Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony VPL-VW550ES

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Projektorer (69)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter några månader i min ägo känns det hög tid för ett omdöme om denna fina maskin. Hade föregångaren VW500 och den största skillnaden dessa emellan är ökningen I kontrast. Den är verkligen märkbar och väl värd uppgraderingen i mitt tycke. Man har också finputsat på Reality Creation som gör att uppskalningen inte känns lika aggressiv längre och med mer kontroll.
  Har varit lite oklart hurvida den kan ta emot UHD @60p men vad som är säkert är att den klarar UHD 60p 4:2:0 10bit vilket motsvarar strax över 11Gbps. Så frågan är om det sitter 18Gbps ingångar som är strypta på nåt sätt av Sony och om dessa eventuellt kommer att kunna ge hela bandbredden på sikt med en FW uppdatering. Fortfarande lite oklart men inget jag själv saknar i dagsläget då alla källor jag tittar på är 24p.

  Som alltid med Sony får man en väldigt naturlig & lugn bild med mycket bra rörelsehantering. I kombination med den höga kontrasten blir det som att titta på en stor plasma. Den höga kontrasten bidrar också till ett stort djup i bilden som ibland känns 3D lik.
  Jag skjuter på en 116" stor DNP duk i ljust vardagsrum som i sig kräver en hel del ljus men jag tycker 550 ger tillräckligt i min setup. Använder numera höga lampläget hela tiden och det stör inte mig alls ljudmässigt.

  Uppskalade blu-rays ser fantastiskt bra ut när man låter RC bearbeta dom. Och UHD ser så klart ännu bättre ut:)

  Saknar egentligen ingenting rent bildmässigt men visst hade det varit välkommet om man hade försett den med 18Gbps ingångar direkt och även ett motoriserat linsskydd likt den som finns på VW1100.

  Kan inte annat är rekommendera denna projektor!