Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Neato Robotics Botvac D5 Connected

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Neato Robotics Robotdammsugare (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.38)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  13 dagar sedan
  Det går inte in under sängen inte heller under dörren i köket
  Dålig köp säljaren pushade på
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 13 dagar sedan
  Jag köpte en Neato D5 robotdammsugare från Netonnet nyligen när de hade rea och den har gått sönder efter bara 3-4 användningar. Den vägrar att starta och kräver att man rengör alla filter och dammbehållaren och det har jag gjort flera gånger nu men får fortfarande samma felmeddelande. Har betalat ca 1000kr per dammsugning och tycker man kan förvänta sig betydligt bättre kvalitet på en så dyr produkt. Därför blir omdömet ”usel”. Undvik!

  EDIT:
  Skickade den på service och den har varit tillbaka ett par månader nu och fungerar bra så betyget höjs till en 4. Städar bra men kommer inte över en lite högre tröskel i badrummet.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Funkar superbra. Bra med vitiruella zoner.
  Förbättringspotential är att den några gånger under mina 2 år tappat Wifi och måste paras om samt att den inte stödjer svenska gloogle home.
  Detta är min tredje Neato och mina tidigare två har gått sönder innom garantitiden, så jag hoppas att denna håller högre kvalité.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Städar klar över förväntan, speciellt runt stolsben och under köksbordet.

  Enda nackdelen hittills är att sensorn till dammbehållaren fastnar ibland så den missar att man har tömt behållaren. Vilket resulterar i kryptiska felmeddelande samt att den vägrar dammsuga.
  Enkelt att åtgärda dock
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Denna D5 ersatte vår gamla städkompis, vi är väldig nöja med Neato och denna är bättre på många punkter. Appen är kanon, man vet att den städat eftersom man får aviesering när den är klar eller har fastnat. Appen kunde vara snyggare men den gör det den skall.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Update:
  Tyvärr slutade anslutningen till nätet att funka. Läs runt på nätet så hittar ni. Tyvärr finns det heller ingen lösning och de påstår att det är kopplat till Google wifi men har även testat med gamla routers. Funkar ej. Bortkastat

  Har en D85 I lägenheten och D5 I huset och måste säga att jag älskar denna mer än mina tidigare neato. Detta är min tredje under de senaste 7-8 åren och denna är världsklass. Iom att jag använder denna i huset så kan jag enkelt slå på den via mobilen, få koll på hur många kvm den städat, tid den spenderat, batterinvå mm. IOT är framtiden och denna visar verkligen vart skåpet ska stå. Väntar på att någon har en kampanj på denna igen så köper jag mig en till för andra våningen i huset.
  Den kör 100kvm men ändå har 47% batteri kvar.
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Superbra dammsugare, kör den varje dag och resultatet är perfekt. Lite liten dammbehållare kanske men om man rengör den dagligen är det helt OK.
  Jag är mycket nöjd.
 • Acceptabel
  4 mån sedan
  Produkten är super, städar verkligen rent. Men att efter ca två månaders användande tvingas till att lämna ett betyg på prisjakt där kravet är att skaffa ett prisjaktkonto verkligen suger. Neato appen är låst tills ett ett omdöme är lämnat. Neato ta omedelbart bort kravet på att skaffa ett konto på prisjakt. Det är 9 stjärnor för produkten som som robotdamsugare. Det är en stjärna tills Neato har städat bort kravet påomdömme med konto på prisjakt.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Passar perfekt för hundägare som jag själv är. Har nu inget behov av att dammsuga själv var annan dag.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Jag är totalt sett nöjd med dammsugaren, men med ett högt pris är också förväntningarna höga. Efter några dagar slutade den att fungera och gav ett svårtolkat felmeddelande. Det löste sig med ett samtal till den svenska kundsupporten. (En sensor för behållaren hade fastnat i fel läge.)
  Bra:
  * Gick förvånansvärt snabbt och enkelt att komma igång.
  * Får med sig det mesta smuts och dammet, men behöver köras ofta för gott resultat.
  * Bra kundsupport som kunde lösa problemet som uppstod efter några dagar.
  * Städar golvet metodiskt och skickar en karta över resultatet när den är klar.

  Förbättringspotential:
  * Batterihanteringen. Laddningsindikatorn är inte tillförlitlig. Batteriet laddas/underhålls inte på ett sätt som ger lång livslängd och det medför att nytt batteri ofta måste köpas (dyrt och inte bra för miljön).
  * Felmeddelanden är inte tydliga. Det skulle vara enkelt att ge tydligare beskrivningar och hjälp i appen.
  * Fastnar lätt på mattor av mindre/tunnare typ.
  * Klarar inte att ta sig över våtrumströskel (tex in till tvättstugan).
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Alltså, den städar inte perfekt "per gång", men kör den en gång om dagen / varannan dag ungefär, så håller den golvet rent över tid. Supernöjd!
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Toppendammsugare!

  De 2-3 första gångerna kan den verka lite "förvirrad" när den kartlägger huset men efter det kör den väldigt metodiskt och effektivt.

  Förvånansvärt hur mycket damm och smuts den plockar upp (eco-mode) när det är tillsynes rent hemma.

  Appen är enkel att förstå och wifi-anslutningen fungerar mycket bra.

  Digitala no-go lines gör det enkelt att skärma av delar där man inte vill att den ska städa så man slipper komma ihåg att stänga dörrar eller sätta upp fysiska spärrar.

  Städar hela huset (ca 140m2) på en laddning, tar ca 1h20m (eco-mode).

  Har man större hus och vill undvika flera laddningar på en städcykel bör man överväga D6 eller D7.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Köpte först Neato Botvac D5 Connected men dag 2 strulade det med uppkopplingen till wifi hemma. Om det berodde på mitt wifi eller på Neato vet jag inte men när jag googlade på det så var det inte helt ovanligt. Sitter tydligen ett gammalt, klent nätverkskort i Neaton.

  Kände att nej, när det handlar om dammsugning ska det vara så enkelt som möjligt. Bytte den därför till Neato Botvac D85. Den är jag däremot extremt nöjd med. Enkel, stabil, smart och den gör verkligen jobbet! Ett (1!) tryck på dammsugaren och den börjar städa rummet. Sätter betyg 8 för att Neatos dammsugarfunktion verkligen är kanon, däremot så passade D85 mig bättre.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Städar bra, najs med uppkopplingen mot google home, nya uppdateringen med gränslinjer !
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Har gått från en Neato D85, (som jag var väldigt nöjd med), till en D5 Connected, som jag faktiskt är ännu mer nöjd med:) Tänkte initialt att det där med att den är "appstyrd" mest var en onödig grejj. Men icke! Det är ju hur bra som helst att den via appen talar om att den har kört fast, eller att det är dags att tömma dammbehållaren. Och täckningskartorna som man får efter varje städning är ju jättekul att kika på.

  Ännu bättre blev det med senaste FW uppdateringen, då man nu även kan lägga in virtuella "stängsel", sätta den i ECO-läge mm.

  Jättebra navigering och dammsuger riktigt bra! Visst, den kör fast ibland och ibland fastnar det saker i borsten oxå, (kattleksaker, strumpor, barnens vantar, skosnören osv), men det kan jag leva med, eftersom den i övrigt gör ett så bra jobb!

  Behöver bara ta fram den riktiga dammsugaren max en gång i månaden för att städa där den inte kommer åt ordentligt, (eller ja, sanning med modifikation - tar fram den vanliga dammsugaren varje gång det är dags att rengöra roboten, men det gör man på en minut eller två).
 • Usel
  5 mån sedan
  Köpte denna städrobot på rekommendation av bekanta, som sa att den var suverän och för att den skulle täcka en stor yta. Men den har varit en enda stor besvikelse från start.

  1. Dels för att den är plastik och billig i sin design,
  2. dels för att jag inte har lyckats koppla upp den ordentligt på wifi-nätverket trots att jag t o m har engagerat en proffesionell IT-tekniker för detta. Hur svår kan det vara att designa en fungerande wifi-koppling?!
  3. dels för att den låter väldigt mycket när den städar
  4. dels för att även om den enligt spec skall kunna täcka en yta på 400 kvm så räcker ju inte dammbehållaren till för att ta hand om allt skräp som ev finns på den ytan.

  Urusel produkt, köpt den absolut inte!
  Köp hellre en billig för 1000 spänn o spar de andra 5000 kr till semester.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Fantastisk produkt som städar grymt bra. Hela lägenheten på dryga 100 kvadrat på 1.30 och om den är dåligt laddad går den tillbaka och laddar och fortsätter sedan. Du kan sätta virtuella väggar om du bara vill städa en del av lägenheten och du kan ställa in schema för när den ska köra t.ex. när man inte är hemma. Man får återgivning i appen var den har varit och hur lång tid det tog. Du kan köra spot cleaning om du har tappat något då städar den bara 2 kvadratmeter fram där du ställer den. Det finns även Eco och Extra care inställnignar som gör att den är mer miljövänlig städning eller att den verkligen inte bumpar in i saker. Tömning av skräp och filter är väldigt enkelt. Kommer inte åt överallt i hörn och sånt så man måste komplettera med manuell dammsugning då och då, men inte speciellt ofta. Rekommenderar den till alla som har pengar till den för den är ju på den dyra sidan men lätt värt det.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Bästa prylen i hemmet, underbar service med uppdateringar som bara nyare versioner fått. Mycket tacksamt att som även släpper det till äldre versioner.

  Kunna sätta spärrlinjer på planlösningen funkar väldigt bra och är väldigt smidigt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Grym! Städade hela min lägenhet, 2a på 59 kvm på typ en timme och 70% batteri kvar när den var klar.
  Hade lite problem att uppdatera den innan första användning, men det löste sig efter några försök.
  Ska dock nämnas att jag inte har några trösklar eller tjocka mattor att tala om.
  Fick även palla upp soffan med dubbla möbeltassar så den skulle ta sig in under.
  Trevligt med karta i appen som bekräftar att den hittat överallt.

  Uppdatering:
  Det är en hel del recensioner som säger att långt hår är problem. Roboten har nu under flera veckor dammsugit upp långt hår som i viss mån trasslar in sig i borsten, och lite överallt. Jag upplever dock inga problem att få bort allt hår. Jag får heller inte uppfattningen att det hamnar hår i hjullager eller likande som inte går lätt att ta bort.
  + också för att den går att koppla ihop med HASS och därmed Google home. Helt klart mitt bästa köp 2018. Jag har inte plockat fram gamla dammsugaren sen jag köpte den för 6 månader sen.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Denna robot blev jag rekommenderad av både vänner och säljare då det skulle vara det bästa marknaden hade att erbjuda med avseende på navigering i huset. Jag har en i det närmaste idealisk planlösning: enplansvilla, låga trösklar, inga sladdar på golvet.

  Det slutade med att Mediamarkt fick köpa tillbaka produkten (tack för det trots att den var använd!) då den fungerar rent ut sagt uselt:

  - Den klarar inte att navigera smart trots allt skryt om laserteknik och visuell navigering. Den kör in och krånglar sig fast mellan stol- och bordsben och spenderade 40 minuter under ett 6-stolsbord från Ikea med stolsben som ligger som stålskenor längst med golvet (Ikea Bernhard). Den verkar inte se vad den kör på och över utan navigerar på måfå när den väl krockar på saker. Däremot kör den desto mer systematiskt när den inte stöter på saker på vägen.

  - Den försöker äta upp tjockare ryamattor och är tyvärr inte smart nog att förstå att den inte ska ge sig på matten en sjuttioelfte gång efter att den bett mig flytta den till en bättre plats. Den verkar inte kunna lära sig något utan kör bara på planlöst tills den fastnar.

  - Den medföljande magnetremsan för att blocka den från att köra upp på t ex just en sådan tjock matta, räcker bara till en långsida av mattan. Du måste alltså köpa mer remsor för att kunna instruera roboten att undvika en enda matta i hela ditt hus! Det finns inget smart sätt att rita upp virtuella väggar på en karta i appen, det enda appen klarar är att starta och pausa i princip.

  Jag funderade på om jag skulle göra mitt yttersta för att få detta att funka, t ex att lyfta upp stolarna på bordet inför dammsugning och köpa en ny matta under soffan - men i slutänden kände jag att detta inte var värt all möda och det verkar krävas för lite för att den ska misslyckas med hela grundidén att städa huset medan man är på jobbet. Så för min del blev det retur och återgång till manuell dammsugning. Jag kanske vågar mig på ett nytt försök om ett par generationer när det finns smartare navigering och möjlighet att instruera och lära upp roboten genom att vägleda den på en karta i appen hur den ska jobba för att inte fastna.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Väldigt hungrig på sladdar och strumpor. Men förutom det tycker jag att den fungerar väldigt bra.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  I början gormade den lite. hittade inte laddstationen. körde fast i olika saker.
  Men efter ett tag så började den lära sig mer och mer och nu fungerar den väldigt bra enligt min mening. tar sig över mattor (dom flesta) och trösklar. Klarar hela huset mitt på 120kvm under en laddningen enkelt.

  Har 2 hundar (golden retriever) och en katt så blir en heeel del hår.
  Så man måste tömma behållaren efter varje åktur maskinen har gjort. lite gormigt.
  hade velat ha en större behållare för dom som har djur som släpper mycket hår.

  Tyvärr upplever att den har börjat låta mer efter ca 1 års användning. har rengjort allt som man kan rengöra men ändå lever den om.
  Bra nu även då dom uppdaterat appen där man kan se exakt vart dammsugaren är just nu och har dammsugit.

  Den dammsuger även mer strategiskt än andra som bara far runt och bumpar i väggar osv som en flipperkula.

  Men får ändå 9 stjärnor av mig. Den gör sitt jobb bra och dammsuger grundligt.
  Men pga ljudet och den lilla behållaren så tappar den två stjärnor från mig.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ägde en BotVac Connected och tänkte att D5 skulle vara ungefär likvärdig men där misstog jag mig. D5:an rör sig sämre, orkar inte fram över mattor lika enkelt som Connected och den irrar bort sig ofta och klagar på hinder i vägen trots att rummet är tomt.

  +Hyfsat prisvärd
  +Gör ett ok jobb

  -Svagare hjulmotorer och svagare sug än Connected
  -Irrar bort sig, hittar ibland inte laddstationen och ibland letar den efter laddstationen i helt fel rum. Försöker docka mot en vägg, ser rätt kul ut...
  -Klagar på hinder i vägen trots tomt rumt
  -Tappar nätverket ofta
  -Ingen karta över rengjort område

  BotVac Connected hade inga av ovanstående minus...
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte BotVac D5 Connected under mellandagarna och den har körts mer eller mindre var eller varannan dag sedan dess och det är en underbar upplevelse se den rulla omkring i lägenheten. Värd varenda krona. För det första är lasernavigationen en fröjd för ögat, D5:an städar lika strukturerat som jag själv klipper gräsmattan, ett varv och sen mer eller mindre perfekta linjer.

  Vi har två katter i lägenheten som är några fenor på det där med päls - överallt. Tidigare behövde vi dammsuga ja egentligen 2 gånger i veckan, men vem har tid för det? Sen Neato kom in i bilden har ytorna som syns varit magiskt rena - och vi har inte dammsugit manuellt på en månad!

  Är inte helt frid och fröjd. Neaton har en tendens att köra upp matkanter på tunna/lätta mattor och fastna. Även kattleksaker och lösa sladdar behöver vi vara noggranna med att ta upp för att förhindra att Neaton suger upp dem och fastnar. Men när han gör det (vilket han gör ganska ofta) får man en notis på mobilen på en gång, vart man än är. Vilket tar oss till appen som funkar riktigt bra för de få funktioner man kan göra (starta/stoppa/köra till dockan och se lite statistik över städningen). Allt går att göra vart man än befinner sig, på kontoret, stan eller såklart hemma.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte detta som ett substitut för iRobot Roomba 866 i spetsen misslyckades med att gå på mattorna. Neato Botvac D5 Ansluten är utan motstycke och dammsuga hela lägenheten snabbt och till ett bra mönster. Går upp i de värsta mattor från IKEA som ett spel och dammsuga dem extra bra! Det fungerar också bra och inte har upplevt att DISCONNECT ännu. Rekommenderas!