det har jag alltid haft tidigare men det är helt borta nu - stort plus for det!

  Skulle jag rekommendera andra att lägga 4 papp på denna?
  Absolut - speciellt om du har problem med huden efter (torr)rakning, det är helt borta med denna modell.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jämför framför allt med min Braun Series 7 790cc som jag köpte 2009 och använt nästan varje dag sedan dess.

  7:an har fungerat ypperligt och alltid gett ett perfekt resultat, men tyvärr gick trimmern-delen sönder för något år sedan. Därför nappade jag på chansen att få testa Braun Series 9 9291CC.

  Jag har hunnit använda Braun Series 9 9291CC någon vecka nu och här följer mina intryck hittills. (Observera att jag ALLTID torrakar.)

  Bra:
  Jag upplever att 9291CC ger ett både snyggt och gediget intryck och ligger bra i handen.

  Den är mycket tystare än min 7:a och rakar nära men utan att irritera huden.

  Mindre bra:
  Råkar man röra rakhuvudet i sidled händer det titt som tätt att den drar/fastnar i en del skäggstubb, något som inte hände med 7:an. (Det sker även om man sträcker ut huden med andra handen.)

  Visserligen verkar trimmer-delen ha bra precision, men den är inte så bra på att fånga och trimma mjukt längre skägg, där gjorde 7:an, med ett lite bredare trimmerblad, ett bättre jobb.

  Det medföljande etuiet till 9:an är snyggt, stängs ordentligt med en dragkedja och skyddar rakapparaten ordentligt. Däremot kan det inte stå på högkant som 7:ans etui kan och det saknar även hållare för den lilla rengöringsborsten vilket 7:ans har.

  Rengöringsstationen är svart och stilren och kan stå framme utan problem. Lite opraktiskt är dock att patronen/kassetten med rengöringsvätska förs in bakifrån i rengöringsstationen, till skillnad mot 7:ans som jag har där den sätts in framifrån.

  Sammanfattningsvis tycker jag att Braun Series 9 9291CC är en riktigt bra rakapparat men att det höga priset inte är motiverat då jag upplever att min Braun Series 7 790cc från 2009 ger ett lika bra slutresultat men till halva priset för Braun Series 9 9291CC.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft Braun rakapparater i nästans 35 år. Sista köpet för några år tillbaka var en Series 5. Series 9 gör en mycket bättre jobb och har bra batteritid. Dem har förbättrat sig igen!
  Nackdelen är en större huvud och att knivarna vill fastna i mjuk hud (i södra delen av kroppen :-)), som krävs lite träning innan man rakar sig jämt utan skador.
  C&C stationen är smidig att använda, fast den låter en del under rengöringen. Så ingenting man ska slå på när man ska sova.
  Det blev ingen 10 stjärnor för priset tycker jag är för högt. Men jag är nöjd i alla fall!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har använt mig av hudlotion/hyvel senaste 10 åren vilket fungerar helt ok. Har som tur är ett jobb där stubb ger status snarare än ett ovårdat utseende. Men när jag testade denna blev det stor skillnad, det går så mycket snabbare och blir en mycket närmare rakning samt att huden känns mindre irriterad.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har använt rakhyvel och lödder i typ 25 år innan jag köpte denna apparat. Förmodligen är enkelheten att bara brumma på istället för kladdet med lödder och små skärsår det samma för de flesta apparater. Men denna maskin känns rätt, den är snygg och gör sitt jobb. Jag har inte haft möjlighet att använda trimmern så mycket och det tog en stund innan jag begrep att man kan fälla ut den.
  Mitt sammanlagda betyg är högt men jag hade hoppats på en närmare rakning, nästan som med hyvel, men skillnaden är några timmar. Alltså efter ett par timmar med hyvel är stubbet detsamma som direkt efter rakningen med denna apparat.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Suverän rakapparat rakar bra är snygg och hygienisk hade tidigare 7serien boss som dock faktiskt var något smidigare
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft ett antal Braun rakapparater tidigare och märker att de går att förbättra ytterligare. Den här är enligt min uppfattning så närmast perfekt det går att komma. Priset är mycket högt men som vanligt får man vad man betalar för.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa rakapparaten nånsin. Rakar tätt och mjukt utan rodnad. Kostar en del men man får vad man betalar för. Kan verkligen rekommenderas!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har alltid haft Braun sedan jag började raka mig i tonåren. Senaste var en 7:a. Den nya är skönare att hålla, tystare och ger ett bättre resultat för rakningen.
  Snygg rakapparat och sober laddstation.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Rakapparaten ger en tätare och bättre rakning än min föregående modell. den är också affektivare vilket ger ensnabbare raktid.