Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPhone 7 Plus 256GB

 Lägg i lista  Jämför
Apples iPhone 7 Plus med skärmstorlek 4.7 tum finns i fem färger; matt svart, högglansig gagatsvart, silver, guld samt rosa guld. Den har kamera med 2x optisk och 10x digital zoom, och tål vatten och damm bättre än tidigare versioner. Modellen finns även i den mindre varianten iPhone 7. Stäng
Apples iPhone 7 Plus med skärmstorlek 4.7 tum finns i fem färger; matt svart, högglansig gagatsvart, silver, guld samt rosa guld. Den har kamera med 2x optisk och 10x digital zoom... Läs mer
Produktgeneration: Apple iPhone 7. 5 produkter i generationen. 9 föregångare och 3 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Mobiltelefoner (93)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  2017-06-16
  Tredje mobilen sedan starten, haft den sedan februari. Får nu bara ut ca 6-7h batteritid vid blandad användning över wifi och 4G. Då har jag stängt av det mesta notifikationer, bakgrundsuppdateringar, sänkt ljuset, spelar ej spel. Tycker att detta är rätt oacceptabelt för en plus modell i denna prisklass.

  2017-02-10
  Inne på min tredje iPhone 7 Plus. Denna har jag använt sedan mitten av januari. Bättre batteritid än de två tidigare exemplaren.
  Har hunnit testa den och kommit fram till följande gällande batteritiden; ca 9-10h batteritid enbart över wifi. Ca 7h batteritid vid blandad användning över både wifi/4G. Ca 3-5h batteritid över enbart 4G där kameran används för både foto och video.

  2017-01-17
  Efter en hel månads användning efter senaste Genius bar så gick jag in med mobilen till Apple Store igen. Mobilen drog fortfarande mycket batteri, fick ut ca 6-8h i normal användning per dag. Dessutom blev den varm.
  Apples egna tester visade inget fel än bluetooth, vilket teknikern också tyckte var märkligt då vi återställt mobilen vid tre tillfällen. Men vad hon tyckte var märkligt var alla felloggar. De var alldeles för många. Så fick min mobil utbytt igen, då man tyckte att man hittat fel idag. Så tredje gången gillt..

  2016-12-17
  Uppdatering: Efter att ha fått nya mobilen, så bokade vi tid veckan därefter för att se status. Även den nya mobilen visade fel på bluetooth enheten. Så vi nollställde inställningarna och bokade tid för Genius bar veckan därefter. Kom tillbaka och den visade samma problem med bluetoothen samtidigt som batteritiden inte blivit bättre. Så denna gång nollställde vi mobilen utan restore från back up. Visade sig att min back up från iPhone 6S Plus som funkade perfekt på den telefonen visade fel på min 7 Plus.
  Efter att ha använt 7 Plus i några veckor får jag ut ca 6-7h i batteritid i användning, vilket är mindre än vad den ska hålla för. Då pratar vi att 95% av tiden är över wifi och inte 4G.
  Var inne med mobilen igen för en vecka sedan, då fanns inga problem. Har också stängt av bakgrundsuppdateringarna sedan tidigare och trots detta så visar mobilen ändå på användning under natten. Började märka att batteriet låg ungefär 10% under när jag vaknade morgonen därefter, varje natt. Enligt Apple är det normalt. Jag känner dock inte igen det från min 6S Plus.
  Nu drar inga appar i bakgrunden och batteritiden är fortfarande usel, trots att Apples egna verktyg under bokade möten med dem visar på bra batteritid. Vad för referenser de går på vet jag inte.
  Med 7 Plus får jag knappt ut en hel dags användning, med 6S Plus kunde det gå 1,5 dag innan jag behövde ladda den. Detta drar ner betyget på mobilen.

  2016-10-05
  Uppdatering: Efter en vecka med iPhone 7 Plus, bokade jag in ett genius bar hos Apple store i Täby då batteritiden inte blivit bättre trots uppdatering till 10.0.2 och då min gamla 6S Plus faktiskt håller mycket längre.
  Man fann att bluetooth "modulen" i min enhet är defekt. Vilket enligt dem "kan" bidra till att batteritiden minskar då mobilen känner av att något inte stämmer.
  Så efter en veckas användning ska jag alltså få en ny mobil.

  2016-09-23
  Har en iPhone 7 Plus 256 Gb sedan releasedagen.

  Har sedan tidigare en iPhone 6S Plus 64 Gb.

  Vad är då skillnaden mellan 6S Plus och 7 Plus?
  Well det mest självklara är de två nya 12 megapixelkamerorna, ena på 28mm (dvs den vanliga) och den andra på det dubbla, (tele) 56mm. Med ett litet klick i kamerafunktionen växlar du mellan 28mm och 56mm, utan att använda pixlar. Givetvis går det även här att zooma in ytterligare, men då används pixlarna.
  Även ljuskänsligheten är bättre, nu är bländaren nämligen f/1,8 istället för tidigare f/2,2, vilket innebär att du ska kunna ta bättre och tydligare bilder i mörkare miljöer.
  Även Facetime kameran har fått en uppdatering, från 5 megapixlar till 7, vilket gör det möjligt för den att spela in video i 1080p.
  Jag laddade även ner nya betaversionen av iOS, vilket innebär att man får funktionen av porträttfoto, där bakgrunden automatiskt görs suddigare. Det är en häftig funktion, som än så länge funkar felfritt. En stabilare variant av mjukvaran kommer ut senare i höst.

  Man har nu gjort sig av med rymdgrått och ersatt detta med en vanlig svart, samt en jetblack (den blanka). Förutom dessa två färger finns fortfarande silver, guld och rosa kvar. Jag stod mellan någon utav de svarta men bestämde ändå till slut att gå på den matt svarta istället för den blanka jetblack, då jag vet med mig själv att jag aldrig skulle orka med alla de repor som kommer att sätta sig på den blanka fina ytan.

  Antennalinjerna på baksidan har man nu gjort sig av med och både 7 och 7 Plus är solida i designen.

  Hemknappen har bytts ut. Istället sitter där en touch-sensitive platta likt den trackpad som finns på 12 tums Macbook. Det känns som ett klick men det finns ingen fysisk knapp man trycker på, utan istället är det Taptic engine som skapar känslan utav knapptryckningen.
  Redan vid uppstart så får du tre alternativ gällande inställning av just knappkänsligheten, jag valde "mellan" alternativet.
  Du behöver inte klicka lika hårt som tidigare och mobilen reagerar betydligt snabbare när du trycker på hemknappen än tidigare.

  Man har nu utökat lagringskapaciteten, 32Gb, 128Gb, 256Gb.

  Vi pratar samma typ av upplösning (401 ppi) och pixlar (1920x1080) på skärmen, även samma kontrast (1300:1), dock utökad ljusstyrka.

  Vad gäller mått och vikt är det samma typ av mått, vikten ska tydligen ha gått ner några gram från iPhone 6S Plus 192gram till att iPhone 7 Plus 188gram. Så minimal skillnad.

  Dessutom tål enheten vatten, då man plockat bort 3,5mm hörlursutgången samt plockat bort den fysiska hemknappen. Har dock ej testat och kommer ej medvetet testa hur mycket enheten tål vatten.

  Batteritiden då? Enligt Apple ska 7 Plus ha upp till 1h mer än 6S Plus. Tittar man på specifikationerna har batteritiden för samtal gått ner från 24h till 21h. Den enda skillnaden där 7 Plus ökar i batteritid är vid internetanvändning, där man ökar med 1h mer än 6S Plus.

  Batteritiden på 6S Plus har varit toppen, då jag i snitt laddat den varje 1,5 dygn.
  Jag tycker ändå att det känns som om att 7 Plus drar mer batteri än 6S Plus.
  Men det är alldeles för tidigt för att säga något. Så hur iPhone 7 Plus står sig till batteritid kvarstår att se.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har varit en iOS användare sedan första generation.
  Eftersom jag är en teknik nörd och gillar prylar överlag så har jag självklart emellanåt köpt android lurar från top segmentet bara för att utforska den andra sidan och få mig att reflektera över ifall android kanske är något för mig.
  I slutändan så har det alltid slutat med att jag fortsätter använda iOS.

  Börjar med det positiva:
  * Prestandan är grym. Snabb och följsam i menyerna. Laggar mer eller mindre aldrig.

  * Kameran är riktigt bra. Tar oftast bra bilder oavsett ljus. Porträttläget är en riktigt grym funktion.

  * Batteritiden är väldigt bra. Håller definitivt en hel dag utan problem med tung användning.

  * Högtalarna är uppdaterade från förra modellen med en botten högtalare samt en front högtalare. Låter väldigt bra och man slipper problemet med att täcka botten högtalaren med handen när man använder mobilen i porträttläge.

  * Touch ID knappen är i min värld mycket bättre en föregångaren. Man vänjer sig vid den ganska snabbt och efter det så känns föregångaren rent av konstig. Grymt med haptic feedback i knappen samt överlag i iOS systemet med 3D touch osv.

  * IP67

  * iOS överlag är stabilt och iMessage/FaceTime är svårt att bara komma ifrån när många i ens bekantskapskrets samt arbetskrets har det.

  Negativt:

  * Formfaktorn är helt klart i min värld utdaterad. Samsung S8 och LG G6 visar att fastän man vill ha en stor display så behöver inte mobilen i sig vara enorm. I detta fall failar Apple med sin iPhone 7 plus. Förhoppningsvis såsom ryktena säger så kommer Apple komma med en ny design med lanseringen av iPhone "8".

  * Trådlös laddning hade varit ett välkommet tillskott samt snabb laddning via kabel. Batteriet tar en stund att ladda upp och det anser jag vara ganska negativt om man kollar på vad konkurrenterna erbjuder.

  * Priset. Jag är lite tvådelad angående priset då många av konkurenterna tar liknande summor för sina top mobiler också.
  Skillnaden är att en Samsung/LG/Motorola/HTC osv brukar gå ner i pris relativt mycket efter några månader medan en iPhone ej går ner i pris speciellt mycket förrän nästa modell lanseras.

  Överlag så handlar det mycket om att jag i slutändan älskar iOS och har svårt pga olika skäl lämna det för något annat.
  Riktigt spännande inför nästa lansering då iPhone 8 kan infria många av mina önskemål gällande ny formfaktor, större display, trådlös laddning/snabb laddning och kanske en något mer högupplöst skärm.
  Om man gillar iOS så är det bara att köpa iPhone 7 plus för du kommer inte att ångra dig.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Första var det pixelfel på. Fick bra hjälp att få en ny som är felfri.. toppenlur. Bra batteritid och ja bra på allt! Gått över från andriod och är hur nöjd som helst :)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Otroligt mycket lagringskapacitet för den som filmar. Det som avgjorde var de dubbla objektiven så man slipper digital zoom (som också finns men ger en kvalitetsförsämring).
  Enda nackdelen är storleken men det delar den med alla plus-modellerna. Adaptern för att kunna köra vanliga trådbundna hörlurar är smäckig och har inte samma kvalitet som telefonen. Inga problem med telefonen alls.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk produkt. Fullkomligt andas kvalité. Gick från iPhone 6 128 till iPhone 7 256 GB i jetblack. Så läcker.