Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple AirPods

 Lägg i lista  Jämför
Apple AirPods är trådlösa hörlurar av typen in-ear, speciellt designade för iPhone, iPad och iPod. De släpptes sent 2016. Har tät integration med digitala assistenten Siri. Sensorer i hörlurarna känner av när du placerar dem i öronen, andra när du pratar för att filtrera bort onödigt ljud i bakgrunden. Till Apple AirPods följer det med ett laddningsfodral för extra lång användning och förvaring. Stäng
Apple AirPods är trådlösa hörlurar av typen in-ear, speciellt designade för iPhone, iPad och iPod. De släpptes sent 2016. Har tät integration med digitala assistenten Siri. Sensor... Läs mer
Jämför pris på alla Apple Hörlurar (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.39)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft dem 3 veckor nu. Hade en bugg första veckan som härrörde från min telefon där de tappade koppling vid telefonsamtal, men sen Apple bytte telefonen har de fungerat flawless – jag använder dem i princip hela dagarna. Och batteri-case't är sån smart kompanjon – poppar in dem där när jag lyssnat ett part timmar och behöver gå på toa, några minuter senare och klar har jag vips nån timma till laddning. Poppar jag in dem i raset under en hel fika/lunch har jag i princip resten av dan uppladdad.

  Interaktionen att man tappar dubbelt på dem är smart – det funkar hela vintern med vantar och allt. Tillochmed i skidbacken. Bara dubbel-tappa och be Siri skicka ett meddelande till "min fru" att "jag tar ett åk till". Jag använder Siri många gånger per dag – speciellt för att sätta påminnelser och kalendrar, samt ringa eller messa folk. Men, man hade gärna velat ha nån mer funktion här. Trippeltapp för paus? Dock inte några mini-mini-knappar som bara funkar om jag sitter still och kan leka braille tills jag hittar rätt.

  Och ljudet är bättre än många många andra hörlurar i denna storleken – bättre än EarPods – och så bra jag inte finner ett behov av att orka med mina stora lurar längre. Ta och testa dem med exempelvis Ed Sheeran - Shape of You på 75-80% volym. Lyssna introt och hoppa sen till när basen joinar vid 2:00. Jag säger inte att det slår ett par Grado-lurar men i vardagslivet när jag gör 1000 olika aktiviteter är de så bra att mina studio-lurar ter sig väldigt nischade. Helt klart är för 90% av befolkningen är detta ljudet riktigt riktigt bra för priset, portabiliteten och smidigheten som AirPods och caset erbjuder.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Beroende på vad du förväntar dig av dem kastar du antingen pengar i sjön, eller så kommer de göra ditt liv väldigt mycket enklare.

  Rent praktiskt är de riktigt coola tycker jag. Allt från det lilla magnetiska förvaringsfodralet och hur de laddas, till den smidiga parkopplingen och hur de integrerar med Siri och pausar uppspelningen när du lyfter ut dem ur örat. Lite synd att de inte har ett smartare sätt att justera volymen bara.

  Passformen tycker jag är något bättre än Earpods, de skaver inte i öronen men efter en stund känner jag av dem.

  Ljudet är okej men inte mer. De har en bra klang i mellanregistret så röster i musik och podcaster låter bra. Ljudbilden är fylligare och har mer tryck i trummorna än vad Earpods har. Dock går basen inte djupt och blir väldigt snabbt grumlig och förvrängd när man drar på. Det samma gäller diskanten som låter lite papprig och blir direkt hård när volymen skruvas upp.

  Jag skulle inte rekommendera dessa lurar till musik endast men det finns å andra sidan få (inga?) helt sladdlösa proppar i denna storleken som faktiskt låter bra.

  Men till vardags, till samtal i bilen, podcaster och kanske lite musik i solsängen eller på promenaden är de en trevlig kamrat att ha i fickan och en bra försmak på hur hörlurar kommer fungera ihop med våra apparater i framtiden.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Extremt smidiga hörlurar. Riktigt bra räckvid. Ljudet är lite bättre än earpods - det vill säga helt ok. Bra konstruktion. Dyra. Väldigt genomtänkt design. Använder dem mycket mer än jag trodde, just p.g.a. att de är så smidiga. Synd att man inte kan ändra volymen på själva hörlurarna, dock. Känns som hörlurarna + caset har blivit en till pryl man alltid har i fickan. Tror att många liknande produkter kommer att komma ut de närmaste åren.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  12 dagar sedan
  Uppdaterat: 12 dagar sedan
  Köpte gen: 1 och har aldrig varit mer nöjd över nått köp än detta. Så otroligt smidiga och stilrena hörlurar som funkar till ALLT. Har dom till resor, träning och plugg. Otroligt mycket smarta funktioner ifall du även kör iPhone. Dom behövs göras rent regelbundet för att slippa stop i sig, hände mig en gång fast lämnade bara in dom för 200kr så var de som nya igen. Batteritid räcker gott å väl, laddar ungefär en gång i veckan och haft dom i 2 år. Micen i dom kan ta upp lite mycket ljud möjligen i kollektivtrafiken ifall du pratar telefon men det är inget större problem! Klockrent.

  OBS: till alla som tappar ljud i dom, GÖR RENT DOM! 99% av gångerna är det pågrund av öronvax, prövade fabriksåterställning å allt det med fast endast rengöringen fixade problemet.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Fantastiska fram tills att batterier börjar ta slut efter ca 1,5 år
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Uppdatering: Under de 3 år jag har haft AirPods första generationen har jag bytt ut lurarna 6 gånger då de plötsligt tappar nästan all volym eller slutar fungera. Nu har reklamationsrätten löpt ut så jag kan inte längre byta ut dem via försäljaren, och nu har vänster lur tappat 80% av sin volym igen.

  Köpte AirPods våren 2017 när de lanserades. På ett år jag bytt ut mina lurar 3 gånger pga olika problem, inkl att lurarna dramatiskt tappat volym med 50–90% reduktion. Tillbringar antagligen 1-2 timmar i veckan med olika felsökningsproblem, inkl att para om dem, starta om datorn, fabriksåterställning osv – använder dem troligtvis 10-12 timmar per dag vilket troligen är över genomsnittet, men med det följer också en del huvudvärk.

  AirPods är dessvärre en instabil produkt, särskilt om man använder dem med Mac och inte bara iPhone (till iOS brukar de generellt funka bra). Det vanligaste problemet är att Bluetooth-signalen från dator eller mobil, brukar tappa dialogen med lurarna, vilket är ett mjukvarufel. Då får man fabriksåterställa enheten och eventuellt Bluetooth-modulen på datorn.

  Jag gillar generellt funktionaliteten och ljudet i dem, men det lär dessvärre dröja ett tag ytterligare innan Apple får ordning på mjukvaran. Mic-kvalitén för inspelning på Mac är också _väldigt_ kass (SCO istället för AAC) där jag hoppas på en förbättring i framtiden.
 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  Smidighet är storyn för AirPods i allmänhet. Allt ifrån att de kopplas upp till telefonen så fort du öppnar locket (gäller för iPhone endast) till att de pausar musiken när du plockar ut dem ur öronen.
  Köpte mina direkt när dom kom ut så har haft mina sen julen 2016. Betalade då 1790kr och har varit nöjd fram till i våras då batteriet har blivit totalt värdelöst. Jag har ungefär en kvart-tjugo minuter att gå till universitetet från där jag bor och mina AirPods håller inte ens halvvägs. Den vänstra hörluren har så dålig batterikapacitet att den ger upp om du höjer volymen.

  Detta känns riktigt dåligt när man lägger ner nästan 2000 kr på ett par hörlurar, det kanske är väntat men känns oavsett värdelöst.

  Om man pratar mer om hörlurarna i allmänhet så är det väl värt att nämna att ljud-kvalitén inte är något att hänga i julgranen men tillräckligt bra för att lyssna på podcast och enstaka spellistor på Spotify. (Tycker du Apples EarPods som kom med telefonerna från och med iPhone 5 låter bra så låter AirPods exakt likadant)

  Det är ett par smidiga hörlurar som har lämnat en dålig eftersmak i munnen på mig efter mycket strul efter års användning som en då nöjd kund.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  FRIHET & DISKRETA!

  Köpte dem precis för 1790kr (1430 kr via företaget) 2017-04 efter att tidigare ha haft trådlösa med kabel mellan snäckorna (Sony SBH70, just kabeln störde jag mig på och det var också den som alltid trasslade och slutligen gick sönder) är toppen och friheten utan kablar är bäst!
  Däremot får den ett STORT minus för att de inte integrerat touch i hörlurarna för att dra fingret upp och ner längs sidan av dem för att höja/sänka ljudet (Samsung Gear icon X kan göra det med sina)

  Priset är ok om man jämför med andra som är trådlösa, små, utan kabel och med mikrofon.
  Dessa är de enda med semi-snäcka vilket jag älskar, man får varken ont i örat eller på örat! Ljudet är helt ok för musik och jag använder dessa som mina enda lurar dag ut och dag in för samtal, musik, träning och joggning. Finns inget bättre allround IOM att in-ear inte är hälsosamt för öronkanalen och on-ear blir som en DJ som kommit vilse, blir obekväma för öronen och förstör frisyren.

  Den kan dock inte koppla mellan två enheter samtidigt vilket mina Sony SBH70 kunde. Däremot har dessa extremt bra räckvidd! Kan gå runt genom halva kontoret, ca 30 meter bort. Perfekta att jogga med, inte ens i närheten att de skulle trilla ur. Friheten utan kabel runt/bakom halsen är enorm!

  Man kan byta så att man dubbelklickar på snäckan för play/pause eller svara/avsluta samtal. Men vill ha Siri vid dubbelkick så försvinner möjligheten till play/pause vid dubbelklick. Siri fungerar därtill enbart om iPhone har tillgång till internet, vilket gör att du inte kan ve Siri ens höja volymen om du har dålig täckning. Men att ens prata med Siri för så basa uppgifter är inget man gör, så dessvärre blir det att sträcka sig efter telefonen (rätt ofta) för att byta låt eller höja/sänka volymen i samtal, vilket man behöver göra väldigt ofta, så där försvinner friheten av trådlöshet.

  I övrigt är batteritiden den bästa, 3-4 dagar under kontorsarbete blandat med telefonsamtal och lyssnande. Det smidiga sättet att stoppa ner dem i skalet gör att de alltid hålls laddade till när man behöver dem och jag stoppar ofta ner dem av ren reflex och utan problem. Så inget upplevt laddande här inte! Finns inga som är ens i närheten lika bra. Så jag laddar dem nu enbart 1 ggr i veckan, knappt 2.

  De är inte så fula som man kan tro utan helt ok, även fast framtiden nog är utan skaftet och enbart kommer sitta i örat. Hör sällan BT-artefakter och inte alls själva bakgrundsbruset, så här är se i bästa skiktet.

  Jag kommer att vara på Apple varje månad med att släppa AirPods gen 2 (som definitivt kommer art ha toch!). Däremot är det frustrerande nu att inte kunna kontrollera volymen och att play/pause inte alltid känns av. Men klarar du av att ha en kabel så köp lurar med en kabel. Dessa är enbart bra som ett diskret alternativ på kontoret.

  + Tar bort bort bakgrundsbrus och vind väldigt bra, något jag var orolig för IOM att man inte kan lägga mikrofonen bakom halsduken eller innanför skjortan. Så toppen av Apple!

  SLUTSATS:
  Kunde fått 10/10 eller 9/10 men får nu enbart 6/10, ljust på grund av avsaknaden av ljudkontroller och klumpigheten på de få kommandon man kan göra. De är alltså inte 100% trådlösa iom att man alltid måste ha telefonen nära till hands och således blir upplevelsen ibland sämre än med kabel där man fortfarande kan behålla mobilen i fickan för att kontrollera den, men med AirPods måste man nu ta upp mobilen i fickan väldigt ofta. Gillar du kablar mellan snäckorna och vill ha bättre ljud så välj något annat. Men dess har bäst UI av alla, minus volymkontrollen och play/paus meckandet.

  ALTERNATIV: Enda alternativet för att ha öronsnäckor är Sonys SBH70 (eller hitta något billigt på Amazon), men de har en kabellösning som lätt går sönder och Samsung Gear Icon X som har alla kontroller har riktigt dålig batteritid och tyvärr in-Ear vilket inte är bra för öronkanalen.
  (PS: Ska renskriva annonsen senare, bear with me)

  ----------
  UPDATE (2 MÅN)
  MINUS:
  - De kan inte reducera bort vind, vilket gör dem helt värdelösa när man cyklar eller bor i en blåsig stad! Med sladd/kabel/halsband-mikrofon så kan man gömma micken under skjortan eller halsduken, men det går ju inte med dessa. Stort, stort, stort minus!
  - Vid mer än hälften av gångerna så kan de inte ansluta till datorn, då måste jag starta om datorn (däremot så hade jag samma problem med Sony, men jag har uppdaterar operativsystemet sedan dess, så något fel på BT-sändaren i datorn är det nog...)
  - Man kan inte ha den kopplad till två enheter samtidigt, det kunde jag med Sony SBH70!
  - Störigt att behöva knacka på snäckan för att pausa/etc, det blir ett väldigt otrevligt dunk i örat. Samt att man ofta måste försöka två/tre gånger innan den förstår att man verkligen knackar på den.
  - Batteriet tar slut snabbt vid samtal, Max 2 h i sträck. Då måste sedan växla med en lur i taget och ladda den andra. Med Sony SBH70 så kunde man koppla en kabel till ett batteri som man hade i fickan som laddade lurarna medan man fortsatte prata. Men det kan man ju inte riktigt med true-wireless.
  PLUS:
  - Oerhört diskret, så skönt utan kabel! (Vill du verkligen ha en kabel så att de kan hänga runt halsen så finns kablar för 100-150kr)
  - Snäckorna tar aldrig slut IOM att man ständigt lägger dem i fodralet som alltid håller dem laddade. Däremot så tar de ofta slut när jag pratar längre samtal i sträck, så då slutar det alltid med att jag pratar med en åt gånger och växlar mellan dem medan den ena laddas upp. Däremot är det ju ett plus att man kan göra så, då har man alltid en snäcka som fungerar!
  = Betyget 6/10 kvarstår dock

  Fixa ljudkontroll (prio 1)
  Längre batteritid vid tal (prio 2)
  Dubbel pairing (prio 3)
  Så får de 10/10 oavsett pris
 • Perfekt
  1 år sedan
  Perfekta att ha när man cyklar till och från jobbet, blev galen på EarPods med sladd som hela tiden fastnade och drog i jackan
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Rekommenderas! Bra ljud, otroligt smidiga, bra med tap-funktionerna som går att programmera för varje öra. Bra batteritid. Snygga!

  Enda jag skulle vilja se är en funktion så de kan ge ifrån sig ett ljud om man skulle tappa bort en lur. Fått vända upp och ner på sängen ett par gånger.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Barnen har såna här hörlurar och båda paren har varit på (garanti-)reparation där man bytt ut högtalarelementen pga att de slutat fungera.
  Det ingjuter ju ingen större kvalitetskänsla. Tänker nog inte laga dem ifall de går sönder på nytt efter att garantin går ut.
  Speciellt med tanke på att ljudkvalitén inte heller är något att skryta över. Låter i mitt tycke sämre (vid musiklyssning) än billiga trådbundna hörlurar från biltema.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Utmärkt. Enda nackdelen är att det inte går att ansluta till flera enheter samtidigt.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Funktionella men tappar bluetooth och ljudet dämpas över tid då kommer in smuts i hörlurarna. Överpris!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bästa julklappen till barnen!
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Verkligen inte bra ljud. Helt obegripliga betyg av recensenter på vissa sajter; men det är som vanligt med Apple - det är en i stort sett sekteristisk inställning till deras prylar.

  Den enda stora fördelen som airpods faktiskt har mot andra prylar av samma typ är användavänligheten. De har extremt få funktioner och är lätta att koppla mot telefonen eller datorn. Däremot tappar det ganska ofta anslutningen och störs ut ganska lätt.

  Dom är självklart inte värda sitt pris. De är som med det mesta annat som har med företaget i Cupertino att göra - en statussymbol som levererar ok men inte på någon särskilt hög nivå.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Bra ljud. Köpte dem främst för att jag kan ha dem när jag lyssnar i sängen. Somnar jag är de inte jobbiga när man skall vända sig om :)
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Gillar dem och har aldrig haft några problem under 6 månader.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Man köper inte dessa för dess ljudkvalité utan för dess smidighet. Hur smidiga som helst att bära med sig överallt, vilket gör att jag använder dem varje dag. Använder dem främst för att lyssna på podcasts när jag är ute och promenerar eller fixar hemma och då är det bara en fördel att inte ha noise cancellation. Visst kunde de haft bättre ljud, men tycker det är mer än ok ljud för det jag använder dessa till. Har andra hörlurar när jag är ute efter riktigt bra ljud.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Väldigt nöjd med mina nya hörlurar!
  Jag gillar verkligen ljudet och passformen. Lång batteritid och att kunna ladda med vanliga Iphone-laddaren är också ett super plus. Funkar bra till träning och vanlig användning!
 • Dålig
  1 år sedan
  Fantastisk produkt! Lika enkla och smarta som man förväntar sig (eller hoppats på) av prylar från Apple.

  Men... En månad efter garantin gått ut började lurarna bråka och vägrar koppla upp sig. Ibland löser det sig med att sätta tillbaka i laddaren. Ibland inte. Otroligt irriterande!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Ett av mina bästa köp!
  Helt underbart att kunna ladda med vanliga Iphone-laddaren, utmärkt fodral så jag aldrig tappar bort dem och ljudet fungerar.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Väldigt bra produkt som är svår att klara sig utan, även om det är lätt att tappa bort hörlurarna. (Hänt mig 2 gånger)
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Inget för dig som önskar en musikupplevelse men smidiga att använda för podcast, telefonsamtal eller att avlyssna rummet bredvid.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Nice hörlurar! Endast haft dem i två veckor men är redan beroende av dem. Hade lite problem med ljudet i början, men funkar bra nu.

  Som andra också säger tycker jag det är synd att man inte kan ändra volymen på hörlurarna.Ytterligare minus är att de skaver i öronen efter ett tag (har dock ganska små öron så kan bero på det) och att de är rätt dyra.
 • Dålig
  1 år sedan
  En värdelös produkt med i äkta applemanér för hög prislapp. Dåligt ljud, väldigt osköna och otympliga. Har nu en konkurrents som är motsatsen till det jag skrivit här, så sköna så det är helt otroligt. Leta vidare är mitt råd.
 • Usel
  1 år sedan
  Sitter dåligt i öronen! Samsung buds är mycket bättre!
 • Usel
  1 år sedan
  Går inte att byta batteri, inte ens Apple själva kan! Efter snart två är så är batteritiden närmare 1-2h än 4h och enda alternativet är att köpa nya.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft dessa ett år nu. Använder dem konstant. Kan inte betygsätta dem efter ljud då det inte var syftet för mig. Använder dem till samtal och väldigt mycket ljudböcker. Har alltid på dom, både på jobbet och hemma när man diskar, städar, nattar barn, snickrar altan, målar, klipper gräs osv... Fantastiska, bästa köpet jag gjort med ett par minus.

  + Batteritiden! Laddar själva caset en gång i veckan kanske. Kan ha att göra med att jag aldrig använder båda podsen utan bara höger kanske?
  + Enkla att parkoppla.
  + Bra passform.

  - Siri aktiveras hälften av gångerna man bara tar ut pluppen ur örat vilket är störigt.
  - Vill halka ur när man blir svettig.
  - magneterna i caset drar åt sig smutspartiklar och är svårt att rengöra.

  Rekommenderas ändå till alla som har Apple och vill ha trådlösa lurar, så länge du inte är audiofil och enbart ska ha lurar till musik.

  Tillägg 15/2 2019:
  Den högra luren har lagt av helt. Går inte att sammankoppla. Har oftast lyssnat med bara en i taget så det gör inte så mycket. Den spelade säkert upp runt 1000 timmar innan den gav upp.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  När ett företag verkligen försöker innovera. När en helt ny produkt ser ljuset. Då är det goda tider.

  Apple AirPods är just detta, en revolutionerande produkt som ger nya livsvanor för människor.

  Den är inte perfekt, den kan förbättras. Men det är inte version 3 av en produkt som ska hyllas, utan version 1 som kom med något nytt. Och ingenting med AirPods är för dåligt.

  Vad kan då förbättras i framtiden? Man kan ge nästa version av AirPods ännu bättre ljud. Man kan förlänga batteritiden ytterligare.

  Men redan i dagsläget låter de riktigt bra, framförallt tack vare den öppna designen som ger oöverträffad närvaro. Tittar man t ex på Youtube när någon pratar, kan man ibland tro att ljudet kommer ifrån datorns högtalare än ur AirPodsen man har i öronen. Eftersom de knappt känns när de sitter i öronen och eftersom den öppna designen ger ljud en mer realistisk närvaro.

  Men i grund och botten är det ju en EarPod, det ska man inte glömma bort. Jag gillar EarPod och använder de än idag ibland, och det är ingen massiv nedgradering ljudmässigt från AirPods. Men ljudet är mer instängt och slutet med EarPods, vilket också medför mer påtagande bas än AirPod. Men EarPod har inte bättre bas enligt mig.

  Gällande batteritiden så duger den för det mesta. Men tittade på SuperBowl för ett tag sedan och då var det ganska jobbigt att behöva ladda AirPodsen mitt i då sändningen höll på så länge. Men laddning går väldigt fort. Och så länge du har laddningsfodralet till hands är allt lugnt. Så egentligen inget problem tycker jag. Har alltid stört mig på personer som tycker superenkla snabba saker är problem, jag ser hellre att man fokuserar på vad som kan förbättras kraftigt, vad som verkligen var ett problem, snarare än att satsa på att finjustera detaljer.

  Så jag rekommenderar dessa. Främst till Mac, Apple TV och iPhone. Ej Apple enheter har jag inte testat dem ordentligt tillsammans med. Önskar det kom bättre stöd för Xbox One, men Bluetooth är inte förenligt med Microsofts Xbox strategi.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Väldigt dyra med tanke på att ljudet är högst mediokert.
  Funktionella men ser lite löjliga ut när de sitter i öronen.
  Ramlar ur lätt vid aktivitet såsom löpning och gym.
  Bra samtalsljud vid mobilsamtal men ett rimligt pris är runt 500kr.
  Finns lurar som både är smidigare, snyggare och har bättre ljud för under tusenlappen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Så fort jag satte på mig dessa hörde jag "Sun is down, freezin' cold / That's how we already know, winter's here / My dawg would probably do it for a Louis belt / That’s just all he know, he don’t know nothin' else."

  10/10 för att man kan shuffla mellan Sicko mode och Mo Bamba HELT TRÅDLÖST!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Wow!

  Ville ha ett par hörlurar som är lätta att ta med överallt då mina P7 Wireless är lite klumpiga.
  Vad får man då av Airpods?

  -Ljud. Ljudmässigt kommer du aldrig komma till samma klass som ett par "ljud-fokuserade" hörlurar, men ljudet i dessa är bättre än vanliga Apple hörlurar som man ansluter med kabel. Är du bara ute efter väldigt bra ljud så kolla på något som tex P7 Wireless, men dessa är grymma för priset.

  -Passform. Jag var orolig att dom skulle åka ut, vilket dom förvånansvärt inte gör. Dom sitter bättre än förväntat, men samtidigt känns det knappt att man har på sig dom. Jämför man detta med traditionella "In-Ear" som pluggar igen örat så känns detta betydligt bättre. Mina Apple lurar med kabel åker ut, men tror det beror på tyngden på kabeln, dessa gör inte det.

  -Teknik. Dessa är fullpackade med tekniska funktioner. Proximity-sensorn som känner av om hörluren sitter i eller inte är fantastisk. Tar man ut en lur så pausas musik/video automatiskt samt sätts på när man stoppar in luren igen. Sensorn är även kopplad till en "Dubbeltapp-feature" som gör att man kan dubbla-tappa på hörluren för att aktivera Siri eller ändra detta i inställningar för att svara/lägga på samtal.

  -Batteritid. Det går att lyssna på musik i 5 timmar på en laddning. Dock laddar batteriet upp sig i upp till 24 timmar extra via laddfodralet och helt ärligt hur ofta lyssnar man mer än 5 timmar i taget? Sätter du i lurarna i laddningsfodralet så laddar du ca 3 timmar på 15 minuter, dvs det är väldigt sällan batteri är ett problem.

  -Anslutning. Anslutningen fungerar som den skall göra via Apples enheter, jag har dom kopplade till iPad, iPhone, Macbook Pro och iMac och att byta mellan dessa fungerar felfritt. Dock har jag fortfarande haft lite problem att ansluta dom till Apple TV, men ska försöka "mecka" lite med detta igen. Första installationen är lättare pga Apples W1-chip och gör att du inte behöver gå in i inställningar på mobilen för att ställa in hörlurarna. Dock måste du göra detta på övriga enheter. När du väl kopplat hörlurarna väljer du att spela till dom via "Airplay-funktionen" (på baksidan sitter det en bluetooth-parningsknapp)

  -Fodralet. Wow. Apple vet hur man tänker till. Allt i detta lilla paket har magnetfunktion för att man lätt skall kunna öppna/stånga fodralet samt sätta i hörlurarna. Dom "rättar till sig själva" genom magneter som sitter i. Det är skönt att hålla i, men är väl något man förväntar sig från Apple nu för tiden. Du laddar fodralet genom vanlig Lightning-kontakt. Jag har även tappat fodralet utan att det blev en enda repa.

  -Mikrofonen. Alla jag pratat med reagerar på att det låter bra, det låter alltså bättre än att prata via telefonen. Varje hörlur har en egen mikrofon och stänger ute bakgrundsljud, vilket gör att bakgrundsljud minimeras och din röst låter bättre.

  -Find my iPhone. Via denna funktionen hittar du även hörlurarna.

  -Enda nackdelen är efterfrågan, går du via återförsäljare får du vänta väldigt länge då jag fick vänta 6 veckor när jag beställde dom via apple.se

  Letar du efter en hörlur som inte sitter "i" örat samt något som är lätt att ta med sig dagligen utan att det ser ut som man hörselskydd på sig. Look no further! Otroligt nöjd med dessa. Överprisade? Nej, du får otroligt mycket teknik för pengarna. Dock kan du nog hitta bättre ljud för pengarna, men då får du inte övriga "självklarheter". Har du en Apple Watch är det ännu lättare att kontrollera volym, byta låt etc etc.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Tyvärr ganska usla för det här priset. Sitter dåligt, fula och medioker ljudkvalité. Finns bättre alternativ. Att göra något aktivt med dessa är helt uteslutet.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Toppen!
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tyvärr värdelösa för mig i och med att passformen är dålig samt att ljudet inte är direkt något man höjer ögonbrynen åt.
  Utseendet faller den på också i och med längden som dom sticker ner från öronen.
  Tur att dom var gratis.
 • Usel
  1 år sedan
  Sitter uselt i öronen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Skeptisk till dessa och sen priset på det.
  Men efter jag testade en bekants så är jag helt såld.
  Så priset är helt OK, tanke på vad man får och bekvämligheten.

  Betalade 1500 för mina.

  Alltid haft vanliga trådade lurar/headset.
  Men nu ca 3v senare.

  Så jäkla nöjd.
  Dels är ljudet grymt bra.
  Micen fungerar felfritt.

  Smidigt med autopause av musik när man ploppar ur ena örat.
  Autoladdning av podsen när dom ligger i fodralet.
  Hitta i "hitta min iphone" om man skulle slarva bort dom.
  Två knackningarna på ena podden så aktiveras siri, så styr man mobilen via siri.
  Och framförallt bekväma för mig.

  Så dom som tvekar, se om ni kan testa någons osv så får ni sen överväga om det är värt pengarna eller inte, för mig va det inget snack om saken även om det är skapliga pengar för en student.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Mycket smidiga lurar som är perfekta att använda när man behöver prata i telefon med upptagna händer, tex på jobbet eller som jag hemma under föräldraledigheten med barn i famnen.

  Synkar bra och så som den ska. Självklart strular det nån gång då och då eller är lite segt. Det står ju att den ska ansluta på ett par sekunder och börja ansluta direkt när man tar ut dem ur skalet. Det funkar oftast men ibland kan det ta tex 10 sekunder vilket är lite störigt när man ska svara på ett samtal men inget hinder.

  Enastående batteritid! Laddar dem i princip aldrig då jag bara använder en lur när jag pratar. Varje lur räcker ungefär 5 timmar så när ena har laddats upp flera gånger och skalets batteri är slut så har jag ännu en laddning i vänstra luren kvar. Räcker veckor för mig!

  Enda nackdelen än är att de är helt värdelösa för att lyssna på musik/pod/radio etc om man inte sitter hemma i ett tyst rum. Prata i telefon går bra men när jag vill koppla bort totalt med lite ljudisolering (tex på gymet eller bussen) så måste jag ta ett par andra in-ear lurar (optoma be3 sport).
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Airpods slutsålda på flera håll – ny version är möjligen på gång? Det började ta slut i oktober 2018 runt om i Europa och nu i Sverige.

  Det som har skett med andra Apple produkter har nu skett med AirPods, det är slut hos det flesta leverantörer och butiken säger att de tär på väg, leveransproblem eller ny version är möjligen på gång? Ny W2-chip eller trådlös Qi-laddningsplatta med det nya laddningsskalet eller bara slut på lager.....

  Fast det var slut också till julen 2017 så kanske Apple sätt att skapa behov, då Iphone och andra Apple delar har blivit 20 - 50 % dyrare... nja, vi får se till julen 2018 om det är "Same as last year.... old Airpods 1"!
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Helt OK lurar till ett högt pris.
  Jag har haft lurarna i ett par månader och använder dem dagligen för att prata i telefon och lyssna på musik, det är ett par väldigt smidiga lurar som är lätta att ta med sig och har bra batteritid men dom kunde haft bättre passform och trådlös laddning.

  Positivt:
  Snabb koppling till mobilen (automatiskt utan att behöva ansluta manuellt genom BT)
  Snabbfunktioner när man tar ut lurarna/lur från örat eller när man "tappar" på en lur.
  Batteritiden.
  Smidigt och snabbt att lägga i lurarna i laddningsfodralet med magneter.

  Negativt:
  Laddningsfodralet blir repigt snabbt, rekommenderar att man köper ett skydd till.
  Ingen trådlös laddning. (kommer antagligen i nästa modell)
  Lätta att bli av med, dom är så pass små att de blir svårt att hitta om du skulle tappa dem i kollektivtrafik eller liknande.
  Passformen är ingen höjdare, har tappat mina ett flertal gånger.
  Priset.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Pinsamt, Apple! Liksom iPhone X så är priset helt vansinnigt för vad man egentligen får. Ljudet ok men om man inte redan är fast i Apples iOS ekosystem så kan jag inte rekommendera dem. Nej tyvärr dog innovation med Steve Jobs hos Apple och när konkurrenterna får till ett ekosystem som fungerar så blir Apple oväsentliga.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Dessa hade varit BÄST...om:
  1 - de passade öronen utan att trilla ut vid minsta rörelse
  2 - De var snygga och inte såg ut som det rann var ur örat
  3 - De funkade sömlöst för andra operativ än IOS
  4 - De lät lika bra som t.ex. Samsungs Icon-X (no they dont)
  5 - Folk hörde en lika bra via mic som på (se 4) eller andra kvalitet-in ears
  6 - Man kunde lagra musik lokalt i dem (som se 4) och bypassa iTunes
  7 - De tog priset och skalade av största delen av Apples vinst (ca 70%) och sedan sålde dem med alla kriterier ovan uppfyllda.

  Summering:
  En 300-ing är de...kanske värda...om man har öron de sitter kvar i, men oddsen är dåliga på det. Annars kör skumgummi o gaffatejp så sitter de skönt och säkert jag har testat med orginalet med snöre och dessa sitter precis lika "bra". Hittar ni inte för det priset så avstå till det dalar eller köp något som funkar out of the box.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Visst att de kostar lite, men enklare lurar än dessa är svårt att hitta. Enkelheten samt bra ljud gör att man köper ett par.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Passade sådär i öronen, samma lurar som de trådbundna för 90 kr.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Funkar mycket bra! Smidiga att använda och bra ljud!
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt fantastiska lurar funktionellt sett!
  Men ljudet lämnar lite att önska för min del.

  Användarvänlighet: 10/10
  (BÄST) Ser inte hur det möjligen skulle kunna bli enklare att använda ett par lurar!

  Ergonomi: 9/10
  Man kan lätt glömma att man har dem i öronen. Väger ingenting. Och passformen är nog den mest universella som finns. Bekväma att bära timmar i sträck.
  Ramlar aldrig ur hur mycket man än skakar på huvudet och hoppar omkring.

  Batteri: 8/10
  Imponerande batteritid för sin storlek och vikt. Konkurrenter i denna kategori av lurar har antingen sämre batteritid, eller samma batteritid fast större och tyngre lurar.

  Ljud: 6/10 (godkänt)
  Kortfattat. Som lightning-earpods fast med lite bättre bas.
  Mycket klart ljud. Basen låter bra men svagt.
  Ett klart minus är dålig "soundstage". Lyssnar du t.ex. på en konsert så får man inte känslan av att vara där. Ljudet låter istället som att det kommer inifrån huvudet istället för runt om.
  Köp dem för funktionerna, inte för ljudet!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering 2017-07-13
  Nu har jag fått ett nytt par efter att frugan fick mina första...
  Återigen vill jag understryka att dessa hörlurar är inte marknaden bästa ljud. Det är bekvämhet, flexibilitet och hålla sig till Apple Eco-hjul. Tyvärr så märks det att Apple ligger lite efter i uppdaterade funktioner men det ser lite ljusare ut i samband med iOS 11. Då kommer man att styra lite mera.
  De som håller på testar beta versionen av iOS 11 har redan visat vad det gör att göra.

  Läs mer: https://9to5mac.com/2017/07/12/ios-11-how-to-customize-airpods-controls/

  -----------

  Efter 6 veckors väntan så kom dem...
  Jag är riktigt nöjd med dem. Precis som alla Apple produkter så kopplades det smidigt med iPhonen och sedan var det bara att börja lyssna. Ljudmässigt så är det helt OK, men de slår inte Bose o Beats. Bra med att man kan uppdatera firmware på dem och det sköts automatiskt. Lätta o smidiga hörlurar...men precis som en före skrev; gillar man Apple hörlurar och har pengar så är det bara att KÖPA.

  Uppdatering 21/9
  Stort tack till användare "Eratus" för tipset kring rengöringen

  "Ett tips är att rengöra dem med häftmassa. Tar snabbt bort öronvax eller hudavlagringar."
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket enkelt att installera:
  https://support.apple.com/en-us/HT207010

  Apple har blivit tråkig vad gäller andra produkter, men dessa hörlurarna ger positivt överraskande känsla.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Haft dessa i 1,5 år nu. Early adopter inom all teknik, och beaktat det så är detta det bästa köpet jag gjort de senaste 3 åren. Hade varit prisvärt om de kostade 3000kr.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Audiofil här med 5-6 par hörlurar.
  Som apples alla produkter är denna produkt fantastiskt designad, låter perf och funkar felfritt i princip.

  + Ljudet, likställer nästan med mina Bang&Olufsen H8 för 4600kr
  + Felfri mic
  + Connectar revolutionärt enkelt till iphonen, inte som den vanligt långsamma BT
  + Slim design
  + Laddar aldrig ut pga. skalet som laddar upp dem.
  + Fungerande touch på snäckorna

  - Laggat nån gång i samtal, kan dock vara fel på mobilen
  - Brusreducering saknas, vilket skulle göra dessa hörlurar fullständigt kompletta (lär komma i nästa utgåva)
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Jag är en person som alltid föredragit in-ear-hörlurar då de är så smidiga att ta med i fickan. Dessa trådlösa var över min förväntan.

  +riktigt bra ljud för att vara in-ear och trådlösa.
  +ingen jobbig sladd som trasslar
  +stänger av ljudet när man tar ut en lur, ifall man fort behöver stänga av
  +smidig magnetisk ”förvaringslåda” som laddar hörlurarna några laddningar innan man måste ladda via vägguttag, riktigt skönt om batteriet hinner ta slut innan man har tillgång till elnätet.
  +enkla att ansluta till iPhone, bara öppna luckan på förvaringslådan

  -designen, ser lite speciellt ut med två vita pinnar som sticker ut från örat.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Värda varenda krona. Hoppas på version 2 snart
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har haft lurarna i snart ett halv år och wow vad jag älskar dem! Jag har dem varje dag, till och från jobbet. När jag väl är på jobbet tar jag ur dem och i dem flera gånger varje dag! Jag behöver ladda dem 1 gång varje vecka!

  Det enda med dessa är att magneterna i hörlurarnas hållare gör att det blir supermycket damm och smuts i hållaren och det är ganska svårt att göra hållaren ren!