Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla OBH Nordica Grillar (13)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.06)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Helt underbar grill. Det vi grillat blir jättegott och saftigt. Har grillat nötkött, fläskkött, kyckling och lax och allt blev bland det godaste vi har ätit!
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Jättebra grill , är verkligen nöjd med denna grill ,perfekt till lagat kyckling file ,korv .varma smörgåsar mm.
  Något dyr kanske, annars helnöjd.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Skitbra, lätt att rengöra, rejäl och förinställda programmen för tillagning funkar perfekt.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra grill med bra & dåliga sidor.

  positivt:
  * relativt lättanvänd
  * enkel att rengöra (löstagbara plattor)
  * snabb & grymt resultat

  mittemellan
  * gigantisk stor, bra om man är många. negativt ifall man försöker gömma den.
  * ryms tre feta dubbelmackor, känns bra. tills man tänker att ett mackjärn tar två & är hälften så stor.

  negativt
  - verkar vara sådär kavitet, då min interface buggade/slutade fungera.(alla har denna bugg)
  - sladden är 10cm för kort.
  - inget droppskydd för övre plattan, när man öppnar järnet.
  - ingen sidoskydd, stänger 190 grader bakåt...
  - ibland piper den efter man bränt eller för tidigt.
  - Kraftig rökutveckling när man använder köttfunktionen/varmare lägen. (ingen varnings klisterlapp?) (dvs måste vara under köksfläkten)

  tänkte sätta 6 stjärnor men puttade upp den till en 7, då min troligtvis är måndags ex.(ändrar ifall man nya grill muppar sig) sen att jag inte kan leva utan den?

  edit: efter 100 ggr användning är teflonplattorna ganska "none" stick... sänker med en stjärna.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Namnet till trots så är OptiGrill+XL inte så mycket större än vår föregående elgrill men med bra mycket bättre lock, funktion och uppsamlingskärl. Så den har verkligen tagit ett skutt framåt evolutions mässigt.

  Maten man grillar får inte vara tjockare än 4 cm, eller tunnare (utom för bacon) än 4 mm. Men om man vill ha en året runt grill hemma så är det den här man ska ha.

  Lätt att använda, så kan du sätta på en diskmaskin och inte är allt för färgblind så kan du även hantera denna.

  Tryck bara på On, välj program och klicka OK. Vänta tills den piper att den är uppvärmd och börja grilla. Sen piper den en gång för varje gång grillen anser att köttet är Rosa, medium eller blodig. Vill du grilla mer..Börja om från steg.

  OBH NORDICA har lagt till svensk indikerings ring också. Lustigt nog så tycks de Nordiska varianterna skilja sig genom att ha längre tid för när steken anses vara Blodig, Rosa och Genomstekt än mot den Amerikanska varianten av ringen som sitter på från början (men kanske vi bara har olika graderingar av vad man menar med ”Blodig och Rare” mellan länderna?).

  Lätt att använda, grillar gott utan krångel och lätt att rengöra
  Möjligen liten svår förvarad och uppsamlings tråget hade gärna fått tåla maskindisk
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Cons
  -kort sladd
  - köttet smakar för tort (övre delen är för tung så det "mosar" ut all saft"
  - klistermärket med färgerna på stämmer inte alltid överens med den färg som ljuser.
  - skulle icke rekommendera till ett kök med andra maskiner. Passar mer när man ska göra "snabbmat" tex när man är och kampar eller liknande.
  - maten smakar inte "grillat", "stekt","ungsbakat" den har en annorlunda smak. Personlig åsikt: föredrar inte smaken.
  -smörgåsar får inte en "gyllene" färg. Skulle rekommendera manuell istället för smörgås programmet

  Pros
  - finns både som manuell och man kan välja vad man lagar
  - lagar snabbt (förutom om man ska göra smörgås)
  - lätt att rensa och tvätta maskinen
  - potatisar blir hjärtligt goda! Brukar göra runda skivor och dem blir fantastiska
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Jag har haft denna i två veckor och tillagat korvar, bacon och kött. Bacon är mycket bra, det blir knaprigt och som om man skulle lagt det i ugnen en längre tid. Korvar ok, lite ojämna, man måste vara väldigt noga med just höjden (tjockleken). Alltså är detta ett problem som delas även med köttbitar. Om man inte skär alla bitar exakt lika tjocka så blir de inte lika bra. Sen när man väl kommer till köttet så är det ännu värre. Det finns inte tillräckligt med värme så köttbitarna blir kokta istället för grillade. De genomsteks, men ingen karamellisering av ytan så de blir inte saftiga eftersom all vätska förångas.
  Ingen erfarenhet av panini och fisk, så det kan jag inte uttrycka mig om. Men köp inte den för att grilla kött för den är inte värd det.
 • Bra
  2 år sedan
  På det hela en bra grill. Stort plus för den stora grillytan men det gör också att grillen tar stor plats och kan vara svår att hitta en förvaringsplats till i hemmet. Ett Minus är den korta sladden vilket för oss medförde att vi fick använda en förlängningssladd.Har provat att grilla fläskkött, kycklingfilé och frysta hamburgare. De frysta hamburgarna blev ingen höjdare, utan blev torra. Både fläskkött och kyckling blev saftigt och gott. Gillar verkligen de olika inställningarna och de olika ljuden som signalerar var i grillprocessen man är i. Det som gör att jag inte gillar grillen är att man måste starta om den varje gång man ska lägga på en ny omgång av det som ska grillas.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  I det stora hela mycket bra produkt! Många inställningsmöjligheter med både automatiska och manuella funktioner, superlätt att rengöra, droppbrickan är jättebra. Vi har hittills grillat hamburgare, kyckling, grönsaker och paninis och allt blev jämnt tillagat. Som någon annan skrev är sladden något kort och den tar rätt så mycket plats. Inte helt enkelt att hålla isär alla ljus och pipljud i början men bruksanvisningen är bra och tydlig så man lär sig förhoppningsvis någon gång. I morgon ska vi grilla banan till efterrätt - det blir säkert också jättebra!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Efter nästan en veckas användning har vi kommit fram till att det enda negativa är att anslutningskabeln är för kort för att nå befintliga kontakter nära spisfläkten, när man grillar inomhus. Den medföljande bruksanvisningen är lättförståelig. Det vi hittills testat är grillning av
  Biff – den blev exakt enligt programmet
  Kyckling – den blev saftig och fin
  Korv – korven blev okay förutom att den sprack men vi kanske borde ha skurit i den innan vi la den på grillen
  Toast – den blev okay men en aning hoptryckt
  Programmen är exakta för hur man vill att grillningen ska bli. Det är bra att ljudsignalerna påminner när nästa fas börjar. Då kan man pyssla med andra saker i köket under tiden. De löstagbara grillplattorna är lätta att göra rent. Likaså den löstagbara droppbrickan. Om man blöter dem lite och låter de stå ett tag så går det extra lätt att rengöra dem
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Väldigt enkel och laga mat på. Snabb och effektiv. Enkel och rengöra. Bra med avtagbart bricka som samlar överflödig fett och vätska.
  Ett knapptryck och man lossar på stekplattan. Maten fastnar inte heller. Enda negativa är lampan som ändrar färg. Borde vara en visare typ klocka. Enklare och se. Men som sagt. Bra köp. Lätt och laga mat på.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har sen inköpet för ett halvår sedan använt den alldeles för lite, men när jag väl plockar fram den så imponerar den ordentligt.
  Extremt smidig och riktigt bra resultat, håller dock med en annan betygsättare här, lite längre kabel hade in gjort ont.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  EL kabel 0,8 meter liten. Det är inte tillräckligt med kabel. Jag köpa extra strömsladden .

  Bäst Grill 100% OK
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft den i ca 1 månad nu och trots att jag är kräsen med hushållsprodukter så är jag förvånad över den höga och jämna kvalitén på varan. Känns och ser exklusivare ut än på bilder/videos. Har alltid tyckt att OBH Nordicas produkter varit ok men ofta sämre än konkurrenterna men denna är ett undantag. Genomtänkt i de flesta detaljer och väldigt smidigt med de löstagbara grillplattorna, in med dem i diskmaskinen så blir det rent, enkel i och urtagning.

  Provat nöt, gris, kyckling, panini, hamburgare, korv, bacon

  Funkat mycket bra och automatlägena stämmer riktigt väl med t ex rare, medium och well-done.

  Korv, provade med 10 st stora chorizo korvar och det tog ca 30 min inkl uppvärmning vilket var i längsta laget men jisses vilket bra resultat! Perfekta och om man "pickar" dem innan så rinner fettet ned i uppsamlaren.

  Det som inte riktigt blivit så saftigt är om man använder den från fryst läge, tenderar till att bli ganska torrt, speciellt med kyckling.

  Den går i princip dagligen med varma mackor till frukost och middagar blir några ggr i veckan.

  Kan rekommendera den om man har ytan (mått som en mindre mikrougn fast lägre) , tror inte att det är en apparat du vill hålla på ta fram stup i kvarten, för stor för det. Då är nog den mindre modellen bättre.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymt nöjd med den här grillen. Den har levererat exakt så som jag förväntat mig.

  Har testat alla lägen nu utom fisk och det blir grymt resultat. Visst är man kock och har bra koll kan man säkert göra det mesta bättre än vad den här grillen kan via sina autolägen. Men det är svårt att misslyckas med kött/kyckling/hamburgare. Kan varmt rekommendera den här för dem som vill ha lite enklare, snabbare matlagning med goda resultat.

  Att kunna ta loss grillplattorna och köra i diskmaskinen är helt klart en avgörande detalj och det fungerar perfekt.

  Finns inte så mycket att klaga på förutom då som nämnts att el-sladden hade gärna fått vara lite längre samt att priset kan få en att tänka sig för om det verkligen är värt det, men jag kan säga nu att det är det!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Optigrill+ XL är en mycket kompetent hushållsprodukt. Än så länge har vi grillad hamburgare (fyra stora samtidigt) och toast (6 st. med medel stora form bröd).
  GIllar att man kan ta av värme plattor och diska i diskmaskin.
  Om det finns något som är mindre positiv är att det tar lite för lång tid för uppvärmning (jag är van vid induktions spis... det går snabbare att värma en stekpanna).

  Nöjd hittills.

  Håller med tidigare recension att kabel är kort men hemma var det inte ett problem (bra tillgång till uttag nära köks fläkt).